Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Toppdestinationer i Spanien

  Spanien är ett av världens främsta turistmål och den perfekta platsen att utforska med hyrbil. Det är ett stort land med så mycket att se att vi tyckte att det skulle vara intressant att berätta lite om Auto Europes fem mest populära hyrbilsdestinationer i Spanien - nämligen Palma de Mallorca, Malaga, Alicante, Ibiza och Barcelona. Så varför inte inkludera dem i din road trip nästa gång du kör runt soliga Spanien?

  Palma är Balearernas största stad, en liten grupp av spanska öar i Medelhavet. Den imponerande gotiska katedralen var färdig 1587 och är en av de mest imponerande byggnaderna i landet. Inrymt i en ultramodern byggnad, finns en annan av Palmas ultimata attraktioner, Fundació Pilar I Joan Miró, med konstnärens studio och en samling av sitt arbete. Palma Aquarium är ett trevligt komplement till stadens konst- och arkitektoniska arv med minst 25 tankar av olika storlekar, inklusive den 9 meter stora Big Blue som innehåller många hajar och ett stort antal andra imponerande havsdjur.

  Malaga är en livlig stad med ett av de mest tempererade klimat i hela Medelhavet. Pablo Picasso föddes här 1881 och huset där han tillbringade sina tidiga år verkar nu som huvudkontor för Picasso-stiftelsen. Ett närliggande museum som är dedikerat till hans konst har cirka 150 av hans verk. En annan av stadens mest populära turistattraktioner är Alcazaba, en stor fästning byggd mellan 8 och 1100-talet med en fin samling feniciska, romerska och moriska artefakter. Sist men inte minst är Málaga katedral byggd på grunden till en gammal moské, som är särskilt anmärkningsvärd för sitt utsökta gotiska och renässansinteriör.

  Kuststaden Alicante är navet på en lång sträcka av sandig kust, med några av de vackraste stränderna på den iberiska halvön. Ett viktigt drag för turister är Spainpinnacle med utsikt över staden. Alicantes gamla slott byggdes av morerna på 900-talet och rymmer idag ett fascinerande museum i dess befästningar. En annan av stadens viktigaste turistattraktioner är MARQ, ett av Spaniens främsta arkeologiska museer och vinnare av Årets europeiska Museum år 2004. Alicantes gamla kvarter (känd lokalt som El Barrio) är en labyrint av slingrande gator fodrade med trendiga butiker och tapasbarer i närheten av stadens San Nicolás-katedral - den perfekta platsen att varva ner på efter en hektisk dags sightseeing!

  Den förtrollande baleariska ön Ibiza är lika populär för sina idylliska stränder och vikar som för dess världsberömda nattliv. Få turister vågar sig in i det bergiga området, men om de gjorde så skulle de upptäcka en vild, avlägsen region av frodiga gröna tallskogar mitt bland stora oliv- och mandelplantor. Öns huvudstad har en idyllisk strandlinje med några av de bästa stränderna i Spanien. Eivissa eller Ibiza Town, är en vacker plats med en härlig katedral och ett urval av arkeologiska skatter från 7-talet. Byggd runt en kulle vid hamnens entré är dess stjärnattraktion Dalt Vila, ett gammalt kvarter som först upprättades av fenicierna när de anlände 654 f.Kr. Inrymt i en vacker naturpark finns de skimrande saltpannorna i Ses Salines. Det inte bara en fristad för vilda djur, utan utgör en av de mest spektakulära stränderna på ön. Med din biluthyrning från Auto Europe borde du inte missa de svepande utsikterna som kan avnjutas från toppen av Puig de Missa, en sluttning ovanför staden Santa Eulária des Riu på östra sidan av ön.

  Barcelonas magnifika katedral är en av Spaniens mest emblematiska sevärdheter. En av Medelhavets mest trafikerade hamnstäder visar det bästa av Spaniens historia och kultur med mängder av förstklassiga turistattraktioner. Antoni Gaudis oavslutade basilika - La Sagrada Família - är Barcelonas mest kända byggnad. Hans kropp vilar i krypten, nära ett museum som visar modeller om hur han föreställde sig att kyrkan skulle se ut innan hans död 1926. Palau Nacional, det katalanska nationella konstmuseet, är lika sevärt med sin omfattande samling som består av en av världens rikaste skatter av romanska och gotiska målningar, skulpturer och ädelmetaller. En annan av Barcelonas främsta attraktioner är Picasso-museet, som visar den stora konstnärens utveckling från sina skissböcker som en nioårig till några av hans finaste målningar.

  Bloggsökning


  Kategorier