Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I HALIFAX

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil i Halifax – Bästa priserna med Auto Europe

  Med en resa till Halifax har du alla möjligheter att utforska både södra Kanada och USA. Halifax ligger vackert vid Atlanten i provinsen Nova Scotia, precis vid gränsen till USA, i sydvästra Kanada. Om du skaffar hyrbil i Halifax och funderar på att resa över till USA, tänk då på att meddela oss vid bokningen om du planerar att köra utomlands.

  Besökare reser till den blomstrande staden Halifax från hela världen för att fördjupa sig i stadens livliga kulturella scen, som är en lockande blandning av jazz, rock, folkmusik och klassisk musik, konstgallerier samt professionella och regionala teaterproduktioner. Musik och konst är en stor del av stadens själ, och lokala hantverkare välkomnar ofta resenärer till deras ateljéer för att se traditionellt konstnärskap och hantverk komma till liv.

  Kör din hyrbil runt staden och fördjupa dig i regionens spännande maritima och militära historia. Varje dag erbjuds nya äventyr när du utforskar denna charmiga destination med hyrbil, lita på Auto Europe för alla dina biluthyrningsbehov när du reser i Halifax och missa inte ett ögonblick av spänningen!

  Hur är trafiken i Halifax?

  Kanada bjuder på fantastisk natur och ett rikt djurliv. När du ska hyra bil i Halifax kan du åka dit du själv önskar och se det du önskar. Ibland kan det vara stor trafikrusning i Halifax och vi rekommenerar att man underviker rusningtider då man kan hamna i kö i flera timmar. Detta gäller körning i centrum mellan 7:30-8:30 och 16:30 - 17:30. Till skillnad från i USA så visar alla skyltar hastigheterna i km/h. Några av de viktigaste reglerna att vara medvetna om om du ska köra i Kanada är:

  • Bränslet är dyrare än i USA men fortfarande billigare än hemma i Sverige. Många stationer längs motorvägarna har öppet dygnet runt. Ska du köra på glesbygden kan det dock vara bra att planera vart du ska stanna och tanka innan du påbörjar resan.
  • Säkerhetsbälte är obligatoriskt.
  • I Quebec är högersväng vid rött förbjudet - i övrigt är det tillåtet.
  • I Kanada har man högertrafik.
  • Barn under 13 år ska sitta i baksätet.
  • För mer information klicka här

  Var kan jag parkera min hyrbil i Halifax?

  Det är enkelt att hitta parkering för din hyrbil i Halifax. Det finns över 700 parkeringsmetrar i Halifax centrum förutom andra typer av parkering på gatan. Parkering vid mätare är gratis under helger, helgdagar och efter de angivna tidsbegränsningarna som anges på mätarna (mellan 18.00 och 20.00). Parketringshus finna utspridda i staden, några exempel är Matro Park på 1554 Hollis St, Scotia Square Parkade på 5201 Albemarle St och Park Lane Parkade på 5550 Annandale St, alla är öppna 24/7.

  I centrum färgas mätare enligt den maximala parkeringstiden de tillåter: (röd innebär 30 minuter, grå innebär 90 minuter, grön innebär 2 timmar och gul är 3-5 timmar). Parkering är gratis vid out-of-ordermetrar. Fordon måste röra sig innan den avstängda tidsgränsen löper ut. De som förblir parkerade utanför maxgränsen är föremål för böter.

  Halifax flygplats

  Halifax flygplats ligger i Goffs, Nova Scotia, ett landsbygdssamhälle i Halifax kommun, ca. 40 kilometer från Halifax centrum. Flygplatsen öppnade år 1960 och är namngiven efter de 17:e premiärministern i provinsen Nova Scotia, Robert Stanfield. Flygplatsen är den 8:e mest trafikerade i Kanada och trafikerades av 3 908 799 passagerare år 2016. Den är ett nav för flygbolagen Air Canada och Air Canada Express.

  Halifax International Airport(YHZ)
  Hemsida: halifaxstanfield.ca
  Telefonnummer:+1 902-873-4422
  Adress: 1 Bell Blvd, Enfield, NS B2T 1K2, Kanada

  Att göra i Halifax

  Det finns en mängd saker att göra och se i Halifax med omnejd och med en av våra hyrbilar underlättas din vistelse. Vi har sammanställt en lista på saker du inte borde missa i staden för att vara säker på att se det viktigaste och bästa. Upptäck bland annat följande attraktioner och sevärdheter i Halifax med omnejd:

  • Alexander Keith's Brewery Tour: Keith's är synonymt med öl i Nova Scotia och har bryggts lokalt sedan 1820. Det gamla bryggeriet restaurerades och öppnades för allmänheten för besök 2000. Skådespelare i 1800-talskläder ger dig en guidad tur, med musik inblandat, och självklart avslutas turen med en öl.

  • Halifax hamn: Hamnen i Halifax är fantastiskt trevlig med en lång och fin strandpromenad. Här finns små butiker som säljer glass eller snabbmat, stånd som säljer smycken och trevliga fisk- och skaldjursrestauranger. Man kan strosa längs med hamnen och titta på alla båtar, allt från lastfartyg till segelbåtar och enorma lyxyachter.

  • Pier 21: Pier 21 använder en mängd olika utställningar för att visa berättelserna om avgående och anländande kanadensiska trupper, och de mer än en miljon invandrare som anlände till Kanada genom dess dörrar mellan 1928 och 1971. Sedan 1999 har Pier 21 flera typer av utställningar och ett resurscenter med databaser för dem som vill göra forskning relaterad till platsen.

  • Halifax Citadel National Historic Site: Halifax Citadel är en mycket speciell plats. Halifax Citadel har firats till en nationell betydelsefull symbol för Halifax roll som en viktig marinstation i det brittiska imperiet och av stadens betydelse för Kanadas utveckling och utveckling från koloni till nation. Halifax Citadel erkändes formellt som en betydande symbol för kanadensisk nationalitet när den utsågs till en nationell historisk plats 1951.

  • Point Pleasant Park: Denna park ligger på en stenig plats vid den östra änden av Halifaxhalvön. Denna park har varit en rekreationsplats för medborgarna i Halifax sedan staden grundades 1749. Besökare kan uppleva bevarade ruiner av tidiga befästningar, djur och natur runt kusten samt kulturella artefakter.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Halifax

  Funderar man på att hyra bil i Halifax är det faktiskt helt perfekt att kunna ta sig ut för en dagstur. Nedan har vi samlat våra heta tips som passar både stora och små!

  Peggys Cove

  Peggy's Cove ligger drygt en timmes bilresa från Halifax. Det är bäst känt för sin ikoniska fyr och de växande vågorna som rinner över de farliga svarta klipporna. Om du blir hungrig kan du njuta av en läcker lobster roll och äta en gourmetglass i en nybakad våffla till efterrätt. Bara några minuter längs vägen ligger William E. De Garthe Memorial Provincial Park. Här kan du bland annat se en 30 meter lång skulptur i granit.

  Lunenburg:

  Den färgstarka staden Lunenburg ligger bara en timmes bilresa från Halifax. Staden Lunenburg är en av tre platser som finns med på UNESCO:s världsarvslista i Nova Scotia. Den fick denna ära 1995 eftersom denna vackra stad är genomsyrad av tysk, brittisk och maritim historia. När du besöker Lunenburg bör du ta en tur ombord och / eller segla på den ikoniska Bluenose II, så att du kan få en riktig upplevelse. Du bör också besöka fiskerimuseet som är den enorma ikoniska röda byggnaden som ligger vid Lunenburgs vatten för att lära dig om Lunenburg och Nova Scotias historia.

  Shelburne

  Denna plats är två och en halv timmes bilresa från Halifax, men det är definitivt värt att resa hit. Om du är ett kulturfan, finns det mycket att göra och se på Osprey Art Center, Buchanan Gallery och Black Loyalist Heritage Center. Du kan få en läcker, prisvärd måltid på The Ship's Galley Pub och Eatery. Båda ställena är kända för deras skaldjur som fångas och tillagas färskt varje dag. De gör också fantastiska hamburgare och har utsökt lokal öl. När du är där bör du ta dig ut till Roseway Beach för att njuta av den vackra vita sanden och vågorna. Du kan njuta av en glass och ta bilder på Sandy Point-fyren. Om du vill komma ut på havet finns det lokala kajaklektioner och uthyrningsbutiker som kan hjälpa dig komma igång.

  Geografisk information & historia

  Halifax är beläget i det traditionella territoriet som ägdes av Mi'kmaq urbefolkningen, känd som Mi'kma'ki. De har varit bosatt i Nova Scotia, New Brunswick och Prince Edward Island före europeiska landningar i Nordamerika på 1400- och 1500-talet.

  Den första permanenta europeiska bosättningen i regionen var på Halifaxhalvön. Upprättandet av staden Halifax 1749 ledde till att kolonihuvudstaden överfördes från Annapolis Royal. Inrättandet av Halifax markerade början på Father Le Loutres krig. Kriget började när Edward Cornwallis anlände för att etablera Halifax med 13 transporter och en krigsslinga den 21 juni 1749. Genom ensidig etablering av Halifax bröt britterna kontraktet med Mi'kmaq (1726), som undertecknades efter Father Rales Krig. Cornwallis tog med sig 1 176 nybyggare och deras familjer. För att skydda sig mot Mi'kmaq, Acadian och franska attacker mot de nya protestantiska bosättningarna, uppfördes brittiska befästningar i Halifax (Citadel Hill) (1749), Bedford (Fort Sackville) (1749), Dartmouth (1750) och Lawrencetown (1754) , alla områden inom den moderna regionala kommunen.

  I december 1917 skedde av de största katastroferna i kanadensisk historia, då SS Mont-Blanc, ett franskt lastfartyg som transporterade ammunition, kolliderade med det belgiska fartyget SS Imo i "The Narrows" mellan övre Halifax hamn och Bedford Basin. Den resulterande explosionen, nu kallad för ”Halifax Explosion”, förstörde ett helt distrikt i Halifax, dödade cirka 2 000 människor och skadade nästan 9 000 andra. Sprängningen var den största konstgjorda explosionen före utvecklingen av kärnvapen. Betydligt stöd kom från Boston, vilket förstärkte banden mellan de två kuststäderna.

  Halifax har ett fuktigt med varma somrar och relativt milda vintrar, vilket beror på Golfströmmoderationen. Vädret är vanligtvis mildare på vintern eller kallare på sommaren än områden med liknande breddgrader i inlandet, med temperatur mellan cirka 8 ° C och 24 ° C. Januari är den kallaste månaden, medan augusti är den varmaste.

  Ta sig runt i Halifax

  Med buss

  Halifax Transit är kollektivtrafikleverantör för kommunen som omfattar Halifax och omgivande områden. Baspriset ger dig tillgång till alla bussar och färjor, med undantag för långväga pendelbussar märkta MetroLink och MetroX. Transferbiljetter är gratis, giltiga i 90 minuter och kan användas för pågående resor vid alla busshållplatser eller färjeterminaler (dvs. returresor är möjliga med en biljettpris). Byrån har samarbetat med Google för att tillhandahålla en online reseplanerare via GoogleMaps, men samtliga transitkartor och scheman finns också på deras webbplats.

  Med taxi

  Det finns ett antal taxitjänster i staden. Att ringa och reservera är sällan ett problem. Om du är bar eller klubb på väg till kvällen, var medveten om att det kan vara svårt att fånga en taxi från centrum.

  Bra länkar

  Turistinformation

  Tillbaka till toppen