Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I MEXIKO

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil i Mexiko – Hitta din perfekta hyrbil

  Tveka inte, boka din hyrbil i Mexiko redan idag! Auto Europe grundades 1954 och har sedan starten vuxit och står idag som en av de största aktörerna i branschen. Idag finns vi över hela världen och tack vare lyckade samarbeten med starka leverantörer kan vi idag erbjuda bilar i alla världens hörn. På över 24 000 destinationer och i över 180 länder har vi möjlighet att lösa en hyrbil till just dig. Nästa gång kanske ni ska till Mexiko, och då står där en hyrbil och väntar på dig.

  Få ut mest av din hyrbil

  Mexiko, landet som kanske är absolut mest känt för sin mat och dryck. Här flödar taco, tortillas, öl och tequilla. För livsnjutaren som längtar lite extra till god mat och dryck har Mexiko verkligen allt man behöver. Förutom maten erbjuder landet megastaden Mexiko City med hela 20 miljoner invånare. Är man sugen på att sola och bada kanske Cancun eller Yucatán passar ännu bättre. Mexiko har många karaktäristiska drag som inte återspeglas någon annanstans, landet är unikt på många sätt. I söder gränsar Mexiko till Guatemala och Belize. I norr till USA:s delstater Texas, New Mexiko, Arizona och Kalifornien. Med en hyrbil i Mexiko hinner du upptäcka mycket mer! Här följer lite information som kan vara bra att ha innan man sätter sig bakom ratten på sin hyrbil.

  Trafikregler och Bensinstationer

  • I Mexiko har man högertrafik.
  • Avstånd och hastigheter anges i kilometer.
  • Säkerhetsbälte är obligatoriskt.
  • Kör defensivt och håll hastigheten.
  • Använd hands-free om du ska tala i telefon.
  • Vissa delar av Mexiko City är avstängt under vissa perioder på grund av utsläpp.
  • Barn ska sitta i bilbarnstol eller på bilkudde.
  • Bensinstationer finns lite överallt och är oftast öppna dygnet runt.
  • För mer information klicka här

  Avgifter

  De flesta vägarna är belagda med vägtull (cuota) men det finns även vägar som är gratis (libre). De avgiftsbelagda är kortare vägsträckor med högre kvalitet. Se till att ha med kontanter eftersom inte kreditkort accepteras överallt.

  Åldersbestämmelser

  För att få hyra bil i Mexiko måste man vara minst 21 år (varierar beroende på vilken bilkategori man väljer) samt haft körkort minst ett år. För förare under 25 år kan det tillkomma en avgift som betalas lokalt då man är ung förare.

  Valuta

  I Mexiko heter valutan mexikansk peso (MXN), den går att växla på lokala växlingskontor eller på banker. Ska man växla i Sverige kan det vara bra att förbeställa då valutan inte är en av de vanligaste. Man kan även ta ut med internationella bankkort mot avgift.

  Tidsskillnad

  Mexiko går under tidszon UTC-6 till UTC-8 vilket innebär att det är mellan sju och nio timmars skillnad från Sverige (UTC+1).

  Språk

  I Mexiko pratar majoriteten spanska, men man har även 68 inhemska språk med officiell status. Här följer några ord och fraser som kan vara bra att kunna:

  Hej - ¡Hola
  Hur är det med dig? - ¿Qué hay de ti?
  Ha en bra dag - tener un buen día
  Tack - gracias
  Var hittar jag toaletten? - ¿Dónde puedo encontrar el cuarto de baño?
  Polis - policía
  Pratar du engelska? - ¿Hablas Inglés?

  Elektricitet

  I Mexiko är voltspänningen 120V och 60Hz. Man behöver en adapter för att kunna ladda elektronik med svensk standard.

  Visum och Ambassad Information

  Som svensk behöver man inget visum för att åka till Mexiko. Man kan till och med stanna upp till 180 dagar i landet utan visum.

  Bra länkar

  Överlev vintern