Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I KANADA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil i Kanada till de bästa priserna

  Kanada, världens näst största land om man räknar till ytan men samtidigt ett av världens mest glesbefolkade länder med ett invånarantal på drygt 37 miljoner. De mest bebodda delarna av landet ligger i södra delen på gränsen till USA och utgörs av flera storstäder med väldigt olika karaktär. Allt från Toronto, Ottawa och Montreal i öst till Vancouver, Edmonton och Calgary i väst. En del fransktalande och en del engelsktalande - ja, Kanada bjuder på mycket häftigt och är ett väldigt mångkulturellt land! Med enastående natur, bergskedjor och fantastiska sjöar klassas landet också som ett av världens absolut vackraste. Ena dagen kan du njuta av storstadsmiljö i en av de flera stora städerna och andra dagen kan du sitta ensam och fiska vid en sjö - möjligheterna är enorma i ett enormt land. Bokar du en hyrbil i Kanada via Auto Europe kan du lätt ta dig från stad till stad, sjö till sjö eller berg till berg. Eller varför inte från hav till hav? Med Atlanten i öst och Stilla havet i väst sträcker sig Kanada över stora delar av Nordamerika och bjuder på fantastisk natur, miljö och städer där emellan.

  Totalt består Kanada av tio olika provinser; Alberta, British Columbia, Manitoba, New Brunswick, Newfoundland and Labrador, Nova Scotia, Ontario, Prince Edward Island, Quebec och Saskatchewan. Dessa bildar i sin tur tre olika territorier; Northwest Territories, Nunavut, and Yukon. Varje provins har sin egen charm och egenskaper som lockar besökare just ditt. Till exempel har British Columbia en lång kustlinje ut mot Stilla havet där folk beger sig för att åka på valsafari och för att besöka Vinter OS-staden Whistler, medan Manitoba i centrala Kanada bjuder på orörd natur och chans till att få se vilda isbjörnar. Är det storstadspuls du är ute efter finns det gott om det i Kanada också, inte minst i huvudstaden Ottawa som ligger i provinsen Ontario. Vad du än är ute efter kan du vara säker på att Kanada har någonting som kommer falla dig i smaken!

  Här kan du läsa utvärderingar av hyrbil i Kanada skriva av tidigare Auto Europe kunder.

  Vilka är de viktigaste körreglerna i Kanada?

  Ska du hyra bil i Kanada är det viktigt att du har koll på vilka trafikregler som gäller innan du rullar ut på vägarna. Vi rekommenderar starkt att läsa vår sida som handlar om just Kanadas körreglerna, den hittar du här. Det sköna med Kanada är att trafikreglerna inte skiljer sig så mycket från de svenska. Det är högertrafik och till skillnad från i USA så visar alla skyltar hastigheterna i km/h som vi är vana vid. Några av de viktigaste reglerna att vara medvetna om om du ska köra i Kanada är:

  • I Kanada har man högertrafik.

  • I Quebeck är högersväng vid rött förbjudet - i övrigt är det tillåtet.

  • Säkerhetsbälte är obligatoriskt.

  • Barn under 13 år ska sitta i baksätet.

  • Bränslet är dyrare än i USA men fortfarande billigare än hemma i Sverige. Många stationer längs motorvägarna har öppet dygnet runt. Ska du köra på glesbygden kan det dock vara bra att planera vart du ska stanna och tanka innan du påbörjar resan.

  Att göra i Kanada

  I detta enorma land finns det otroligt mycket att se och göra, både ute i den vilda naturen och inne i städerna. Det spelar ingen roll om du är söker utekvällar i en storstad, en lugn fiskeresa eller en adrenalinfylld äventyrsresa, varför inte kombinera alla tre? Här finns allt och lite till! För att få ut så mycket som möjligt av din vistelse rekommenderar vi att hyra bil i Kanada så du kan utforma din resa utifrån dina egna önskemål. Men en hyrbil är du fri att köra dit du vill, när du vill det utan att behöva anpassa dig utifrån något annat än dig själv. Boka en bil via oss på Auto Europe och få hyrbilen du vill ha till bästa pris. Exempel på populära aktiviteter du kan göra i Kanada är:

  • Niagarafallen: Gör som över 30 miljoner andra turister och besök det helt otroliga Niagarafallen som ligger precis vid gränsen till USA i östra delen av Kanada. Vad många inte vet är att Niagarafallen faktiskt består av tre olika vattenfall eftersom det är ett samlingsnamn. Två av dom befinner sig på amerikansk mark, men det allra största som heter “Horseshoe Falls” ligger på den kanadensiska sidan. Självklart är det en helt otrolig upplevelse att bara se detta enorma vattenflöde forsa ner över 50 meter ner till Ontariosjön, men vill du komma riktigt nära vattenfallen kan du ta en båttur. Var beredd på att bli blöt bara!

  • Whistler: Här hittar du skidbackar i världsklass. När Vancouver som ligger cirka 12 mil från Whistler var värd för Vinter OS 2010 var det här många av skidevenemangen hölls. Trots att det länge varit känt som ett skidparadis är det numera en semesterdestination som passar icke-skidåkare lika väl som skidåkare. Massvis av aktiviteter finns här, även under sommarmånaderna när snön är smält. Bland annat finns här mängder av imponerande vandringsleder, mountainbikespår och golfbanor. Staden i sig har en härlig atmosfär och har kvar sin charm trots att den under de senaste åren blivit en toppdestination för turister.

  • Québec City: Québec City ligger i den fransktalande provinsen Québec, men oroa dig inte, de flesta förstår även engelska. Detta är en stad full av kultur och historia, inte minst med inflytande från Frankrike som ockuperade området fram till 1759. Det är en stor och gammal stad som mellan åren 1859 och 1865 betraktades som Kanadas huvudstad. Idag är det den enda nordamerikanske staden norr om Mexiko med bevarade stadsmurar som befinner sig på Unesco:s världsarvslista. Besök det så kallade Old Québec för att uppleva de gamla kullerstensgatorna och historiska byggnaderna med dina egna ögon. Andra sevärdheter i staden är Parc de la Chute-Montmorency vattenfall, Domaine Maizerets, Cimetiére Saint-Charles och Citadelle de Québec.

  • Whitehorse: Är det Kanadas kända natur och vildmark du suktar efter borde du besöka vackra Whitehorse, som är huvudstad i provinsen Yukon. Detta är en dröm för friluftsälskare som längtar efter frisk luft, höga berg och vacker natur att utforska. Förutom de vanliga friluftsaktiviteterna som vandring, mountainbikering, och klättring kan du på grund av stadens nordliga läge även få syn på det dansande norrskenet här. Områdets rika djurliv lockar också besökare och du kan bland annat få se bergsgetter, fjällrävar, älgar och bisonoxar i sitt naturliga habitat. Andra aktiviteter du kan hitta på i Whitehorse är att paddla kanot på Takihini floden, åka hundspann och fiska lax i de närliggande forsarna.

  • Toronto: Toronto är Kanadas största stad och ligger i Provinsen Ontario i den sydöstra delen av landet. Här hittar du allt som du kan förvänta dig av en storstad; museum, barer, restauranger, shoppingcentrum och mycket mer. Några av stadens populäraste sevärdheter är det ikoniska TV-tornet som höjer sig 305 meter över marken och med glasgolv som besökare kan gå på, Royal Ontario Museum som inte bara är en imponerande byggnad utifrån utan som också har en fantastisk utställning av naturhistoria inuti, och Casa Loma som är ett historiskt museum i gotisk still. Är du ett fan av ishockey kan du också bege dig till det populära museet Hockey Hall of Fame som är dedicerat till sportens historia.

  Road trip med min hyrbil i Kanada

  Kanada har så otroligt mycket att erbjuda att bästa sättet att uppleva det på är med en bil, och även då kommer du antagligen inte ha tid för allt. Men om du bokar en hyrbil i Kanada kan du prioritera de städerna, områdena och sevärdheterna som du vill. Vill du göra en roadtrip mellan de största städerna? Perfekt! Du kan du köra rutten som tar dig från Toronto till Ottawa, vidare mot Montréal och slutligen till Québec. Vill du utforska landets världskända natur kan du istället ta en roadtrip i en av landets storslagna nationalparker Banffs nationalpark, Yoho nationalpark, Jaspers nationalpark eller Waterton Lakes nationalpark. Alla tio av Kanadas tio provinser har något unikt att erbjuda och det gäller att planera din resväg utifrån vad du vill uppnå med din resa eller roadtrip.

  Du behöver inte hålla dig innanför landets gränser när du kör i Kanada. En populär roadtrip är att boka en hyrbil i nordvästra USA, köra längst Kanadas västra kust och sedan till Alaska för att utforska detta stora vildområde. På vägen kan du då stanna i Vancouver och sedan njuta av British Columbias obebodda områden som bjuder på häpnadsväckande natur och vackra utsikter. Vill du göra en riktigt cool roadtrip kan du köra från kust till kust, från Stilla havet i väst till Atlanten i öst, eller tvärtom. Där emellan kan du utforma resan helt utifrån vad du vill, det finns massvis av olika rutter att ta beroende på om du vill hålla dig i den norra eller södra delen av landet.

  Hur gammal behöver jag vara för att hyra bil i Kanada?

  Detta varierar mellan de olika hyrbilsföretagen, men det vanligaste är att man måste vara minst 21 år samt haft körkort i mer än ett år för att få hyra bil i Kanada. Det kan också variera beroende på vilken bilkategori man önskar hyra. Många hyrbilsföretag tar också ut en så kallad “ung föraravgift” som betalas lokalt om man är under 25 år. Men även detta kan skilja mellan de olika företagen, se till att läsa igenom villkoren noga innan du bokar en hyrbil så du är beredd på alla eventuella extra kostnader som kan tillkomma på grund av din ålder.

  Behöver jag betala vägtull när jag kör min hyrbil i Kanada?

  Ja, för vissa motorvägar behöver du det. Några exempel på vägar där du behöver betala vägtull är Highway 407ETR och ETR. Kostnaden varierar beroende på tid på dygnet och man betalar antingen via transponder, automatisk identifiering eller tullbås. Många hyrbilsföretag erbjuder att sköta vägtullavgifterna åt dig mot en avgift så du slipper oroa dig, hör med leverantören vid upphämtning av bilen för att se vad som gäller i ditt fall.

  Lite historia

  Det har funnits bevis på att människor så tidigt som 9.500 före Kristus var bosatta här. De första européerna som anlände och bosatte sig i området var vikingar som tros ha varit från Norge. De anlände cirka 1000 efter Kristus men fick snart lämna landet igen på grund av påtryckningar och strider med urbefolkningen. Nästa gång européer kom till området var det fransmannen Jacques Cartier som ledde operationen och de var här för att stanna. Han anlände till var nuvarande Montréal och Québec ligger och han gav landet namnet “Kanada” efter urbefolkningens namn för by. Under 1500-talet började koloniseringen av landet och under 1600-talet var de största delarna av nuvarande Kanada under antingen Franskt eller Engelskt styre. Båda länderna ville ta del av områdets lönsamma pälshandel och därför krigades det mycket om vem som hade makten över Kanada. Denna konflikt grundade sig också i att länderna även hemma i Europa var i krig. Det hela slutade med ett stort slag utanför Québec på 1700-talet där de engelska trupperna besegrade de franska och som ett resultat av det tvingades Frankrike att överlämna stora delar av Kanada till England (som nu blivit Storbritannien). Majoriteten av Kanadas befolkning var under denna tid fransk, och trots att stora mängder britter kom hit bosatte de flesta sig i den norra delen av Kanada. Detta gjorde att de sydöstra delarna av landet där det franska styret varit som starkast behöll sitt inflyttande. I Québec förblev franska det officiella språket och de behöll sin katolska religion. Än idag är det franska som talas i området och trots att Québec är en del av Kanada är det fortfarande många som anser att de ska vara ett självständigt land.

  Vad är valutan i Kanada?

  I Kanada använder man sig av Kanadensiska dollar (CAD). På 100 Svenska kronor gå det cirka 13,5 CAD. I de flesta butikerna och restaurangerna kan man betala med kort. Man kan även ta ut Kanadensiska dollar från bankomaterna om man har ett internationellt bankkort, men en extra avgift kan tillkomma. Vill man växla pengar kan man även gå till en bank som kan hjälpa dig med det.

  Vilken tidszon är Kanada i?

  Landet är så stort att de inte befinner sig i en tidszon, utan hela sex stycken! Beroende på var i Kanada du befinner dig kan du som minst vara fyra timmar och som mest nio timmar efter svensk tid. I huvudstaden Ottawa är det så kallad östnordamerikansk tid som gäller, vilket betyder att det är en tidsskillnad på fyra timmar från Sverige.

  Vilka är de mest använda fraserna i Kanada?

  I Kanada är det både engelska och franska som är de officiella språken. Beroende på vilken provins du befinner dig i kan det ena vara vanligare än det andra. För det mesta är det engelska som talas i störst utsträckning, men i bland annat Québec är franska det dominerande språket. Att lära sig några av de mest använda fraserna när man reser till ett nytt land kan både vara roligt och användbart. Därför har vi nedan listat ett par fraser som kan vara bra att lära sig innan man reser till Kanada.

  Engelska
  Hej - Hello
  God morgon - Good morning
  Godkväll - Good afternoon
  Var ligger närmaste polisstation? - Where is the closest police station?
  Var ligger närmaste sjukhus? - Where is the closest hospital?
  Var finns närmaste bankomat? - Where is the closest ATM?
  Vart ligger [plats]? - Where is [plats]?
  Kan jag betala med kreditkort? - Can I pay with creditcard?
  Kan jag betala med kort? - Can I pay with card?
  Hur mycket kostar det? - How much does it cost?
  Tack - Thank you
  Behåll växeln - Keep the change

  Franska
  Hej - Bonjour
  God morgon - Bonjour
  Godkväll - Bonne après-midi
  Var ligger närmaste polisstation? - Où est le poste de police le plus proche?
  Var ligger närmaste sjukhus? - Où se trouve l'hôpital le plus proche?
  Var finns närmaste bankomat? - Où se trouve le guichet le plus proche?
  Vart ligger [plats]? - Où est [plats]?
  Kan jag betala med kreditkort? - Puis-je payer avec une carte de crédit?
  Kan jag betala med kort? - Puis-je payer avec une carte?
  Hur mycket kostar det? - Combien ça coûte?
  Tack - Je vous remercie
  Behåll växeln - Gardez la monnaie

  El - Behöver jag en reseadapter i Kanada?

  Ja, i Kanada använder man voltspänning 120V och 60hz vilket innebär att uttagen ser annorlunda ut än i Sverige. Att ha med en adapter är därför nödvändigt om du ska resa hit.

  Behöver jag visum för att resa till Kanada?

  Som svensk medborgare behöver du inte ansöka om visum för att åka till Kanada så länge du inte planerar att stanna i mer än sex månader. Dock krävs ett så kallat Electronic Travel Authorization (eTA) och ett giltigt pass. Att ansöka om eTA kostar 7.00 CAN och görs enkelt online. Vill du läsa mer om eTA, visumansökningar eller Kanadas inreseregler vänligen besök Kanadensiska immigrationsmyndighetens hemsida.

  Det ligger en svensk ambassad i Kanadas huvudstad Ottawa.

  Sveriges ambassad i Ottawa
  Sveriga ambassaden i Kanada
  377 Dalhousie Street, Suite 305,
  Ottawa, Kanada
  Email: sweden.ottawa@gov.se
  Telefon: +613-244-8200

  Kan jag hyra husbil i Kanada?

  Ja, det kan du. Med Kanadas härliga natur och vackra landskap är det den perfekta destinationen för din nästa husbilssemester. Upplev kusten i väst, bergen i norr, de mäktiga floderna i öst och storstäderna i söder, allt med hjälp av en husbil! Oavsett om du planerar en stor roadtrip i hela landet eller en weekend-tripp i en av landets provinser har vi något för dig. Via oss kan du boka ett stort utbud av fordon, bland annat har vi husbilar som är perfekta för en romantisk get-away for två personer, eller stora och rymliga husbilar med plats för upp till sju personer. Om du vill läsa mer om hur det är att resa runt i en husbil i Kanada eller om vilka fordon som går att boka, vänligen gör det här.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Kanada

  Svenska ambassaden i Kanada