Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ VANCOUVER FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Vancouver flygplats – Boka och spara

  Åk på äventyr till Kanada och utforska fantastiska naturlandskap och städer med en hyrbil från Vancouver flygplats. Med fantastiska attraktioner som Granville island och Capilano Suspension Bridge är både Kanada och staden Vancouver värda att se en gång i sin livstid. Med Auto Europe får du förmånliga priser på biluthyrning och råd och information från våra kunniga reservationsagenter. Toppenservice till marknadens bästa pris! Vill du innan du bokar eller tar kontakt med oss läsa om tidigare kunders erfarenheter kan du göra det på vår sida där vi samlat alla utvärderingar av hyrbil i Vancouver.

  Flygplatsinformation

  Vancouver flygplats (YVR)
  Officiellt namn: Vancouver International Airport
  Adress: 3211 Grant McConachie Way, Richmond, BC V7B 0A4, Kanada
  Läge: Flygplatsen ligger i Richmond, och ligger cirka 13 km syd-väst om centrala Vancouver.
  Flygbolag på flygplatsen:Air Canada, Pacific Coastal Airlines, WestJet, Air North, Air Transat, Sunwing Airlines, Air France och många fler internationella och regionala flygbolag.

  Terminaler

  Flygplatsens tre terminaler är: Inrikesterminalen för jetflygningar inom Kanada, utrikesterminalen för flygningar utanför Kanada och sydterminalen som har sjöflygning till "lokala" samhällen i B.C. och Yukon. De inhemska och internationella terminalerna är anslutna och du kan enkelt gå fram och tillbaka mellan dem. Sydterminalen är inte kopplad och kräver separat transport för att komma åt.

  Upphämtning och avlämning av hyrbil

  Du som ska hyra bil på Vancouver flygplats hittar uthyrningsdiskarna bekvämt belägna på bottenvåningen. När du ska hämta upp bilen behöver du visa körkort, pass eller ID, din voucher från Auto Europe samt ett kreditkort i huvudförarens namn. Om du precis flugit från Europa, se till att du är väl utvilad innan du sätter dig bakom ratten.

  Uthyrare Öppettider
  Budget 04.45 till 01.00
  Hertz 06.00 till 24.00
  Avis 05.00 till 01.15
  National 05.30 till 01.30
  Alamo 05.30 till 01.30
  Thrifty 06.00 till 00.30

  Flygplatsfaciliteter

  Det finns en rad restauranger, tjänster och butiker om du är hungrig eller vill döda tid före eller efter ett flyg. Flygplatsen har en policy för "gatupriser", vilket gör att återförsäljare och restauranger måste sälja till samma priser på flygplatsen som i staden för att undvika att kunderna ruineras på pengar. Typiska snabbmatsrestauranger finns före säkerhetingångarna i avgångsområdena. För en trevlig måltid ligger en restaurang i inrikesterminalen strax utanför säkerhetskontrollen. I den internationella terminalen har det exklusiva Fairmont Hotel en fin utsikt och några rimliga priser på deras meny. Taxfree-shopping kan göras både före och efter att du lämnar tullen på flygplatsen. uttagsautomater finns utspridda över terminalerna. Valutaväxling finns på båda sidor av säkerhetskontrollen i den internationella terminalen.

  Transport/hur du tar dig till och från flygplatsen

  Du som hyrbil på flygplatsen kan nå centrum på cirka 25-30 min beroende på trafik. För dig som ska bege dig ut på ett roadtrip-äventyr och starta den oförglömliga resan med en hyrbil från Vancouver flygplats, finns en hel del natur och parker att utforska i närheten. Tack vare sitt läge vid gränsen kan du även, om din uthyrare inte har några reserestriktioner utforska USA och bland annat städer som Portland och Seattle.

  För dig som ska vidare med kollektivtrafiken finns SkyTrain som tillhandahåller den enda direktanslutningen med offentlig trafik i 25 minuter. Biljettpriset från flygplatsen till Vancouver är för närvarande $9,00, vilket inkluderar tvåzonsbaspriset på $ 4,00 plus en tilläggsavgift på 5 dollar ("YVR AddFare") som uppkommit på kontantbiljettköp som köps från automater på flygplatsen. Tilläggsavgiften på $ 5 gäller endast på resor som börjar vid flygplatsen, inte på resor som går till flygplatsen. Det gäller inte förbetalda biljetter, inklusive DayPasses, FareSavers, FareCards och transitpass.

  Parkeringstips

  Flygplatsen har flertalet parkeringsalternativ inklusive lång- och korttids parkering samt gratis parkering för dig som väntar på att plocka upp anländande passagerare. Många delar av staden har obegränsad, fri gatuparkering där inga tillstånd behövs. Men om parkering framför en bostad eller kommersiell byggnad, kom ihåg att det finns en 3-timmarsgräns. Om parkeringen är längre är det allmänt bättre att parkera i osignerade områden utanför skolor och parker, där ingen kommer att klaga.

  Bra länkar

  Flygplatsinformation Vancouver