Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I TORONTO

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil i Toronto med Auto Europe

  Med en hyrbil i Toronto via oss på Auto Europe kan du vara säker på att du får utmärkt service och de bästa priserna. Vi förmedlar hyrbilar från världens ledande biluthyrare och kan på så sätt erbjuda biluthyrning på över 24 000 stationer runt om i världen. Med över 60 års erfarenhet av biluthyrning arbetar vi varje dag mot målet att du som kund ska få det bästa priset och den bästa servicen. Hämta en hyrbil på Toronto flygplats eller på ett centrumkontor i staden. Om du vill ta del av tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Toronto innan du bokar din egna bil kan du även göra det här på vår hemsida.

  Trafik och parkering

  Som i de flesta storstäder så bör man undvika rusningstiderna om man vill slippa stå i kö. I Toronto kan trafiken vara tät mellan 7:00 - 9:00 samt mellan 16:00 - 18:00, då många pendlar till och från sina arbeten. Staden är mycket cykelvänlig och det gäller därför att se upp för snabba cyklister. Torontos vägsystem består av ett lättnavigerat nät med över 520 mil väg. Varje gata har också tydliga vägskyltar som visar hastighetsbegränsningen. Om du beger dig utanför staden så inser du snart hur värdefullt det är med en egen hyrbil. Du kan enkelt välja vad du vill upptäcka och när. På väg 401 tar du dig enkelt och snabbt utmed Lake Ontario och kan stanna till i många små mysiga städer. För att istället besöka regionens andra större sjö, Lake Erie, kan en passande tur påbörjas i Buffalo. Glöm inte att först stanna till i Niagara Falls, innan du fortsätter på väg 90. Tänk dock på att meddela uthyraren att du vill köra över till USA, ibland kan det finnas restriktioner. Vill du hellre bege dig till huvudstaden Ottawa så får du räkna med en körtid på ca. 4,5 h.

  Det är enkelt att köra bil i Kanada men det finns vägar som skulle behöva underhållas bättre. Därför har man startat en kampanj för att förbättra de vägar som ansågs sämst. Faktum är att 90% av dessa vägar nu är reparerade.

  Här kommer några fler saker att beakta när du kör bil i Toronto:

  • Tänk på alla cyklister
  • Se upp för spårvagnarna och passagerare som kliver av
  • Håll alltid ett lagom avstånd till andra bilister
  • Se upp för små hål i vägen, orsakade av ex. kyla

  Om du vill veta mer om bilkörning i Kanada besök vår: körguide för Kanada.

  Parkering

  Att hitta parkering i Torontos centrum kan vara lite svårt p.g.a. datumregler, avgifter och förstås trafikstockning. Läs skyltarna noga och betala din parkering i automaterna för att undvika parkeringsböter och bortforsling. Gröna parkeringsskyltar med ett P indikerar kommunala parkeringar och finns utspridda på många ställen i Toronto. Det kan löna sig att parkera bilen lite i utkanten av staden och sedan ta dig runt, antingen till fots, eller med kollektivtrafik.

  Geografisk information

  Med sina ca. 2,5 miljoner invånare är Toronto Kanadas största stad, men dock inte landets huvudstad (som är Ottawa). Söder om Toronto ligger Ontariosjön och här flyter också flera floder fram. Vatten är något som man konstant är omgiven av i regionen, främst på grund av de fem stora sjöarna - The Great Lakes. Torontos mest kända landmärke är dock CN Tower, som är ett 553 m högt TV-torn, som erbjuder en underbar panoramautsikt över staden. Vill man bege sig ut på landsbygden väntar en färgstark och vild natur runt hörnet.

  Regionen kring Toronto har det mildaste klimatet i hela Kanada. Klimatet påminner om Sveriges, med undantaget att sommartemperaturerna ligger på runt 25 grader.

  Toronto Airport

  Flygplatsen ligger lite drygt 2 mil nordväst om Toronto. Flygplatsen är Kanadas största och varje år passerar här ca. 38,5 miljoner passagerareoch är landets absoluts knutpunkt när det kommer till flygtrafik.

  Toronto Pearson International Airport (YYZ)
  Hemsida: www.torontopearson.com
  Telefonnummer: +1 416-247-7678

  Kollektivtrafik

  Toronto har ett väl utbyggt nät av kollektivtrafik med bussar, spårvagnar, tunnelbana och pendeltåg. Nätet sträcker sig över 120 mil och är väl använt av invånar och besökare.

  Hyra husbil i Toronto

  När man är på semester och vill åka runt och se en massa sevärdheter kan det inte bli enklare och mer ekonomisk om man väljer att spendera sin resa i en husbil. Tänk på hur skönt det är att slippa ordna hotell och vid kvällens slut när man har sett de man vill se för dagen att slippa att behöva ta sig ända tillbaka till sitt hotell igen. Med en husbil kan man varje dag vakna upp till en ny härlig utsikt som man bara kan hitta här. Välj en modell som passar ert ressällskap bäst om ni väljer att hyra husbil i Toronto.

  Bra länkar

  Turistinformation Toronto