Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I SYDAFRIKA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgänglig måndag till lördag
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Sydafrika – Garanterat bästa pris

  Den fantastiska mångfalden i Sydafrika är en anledning att välja destinationen som ditt nästa semestermål. Den unika stilen och den fascinerande naturskönheten kommer att växa på dig och stanna länge i ditt minne. Sydafrika är platsen att besöka om du vill se "The Big Five" – leopard, lejon, elefant, noshörning, och afrikansk buffel på ett safari. Upplev landet, simma i havet, ät gott och bara njut!

  Bokar du din hyrbil i Sydafrika genom Auto Europe får du förslag på de flesta destinationerna i landet med bästa pris och bäst utbud av bilar. Vi jobbar med leverantörer världen över och ser till att du får den bil du letar efter. När du planerar en resa till Sydafrika och bokar din bil öppnas en värld av möjligheter för dig. Oavsett var du vill hämta upp bilen så har vi en lösning för dig. Sydafrika erbjuder mycket. Inte minst de två kända städerna Kapstaden och Johannesburg som har helt olika karaktär.

  Nyfiken på vad våra tidigare kunder säger om Auto Europe och deras hyrbilsupplevelse i södra Afrika? In och läs deras utvärderingar av hyrbil i Sydafrika som du hittar här.

  Vilka är de viktigaste körreglerna i Sydafrika?

  När du ska hyra bil i Sydafrika är det alltid viktigt att känna till alla regler och lagar som gäller i trafiken. Vi har nedan samlat lite viktig information för dig som behöver färska upp minnet.

  • I Sydafrika gäller vänstertrafik.

  • Det är bara lagligt att använda telefon vid körning om man har hands-free, annars är det förbjudet.

  • Alla i bilen måste använda bälte och barn under 12 år bör sitta i baksätet med passande barnstol.

  • Det är en väldigt dålig idé att sätta sig bakom ratten efter att man har druckit. I Sydafrika är gränsen för rattfylla 0.05 gram per 100 milliliter, eller 0.24 milligram per 1,000 milliliter vid ett utandningstest. Om man testas positivt för rattfylla kan konsekvenserna bli väldigt hårda, så se till att dricka och köra ansvarsfullt.

  • Bensinstationer I Sydafrika finner man längs med motorvägarna och vid landsvägarna. De kan vara långa avstånd mellan bensinstationerna och det är därför att rekommendera att fylla på frekvent.

  • Vi rekommenderar att ni läser mer på vår sida med körinformation för Sydafrika, så ni kan känna er trygga och säkra när ni hyr bil i landet.

  Att göra i Sydafrika

  Sydafrika trendar definitivt i turismvärlden som ett mycket populärt semestermål med en mängd roliga och äventyrliga aktiviteter som erbjuds. Aktiviteterna nedan är bara en liten del av det rika turistiska utbudet i Sydafrika. Använd gärna dem som inspiration för din kommande resa. Vi kan också hjälpa dig med biluthyrning i grannländerna som Namibia.

  • Safari: Ett besök i Sydafrika utan en safaritur är knappast tänkbar. Med många vackra reservat är det inte alltid lätt att göra rätt val. Privata reservat som är gjorda speciellt för safari tenderar att vara dyrare. Om du inte har en tjock planbok och är på en budget, överväg en av de många nationalparkerna. Kruger är förmodligen den mest kända och behöver bokas minst elva månader i forvag. De flesta nationalparkerna är utrustade med allt du behöver för en trevlig semester, inklusive boende och mataffärer. Det är sant att ingen safariupplevelse kommer att vara densamma och det finns ingen garanti för att du kommer att se alla arter du vill. Men om du har turen, kan du se Big Five i Kruger National Park. Kanner du dig fortfarande äventyrlig efter din tur i Sydafrika? Ak till Botswana och boka en av deras berömda safari turer där du kan se djur ännu närmare än någon annanstans!

  • Garden Route: Den härliga gröna vägen som är idealisk för en roadtrip full av spektakulära utsikter är en kuststräcka från väst till östra Kap. Efter Hawaii är detta den del av världen med det mildaste klimatet och temperaturer mellan 10 ° C på vintern och den behagliga 28 ° C på sommaren. Njut av den eviga våren, besök de inhemska skogarna och bergen på vägen och koppla av på stränderna i Indiska oceanen med korallrev och undervattensvärld. Ett bonustips: boka en delfintur!

  • Canopy Tour: Denna tur ligger i kategorin extremsporter och är inte för den som vill ta det lugnt. Resor av detta slag har sitt ursprung i Sydamerika. Nuförtiden kan vi tacka en grupp biologer som var angelägna om att studera skogsnivåerna och inte hade lämplig utrustning. De visade sig vara resursfulla och utvecklade ett helt system av fasta kablar och säkra plattformar för att kunna komma åt höga avlägsna områden. Canopy turer är riktig spännande och en viktig del av ekoturismen i Afrika och kan bokas på flera platser. Du kan kombinera en tur med en resa på Garden Route, eftersom några av de största träden i Sydafrika finns nära Storms River. Varje tur börjar med en säkerhetsutbildning och instruktioner om hur man använder zipline och luftbroar högt över marken. När du är där uppe kommer du att kunna njuta av den enastående utsikten över djungeln eller skogen nedanför. Sväva över den frodiga vegetationen och gör livslånga minnen! Om du reser genom Zimbabwe, försök att inte missa canopyturer på Victoria Falls!

  • Kapstaden Freedom Tour med Robben Island: Ta den här turen för att få veta mer om Sydafrikas arv, historia och ojämlikhet som den främsta källan till kamp i det förflutna. Det är viktigt att förstå historian för att skapa en bättre bild av vad Sydafrika är idag. Turen tar dig genom flera intressanta platser i Kapstaden, livliga stadsdelar som fortfarande berättar den sorgliga historien om Apartheid och Robben Island, den ökända fängelsön där Nelson Mandela satti 27 år.

  • Johannesburg med Soweto cykeltur: För ännu mer inblick i historien om segregation och modern kultur i Sydafrika rekommenderar vi en cykeltur i Johannesburg med Soweto som ar det mest kända distriktet som ar synonymt med uppror mot apartheid. Du kommer att se en värld av kontrast som sträcker sig från slumområden och extrem fattigdom till extravagans och överdådig livsstil.

  • Kusttur: Sydafrikas kust är den plats där två oceaner möts och du kan ta det bästa från båda världarna. Se den spektakulära utsikten över de mäktiga oceanerna och deras rullande vågor och välj en av de många stränderna med den finaste vita sanden. Frossa i solen och koppla av med att njuta av cocktails på en traditionell braai grillfest.

  • Häng med pingviner: Afrika har inte bara sina världsberömda djur fran savvannen, utan även pingviner! De söta sma varelserna kan ses nära Simon's Town på Boulders Beach. De är inte rädda för människor och kommer även ofta använda din strandhandduk. Du kan praktiskt taget simma längs med dem eller ligga på stranden omgiven av dom.

  Road trip med min hyrbil i Sydafrika

  En hyrbil i Sydafrika är din port till fantastiska landskap, da det ar ett land av kontraster och fantastiska äventyr. Här är vårt val från det stora utbudet av roadtrips:

  Garden Route
  Garden Route har redan nämnts som en viktig aktivitet att göra. Att köra längs den här vägen är en underbar upplevelse som du kommer att gå från Mossel Bay på östkusten längs Indiska oceanen till västkusten längs Atlanten. Praktiskt sett kommer du uppleva att båda oceanerna möts och att kunna delta i olika aktiviteter på vägen, inklusive vandring, safari och andra utflykter.

  Panorama-rutt
  När du väl ställt dig in på en roadtrip längs Panorama-rutten kommer du att inse att namnet betjänar denna rutt väl. Förutom vackra fruktträdgårdar där du kommer att lära dig hur lokalt odlade råvaror odlas och produceras, kommer du att uppleva Blyde Canon och du kommer att se oförglömliga utsikter från flera tusen meter höga bergstoppar. Många besökare hävdar att det är här du får den bästa utsikten i Sydafrika.

  Sani Pass
  En roadtrip genom Sani Pass packar alla sydafrikanska bergsupplevelser i en. Detta bergspass går genom de berömda Drakensbergen och förbinder landet med Lesotho. Drakensbergs bergskedja hör till UNESCOs skyddade platser och har mycket vacker utsikt. Observera att körning genom Sani Pass kan vara riktigt utmanande tack vare dess slingrande smala vägar ibland. Ibland kräver de sydafrikanska myndigheterna att du har en 4x4 för att köra genom passet. Vänligen undersök före din resa och dubbelkontrollera med uthyraren vad du behöver för att köra in i Lesotho.

  Västra kustens blomstring
  Namqualand är en magisk plats där öknen blommar och den torra marken förändras från knäckt och torr till färgstark och blommig över natten. Detta naturliga fenomen äger rum i mitten av september och beror på vinterregn och vind. Kombinera denna rutt med ett besök på West Coast National Park för att beundra det rika djurlivet, speciellt om du är fågelskådare.

  Johannesburg till Durban
  Se Sydafrika från Johannesburg till Durban och lär dig mer om zulu-kulturen på vägen. Om du inte har kort om tid, ta ett besök på Golden Gate Highlands National Park. Var noga med att planera en dag eller två i Midlands Meander känd för sin konst och hantverksscen.

  Hur gammal behöver jag vara för att hyra bil i Sydafrika?

  Minimumåldern för att få köra i Sydafrika är 18 år, men många biluthyrningsfirmor har en egen minimiålder på 21år. Om man är under 25 år kan man även räkna med att få betala en avgift för att man är ung.

  Behöver jag betala vägtull när jag kör min hyrbil i Sydafrika?

  Behöver jag betala vägtull när jag kör min hyrbil i Sydafrika? Många motorvägar inom Sydafrika är avgiftsbelagda. Därför är det rekommenderat att se över sin rutt samt ha småpengar redo innan man ger sig ut. Där finns ett e-avgifts system i Gauteng, där man får registrera sig online och starta ett avgiftskonto. Man kan också köpa dagspass för de flesta sträckorna.

  Lite historia

  Det antas att människor som bebodde Afrika för många tusen år sedan var jägare som ibland samlade växter för mat. Det finns inte så många poster och arkeologiska artefakter från denna period. Den första europeiska kolonin i Sydafrika grundades på 1700-talet av holländska bosättare. Kolonin utvidgades snart när protestanter från Europa flydde från religiös förföljelse, och britterna tog över Kapkolonien. Den pågående konflikten mellan holländarna och britterna resulterade i nederländska bosättare migration och ett krig mot zulu. Den stora upptäckten av diamanter i Nordkapen tillsammans med guld nära moderna Pretoria var en stor händelse. Oroliga och hemska krig skedde mellan britter, zulu-folket och holländare fortsatte. Britterna tog alla nederländska republikerna och lade flera andra länder under det brittiska protektoratet runt 1900-talet.

  Den sydafrikanska ledaren Nelson Mandela dömdes och skickades till fängelse på grund av sin kamp mot Apartheid. Uppror fortsatte dock och tog många offer under de kommande årtiondena. Nelson Mandela släpptes slutligen 1990 efter att ha spenderat nästan trettio år i fängelse. Apartheid upphävdes och det första demokratiska valet hölls 1994. Han fortsatte att bli Sydafrikas president och vann Nobelprise. Moderna Sydafrika betraktas ofta som hela kontinentens kraftverk med den bästa ekonomin i Afrika baserad på guldbrytning och mineralbearbetning.

  Vad är valutan i Sydafrika?

  Valutan i Sydafrika är den sydafrikanska randen (förkortad som ZAR eller R). Du kan ändra din valuta i banker eller utbytesstationer på flygplatser. Förstå att om du bär en stor mängd pengar kan det utgöra en säkerhetsrisk för dig. Du kan ta ut pengar direkt från en bankomat om du använder ett bankkort med en fyrsiffrig PIN-kod. Många företag i större städer och lyxhotell accepterar kreditkort som Visa eller Mastercard, men mindre företag kanske inte. Det är praktiskt att endast ha lite pengar med dig.

  Vilken tidszon är Sydafrika i?

  Johannesburg ligger i tidszonen +02.00. Sommartid används inte i Sydafrika.

  Vilka är de mest använda fraserna i Sydafrika?

  När man önskar att hyra bil i Sydafrika, kan det vara bra att kunna några fraser i det talande språket. Ett antal språk används i Sydafrika. Bland de som används mest är engelska, afrikaans, zulu, tswana, zhosa, swati, tsonga, venda, södra ndebele och soto. Zulu, på 23%, är det mest talade första språket, men engelska är språket favoriserat i media och i storstadsområden. Nedan följer några zulu-fraser som hjälper dig med dina resor::

  Hej - Sawubona!
  Goddag - Okuhle dag!
  Var är toaletten? - Iphi lokugezela?
  Var är polisstationen? - Iphi esiteshini samaphoyisa?
  Var ligger närmaste sjukhus? - Lapho kuba isibhedlela?
  Var finns närmaste bankomat? - Iphi ATM
  Tack - Ngiyabonga

  El - Behöver jag en reseadapter i Sydafrika?

  Sydafrika använder el på 220/230 volt och en frekvens på 50 hertz, men standardpluggen i landet är typ M. Om du reser med små elektroniska apparater är det en bra idé att köpa en adapter .

  Behöver jag visum för att resa till Sydafrika?

  Du som är svensk medborgare som besöker Sydafrika i upp till 90 dagar behöver vanligtvis inte söka visum innan avresan. I samband med passkontrollen får du automatiskt ett visum som gäller för denna tidsperiod. I nuläget gäller att ditt pass skall vara giltigt minst 30 dagar efter din planerade utresa från Sydafrika och ha minst två blanka sidor för in- och utresestämplar. Detta är något som de sydafrikanska myndigheterna kan ändra med kort varsel så kolla alltid med sydafrikanska ambassaden eller 'Home Affairs' innan du reser om vad som gäller vid tidpunkten för just din resa.

  Sveriges ambassad i Pretoria
  I Parioli Complex
  1166 Park Street
  Telefon:+27 12 426 6400

  Kan jag hyra husbil i Sydafrika?

  Utforska Sydafrika med en husbil för att se den fantastiska vildmarken, bushen och exotiska djur. Använd denna unika möjlighet att lära känna Sydafrika i din egen takt. Med ett stort antal campingplatser i hela landet hittar du säkert rätt plats för dig! Auto Europe kan hjälpa dig med hyra av husbil runt om i världen. Läs mer här.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation