Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ ALICANTE FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Alicante flygplats – Boka och spara

  Letar du efter en hyrbil på Alicante flygplats? Ge oss chansen att ordna detta åt dig! I Alicante kan du njuta av utsökta kulinara upplevelser, intressanta museum, vacker utsikt och fina vita stränder! Det finns mycket att göra och uppstäcka i denna hamnstad och bra väder året runt, och det är ännu enklare att ta sig runt med en hyrbil, oavsett om ni är i ett stort eller litet sällskap.

  Att boka en hyrbil med Auto Europe är ett smart sätt att spara pengar på din semester samtidigt som du får en utmärkt service. På vår hemsida kan du jämföra priser och bilar mellan olika uthyrningsbolag på över 24.000 olika destinationer i 180 länder världen över och sedan förboka så att bilen finns på plats när du kommer till destinationen och dessutom till ett billigare pris än om du skulle hyra direkt på plats! De uthyrare som vi samarbetar med är både internationella storbolag men även mindre, lokala aktörer så att ni får en bra mix av bilar att välja mellan och kan skräddarsy er bokning om så skulle behövas. Hotelleverans, envägshyror, minibussar, lyxbilar och husbilar är ingen omöjlighet för oss att arrangera åt dig om du hör av dig till oss. Läs gärna våra tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Alicante för att se vad de tycker om vår service.

  Flygplatsinformation

  Alicantes flygplats ligger ca. 20 minuter sydväst om staden i staden Elx i Elche kommun. Den är mycket enkel att ta sig till och från och är även väl skyltad på motorvägen. Det är den sjätte största i Spanien och är nyrenoverad med nya terminaler. Cirka 80% av alla passagerarflygningar är internationella.

  Alicante-Elche Airport
  Officiellt namn: Alicante-Elche Airport
  IATA-kod: ALC
  Adress: 03195 El Altet, Alicante, Spanien
  Tel: +34 913 21 10 00
  Läge: Flygplatsen ligger cirka 9 km sydväst om Alicante
  Flygbolag på Alicante flygplats: SAS, Ryanair, EasyJet, Wizz Air, Norwegian, Thomas Cook, Aeroflot, Air Berlin, Air Lingus, Flybe, Iberia.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Alicante flygplats?

  Hyrbilsdiskarna hittar ni i ankomsthallen på bottenvåningen. För att hämta upp din hyrbil på Alicante flygplats går du höger direkt när du lämnat bagageupphämtningsområdet. Namnet på uthyrningsbolaget ser ni på den voucher som vi skickade till er i samband med er bokning på vår hemsida.

  För att komma till kontoren som ligger på flygplatsen men inte inne i terminalen så följer ni skyltarna mot "Car Rental Car Parks" där ni hittar fler uthyrningsdiskar. Visa vouchern till representanterna på plats och inspektera bilen noggrant för redan existerande skador som repor och bucklor på karossen. Se till att alla skador är markerade på ert utcheckningspapper innan ni skriver under hyreskontraktet. Skulle du bli osäker på vad som gäller kan du alltid ringa till oss innan du skriver under hyreskontraktet.  Det går också bra att ringa före, under och efter din hyra samt när du ska lämna tillbaka bilen. Vi finns här för dig varje dag i veckan, dygnet runt.

  Att återlämna bilen är enkelt då biluthyrningsbolagen har skyltat tydligt vilken sektion av parkeringsplatsen som är dedikerad för deras bilar. När du ska hyra bil från Alicante flygplats, glöm inte att fylla upp bensintanken inom 10 kilometer från flygplatsen om du enligt hyreskontraktet ska lämna tillbaka hyrbilen med en full tank. Känner ni inte för detta kan ni också förboka en bil där ni inte behöver lämna tillbaka bilen med full tank mot en extra serviceavgift.

  Avis hyrbil på Alicante flygplats Avis på Alicante flygplats
  L'Altet
  Alicante, Spain 03195

  +349 021 09808
  Öppettider:
  Mån - Sön 07:00 - midnatt och från midnatt - 01:00
  Budget hyrbil på Alicante flygplats Budget på Alicante flygplats
  L'Altet
  Alicante, Spain 03195

  +34 902 109 808
  Öppettider:
  Mån - Sön 07:00 - midnatt och från midnatt - 01:00
  Hertz hyrbil på Alicante flygplats Hertz på Alicante flygplats
  L'Altet,
  Alicante, Spain 03195

  +34 902 37 73 37
  Öppettider:
  Mån - Sön 07:00 - midnatt
  Sixt hyrbil på Alicante flygplats Sixt på Alicante flygplats
  L'Altet
  Alicante, Spain 03195

  +34 902 491616
  Öppettider:
  Mån - Sön 07:00 - midnatt
  Keddy hyrbil på Alicante flygplats Keddy på Alicante flygplats
  L'Altet
  Alicante, Spain 03195

  +34 902 105 055
  Öppettider:
  Mån - Sön 07:00 - midnatt

  Terminaler

  På Alicante finns endast en terminal med en ankomsthall och en avgångshall efter att en ny terminal öppnades i mars 2011 som ersatte de två gamla terminalerna. Både inrikes- och utrikesflyg finns på bottenvåningen och gater med avgångar hittar ni på våning två. På flygplatsen finns 96 incheckningsdiskar och 6 maskiner för självincheckning samt 26 gater. Se dock ändå till att vara ute i god tid när ni ska hem, framför allt under högsäsongen så att ni slipper stressa i onödan om ni skulle hamna i köer.

  Flygplatsfaciliteter

  De flesta butiker, caféer och restauranger är belägna på andra våningen i det allmänna utrymmet och i avgångshallen. Antalet och variationen av butiker, pubar och kiosker gör att du kan förströ tiden enkelt till det att ditt flyg avgår.

  Du kan givetvis också passa på att köpa med dig spanska souvenirer hem om du inte hann med att köpa detta under resan. Gratis Wifi är tillgängligt på hela flygplatsen. Det finns även bankomater vid flygplatsen där du kan ta ut euro.

  Hur man kan ta sig till och från Alicante flygplats?

  Med buss: Med kollektivtrafiken kan du ta dig med buss till Alicante samt de närliggande städerna Torrellano, Elche, Beidorm, Calpe, Santa Pola, Guardamar, Torrevieja och Murcia. Linje C-6 har dagliga avgångar och binder samman flygplatsen med Alicante centrum med avgångar var 20:e minut. Smidigast är dock att hyra bil så att du kan ta dig direkt till din slutdestination utan att behöva passa tidtabeller och byta transportmedel.

  Med bil: Alicantes flygplats ligger nära motorvägen A-70 och för att ta dig till flygplatsen måste du ta avfarten N-388 och sedan fortsätta att följa skyltarna till flygplatsen. Från flygplatsen tar det ungefär 15 till 30 minuter att ta dig in i Alicante centrum, beroende på trafiken. Alternativt så kan du också komma till flygplatsen via N-332 om det är trafikstockningar på motorvägen. Om du vill läsa mer om hur det är att köra i Spanien och andra generella regler så klickar ni på denna länk.

  Parkeringstips

  Om ni funderar på att hyra bil på Alicantes flygplats kan det vara värt att läsa dessa parkeringstips, för att göra er ressa så smidig som möjlig. All parkering inne i Alicante centrum är avgiftsbelagd och att hitta en parkeringsplats kan ibland vara en uppgift för den tålmodige. Därför kan det vara en bättre idé att använda kollektivtrafik in till centrum över dagen. Om du däremot som många andra inte vill klara dig utan din bil så finns det gott om parkeringshus i staden. För att hitta bästa parkeringshuset för ditt ändamål vänligen se följande liste över parkeringshus i Alicante

  Om du hittar en ledig parkeringsplats på gatan så måste du vara uppmärksam på vilken färg linjerna som avgränsar parkeringsplatsen har. Gul betyder att parkering är förbjudet och blå innebär att du måste betala. Parkeringsautomater och skyltar med anvisningar hittar ni alltid i nära anslutning till parkeringsplatsen.

  Bra länkar

  Alicante flygplats hemsida


  Mer information om Alicante flygplats

  Alicante flygplats
  Alicante, Spanien, 03195
  IATA Code: ALC
  ICAO Code: LEAL
  Wikipedia sida
  Latitude: 38.1656
  Longitude: 00.3329
  Allmän information: Alicante flygplats ligger belägen 9 km sydväster om Alicante i Spanien och är lätt nå med hyrbil.