Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ HALIFAX FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil på Halifax flygplats - Boka och spara

  Nova Scotia är den mest befolkade kustprovinsen, och huvudstaden Halifax är regionens ekonomiska och kulturella centrum. Fördjupa dig i Halifax rika historia på Maritime Museum of the Atlantic, och se till att undersöka staden från 1700-talets Citadel National Historic Site. Gå sedan in i någon av Halifax fantastiska barer och restauranger och fånga lite levande musik för att avsluta din dag. Att boka en hyrbil på Halifax flygplats gör det enklare för dig som vill kunna ta dig runt när du vill och hur du vill!

  På vår hemsida ger vi dig ett brett utbud av biluthyrning från familjeanpassande fordon till lyxbilar. Hos oss på Auto Europe är det du som bestämmer vilka bränsleregler, försäkringsalternativ eller vilken leverantören du vill boka. Du kan enkelt filtrera våra olika hyrbilsalternativ för att skapa en skräddarsydd lösning som passar just din resa.

  Flygplatsinformation

  Halifax flygplats är en kanadensisk flygplats i Goffs, Nova Scotia, ett landsbygdssamhälle i Halifax kommun. Den tjänar Halifax-området, fastlandet Nova Scotia och angränsande områden i de angränsande sjöfartsprovinserna. Flygplatsen, som ägs av Transport Canada sedan den byggdes, har drivits sedan 2000 av Halifax International Airport Authority (HIAA). Det utgör en del av det nationella flygplatssystemet. Halifax Stanfield är den 8: e trafikerade flygplatsen i Kanada räknat med passagerartrafik. Den hanterade totalt 4 316 079 passagerare under 2018.

  Halifax Stanfield International Airport (YHZ)
  Adress: 1 Bell Blvd, Enfield, NS B2T 1K2, Kanada
  Läge: 35 kilometer norr om Halifax centrum.
  Flygbolag på flygplatsen: Flygplatsen är nav för Air Canada Express, Cougar Helicopters, Maritime Air Charter, PAL Airlines och SkyLink Express.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Halifax flygplats?

  Leverantörerna uthyrningsdiskar för hyrbil på Halifax flygplats är bekvämt belägna på den under våningen. Följ skyltarna i ankomstområdet. Namnet på din uthyrare finns att hitta högst upp på din voucher som du fått från Auto Europe. Fortsätt till disken och presentera ditt körkort, Auto Europes voucher och ditt kreditkort för depositionen. Under upphämtningen kommer du att inspektera bilen för existerande skador och markera dessa på hyresrapporten.

  Se till att returnera din hyrbil full eller tom beroende på vilken bränslepolicy du valt. Planera in tillräckligt med tid för att gå igenom återlämningsproceduren och för att hinna till ditt flyg i tid.

  Budget hyrbil på Halifax flygplats Budget hyrbil på Halifax flygplats
  1 Bell Blvd,
  Halifax, Kanada NS B2T 1K2

  +1 902-492-7553
  Öppettider:
  6.30 till 00.30
  Hertz hyrbil på Halifax flygplats Hertz hyrbil på Halifax flygplats
  1 Bell Blvd,
  Halifax, Kanada NS B2T 1K2

  +1 902-873-3700
  Öppettider:
  6.30 till 01.00
  Thrifty hyrbil på Halifax flygplats Thrifty hyrbil på Halifax flygplats
  1 Bell Blvd,
  Halifax, Kanada NS B2T 1K2

  +1(877) 283-0898
  Öppettider:
  6.30 till 01.00

  Terminaler

  Halifax Stanfield International Airport har en tre-vånings passagerarterminal, uppdelad i en lägre nivå, en huvudnivå och en avgångsnivå. Terminalen uppgraderas kontinuerligt. Säkerhetskontrollen är centralt placerad i huvudlobbyen för enkel åtkomst. Alla avgångsportar finns på andra nivån. Passagerare som anländer med inrikesflyg kan hämta sitt bagage i det allmänna ankomstområdet i terminalbyggnadens norra ände.

  Nyligen har följande uppgraderingar avslutats: ett bagagehanterings- & screening-system, ombyggnad av flygplatsens vägbanor; och utvidgning och uppgradering av verktygsinfrastruktur, samt en ny incheckningshall.

  Flygplatsfaciliteter

  Flygplatsplatsen erbjuder många butiker och tjänster på Airport Square. Det finns gratis Wifi i hela flygplatsen. Behöver du äta finns flera val, med allt från vanliga caféer, till snabbmatskejdor och riktiga resturanger. Vill du shoppa finns finns ett par butiker båda innan och efter säkerhetskontrollen. Dett finns även ett lekområde för barn, bankomater och ett valutaväxlingskontor.

  Hur man kan ta sig till och från Halifaxs flygplats?

  Om du ska hyra bil från Halifax flygplats och vill ta dig till centrum tar det cirka 35 till 40 minuter, längre under rusningstid. Inte långt efter att ha lämnat flygplatsen (på väg söderut på motorväg 102), har man valet att fortsätta på motorväg 102 (använd de rätta körfälten) och ta en längre väg till staden via Bedford och fastlandet Halifax, eller ta motorväg 118 (vänster körfält) och köra den kortare vägen via Dartmouth och över en av de två tullade hamnbroarna till Halifax.

  En expressbussförbindelse (320) till centrala Halifax - som gör mellanstopp i Fall River och Dartmouth - tar 55 minuter och kostar $ 3,50 envägs, eller $ 1,00 extra med en transfer från en annan rutt. Den körs var 30:e minut under rusningstimmar och var 60:e minut övrig tid. Den första avgången från flygplatsen är kl 05:45 och den sista 00:15. Bussen hittar du på den lägre nivån på flygplatsen, på ankomstvägen (Passenger Pickup). Busshållplatsen ligger tvärs över gatan från Alt Hotel (det finns ett litet busshållplats vid hållplatsen). Taxi debiterar ett fast pris på cirka 53 dollar.

  Parkeringstips

  Det finns bade kort-och långtidsparkering när du ska hyra bil på Halifax flygplats. Korttidsparkeingen finns på våning P1 och P2, och kostar 3 dollar för 30 minuter. Daglig parkering finns på P1, P2, P3 och P4 (takvåning). Det kostar 22 dollar för en dag och 110 dollar för en vecka. Det finns även en parkering ett kort gångavstånd från flygplatsbyggnaden. Där är det lite billigare om man vill parkera längre. Långtidsparkering finns ett par minuter från huvudterminalen och det finns en gratis shuttle-service för att ta sig dit. Där är priset 16 dollar per dag och 80 dollar per vecka. När det gäller att parkera inne vid Halifax centrum, stöter man oftast inte på några stora problem.

  Parkering på eller utanför gatan är relativt billig och ofta gratis utanför centrum. Var försiktig med gatuparkering på större rutter in och ut från centrum där parkering kan förbjudas under rusningstid.

  Bra länkar

  Flygplatsinformation Halifax