Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ AJACCIO FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil på Ajaccio flygplats - bäst pris

  Välj det bästa sättet att utforska den vackra ön Korsika genom att boka hyrbil från Ajaccio flygplats med Auto Europe idag. Du kommer förundras över våra erbjudanden och vårt stora urval av bilkategorier tillgängliga i vår bokningsmotor.

  Ajaccio, den största bosättningen på den franska ön Korsika, är den kulturella och ekonomiska huvudstaden på ön. Staden är hem till många historiska- och turistattraktioner och besök därför ofta av människor från runt om i världen. Utforska staden och Korsikas landskap med en hyrbil idag!

  Flygplatsinformation

  Ajaccio Airport (AJA)
  Officiellt namn: Aéroport d'Ajaccio-Napoléon-Bonaparte
  Adress: 20090 Ajaccio, Frankrike
  Läge: Flygplatsen ligger belägen i Ajaccio, cirka 5 km öster om hamnen.
  Flygbolag på flygplatsen: Air Corsica, Air France, Easyjet, Norweigan med flera.
  Tel: +33 4 95 23 56 56.

  Terminaler

  Ajaccio flygplats har en modern och terminalbyggnad som ligger belägen nära vattnet. Terminalen huserar avgångs- och ankomstfaciliteter.

  Upphämtning och avlämning av hyrbil

  Hyrbilsleverantörernas diskar ligger bekvämt belägna i byggnaden mitt emot terminalen, bakom parkering, för dig som ska hyra bil på Ajaccio flygplats. När du hämtar upp hyrbil ska du ha din bokningsvoucher, körkort och kreditkort redo till hands för att uppvisas.

  Uthyrare Öppettider
  Europcar 6.30 till 23.00
  Avis 7.00 till 23.59
  Budget 7.00 till 23.59
  Citer 8.30 till 19.00
  Sixt 7.30 till 23.30

  Flygplatsfaciliteter

  Den moderna flygplatsen erbjuder rikligt med resefaciliteter som shopping, mat och bankfaciliteter. Utöver detta har terminalen även wifi i hela byggnaden. En turistinformationsdisk och skötrum finns även att tillgå.

  Transport/hur du tar dig till och från flygplatsen

  Med hyrbil från Ajaccio flygplats kan du nu stadens centrum på cirka 15 min via T20. Att utforska norra Korsika och städer som Bastia och Calvi är också att rekommendera för att du ska se ön från dess bästa sida. Även Porto-Vecchio och Figari i söder är trevliga utflyktsmål med en bilfärd på cirka två och en halv timme via T40.

  För dig som behöver ta dig till och från flygplatsen med kollektiva transportmedel, stannar stadsbussen, linje 8 vid en hållplats precis utanför terminalen varje timme och tar dig in till Ajaccio tågstation. Det finns även en annan linje, nummer 12 mot stadskärnan, vilken stannar på P + R parkeringen, Campo del Oro, ett par minuters promenad från terminalen.

  Parkeringstips

  Flygplatsen parkering är tillägnad lång- och korttidsparkering och ligger belägen framför terminalbyggnaden. Inne i centrum av Ajaccio kan du använda dig av gatuparkering. Andra parkeringsalternativ inkluderar allmänna parkeringar runt om i staden och stadens så kallade P + R eller infartsparkeringar. Besök vår sida med körinformation i Frankrike innan din resa till Korsika för att ta del av de lokala trafikreglerna.

  Bra länkar

  Flygplatsinformation Ajaccio


  Mer information om Ajaccio flygplats

  Ajaccio flygplats
  Ajaccio, Frankrike, 20090
  IATA Code: AJA
  ICAO Code: LFKJ
  Latitud: 41.923889
  Longitud: 8.8025

  Allmän information: Ajaccio Napoleon Bonaparte flygplats, tidigare känd som Campo dell'Oro Airport, är en flygplats på ön Korsika. Flygplatsen ligger belägen cirka 5 km från staden Ajaccios centrum och kan nås via hyrbil och buss. Flygplatsen är namngiven efter Napoleon Bonaparte som föddes i Ajaccio.