Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ MURCIA FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil på Murcia flygplats - Hitta er perfekta hyrbil

  Auto Europe är det bästa valet om ni är ute efter en pålitlig hyrbil till förnämliga priser. Vi är ett av världens ledande uthyrnings bolag och kan stolt proklamera att vi erbjuder marknadens absolut lägsta priser på hyrbilar. Vi finns i över 180 länder med mer än 24 000 upphämtnings platser. Vi har ett starkt samarbete med leverantör från hela världen, allt från mindre lokala till stora globala välkända namn, och tack vare detta goda samarbete så kan vi erbjuda er ett enormt utbud av bilkategorier och bilar, så att ni enkelt kan hitta en bil som passar just er. Oavsett om ni är ute efter en hyrbil på Murcia flygplats eller på andra platser i Costa Blanca regionen som Alicante, Torrevieja, Benidorm så har vi något för er. Med oss kan ni koppla av, för vi gör det enkelt att ordna hyrbil!

  Från flygplatsen tar ni er enkelt in till själva Murcia stad, som är regionens huvudstad och är välkänd för sin magnifika katedral och dess energetiska tapasbarer. Staden ligger mycket vackert placerat längs med Segura floden omringad av härliga vingårdar, berg, fruktträdgårdar, sjöar och väldoftande tallskogar. Stadens närhet till havet ger den ett tempererade medelhavsklimat med långa sköna varma somrar och korta men milda vintrar. Staden som är bland de större i Spanien har en uppsjö av sevärdheter som man inte bör missa. Men Costa Blanca regionen har så mycket mer att erbjuda än bara Murcia, här kan ni enkelt utforska det välbesökta svenskparadiset Torrevieja, se de utsökta stränderna i Alicante eller den kändistäta Benidorm. Oavsett vad ni beslutar er för, så kan ni räkna med att hitta rätt hyrbil för era ändamål med Auto Europe. Skulle ni behöva hjälp med att hitta rätt bil, eller har frågor, så är våra prisbelönade hyrbils experter redo att hjälpa till.

  Flygplatsinformation

  Murcia flygplats (RMU)
  Officiellt namn: Región de Murcia International Airport
  Adress: Avda. de España 101, 30154 Valladolises y Lo Jurado, Murcia, Spanien
  Läge: Denna nya flygplats som ersätter den gamla ligger runt 26 kilometer från Murcia stad.
  Flygbolag på flygplatsen: Listan över antal flygbolag som flyger till flygplatsen växer. Hit kan ni flyga med bolag som Easyjet, Norwegian Air, Ryanair, Jet2, Volotea, Smartwings och TUI.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Murcia flygplats?

  När ni väl har bestämt er för att hyra bil på Murcia flygplats kommer ni att få en voucher från oss när hyrbilen blivit bekräftad och betald för. I denna voucher, som det är viktigt att ni läser igenom, hittar ni all nödvändig information om vad som ingår i er hyra och vad som krävs att ni har med er vid upphämtningen. Var extra noga med att den personen som är huvudförare att denna person har ett kreditkort i sitt eget namn för säkerhets depositionen. Var också uppmärksam att det behöver vara ett kreditkort, eftersom de flesta leverantörer accepterar inte vanliga betalkort/debitkort. Skulle ni vara osäkra på vad för kort ni har, eller vad leverantörer accepterar, så kan ni ringa oss så kan vi hjälpa er. De flesta leverantörerna har sitt kontor där ni behöver visa upp er voucher och alla andra nödvändiga dokument på bottenvåningen nära huvudutgången i ankomsthallen. Här nedan listar vi de öppettider som leverantörerna har.

  Europcar hyrbil på Murciaflygplats Europcar hyrbil på Murciaflygplats
  Avda. de España 101,
  Murcia, Spanien 30154

  + 34 968 335 546
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 09:00 - 22:30
  Firefly hyrbil på Murciaflygplats Firefly hyrbil på Murciaflygplats
  Avda. de España 101,
  Murcia, Spanien 30154

  + 34 671 781 694
  Öppettider:
  Mån - Lör: 09:00 - 22:00
  Sön: 10:00 - 13:30 och 18:00 - 22:00
  Keddy hyrbil på Murciaflygplats Keddy hyrbil på Murciaflygplats
  Avda. de España 101,
  Murcia, Spanien 30154

  + 34 968 335 546
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: 09:00 - 22:30

  Terminaler

  Denna flygplats är den nya Murcia flygplats och sen början av 2019 ersatte den gamla San Javier flygplatsen som nu enbart är en militär flygplats. Men den nya flygplatsen, också känd under Murcia-Corvera har nu tagit över som Murcias internationella flygplats och är en relativt liten flygplats med en enda passagerare terminal. Flygplatsen är runt 37 000 kvadratmeter stor och består av en landningsbana. Det har jobbats en hel del med flygplatsen för att göra den så modern som möjligt inför invigningen i början av det nya året. Och i denna flygplats ligger hyrbils leverantörerna inne terminal byggnaden så det är enkelt att hämta upp er hyrbil på Murcia flygplats. När ni anländer till ankomsthallen kommer ni att se att där finns 24 incheckningsluckor och tre säkerhetskontroller som tar er till avgångs området, där det finns nio olika gates där tre av dem är specialiserat för flyg som går till länder som är del av Schengen avtalet.

  Flygplatsfaciliteter

  Som man förväntar sig av moderna flygplatser, så erbjuds det även här gratis Wi-Fi för de som är på flygplatsen. Trots att det är en liten flygplats så känns den rymlig mycket tack vare god planläggning och ljusa fina färger och de erbjuder ett stort utbud av tjänster för både ankommande och avgående passagerare. Ni hittar såklart en stor taxfree butik och eftersom det är i Spanien, hittar ni även Costa Coffee. Utöver dessa bekvämligheter så finner ni även turistinformation, special hjälp för de med nedsatt rörlighet, uttagsautomater och en del shopping möjligheter.

  Hur man kan ta sig till och från Murcia flygplats?

  Att hyra bil på Murcia flygplats är enkelt och gör det smidigt och bekvämt att ta sig till den anknutna staden. Det nya vägsystemet och dess infrastruktur som byggdes i samband med öppningen av flygplatsen gör det ännu enklare än förut att ta sig runt regionen. Flygplatsen är fint anknuten till den viktiga A-30 motorvägen som går mellan Caragena och Murcia, och räkna med runt en tripp på runt 20 minuter norrut för att ta er till Murcia stad. Denna viktiga motorväg flyter sedan samman med A7 och den tullbelagda AP7 som sammanbinder orten med södra Spanien och ända upp till Barcelona på nordost kusten.

  Andra möjligheter att ta sig till och från flygplatsen är via buss eller taxi. Där finns fyra buss linjer som tar er till olika orter i regionen och de körs av Interbus. Varje linje har en avgång var tredje timme. Från flygplatsen till Murcia tar det runt 45 minuter och kostar 6 Euro, medans det tar runt en timme att ta sig till Cartagena mot en kostnad på 9 Euros. Taxi kan ni hitta precis utanför ankomsthallen och vad som är värt att notera är att där är ett fast pris för alla taxi resor som börjar eller avslutar på flygplatsen till eller från Murcia centrum. En sådan resa är fastlagt till 29 Euros för en resa.

  Parkeringstips

  Mittemot utgången från flygplatsen hittar ni flygplatsen parkerings plats som har plats för 1 112 bilar. Denna stora och säkra parkeringsplats har skäliga parkeringspriser och den är utmärkt för korta vistelser eller för att släppa av eller hämta upp passagerare. För de med elektrisk bil, så finns 5 laddnings områden, men man behöver ha med sig sin egen laddare. Utöver detta så är där även 14 platser för de som önskar parkera sin motorcykel där. Dock skall det påpekas att där är en speciell parkeringsplats för hyrbilar, och det är en något mindre, endast plats för 528 bilar.

  Nyttiga länkar

  Flygplatsinformation Murcia

  Tillbaka till toppen


  Mer information om Murcia flygplats

  Murcia internationella flygplats
  Avda de España 101
  30154 Valladolises y Lo Jurado, Murcia
  Spanien 30154

  IATA Code: RMU
  ICAO Code: LEMI
  Wikipedia sida
  Latitude: 37.7903
  Longitude: -1.1418

  Allmän information: Murcia internationella flygplats är en modern flygplats nära kusten och staden Murcia i Spanien. Sedan januari 2019 är detta nu den officiella flygplatsen för Murcia, medans den gamla återgick till att enbart vara en militär flygplats