Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I MEXIKO

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Mexiko

  Generell information
  Mexiko ligger söder om USA och gränsar i söder till Guatemala. Mexiko utgör en härlig mix av kultur och härliga stränder. Om du inte är en mycket erfaren och defensiv förare bör du undvika att köra i de större städerna. De avgiftsbelagda vägarna håller god standard. Hyr bil i Mexiko och upplev detta omväxlande land.

  Regler vid bilhyra i Mexiko
  För att hyra bil i Mexiko måste föraren vara minst 21 år och max 75 år (ytterligare ålderskrav kan finnas för vissa bilkategorier). Föraren måste också ha haft sitt körkort i minst 1 år. För förare under 25 år tillkommer extra avgifter som betalas direkt till uthyraren vid upphämtningen. I Mexiko är det krav på bilbälte både i fram- och baksätet och vi rekommenderar att barn kortare än 135 cm placeras i baksätet i en bilbarnstol eller på bilkudde.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Mexiko:

  • Tätort: 30 km/h
  • Landsväg: 80 km/h
  • Motorvägar: 110 km/h

  Trafikregler
  I Mexiko kör man på höger sida. Avstånd och hastighetsbegränsningar anges i kilometer. Håll hastigheten och kör defensivt. Under körning är det förbjudet att använda handhållen mobiltelefon. På grund av utsläpp stängs vissa delar av Mexico City av under särskilda perioder.

  Bensinstationer
  Bensinstationer hittas lätt och vid stationerna finns personal som hjälper dig att fylla på med bränsle.

  Vägtullar och avgifter
  De flesta vägar är belagda med vägtull (cuota) men det finns vägar som är gratis (libre). De avgiftsbelagda är oftast av bättre kvalitet och kortare. Ta med kontanter eftersom kreditkort inte accepteras på alla ställen.

  Parkering
  Vi rekommenderar inte parkering på gatan i de större städerna. Kontrollera om ditt hotell erbjuder säker parkering. Lämna aldrig saker i bilen p.g.a. stöldrisken.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Mexiko ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

  Hyresrestriktioner

  När du hyr en bil i Mexiko är det inte tillåtet att köra utanför landet. Det är inte heller tillåtet att ta med hyrbilen på en färja. Kontrollera online, vid bokning, vilka reserestriktioner som finns för just din valda hyrbilskategori.

  Envägshyror
  Envägshyror inom landet är tillåtna mellan vissa platser och extra avgifter tillkommer. Internationella envägshyror (mellan olika länder) är inte tillåtna.