Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ CALGARY FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil på Calgary Flygplats - Garanterat bästa pris

  Välkommen till den vackra kanadensiska provinsen Alberta! Hisnande landskap med berg, tallskogar och många sjöar kommer inte att lämna någon resenär oberörd. Den region där Calgary ligger har sett en sann ekonomisk boom på grund av sin växande olje- och gasindustri. Följaktligen har detta gamla prärieområdet utvecklats till en modern och framstående kosmopolitisk stad. Calgary själv, liksom dess vackra, natursköna landsbygd, utforskas såklart bäst med en hyrbil från Calgary Airport. Hämta din hyrbil från Auto Europe och få några av de bästa priserna på marknaden. Vår långa erfarenhet inom biluthyrningsbranschen garanterar exceptionell service och ett urval av hyrbilar på en av våra 24 000 upphämtningsplatser världen över.

  Flygplatsinformation

  Calgary Airport (YYC)
  Officiellt namn: Calgary International Airport
  Address: 2000 Airport Road Northeast, Calgary, AB T2E 6Z8, Kanada
  Plats:Flygplatsen befinner sig 16 kilometer nordöst om Calgary.
  Flygbolag som opererar på flygplatsen: Det finns cirka 20 flygbolag som trafikerar till och från Calgary flygplats. British Airways, Air Canada och Air Transat erbjuder direktflyg från Storbritannien till Calgary.

  Terminal

  Calgary flygplats består av en terminal uppdelad i fyra: A, B, C och D. Terminalerna är indelade i tre nivåer; Nivå 1 med ankomster, nivå 2 med avgångar medan nivå 3, även känd som mezzaninnivån, har en foodcourt och en skywalk till parkeringen. Denna flygplats sägs vara en av Nordamerikas finaste. Flygplatsen är elegant och modern, och ger ett antal bekvämligheter för att tillgodose sina många passagerare.

  Upphämtning och återlämning av hyrbil

  Hyrbilsområdet upptar utrymmet på avgångsnivån tvärs över körbanan från huvudterminalbyggnaden. Kontrollera öppettiderna för varje uthyrare före ditt flyg innan du ska hyra bil från Calgary flygplats, eftersom öppettiderna kan vara olika, särskilt på helgerna.

  Uthyrare Öppettider
  Hertz 06.00 - 01.00
  Budget 06.00 - 01.00
  Alamo 06.00 - 01.00
  National Car Rental 06.00 - 01.00
  Thrifty 06.00 - 00.00

  Flygplatsfaciliteter

  Calgary flygplats är en modern internationell flygplats som erbjuder ett brett utbud av faciliteter. Med massor av restauranger, bankomater, tax free-butiker och informationskiosker kommer du att bli riktigt bortskämd med möjligheter. Wi-Fi erbjuds i hela flygplatsen som en kostnadsfri tjänst. Flygplatsen har en unik underhållande och utbildande anläggning som heter SpacePort som fokuserar på rymd- och flygteknik och erbjuder utställningar. SpacePort är öppet för många besökare och entrén är gratis. I händelse av medecinska akutbesökare finns nödsyre tillgängligt att användas vid flygplatsen. Det finns också barriärfria bekvämligheter för funktionshindrade resenärer.

  Transport/hur man kommer till flygplatsen

  Beläget bara 16 kilometer från staden Calgary, är flygplatsen ansluten till staden med regelbunden kollektivtrafik varje dag. Expresstjänsten till Downtown med begränsade stopp, känd som Route 300 Airport BRT, körs var 20:e eller 30:e minut. På bussbåtarna 16 och 17 kan du hitta hotellskyttlar som vissa flygplatshotell erbjuder till sina gäster. Allied Downtown Shuttle Service är en ny, efterfrågad tjänst från Bus Bay 19 med olika upphämtningspunkter i Calgary. Allied Shuttle-disken där biljetter kan köpas finns på ankomstnivå nära Gate C. Disken är öppet mellan 8 och midnatt. Biljetter finns också tillgängliga online. Passagerare som på grund av funktionshinder inte kan använda reguljära bussar är välkomna att använda anpassade fordon från många av taxiföretagen på flygplatsen. Kör din hyrbil från Calgary flygplats till centrum via 96 Avenue (Airport Trail). Sväng vänster in på Deerfoot Trail och fortsätt rakt ner AB-2 S. Ta avfarten 256 till Memorial Drive W och slå samman på Memorial Dr NE. Sväng vänster in på 4 St NE. Bli bekant med att köra i Kanada här.

  Parkeringstips

  Calgary flygplats har gott om tillgängliga och bekväma parkeringsmöjligheter, inte bara för såväl långa som korta vistelser, men också för varje budget. Det finns också en korttidsparkering tillgänlig vid varje parkeringsplats. Den ligger på marknivå och de första 30 minuterna är gratis! Maximal vistelse på denna parkeringsplats är 30 dagar. Betalning i P2-området på korttidsparkeringen kan endast göras via kreditkort vid utgången. Betalkort eller kontanter är inte tillåtna som betalningsmedel här. För långsiktiga parkeringsmöjligheter använd parkering 2 där maximal parkeringstid är 60 dagar. I staden Calgary kan du parkera din hyrbil på gatan gratis på söndagar och helgdagar samt på arbetsdagar efter 18:00. Men se till att du letar efter skyltar som inte visar några stopp eller förbjuden-parkeringszoner. Förutom parkering på gatan kan du parkera din bil i en av stadens många säkra parkeringsplatser.

  Nyttiga länkar

  Calgary flyplats hemsida