Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I SYDAFRIKA

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Sydafrika - Ett äventyr utan dess like

  Hyrbil i Sydafrika

  Vid tippen av södra Afrika är var detta fascinerande land befinner sig. Sydafrika är minst sagt ett spännande land med varierande landskap och miljöer, häftiga storstäder och spännande kultur. Västkusten såväl som östkusten bjuder på magi och populärt är att köra rutten som blivit känd som landets triangel, det vill säga mellan de tre största städerna Kapstaden, Durban och Johannesburg. Destinationerna bjuder alla på något alldeles unikt och bokar du en hyrbil i Sydafrika kan du enkelt köra längst rutten och även utforska städerna på egen hand. Från Taffelberget och Godahoppsudden i Kapstaden till Constitution Hill Human Rights Precinct i Johannesburg och såklart Durbans gyllene strand som sträcker sig över sex kilometer.

  Även Port Elizabeth på den sydöstra kusten är populär bland turister, speciellt passar det att stanna där om man ska köra från Kapstaden till Durban eller tvärtom eftersom staden ligger ungefär halvvägs mellan städerna. Precis som de flesta kuststäder i Sydafrika bjuder Port Elizabeth på många magiska stränder men har även andra spännande sevärdheter, till exempel Route 67 med färgglad konst, reservatet Kragga Kamma Game Park och Nelson Mandela Metropolitan Art Museum. Planerar man en resa till Sydafrika kan man vara säker på att man inte kommer ha tråkigt en sekund eftersom det finns så otroligt mycket att se och utforska.

  Med Auto Europe kan du boka bil till bästa pris i Sydafrika utan att kompromissa på kvalitet eller bra kundservice. Sedan 1954 har vi hjälpt resenärer hitta det perfekta semesterfordonet till deras resa till marknadens lägsta pris. Det är våra många samarbeten med internationella såväl som nationella hyrbilsföretag som gör att vi kan pressa priserna och garantera våra kunder marknadens lägsta pris. Vi har många nöjda kunder, något du kan läsa själv om på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Sydafrika, och vi arbetar hårt för att våra kunder ska ha en problemfri och lyckad bilhyra – oavsett var i världen de hyr en bil. Kontakta våra duktiga hyrbilsexperter på +46 10 888 66 52 redan idag för hjälp med att hitta din drömbil eller jämför erbjudande själv här på vår hemsida.

  För mer information om att hyra bil i Sydafrika, vänligen klicka på ämnena nedan:

  Våra hyrbilsleverantörer Vanliga frågor Fordons alternativ

  Var kan jag hämta upp en hyrbil i Sydafrika?

  Sydafrika är en av de mest eftertraktade destinationer på den afrikanska kontinenten och självklart har Auto Europe därför etablerat ett flertal samarbeten runt om i landet. Ska du hyra bil i Sydafrika kan du välja mellan ett stort utbud av upphämtningsplatser i de tre största städerna Kapstaden, Johannesburg och Durban men vi erbjuder även bilhyra i mindre städer som Nelspruit, Menlyn, George och fler.

  Många resenärer vill hämta upp sin hyrbil direkt på flygplatsen efter de landat så de slipper krångla med kollektivtrafik eller taxi, därför finns vi på alla stora flygplatser runt om i landet. Detta ger dig möjligheten att direkt ge dig ut på ditt äventyr och upptäcka staden du landat i. Glöm inte att läsa igenom hyreskontraktet noga innan du signerar dock, det är viktigt att du har koll på reserestriktioner, lokala avgifter, bränslepolicy och andra villkor.

  Billig biluthyrning på de populäraste flygplatserna i Sydafrika

  • East London flygplats
  • Richards Bay flygplats
  • Nelspruit flygplats
  • Pretoria flygplats
  • Phalaborwa flygplats

  Boka med de bästa hyrbilsleverantörerna i Sydafrika

  Vårt nätverk av hyrbilsleverantörer sträcker sig över hela Sydafrika, och längre än så då vi har tillgång till över 24,000 upphämtningskontor runt om i världen. Vi samarbetar med välkända internationella företag som Hertz, Avis och Budget såväl som mindre nationella eller till och med lokala företag, till exempel den Sydafrikanska leverantören Bidvest. Hos oss kan du hitta erbjudande från alla ledande leverantörer och sedan själv jämföra priserna, fordonen och villkoren för att ta ett beslut om vilket alternativ som är bäst för dig och din resa. Skulle du ändra dig kan du alltid avboka eller ändra din bokning helt gratis upp till 48 timmar innan angivet upphämtningsdatum.

  Vilka leverantörer du kan välja mellan beror lite på vilken stad du ska hyra bilen i, men populära leverantörer i Sydafrika inkluderar dessa. Klicka gärna på bilderna för att läsa mer om deras verksamhet eller använd vår sökmotor för att se vilka leverantörer som är tillgängliga på din önskade upphämtningsplats.

  Avis - Hyrbilsinformation Bidvest - Hyrbilsinformation Budget - Hyrbilsinformation
  First Car Rental - Hyrbilsinformation Hertz - Hyrbilsinformation

  Auto Europe arbetar utifrån en prisgaranti som innebär att vi matchar eller slår priset om du lyckas hitta samma erbjudande till ett lägre pris. På så sätt garanterar vi bästa pris och vidhåller vår höga kundservice. Ring oss gärna om du har frågor om vår prisgaranti eller våra leverantörer.


  Vanliga frågor och svar om att hyra bil i Sydafrika

  Kontakta oss Vår långa erfarenhet såväl som lokala expertis gör oss till en pålitlig och trygg hyrbilsförmedlare med hög kundservice. Ska man hyra bil i Sydafrika kan man alltid vända sig till oss, om det så är för att boka en bil, har frågor om en redan existerande bokning eller behöver hjälp efter en avslutad hyra. Är man bara lite nyfiken på hur vår tjänst fungerar eftersom man är på jakt efter en prisvärd hyrbil kan men också höra av sig till oss. Vår telefonlinje är bemannade alla dagar i veckan med kunnig personal, men för att spara dig ett samtal har vi nedan besvarat några av de vanligaste frågorna vi får höra av de som planerar att hyra en bil i Sydafrika. Klicka på frågorna för att se svaren och tveka inte att höra av dig till oss om du inte finner svaret på din fråga nedan.


  Hur gammal behöver jag vara för att hyra bil i Sydafrika?

  Minimum åldern för att få hyra bil i Sydafrika är 18 år, även om detta kan skilja sig mellan olika leverantörer. Vissa leverantörer kan ha högre ålderskrav då de inte hyr ut till personer under 21 år till exempel, men generellt sätt är minimum åldern 18 år. Nästan alla företag tar även en extra avgift för kunder under 26 år, var därför beredd på att betala en högre total summa om du är en ung hyreskund.

  För att se vad en bil har för ålderskrav när du jämför pris på biluthyrning i Sydafrika med vår sökmotor kan du klicka på PrisdetaljerInformation om Chauffören. Alternativt kan du ringa våra hyrbilsexperter på +46 888 66 52 eller kolla på bokningsbekräftelsen som du får av oss via mejl efter en reservation. Vänligen läs villkoren noga, speciellt om du hyr bil för första gången och inte är så familjär med tillvägagångssättet och villkoren.

  Ange din ålder i vår sökmotor innan du klickar på sök för att endast få fram resultat tillgängliga för dig och din åldersgrupp. På så sätt behöver du inte klicka in på varje fordons villkor för att se vilket alternativ som är billigast eftersom den unga föraravgiften är inkluderat i det totalpris du ser. Observera att avgiften betalas lokalt till leverantören i samband med upphämtningen och inte till Auto Europe.

   

  Kan jag hämta upp en hyrbil i Sydafrika på ett ställe och lämna på ett annat?

  Ja, att hämta bilen på ett ställe och lämna den på ett annat är tillåtet med nästan alla leverantörer i Sydafrika. Att tänka på är dock att vissa leverantörer tar en extra avgift för detta, medan det hos andra är helt gratis. För att se om en kostnad tillkommer för envägshyra, vänligen gör en sökning på din önskade upphämtningsplats/återlämningsplats i vår bokningsmotor. Du kommer då få fram vad kostnaden för envägshyran är utan moms. Priset kan variera mellan olika leverantörer, fordonskategorier, datum och destinationer.

  Slutför du en bokning och sedan upptäcker att du inte känner dig bekväm med envägsavgiften kan du helt gratis avboka hyrbilen upp till 48 timmar innan upphämtningsdatum. Flexibilitet är något Auto Europe värnar om och vi förstår att våra kunders planer kan förändras snabbt.

  Har man bokat en bra hyrbil i Sydafrika men vill utforska mer av södra Afrika tillåter många leverantörer så kallad internationell envägshyra. Detta innebär att du kan hämta bilen i Sydafrika men sedan lämna den i till exempel Botswana, Lesotho, Mazambique, Namibia, Swaziland eller Zimbabwe. Alla länder du ska besöka med din hyrbil måste uppges till leverantören innan påbörjad hyra (även om du inte returnerar den där) och vänligen förstå att det kan finnas vissa restriktioner. Till exempel är det många leverantörer i Sydafrika som inte tillåter att deras fordon används i Angola, Zambia, Malawi, Tanzania, Uganda, Zaire, Kenya, Madagaskar, Kongo, Somalia, Etiopien, Sudan, Tchad, Gabon, Kamerun, Centralafrikanska Republiken eller Nigeria. Fråga alltid leverantören om du är osäker och få det godkänt innan du kör till ett annat land med din hyrbil.

   

  Behöver jag ett kreditkort för att hyra bil i Sydafrika?

  Ja, kreditkort krävs även om man kan betala med andra typer av bankkort till Auto Europe när man reserverar hyrbilen. Kreditkort behövs i samband med upphämtningen för att lämna en deposition, depositionen låses på ditt kreditkort och släpps när hyran är slut och hyrbilen är tillbaka hos leverantören. Detta förutsatt att fordonet är i samma skick som det var i vid upphämtningen och att inga andra anmärkningar finns. Läs gärna mer om deposition vid bilhyra här.

  De vanliga kreditkorten accepteras, till exempel Visa och Mastercard, men dubbelkolla gärna i villkoren under PrisdetaljerInformation om Leverantörens Betalningspolicy. Debitkort och kontanter accepteras inte. Hyr du en av våra lyxbilar kan leverantören kräva två kreditkort i huvudförarens namn, är detta fallet hittar du även den informationen i våra villkor.

   

  Vilka är de viktigaste körreglerna i Sydafrika?

  Den största skillnaden från Sverige är att man i Sydafrika kör på vänster sida av vägen och kör om andra fordon på höger sida. Många som inte gjort detta innan fruktar för att göra fel men det brukar gå bra efter ett litet tag. Kör försiktigt och håll koll på de andra bilisterna är vårt bästa tips. Som i Sverige måste alla passagerare, inklusive chauffören, använda bilbälte och barn under 12 måste sitta i en speciell bilbarnstol/bilkudde. Barn under 12 får heller inte sitta i framsätet utan måste sitta där bak i bilen.

  Vänligen ha alltid alla fordonets dokument med dig när du kör, hyr du en bil brukar du hitta dessa i handskfacket.

  Andra körregler i Sydafrika att ha koll på är att du inte får prata i telefon medan du kör (förutom hands-free), du får inte dricka alkohol och köra bil (gränsen är 0,5 promille) och du får absolut inte ta droger och köra bil. Om du planerar att köra i områden utanför städerna kan bensinstationer vara svårare att hitta än om du håller dig till samhällena. Ska du göra detta rekommenderar vi att du planerar väl och har koll på var nästa bensinstation ligger. Får du motorstopp eller är med om en olycka i din hyrbil så sätt ut varningstriangel och ring efter hjälp. Det är även viktigt att du kontaktar Auto Europe och din lokala leverantör så snart som möjligt efter olyckan så vi kan assistera dig med vad du behöver göra.

   

  Behöver jag betala vägtull när jag kör min hyrbil i Sydafrika?

  Ja, många större vägar i Sydafrika är tullbelagda och vi rekommenderar därför att du planerar din körrutt noga och har med dig kontanter för att betala vägtullen. Endast Sydafrikanska kreditkort accepteras så är du turist behöver du betala kontant. I Gauteng finns det ett elektriskt vägtullssystem men detta kräver förregistrering och betalning, det kan därför vara enklare att köpa ett dagpass om du besöker området.

   

  Vilken typ av försäkring behöver jag till min hyrbil Sydafrika?

  Det finns flera olika hyrbilsskydd tillgängliga för dig när du bokar en hyrbil i Sydafrika. Alla Auto Europes fordon inkluderar ett Kollisionsskydd (CDW) och ett Stöldskydd (TP) - med eller utan självrisk. Du kan även lägga till ytterligare skydd, många väljer att göra det för att minska självrisken och eftersom CDW inte täcker alla delar av fordonet, till exempel glas, sidospeglar, underrede, tak, motor, lås eller bilnycklar.

  För ett utökat skydd kan man köpa till Auto Europes Fullt skydd mot skada som återbetalar dig självrisken ifall något skulle ske samt täcker de delar av fordonet det ingående CDW inte gör. Priset för Fullt skydd mot skada varierar beroende på destination, hyresdatum, fordonskategori och leverantör men kan ses tydligt här på vår hemsida. Via vissa leverantörer erbjuder vi även ett skydd vid namn Utan Självrisk som innebär att du inte har någon självrisk alls, vänligen läs mer om Utan Självrisk här.

  För att se information om en specifik bils försäkringsvillkor på vår hemsida, vänligen klicka på PrisdetaljerMer Information.

  Vid upphämtningen av hyrbilen kan det hända ett den lokala personalen erbjuder dig annan försäkring, till exempel Super CDW, vägassistans eller personlig olycksfallsförsäkring. Det är upp till dig om du tackar ja till detta eller inte, men har du redan ett skydd via Auto Europe vill vi avråda från att göra det. Med störst sannolik behöver du inte betala för ytterligare ett skydd om du redan har Fullt skydd mot skada eller Utan Självrisk, men hör gärna av dig till oss om du är osäker. Auto Europe kan inte erbjuda pengarna tillbaka om man råkar köpa två olika skydd med samma täckning eftersom Auto Europe inte ansvarar för lokalt köpa produkter.

   

  Kan jag lägga till en extra förare till min hyrbil i Sydafrika?

  Ja, du kan lägga till extra förare när du bokar en billig hyrbil i Sydafrika via Auto Europe. Beroende på leverantör, är det antingen gratis eller kostar extra, men oavsett vad måste extra föraren registreras och godkännas av leverantören och Auto Europe. Kör en oregistrerad person hyrbilen upphävs alla försäkringar och skydd att gälla och kunden är ekonomiskt ansvarig för alla eventuella skador utan någon begränsning av självrisken.

  Om leverantören tar en avgift för att lägga till en chaufför kan man se priset i vår sökmotor under PrisdetaljerInformation om Chauffören. Avgiften betalas lokalt i samband med upphämtningen och inte till Auto Europe, detta eftersom det är leverantörens egna avgift och inget Auto Europe kan påverka. Även på din bokningsbekräftelse som du får efter du slutfört en reservation kommer du kunna se alla villkor relaterade till extra förare.

  Besök gärna vår sida där vi listar destinationer och leverantörer som just nu har erbjudande med en gratis extra förare.


  Andra uthyrningsalternativ i Sydafrika

  Vår hemsida tillåter kunder att själv jämföra fordon och priser hos populära hyrbilsföretag, vilket hjälper dem att hitta den bästa dealen. Självklart kan man, om man inte vill använda vår hemsida, istället ringa vår reservationsavdelning för att tala med en hyrbilsexpert som hjälper dig hitta det bästa erbjudandet. Vi samarbetar med många leverantörer runt om i Sydafrika vilket betyder att vi har tillgång till ett stort utbud av upphämtningskontor och fordon, allt från stora familjebilar till ekonomiklassade fordon.

  Reser man på en budget är våra kategorier mini, kompakt och ekonomi de bästa. Detta eftersom de är snälla mot plånboken och tillåter dig att enkelt ta dig runt i storstäder som Johannesburg, Durban eller härliga Kapstaden. Är man ett stort resesällskap eller ska utforska landet utanför städerna kan ett större fordon vara bättre, kanske en från kategorin Standard/Full-Size eller en rymlig SUV. De fordonen passar även bra om man ska köra mellan de stora städerna i landet och därför spendera mycket tid på de sydafrikanska motorvägarna.

  För mer information om tillgängliga fordon kolla in hela vår fordonsflotta i Sydafrika.

  Hyra lyxbil Sydafrika Hyra minibuss i Sydafrika Hyra husbil i Sydafrika

  Hyra lyxbil i Sydafrika - Med det soliga vädret som du ofta finner i Sydafrika är landet den perfekta destinationen för att hyra en cabriolet eller en annan lyxbil i. Dessa fordon är alla stilrena, har kraftiga motorer och marknadens nyaste teknologin vilket gör dem extra eftertraktade för våra kunder som reser i jobbet och vill imponera med det där lilla extra.

  Hyra minibuss i Sydafrika - Våra minibussar är tåliga och har plats för stora sällskap, perfekt om man ska på utflykt till avlägsna områden eller köra långa sträckor. Upptäck Sydafrikas majestätiska landskap och mäktiga kustlinje med en prisvärd minibuss som du bekvämt kan spendera flera timmar i.

  Hyra husbil i Sydafrika - Auto Europe har inte bara låga priser på hyrbil i Sydafrika utan också på husbilar. Detta land har oerhört mycket vacker natur utanför städerna som bäst upplevs med en modern husbil som har allt det du behöver. Campingplatser finns det gott om i hela landet och planerar du en husbilssemester kommer du få ett äventyr du sent kommer glömma.


  Nyttiga länkar

  Reseguide och information om Sydafrika