Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I CALGARY

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil i Calgary med Auto Europe

  Calgary är känt för dina förstklassiga sportanläggningar och attraherar årligen mängder av sportälskande turister från hela världen. 1988 blev Calgary den första staden i Kanada som fick arrangera vinter-OS. Men det finns mycket mer här än underbara skidbackar! Upplev lokal konst, kultur och arkitektur. En hyrbil i Calgary hjälper dig att ta dig fram i staden och ger dig möjligheter att utforska ytterområden och andra delar av Kanada.

  Auto Europe ger dig möjligheten att kunna resa i din egen takt och dessutom till ett bra pris, vilket sparar dig pengar under din vistelse i Calgary. Klicka dig igenom de olika bilkategorierna, uthyrarna och erbjudandena för att hitta den perfekta bilhyran till din Calgary-resa. Vill du nå oss? Ring vårt gratisnummer! Vi finns där för dig 7 dagar i veckan.

  Trafik och parkering

  Calgary ligger beläget där den transkanadensiska motorvägen och motorvägen QE2 korsas. Banff är en känd skidanläggning som ligger i nationalparken med samma namn: Banff National Park. Du kör bara på den transkanadensiska motorvägen i riktning mot Vancouver. Vägnätet i Calgary är uppbyggt av ett rutnät där avenyerna löper i öst-västlig riktning och gatorna i nord-sydlig riktning. Läs gärna vår körguide för Kanada för att lära dig mer om hur det är att köra bil i Kanada.

  Parkering

  Mellan måndag och lördag tillämpas P-avgifter vid parkering på Calgarys gator mellan klockan 09:00 - 18:00 och på söndagar (och helgdagar) är det gratis hela dagen. Du kan betala i P-automater där kontanter och kreditkort accepteras. Du kan också välja att betala din parkering online. Om du inte vill parkera på gatan så erbjuder även Calgary parkering på speciella parkeringsområden och i P-hus spridda runtom i staden.

  Geografisk information

  Calgary är provinsen Albertas största stad och ligger mellan kanadensiska klippiga bergen och de kanadensiska prärierna. Floderna Bow och Elbow river flyter genom staden och skapar trevliga partier för vandring och promenader. Calgary har ett inlandsklimat med varma somrar och kalla vintrar. Vädret i Calgary kan vara nyckfullt på grund av vindbyar från bergområdet.

  Calgary Airport

  Calgary flygplats ligger ca. 1,8 mil nordöst om stadskärnan.

  Calgary Airport (YYC)
  Hemsida: www.yyc.com
  Telefon: +1 403-735-1200

  Kollektivtrafik

  Kollektivtrafiken i Calgary körs av företaget Calgary Transit. är kan man ta sig runt med stadsbussar och spårburen trafik, kallad C-Train. Kanadas huvudlinje för tågtrafik - Canadian Pacific Railway - går genom Calgary och förser staden med bra kommunikationer till andra städer i Kanada.

  Hyra husbil i Calgary

  Ta ert resande till en helt annan nivå och upplev Calgary från en husbil. Tänk er vilket äventyr det skulle vara att åka upp till Rocky Mountains och campa där. Att vakna upp med en sådan utsikt, är något som man aldrig kommer att glömma. Läs mer om att hyra husbil i Calgary och välj mellan olika kategorier beroende på ert behov. 

  Bra länkar

  Turistinformation Calgary