Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  HYRA HUSBIL I
  MÜNCHEN

  Hyr husbilar världen över
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Hyr husbilar världen över

  Hyra husbil München - Utforska Bayern

  Storstaden med hjärta bjuder på en rad med underhållning och aktiviteter för besökare. Oavsett om du är ute efter kultur, natur, sightseeing eller utomhussporter kommer du att älska München. Upplev den bayerska huvudstaden och dess omgivning i din egen takt genom att hyra husbil i München. Välj och vraka bland ett stort urval av prisvärda husbilar hos oss på Auto Europe och påbörja din upptäckarresa. Att lära känna München på en dag är ambitiöst men inte omöjligt då de flesta sevärdheter kan hittas på gångavstånd från rådhusplatsen, Marienplatz i hjärtat av staden. Med vår en-dagars guide nedan får du bra information över attraktioner du inte bör missa.

  Campingplatser i och runt München

  Du som väljer att hyra husbil i München bör i förväg planera in tillräckligt med pauser och platser för övernattning på din husbilsresa genom Bayern. Många campingplatser kan även lätt och stressfritt förbokas i förväg på nätet. Med våra förslag nedan kan du få lite inspiration inför din kommande resa.

  Oktoberfest Camping München Münchens största camping erbjuder ställplatser för 1500 campare, varav 800 med strömförsörjning. På 150.000m² kan du njuta av en budget- och gästvänlig atmosfär. Vare sig du har husbil, minibuss eller husvagn, här hittar campingentusiaster allt det behöver för en bekymmersfri vistelse: moderna sanitära anläggningar, snabbköp, souvenirshop och en restaurang och bistro.
  Campingplatz Thalkirchen Från Campingplatz Thalkirchen har u en perfekt utgångspunkt för flertalet utflykter runt om staden. I campingens omedelbara närhet hittar djurparken Hellabrunn och tills fots kan du även nå utomhusbadet Maria Einsiede. Campingplatsen ligger belägen omgiven av ett vackert flodlandskap. Med tunnelbana härifrån kan du ta dig in till stadskärnan på bara 10 min.
  Campingplatz Obermenzing Stor och rymlig camping belägen väster om stadskärnan i en stor park cirka 8 km från centrum. Ställplatserna är separerade av häckar och 178 platser har el-uttag. Du hittar 3 stycken badsjöar, golfbana och strand volleyboll plan i närheten av campingen. Med buss, snabbtåg och tunnelbana kan du ta dig in till centrala München var 20:e min. Anläggningen har fräscha duschar och toaletter samt tvättstuga.

  Tillgängliga husbilar i Berlin

  Från vår stora flotta av husbilar kan du inte bara hitta tillgängliga fordon i München utan även i tyska städer som huvudstaden Berlin i norr, handels- och finansiella navet Frankfurt och hamnstaden Hamburg, eller härliga platser som ligger längs med floden Rhen, som Düsseldorf med dess unika amtosfär. Nedan ser du några exempel på våra mest populära husbilsmodeller för uthyrning i München. B4 Compact erbjuder sittplats för 4 stycken personer men endast 2 sängplatser fördelade på 2 stycken enkelsängar. Modellen E2 Comfort Crusier däremot har 4 sovplatser. Det 7 meter långa fordonet har även kök, dusch, toalett samt vatten- och avfallstank I C5 Family Comfort finns plats att sova för 5 personer med 2 stycken dubbelsängar och en enkelsäng. Även här hittar du kök, dusch, toalett, vatten- och avfallstank men även värme och det finns möjlighet att montera cykelhållare och barnstolar. Modell Family Luxury rymmer upp till 6 personer och är den största modell som erbjuds i München. På lite mer än 7 meter erbjud 3 stycken dubbelsängar att sova bekvämt i. Kök, dusch, toalett, vatten- och avloppstank och värme finns med. Alternativt har ni även möjlighet att lägga till och boka extra utrustning som campingbord och stolar i förväg.

  B4 Compact Tourer C2 Family Cruiser

  Compact Tourer

  Sängplatser: 2
  Kategori: Campervan
  Längd: 5.37 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Family Cruiser

  Sängplatser: 4
  Kategori: Klass C
  Längd: 5.98 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel
  C5 Family Comfort Family Luxury

  Family Comfort

  Sängplatser: 5
  Kategori: Klass C
  Längd: 6.63 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Family Luxury

  Sängplatser: 6
  Kategori: Klass C
  Längd: 8.86 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Bra att veta om München

  Dagen börjar på det berömda torget Marienplatz, vars läge i centrala München är optimalt för shopping eller sevärdheter. Torget domineras av stadens rådhus i nygotisk stil och som även bjuder på klockspel två gånger om dagen. Platsen är den ultimata utgångspunkten för att utforska Münchens sevärdheter tills fots.

  För detta behövs ju såklart en bra grund och en traditionell bayersk frukost, så kallad Weißwurstfrühstück, som består av vita fläskkorvar och nybakade kringlor och senap, kan hittas på bland annat Weiße Bräuhaus och på Tegernsee im Tal. Idylliskt mellan Hofbräuhaus och marknaden Vikualienmarkt hittar du även värdshuset Spezlwirtschaft som serverar vegansk frukost.

  Direkt efter frukost går turen vidare precis runt hörnet till Platz och ett av de äldsta och mest autentiska platserna i staden, nämligen ölhallen Hofbräuhaus. Njut av en öl eller insup bara atmosfären för direkt efter går turen tillbaka till Marienplatz. Här börjar klockan 11.00 klocktornets klockspel med scener ur Münchens historia. För den som har pigga ben och vill få en makalös utsikt över staden kan rundturen fortsätta uppe på Alte Peters utsiktsplattform, men först måste du ta dig upp för cirka 300 trappsteg. Härifrån får du inte bara ett vackert panorama över innerstaden utan kan på soliga dagar även se Alperna.

  När du sedan tagit dig ner igen fortsätter turen en kort sträcka genom München gågata Kaufingerstraße. Ett par hundra meter ner för gatan och du kommer att hitta den världsberömda Fruaenkirche med sina två torn med kupoler.

  Förmodligen börjar magen långsamt kurra nu och vi tar oss en tur till Viktualienmarkt, i vars närhet du även hittar sevärdheter som Stadsmuseet, judiska museet och Schrannenhalle som är en stor italiensk matmarknad och restaurang. På utomhusmarknaden Viktualienmarkt hittar du marknadsstånd med allt ifrån färska grönsaker, honung, ost, vin och blommor, till hantverk och spännande souvenirer. Mitt i smeten ligger även en biergarten där du kan passa på att vila benen och fylla på energin med lokala delikatesser och säcka törsten med smakrik, bayersk öl.

  Om benen känns lite trötta efter nästa stopp kan du passa på att ta en cykel-rikscha till vår nästa destinatiom, Odeonsplatz. Här är ett besök på Feldhernhalle och Theatiner-kyrkan att rekommendera. Efter ditt besök här går turen vidare längs Theatinerstraße till shopping-komplexet Fünf Höfe., vars arkitektur är prisbelönt och erbjuder mycket mer än en vanlig shopping-galleria.

  Avsluta därefter dagen på ett av stadens många värdshus med typiskt bayerska rätter. Precis bakom Frauenkirche som du besökte tidigare på dagen hittar du ett urval av restauranger som bjuder på traditionella mat och dryck, Andechser am Dom, Nürnberg Bratwurstglöckl och Augustiner am Dom.