Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ LAS VEGAS FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Las Vegas flygplats - Hitta bilen till din resa

  Storstaden mitt i öknen välkomnar årligen flera miljoner besökare som vill uppleva denna unika plats. Prova lyckan bland stadens enorma utbud av kasino, se Ballagio fontänernas vattenshow och ta en tur längst The Strip för helt galna och överflödiga turistattraktioner och sevärdheter. Elvis-imitatörer i massor och den ikoniska “Welcome to Fabulous Las Vegas” kommer möta dig när du först anländer, vad du spenderar din tid på därefter är helt upp till dig! Bokar du en hyrbil på Las Vegas flygplats via Auto Europe kan du upptäcka staden bekvämt och utan begränsningar. Viva Las Vegas!

  På grund av att Las Vegas ligger mitt i delstaten Nevadas öken har den förutom en fartfylld storstad också fantastiska naturområde och nationalparker precis utanför stadsgränsen. Med en bil kan du uppleva så mycket mer än bara centrum, bland annat otroliga Grand Canyon, mystiska Area 51 och världens varmaste plats; Death Valley. Med en bil kan du själv köra till dessa områden och utforska i din egen takt, bokar du ett fordon via oss för du också det till ett billigt pris. På grund av vår långa erfarenhet i hyrbilsbranschen där vi har jobbat hårt för att bygga upp samarbeten med leverantörer i hela världen har vi tillgång till de bästa erbjudandena och priserna. Använd vår bokningsmotor längst upp på denna sida för att jämföra olika företag, bilar och priser för att hitta den perfekta hyrbilen till din nästa resa i USA.

  Klicka här för att läsa utvärderingar av hyrbil i Las Vegas.

  Flygplatsinformation

  Den största flygplatsen i Las Vegas heter McCarran International Airport och ligger i den södra änden av The Strip, alltså väldigt centralt. Att tänka på är dock att huvudgatan The Strip är nästan sju kilometer lång, vilket betyder att det kan vara en bra idé att hyra bil på Las Vegas flygplats och sedan köra till sitt hotell eller boende. Flygplatsen byggdes på 1940-talet och döptes efter den dåvarande senatorn i Nevada Pat McCarran som hjälpte till att finna finansiering för bygget. Sedan flygplatsen invigdes 1948 har den genomgått ett flertal renovationer och utbyggen, numera har den två terminaler och massvis av destinationer både inrikes och utrikes.

  Ungefär hälften av alla besökare som kommer till Las Vegas beräknas flyga via McCarran International Airport. Detta gör den till en extremt viktig infrastruktur som ansluter Las Vegas till inte bara andra städer i USA, utan också städer i hela världen. Med direktflyg till över 130 destinationer är det en nyckelspelar för både Las Vegas turism, företagsverksamhet och utveckling. Förutom passagerare behandlar flygplatsen även en stor mängd produkter och gods som behövs transporteras till och från staden, något som även det bidrar till dess betydelse och påverkan på områdets välfärd och utveckling.

  Las Vegas flygplats (LAS)
  Officiellt namn: Las Vegas McCarran International Airport
  Adress: 5757 Wayne Newton Blvd, Las Vegas, NV 89119
  Läge: Flygplatsen ligger mindre än en kilometer från huvudgatan The Strip.
  Flygbolag på flygplatsen: Ett tjugotal flygbolag är aktiva på Las Vegas flygplats, bland annat: Air Canada, Alaska Airlines, American Airlines, British Airways, Delta, Southwest och United Airlines.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Las Vegas flygplats?

  Har du bokat en hyrbil på Las Vegas flygplats ska du bege dig till hyrbilscentret för att hämta upp den. Detta hyrbilscenter ligger lite mer än fyra kilometer söder om flygplatsen och du tar dig enkelt dit via flygplatsens gratis skyttelbussar. De blå och vita bussarna avgår från båda terminalerna och kommer köra dig till hyrbilskontoret på bara några minuter. På Terminal 1 avgår skyttelbussen från Ground Transportation våning 1, utanför dörrarna 10 och 11. På Terminal 3 avgår bussarna från Ground Transportation våning 0, utanför de västra dörrarna 51-54 och de östra dörrarna 55-58. Följ skyltarna som hänvisar till “Rental Car Shuttle” och fråga flygplatspersonalen om du inte hittar.

  När du blir avsläppt på hyrbilscentret går du in i byggnaden och hittar kontoret för din leverantör. Ha med dig alla efterfrågade papper (vilka dessa är står på din Auto Europe voucher) och läs igenom hyreskontraktet noga. Fråga leverantören om du har några frågor eller funderingar, du är också välkommen att ringa en av våra hyrbilsexperter om du behöver hjälp. När du väl får nycklarna i handen och kan hämta ut din hyrbil är det smart att gå igenom fordonet för att se om där är några märken eller skador som behövs noteras hos leverantören. Om inte, kan du bege dig ut på ditt reseäventyr! Har du inte kört i USA innan kan det också vara en bra idé att läsa vår sida som handlar om just hur det är att köra i USA, det kan nämligen skilja sig en del från hur det är att vara ute på de svenska vägarna.

  Avis hyrbil på Las Vegas flygplats Avis på Las Vegas flygplats
  7135 Gilespie Street,
  Las Vegas, USA, 89119

  +702 531 1500
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: DYGNET RUNT
  Hertz hyrbil på Las Vegas flygplats Hertz på Las Vegas flygplats
  7135 Gilespie Street,
  Las Vegas, USA, 89119

  +702 262 7700
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: DYGNET RUNT
  Alamo hyrbil på Las Vegas flygplats Alamo på Las Vegas flygplats
  7135 Gilespie Street
  Las Vegas, USA, 89119

  +833 315 5902
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: DYGNET RUNT
  National hyrbil på Las Vegas flygplats National på Las Vegas flygplats
  7135 Gilespie Street
  Las Vegas, USA, 89119

  +702-263-8411
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: DYGNET RUNT

  Terminaler

  Las Vegas flygplats har två terminaler som konstigt nog är numrerade 1 och 3. Detta beror på att det tidigare fanns en Terminal 2, men den slutade användas när Terminal 3 byggdes år 2012 och förstördes därför fyra år senare. Terminal 3 hanterar alla utrikesflyg samt en del inrikesflyg medan Terminal 1 endast är till för flyg inom landets gränser. Tänk på att terminalbyggnaderna inte är anslutna till varandra så det är viktigt att veta från vilken terminal man ska flyga innan man kommer till flygplatsen.

  Om du vill få en överblick över flygplatsen kan du använda dig av denna kartan över terminalerna.

  Flygplatsfaciliteter

  I riktig Las Vegas anda har flygplatsen en hel drös med tjänster och aktiviteter att erbjuda sina resenärer, oavsett vilken terminal man flyger ifrån. Med ett flertal spelautomater, restauranger, butiker och till och med spa kan du njuta till max av din sista tid i staden. Dessutom har terminalerna vars en taxfree-butik där man kan shoppa godis, tobak, sprit, parfym, souvenirer och massa annat till kraftigt rabatterade priser. Inuti flygplatsbyggnaden ligger till och med ett helt museum, har du tid över kan du därför besöka flygmuseet Aviation Museum på våning 2, Terminal 1.

  På McCarran International Airport finner du alla nödvändigheter och bekvämligheter du kan förvänta dig på en stor flygplats. Det vill säga mängder av toaletter, dricksfontäner, bankomater, gratis wifi och så vidare. Flygplatsen är rökfri med det finns utmärkta rum och områden där det är tillåtet att röka. Reser du med barn och behöver fördröja lite tid kan ni bege er till den flygplansinspirerade lekplatsen där barnen kan få springa av sig innan det är dags att hoppa på flyget vidare. Andra tjänster som flygplatsen erbjuder inkluderar: VIP lounger såväl som lounger som är öppna för alla mot en avgift, konstutställningar, assistans för rörelseförhindrade, gratis transport mellan terminalerna och turistinformationsdiskar.

  Hur kan man ta sig till och från Las Vegas flygplats?

  Bil

  Med en bil kan du ta dig runt fritt i staden och området. Ska du hyra bil på Las Vegas flygplats kan du smidigt ta en gratis buss till hyrbilskontoren för att hämta upp din bil, när det är dags att lämna bilen igen tar du än en gång gratis bussen från hyrbilskontoret som kommer köra dig till din terminal. Las Vegas upplevs bäst med hjälp av en bil eftersom det ger dig möjligheten att utforska sevärdheterna utanför stadskärnan. Vill du resa till fler städer i landet kan man även från Las Vegas köra till Los Angeles via I-15 S och Phoenix via US-95 S.

  Buss

  Det går ett flertal skyttelbussar som kör från Las Vegas flygplats till många stora hotell, turistattraktioner och andra destinationer i staden. Bland annat kör St. George Express till Beaver Dam och Zion National park, medan Commuter Services kör till bland annat Laughlin, Lake Havasu City och Amtrak (var du kan ta dig vidare till städer som Los Angeles och Salt Lake City). Den regionala kollektivtrafiken RTC har också busslinjer som kör mellan flygplatsen och Las Vegas olika område, för mer informationer om dessa bussrutter vänligen besök RTC:s hemsida.

  Taxi

  Att ta taxi är också ett alternativ om du smidigt vill ta dig till och från McCarran International Airport. Vid Terminal 1 hittar du taxiparkeringarna på den östra sidan av bagageupphämtningen, utanför dörrarna 1-4 och på Terminal 3 står taxibilarna parkerade både på den östra och västra sidan utanför botten våningen. Vill du ta en taxi från hyrbilscentret går det också att fixa. Att tänka på är att alla resor från flygplatsen har ett startpris på 2.00 dollar och att alla taxi inte tar kort. Planerar du att betala med kort är det därför en bra idé att fråga om det betalningssättet godkänns innan du hoppar in i en bil. Priset för en taxiresa varierar beroende på trafik och hur långt du ska åka.

  Parkeringstips

  Terminalbyggnaderna är inte anslutna till varandra, därför är det viktigt att du vet vilken terminal du ska till innan du kommer till flygplatsen. Självklart går det att ta sig från en byggnad till den andra via skyttelbussar, men kör man direkt till rätt terminal så slipper man slösa tid och processen blir enklare. På både terminalerna finns det parkeringar för avsläppning och upphämtning, kortare perioder och flera dagar eller veckor. Det finns även möjligheten att använda sig av Valet-parkering och kör du ett större fordon eller en motorcykel finns det speciella parkeringsplatser för dig.

  Totalt finns det över 17,000 parkeringsplatser på flygplatsen och de är öppna dygnet runt, alla dagar om året. Under högsäsongen på sommaren kan det vara lite svårare att hitta parkering än övriga dagar om året, då uppmanas gäster att parkera på Terminal 1 Economy Lot och sedan ta en skyttelbuss till flygplatsbyggnaderna. Skyttelbussen arrangeras av flygplatsen, är helt gratis och går regelbundet året om.

  Nyttiga länkar

  Las Vegas flygplats