Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ SANTIAGO FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Santiago Flygplats - Boka billigt med Auto Europe

  Santiago Flygplats ligger vid Lavacolla, cirka 13 kilometer utanför Santiago de Compostela i nordvästra Spanien. Med bil är det cirka 20 min in till centrala Santiago de Compostela, eller bara Santiago som det ofta kallas. På grund av den stora mängden turister som vill besöka området är flygplatsen den näst största när det kommer till antal resenärer i norra Spanien. 2011 öppnades därför en ny terminal med egen parkeringspark, nya kontrolltorn, nya vägar och mer utrymme för flygplan för att kunna ta emot alla resenärer som besöker flygplatsen. Även om det 2018 bara var 2,7 miljoner som reste igenom flygplatsen, har den tack vare den nya terminalen nu en kapacitet på fyra miljoner.

  Att hyra bil vid flygplatsen är ett smidigt sätt att ta sig till och från sin slutdestination. Totalt finns det fem biluthyrare på flygplatsen, och med hjälp av oss så kan du hitta bilen och priset som passar dig. Med 60 års erfarenhet har vi tillgång till de bästa erbjudanden så att du till bästa pris kan hitta en hyrbil vid Santiago Flygplats. Boka och spara idag med Auto Europe!

  Flygplatsinformation

  Santiago Flygplats (SCQ)
  Officiellt namn: Aeropuerto de Santiago
  Adress: 15820 Santiago de Compostela, A Coruña, Spanien
  Läge: Cirka 13 km nordöst om Santiago de Compostela.
  Flygbolag på flygplatsen: Air Lingus, Air Europa, Air Nostrum, EasyJet, Evelop, Gestair, Iberia Express, Iberia, Lufthansa, Ryanair, Swiss International Airlines and Vueling Airlines

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Santiago flygplats?

  Informationsdiskarna från de olika biluthyrningsföretagen hittar du på våning 0. Det är viktigt att du har alla dokument med dig för att kunna hämta ut din bil, det vill säga; ett giltigt körkort, kreditkort och din voucher som du fick av oss på Auto Europe när du boka.

  När du hämtar ut din hyrbil på Santiago Flygplats är det viktigt att du läser igenom hyreskontraktet noga och meddelar leverantören om något inte stämmer. Se även till att alla eventuella skador och märken på hyrbilen är noterade. Har du några frågor eller funderingar kan du alltid höra av dig till oss på Auto Europe så hjälper vi dig!

  Avis hyrbil på Santiago Flygplats Avis på Santiago Flygplats
  Santiago de Compostela, A Coruña,
  Santiago, Spanien 15820

  +34 98 154 78 30
  Öppettider:
  Måndag-Söndag: 07:30-23:00
  Alamo hyrbil på Santiago Flygplats Alamo på Santiago Flygplats
  Santiago de Compostela, A Coruña,
  Santiago, Spanien 15820

  +34 981 599 877
  Öppettider:
  Måndag-Söndag: 07:00-23:00
  Enterprise hyrbil på Santiago Flygplats Enterprise på Santiago Flygplats
  Santiago de Compostela, A Coruña
  Santiago, Spanien 15820

  +34 981 599 877
  Öppettider:
  Måndag-Söndag: 07:00-23:00
  Hertz hyrbil på Santiago Flygplats Hertz på Santiago Flygplats
  Santiago de Compostela, A Coruña,
  Santiago, Spanien 15820

  +34 981 598 893
  Öppettider:
  Måndag-Söndag: 08:00-23:00
  Europcar hyrbil på Santiago Flygplats Europcar på Santiago Flygplats
  Santiago de Compostela, A Coruña,
  Santiago, Spanien 15820

  +34 911 505 00 0
  Öppettider:
  Måndag-Söndag: 07:00-22:59

  Terminaler

  Santiago Flygplats består av totalt fyra terminaler. Terminal 1,2 och 3 är i en ända stor byggnad medan terminal 4, som byggdes 2011, är i en separat byggnad. För att ta dig från en terminal till en annan kan du åka med en av de gratis flygbussarna som finns. Dessa bussar går var 5-10 min dygnet runt alla dagar i veckan. Detta gäller dock inte terminal 4, där du istället måste hoppa på ett flygtåg. Även detta går regelbundet och är igång 24/7 alla dagar i veckan.

  Flygplatsfaciliteter

  Precis som på de flesta stora internationella flygplatser kan du på Santiago Flygplats hitta nödvändigheter som toaletter, uttagningsautomater, informationsdiskar, borttappat bagage och hjälpassistans. Flygplatsen har också en mängd butiker, restauranger, caféer och tax-free som du kan gå runt i medan du väntar på ditt flyg till Stocholm, Paris eller vart du nu är påväg. Till exempel hittar du de exklusiva klädbutikerna Michael Kors och Burberry här, men även klädkedjorna Zara och Viktoria´s Secret.

  Vill du unna dig lite lyx kan du också välja att köpa ett VIP-pass som ger dig tillgång till en av de många VIP loungerna. Dessa passen kostar mellan 33 och 35 euro för en vuxen och 15-17 euro för ett barn, beroende på vilken lounge du vill besöka. Vill du inte det kan du istället boka en avslappnande massage på något av flygplatsens fyra spa.

  Hur man kan ta sig till och från Santiago flygplats?

  Bil

  Det enklaste och smidigaste sättet att ta sig till och från flygplatsen är genom att hyra en bil på Santiago Flygplats. Då är den snabbaste rutten via A-54/SC-21 och tar cirka 20 min. Om du ska köra från flygplatsen följer du skyltarna mot A-54/SC-21, sedan följer du vägen i cirka 7 km tills du kommer till en rondell. Då tar du den andra avfarten mot Av. de Asturias via N-634. Kör sedan på vägen i 1 km tills du kommer till nästa rondell. Då tar du den tredje avfarten mot Santiago via A-54 och följer sedan vägen i cirka 3 km tills du har kommit fram till Santiago.

  Ska du istället köra till flygplatsen från Santiago, kör du på A-54 mot Lugo/Aeroporto/Oviedo och tar sedan avfart 711 mot Lavacolla/Aeroporto. Håll till höger när vägen delar sig och följ skyltarna mot SC-21 Aeroporto/Lavacolla.

  Taxi

  Om du inte vill hyra en bil vid Santiago Flygplats kan du istället ta en taxi till och från din destination. Beroende på vilken dag och tid du åker kan priset per km variera. Som dyrast är det om du åker på kvällen/natten mellan 22.00-07.00, då är startpriset 5.00 euro och sedan 1.40 euro per kilometer. Dock kan man alltid välja att istället betala ett fast pris på 21 euro när man ska till flygplatsen. Under dagtid kostar det även extra med väskor och bagage. Behöver du komma i kontakt med taxi på Santiago Flygplats kan du ringa dem på: +34 981 569 292.

  Buss

  Det finns en busslinje som går mellan flygplatsen och Plaza de Galicia i Santiago med flera stopp på vägen. Bussen stannar bland annat i: Pazo de Congresos, Capilla San Lázaro, central stationen, Búa da Rosa. Från flygplatsen hittar du också bussar som går till Lugo, Sobrado och Burela.

  Parkeringstips

  På flygplatsen finns det parkering för både långtidsparkering och korttidsparkering. Den så kallade ”General Car Park” hittar du på nedersta våningen precis vid passagerarterminalerna. Här har du möjligheten att förboka en plats och kan parkera din bil i flera dagar, eller bara i några minuter.

  Den så kallade ”Express Car Park” är lite dyrare eftersom den ligger precis utanför ankomsthallarna. Men detta är ett bra alternativ om du snabbt och enkelt behöver hämta upp någon som precis anlänt i Santiago. Detta alternativet rekommenderas inte för långtidsparkering då det kommer blir väldigt dyrt.

  Nyttiga länkar

  Santiago Flygplats