Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ TORONTO FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil på Toronto flygplats – Boka och spara

  Åk på äventyr till Kanada och utforska fantastiska naturlandskap och städer med en hyrbil från Toronto flygplats. Med fantastiska attraktioner som Niagarafallen och sensationellt vackra vyer är landet verkligen perfekt för en roadtrip. Med Auto Europe får du förmånliga priser på biluthyrning och råd och information från våra kunniga reservationsagenter. Toppen service till marknadens bästa pris!

  För att läsa tidigare kunders recensioner vänligen besök vår sida med utvärderingar av hyrbil i Toronto.

  Flygplatsinformation

  Toronto Airport (ZZY)
  Officiellt namn: Toronto Pearson International Airport officiellt känd som Lester B. Pearson International Airport men ofta förkortat till Toronto Pearson, Pearson Airport, eller bara Pearson
  Adress: 301 Silver Dart Dr, Mississauga, ON L5P 1B2, Kanada
  Läge: Ligger cirka 22.5 km nord-väster om centrala Toronto.
  Flygbolag på flygplatsen:Aer Lingus, Air Canada, Air France, Austrian, British Airways, Brussels Airlines, Condor, Emirates, Iberia, Icelandair, Japan Airlines, Jet Airways, KLM, Korean Air, Lufthansa, Thai Airways, Turkish Airlines, United och många, många fler internationella och regionala flygbolag.

  Terminaler

  Flygplatsen har för närvarande två terminaler, Terminal 1 och Terminal 3 som båda används för inrikes och internationella flyg. Terminal 1 som är den största av de två terminalerna hanterar flyg med bland annat Air Cananda och Star Alliance medlemmar såväl som flygningar med Emirates. Om du behöver ta dig mellan terminalerna, erbjuder flygplatsen gratis transfer med sitt Terminal Link tåg.

  Upphämtning och avlämning av hyrbil

  Du som ska hyra bil på Toronto flygplats hittar uthyrningsdiskarna bekvämt belägna på våning 1 på terminal 1 och på terminal 3s parkeringsgarage som ligger i direkt anslutning med terminalen. Vid upphämtning behöver du uppvisa körkort, pass eller ID, din bokningsvoucher från Auto Europe samt ett kreditkort i huvudförarens namn.

  Uthyrare Öppettider
  Budget 24.00 till 1.00 och 6.00 till 24.00
  Hertz 6.00 till 24.00
  Avis 24.00 till 1.00 och 6.00 till 24.00
  National 24.00 till 1.00 och 6.00 till 24.00
  Alamo 24.00 till 1.30 och 6.00 till 24.00
  Thrifty Mån-lör 6.00 till 24.00
  Sön 11.00 till 17.00

  Flygplatsfaciliteter

  På Toronto flygplats hittar alla som är hungriga eller sugna på något litet snack innan avfärd något passande. Här finns allt i från vegetariska alternativ till glutenfritt och familjevänliga matställen. Även innan säkerhetskontrollen hittar du ett digert utbud av kaféer, barer, restauranger och snacks. För dig som vill passa på att shoppa finns allt ifrån duty-free produkter till modebutiker och kända smink märken. Flygplatsen har även gratis wifi runt hela flygplatsen och har växlingskontor och uttagsautomater spridda över båda terminaler. Du kan till och med passa på att få en manikyr eller en massage innan ditt flyg.

  Transport/hur du tar dig till och från flygplatsen

  Du som hyrbil på flygplatsen kan nå centrum på cirka 25-30 min beroende på trafik. För dig som ska bege dig ut på ett roadtrip-äventyr och starta med hyrbil från Toronto flygplats, kan även Ottawa och Montreal nås på ett par timmar med bil. Tack vare sitt läge vid gränsen kan du även, om din leverantör inte har några reserestriktioner utforska USA och bland annat städer som Detroit, Cleveland och Buffalo i närheten av Niagarafallen.

  För dig som ska vidare med kollektivtrafiken finns flertalet alternativ att välja mellan beroende på vart du ska åka. Go Transit erbjuder busservice från terminal 1 till centrala Toronto och områden i förorterna. Toronto Transit Commission (TTC) erbjduer även de buss till innerstaden. Du hittar Go Transit på bottenvåningen på terminal 1 och likaså TTC som även har hållplats på terminal 3.

  Du kan även använda dig av flygplatsen Union Pearson Express tåg in till city. Resan tar cirka 25 min och tågen avgår var 15:e min. Biljetter kan köpas från biljettautomater, kundtjänsten på terminal 1 och ombord på tåget. Stationen ligger brevid Terminal Link stationen.

  Parkeringstips

  Flygplatsen har flertalet parkeringsalternativ inklusive lång- och korttids parkering samt gratis parkering för dig som väntar på att plocka upp anländande passagerare. Inne i centrala Toronto kan det vara svårare att hitta lediga parkeringsplatser. Gröna skyltar med bokstaven P indikerar kommunala parkeringar och du kan hitta flertalet spridda runt staden. För säker parkering rekommenderar vi dig att parkera i utkanten av centrum för att därefter nyttja kollektivtrafiken. Även köpcentrum är säkra kort för att hitta parkering.

  Bra länkar

  Flygplatsinformation Toronto