Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ SAN DIEGO FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på San Diego flygplats med Auto Europe

  Vilket sätt är bättre att starta ditt besök i Kalifornien än med en hyrbil från San Diego flygplats. Tack vare våra samarbeten med ledande biluthyrningsföretag runt om i världen, kan Auto Europe erbjuda dig de bästa priserna på hyrbil och fantastisk service. Välj mellan hyrbilar på över 24.000 stationer i 180 länder till din resa idag.

  Flygplatsinformation

  San Diego Airport (SAN)
  Officiellt namn: San Diego International Airport. Även känd som Lindbergh Field.
  Adress: 3225 N Harbor Dr, San Diego, CA 92101, USA
  Läge:Flygplatsen ligger belägen cirka 5 km nord-väster om centrala San Diego.
  Flygbolag på flygplatsen: Flygplatsen betjänas av 22 stycken flygbolag inklusive British Airways, United Airlines, American Airlines och Delta Airlines.

  Terminaler

  San Diego flygplats har tre terminaler, Terminal 1, Terminal 2 och Commuter Terminal. Terminal 1 och Terminal 2 är anslutna till varandra och tjänar alla internationella flygningar, medan Commuter Terminal huserar i en separat byggnad. Via gratis transfer med Airport Loop skyttelservice får resenärer snabb transfer mellan terminalerna. Flygplatsen är öppen dygnet runt men avgångar sker bara mellan 6.30 och 23.30.

  Alla internationella ankomster hanteras av terminal 2, med ankomstområdet beläget på bottenvåningen av terminalen. Alla flygningar till och från Los Angeles tjänas av Commuter terminalen. Terminal 1 huserar incheckningar och avgångsgater för Alaska Airlines och Southwest Airline medan alla andra bolags incheckning och gater hittas på den övre våningen på terminal 2. Bagageupphämtningen hittas central belägen på bottenvåningen på alla terminalerna.

  Upphämtning och avlämning av hyrbil

  Du som ska hyra bil på San Diego flygplats måste ta en skyttelbuss för att komma till uthyrningsdiskarna som alla ligger belägna på ett separat uthyrningscenter sedan början på 2016. På terminal1 hittar du hållplatsen för skyttelbussen vid den centrala trafikdelaren om du beger dig ut från terminalen genom huvudutgången. På terminal 2 hittar du hållplatsen vid trafikdelaren som ligger belägen allra längst väster om terminalen.

  Uthyrare Öppettider
  Alamo 4.00 till 23.59
  Avis Dygnet runt
  Dollar 4.30 till 24.00
  Hertz Dygnet runt
  National 24.00 till 23.59

  Flygplatsfaciliteter

  Varje terminal på San Diego flygplats har butiker, caféer och restauranger som ger dig tid att njuta av din väntetid på flygplatsen. En del av flygplatsen faciliteter kan hitta nära biljettdiskarna innan säkerhetskontrollen, men det flesta ligger belägna på flygsidan, efter att du passerat säkerhetskontrollen. Det finns uttagsautomater, såväl som valutaväxlingskontor på bottenvåningen på terminal 2. Du hittar även gratis broschyrer och information om San Diego och närliggande områden nära bagageupphämtningen.

  Transport/hur du tar dig till och från flygplatsen

  San Diego flygplats ansluter med Interstate 5 (I-5) från vilken San Diego centrum kan nås på lite över 10 min. I-5 har även anslutning till I-8, I-15 och State Routen 163 ifall du ska vidare till andra destinationer. För mer information om att köra bil i USA, klicka här.

  Om du ska bege dig mot Los Angeles, kan du köra norr på I-5 och du når staden på cirka 2 till 2 och en halv timme när trafiken är lätt.

  Om du ska hämta upp hyrbil i San Diegos centrala delar kan du lätt ta dig in till centrum med privat skyttelservice. Du hittar skyttelservicen på Transportation Plaza som ligger beläget utanför terminalerna. Här hittar du även taxis.

  Om du hellre vill använda dig av kollektiva transportmedel ansluter Metroplitan Transit System Route 992, dig med San Diego Trollet och även COASTER och Amtrak stationer längre bort. Route 992 går varje 15 min på vardagar och varje 30 min på helger och helgdagar mellan 5.00 till 23.30.

  Parkeringstips

  Det finns fler alternativ när det kommer till parkering i San Diego, med fler allmänna parkeringar och parkeringsgarage tillgängliga runt om i staden. Priserna på parkering varierar beroende på plats, med de dyraste parkeringsplatserna belägna i de centrala delarna av staden och nära Convention Centre. De billigaste platserna kan hittas i utkanten av staden, till exempel i närheten av I-5 eller hamnen.

  Om du prompt vill parkera inne i centrum kommer du förmodligen att behöva hitta gatuparkering med parkeringsmätare. De flesta parkeringsmätare accepterar bara mynt men staden har även konverterat om 5000 mätare till elektroniska som kan användas med förbetalda parkeringskort. Du kan köpa parkeringskort på 9 stycken ställen runt om i staden och toppa upp ditt kort och sedan använda det för betalning.

  Alternativt kan du använda dig av kollektiva trafikmedel för att ta dig till centrum, Många stationer på pendeltåglinjerna har gratis parkering som du kan använda dig av för att sedan ta tåget in till centrum.

  Bra länkar

  Flygplatsinformation San Diego