Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ BASTIA FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Bastia flygplats, Korsika med Auto Europe

  Bastia är en stad på Korsika, en ö i Medelhavet strax söder om det franska fastlandet och norra Sardinien. Korsika har varit en del av Frankrike sedan 1768, men har behållit den italienska kulturen. Bastia ligger på den östra kusten av ön och har en befolkning på cirka 40.000 personer. Staden är känd för sin barockkyrkor, mat och sin hamn. Bastia har något erbjuda alla typer av resenärer och det bästa sättet att komma runt ön är med en hyrbil. Med hyrbil från Bastia flygplats kan du utforska ön och besöka andra städer som, Ajaccio eller Calvi. Boka hyrbil med Auto Europe för att få det bästa priset och besök gärna vår sida med utvärderingar av hyrbil i Bastia för att se vad våra tidigare kunder har att säga om vår tjänst och service.

  Flygplatsinformation

  Bastia Airport (BIA)
  Officiellt namn:Bastia-Poretta Airport. Franska: Aéroport de Bastia Poretta
  Adress: Route de l'aéroport, 20290 Lucciana, Frankrike
  Läge: Flygplatsen ligger belägen ca 17 km syd-öster om Bastia.
  Flygbolag på flygplatsen: Air Corsica, Air France, Easyjet, Eurowings, Flybe, Lufthansa, Norweigan och Vueling för att nämna några.

  Terminaler

  Flygplatsen som består av en terminalbyggnad, har varit i bruk sen innan andra världskriget då flygplatsen användes av USA:s flygvapen. Tack vare sin storlek kan terminalen lätt navigeras med de flesta faciliteter på bekvämt gångavstånd.

  Upphämtning och avlämning av hyrbil

  För dig som ska hyra bil på Bastia flygplats är det mycket enkelt att upphämta fordon på flygplatsen med leverantörernas uthyrningsdiskar belägna i närheten av bagageupphämtningen. Även avlämning är smidigt på Bastia flygplats, med uthyrarens kontor och parkering på andra sidan av flygplatsen parkering.

  Uthyrare Öppettider
  Europcar 6.30 till 23.00
  Alamo 9.30 till 19.00
  Hertz 8.00 till 20.00
  Sixt 7.30 till 23.30
  Avis 7.00 till 24.00

  Flygplatsfaciliteter

  Sin ringa storklek till trots, kan Bastia flygplats uppfylla de flesta resenärers basbehov vid resa. Flygplatsen erbjuder ett snabbmatställe efter säkerhetskontrollen tillsammans med ett par mindre butiker, inklusive dute-free produkter och tidningar, souvenirer och böcker. För den som behöver ta ut pengar finns en uttagsautomat tillgänglig i huvudhallen. Wifi är gratis på hela terminalen och uttag för att ladda exempelvis mobiltelefoner och datorer finns spridda genom hela byggnaden.

  Transport/hur du tar dig till och från flygplatsen

  Med hyrbil kan du nå Bastia centrum på cirka 25 min beroende på trafiken. Flygplatsen ligger belägen på väg D507 och är lätt att ta sig till via väg D507 och N195. Vägen är väk skyltad och du kan även ta dig vidare till städer som Ajaccio, Bonifacio och Calvi. För den som inte ska hämta upp hyrbil på Bastia flygplats utan inne i centrum finns en skyttelservice tillgänglig från terminal in till Bastia. Sista stoppet är Bastia tågstation och resan tar cirka 35 min och kostar ungefär 9 euro. Även taxi finns tillgängligt till höger om terminalens utgång vid ankomstområdet.

  Parkeringstips

  Bastia flygplats har en korttids- och en långtidsparkering tillgänglig mot avgift. Första 15 min är gratis. Inne i Bastia centrum har du möjlighet att utnyttja parkeringsgarage, parkeringar och gatuparkering. Pris per timme är ungefär 2.4 euro. Var alltid noga med att kontrollera alla skyltar där du parkerat för att undvika onödiga parkeringsböter.

  Bra länkar

  Flygplatsinformation Bastia


  Mer information om Bastia flygplats

  Bastia flygplats
  Route de l'aéroport
  Lucciana, Frankrike, 20290

  IATA Code: BIA
  ICAO Code: LFKB
  Latitud: 42.550544
  Longitud: 9.479138

  Allmän information: Bastia-Poretta flygplats, är en flygplats som tjänar staden Bastia på den franska ön Korsika i medelhavet. Flygplatsen ligger belägen cirka 17 km från stadens centrum och kan nås med hyrbil och skyttelservice.