Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I KANADA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Kanada

  Generell information
  Kanadas natur påminner mycket om Sveriges men är än mer storslagen. Hyr bil i Kanada och kör i vackra naturreservat och utmed kusten eller insjöar och besök härliga städer. Om du tycker om natur och äventyr har du verkligen kommit rätt. Det är enkelt att köra bil i Kanada och vägstandarden är mycket bra.

  Regler vid bilhyra i Kanada
  För att hyra bil i Kanada måste föraren vara minst 21 år (ytterligare ålderskrav kan finnas för vissa bilkategorier). Föraren måste också ha haft sitt körkort i minst 1 år. För förare under 25 år tillkommer extra avgifter som betalas direkt till uthyraren vid upphämtningen. I Kanada är det krav på bilbälte både i fram- och baksätet och barn under 13 år ska sitta i baksätet. Yngre barn placeras i bilbarnstol eller på bilkudde.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Kanada:

  • Tätort: 50 km/h
  • Motorvägar: 100 km/h

  Trafikregler
  Liksom i Sverige är det högertrafik i Kanada. I Qubeck är högersväng vid rött trafikljus förbjuden. Kanada använder det metriska systemet så alla skyltar visar hastighetsbegränsningar och avstånd i kilometer.

  Bensinstationer
  Bränslepriserna i Kanada är dyrare än de i USA men trots detta mycket billigare än i Sverige. Många stationer på motorvägarna har öppet dygnet runt. Om du ska köra på glesbygden kan det vara bra att hålla koll på närmaste bensinstation.

  Vägtullar och avgifter
  I Kanada finns vissa tullbelagda vägar. Ett par exempel är Highway 407ETR och ETR (Express Toll Route). På den sistnämnda finns det inga tullbås att betala i. Betalning sker genom transponder eller via automatisk identifiering. Avgiften varierar efter tid på dygnet.

  Parkering
  I de större kanadensiska städerna är det relativt dyrt att parkera. Vi rekommenderar istället att man parkerar i utkanten av staden och reser med kollektivtrafik in till stadens mitt. I övriga delar av Kanada är det inga större problem att hitta parkeringsplatser.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Försäkringsreglerna varierar från land till land. I alla våra priser ingår brand- och ansvarsförsäkring. Vid hyra i Kanada ingår även olycksfallsförsäkring och stöldskydd i alla priser. Alla detaljer kring försäkringsreglerna kan du läsa på din voucher som du får vid bokning.

  Hyresrestriktioner

  De allra flesta hyrbilar kan köras fritt till USA. Hör dock med oss eftersom det kan finnas vissa reserestriktioner för speciella hyrbilskategorier. Kontrollera online, vid bokning, vilka reserestriktioner som finns för just din valda hyrbilskategori.

  Inresa till andra länder
  Vill du korsa gränsen till ett annat land med din hyrbil? Vänligen kontakta oss på telefonnummer +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil) så kontrollerar vi vilka regler som gäller för just din bilhyra.

  Envägshyror
  Envägshyror mellan städer i Kanada är tillåtna och kan ibland kosta extra. Internationella envägshyror mellan olika länder är inte tillgängliga. Kontakta oss så beräknar vi kostnaderna.