Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I JOHANNESBURG

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Johannesburg till de bästa priserna

  För de som söker en hyrbil i Johannesburg kan vi på Auto Europe stoltsera med flertalet valbara möjligheter för att garantera en perfekt bilhyra och semester i Sydafrika. Vi har 60 års erfarenhet i att arrangera biluthyrning världen över, tre kontor på tre kontinenter med experter som arbetar dygnet runt för att få fram marknadens lägsta priser åt våra kunder på över 24000 olika destinationer i 180 länder, som vi toppar med en utmärkt, svensktalande kundtjänst som kan assistera dig dygnet runt innan, under och efter din hyra.

  Klicka här för att läsa utvärderingar av hyrbil i Johannesburg.

  Trafik och parkering

  Johannesburg är med sina cirka 4,4 miljoner invånare en utspridd stad med en begränsad kollektivtrafik då staden är anpassad för bilåkande. Detta innebär att det finns många bilar på vägarna, och ni bör därför undvika att köra i rusningstrafiken i den mån ni kan. I Sydafrika är hastighetsbegränsningen vanligtvis 120km/h på motorväg, landsvägar 100km/h och 60km/h inne i städerna, om inte annat anges. Vanligtvis brukar inte hastighetsgränserna hållas av medtrafikanterna och trafiken kan gå från rusande fort till Essingeleds-stilla på bråkdelen av en sekund. Därför är det viktigt att hålla avstånden. Ute på landsbygden är vägunderhållningen inte lika omfattande som hemma i Sverige, varför man också måste hålla utkik efter stora gropar i vägen eller boskap.

  Tänk på att vänstertrafik gäller i Sydafrika och att det kan ta ett tag att vänja sig att köra på andra sidan av vägen. Det går dock förhållandevis fort att vänja sig med vänstertrafiken varför detta inte är en anledning till att avskräcka dig från bilkörning. Ett tips är att köra enklare (undvika rutter med rondeller till exempel) och kortare sträckor i början av er semester och när det inte är lika mycket trafik på vägarna. Ett annat tips är att ni underlättar för er själva genom att boka en automatväxlad bil istället för en manuellt växlad bil, vars växellåda och växelspak också blir spegelvänd i en bil anpassad för vänstertrafik.

  Även om Johannesburgs centrum blivit säkrare och säkrare med tiden, bör du ändå tänka på att det är en god idé att ha dörrarna låsta, fönsterna uppvevade och värdesaker utom synhåll medan ni sitter i bilen. Dessutom bör du inte stanna för att hjälpa till om du ser att en bil har gått sönder längs med vägen utan fortsätta att köra och kontakta polisen om vad du har sett, så får de komma till undsättning. Det är inte heller ovanligt att folk kommer fram och fyller på bensinen åt er på när ni svänger in på en bensinstation. Ofta blir ni anvisade en pump där ni parkerar och sitter kvar. Personalen kollar även olja, vatten och däcktryck åt er om ni vill samt tvättar era fönsterrutor. Att ge lite dricks för detta brukar uppskattas.

  Det Sydafrikanska vägverket har upprättat vägtullar i Gauteng, dit Johannesburg och Pretoria tillhör. Tullarna är upprättade längs med vissa sträckor på de nationella vägarna och betalas antingen med kontanter eller med kreditkort. Det är svårt att förlita sig enbart på vägskyltarna varför det kan vara en god idé att hyra en bil med GPS eller åtminstone se till att man får med sig en karta över Johannesburg. Det är inte heller tillåtet att tala i telefonen medan du kör. Även internationella körkort uppmuntras att ha med sig när man reser i Sydafrika. Tveka inte för att läsa mer i vår Sydafrikanska körguide genom att klicka här.

  Parking

  Att parkera längs med gatan i Johannesburg kan vara problematiskt eftersom parkeringslängd, tillstånd, kostnader och andra begränsningar inte alltid är tydligt skyltade, varför det kan vara en god idé att främst använda sig av parkeringshus. Generellt gäller dock att du får stå parkerad i max 2 timmar. När du parkerar bilen på gatan betalar du cirka 7.50 ZRA per timme till en parkeringsvakt. Om du sedan överskrider tidsbegränsningen måste du betala en bot på antingen 200 ZAR, som kan reduceras till 100 ZAR om du betalar boten direkt på plats. Inne i centrum finns det dock gott om parkeringsgarage med mindre invecklade system, generösare parkeringslängder och med större säkerhet. Kom dock ihåg att inte lämna värdesaker kvar i bilen eller åtminstone inte synbart för förbipasserande.

  Geografisk information

  4,5 miljoner invånare i storstadsområdet med omnejd gör Johannesburg till Sydafrikas största stad baserat på befolkningsmängd. Staden är belägen på en stor, hög platå cirka 1700 meter över havet och har riklig grönska och bäckar som rinner in i två av Sydafrikas största floder, Vaal och Oranjefloden. Själva staden är en vacker och modern stad med höga byggnader, massor av parker och omkringliggande kullar. Centrumkärnan är strukturerad efter ett rutnät och därför är det förhållandevis lätt att orientera sig om du har med dig en karta.

  I egenskap av Afrikas ekonomiska maktcentra har själva staden har ett stort och modernt utbud av restauranger, shoppingcentra och nöje i olika former. Vill du hänge åt dig sociala rättsvisor istället kan ett besök till The Apartheid Museum eller Mandela Family Museum vara att fundera på. Strax utanför Johannesburg hittar ni Kruger National Park där ni får uppleva unikt landskap och safariliknande natur. Även natursköna Sandton ligger inom nära räckhåll för den bilburna resenären.

  Klimatet i Johannesburg har omvänd säsong jämfört med Sverige, varför bästa tiden för att besöka landet är från oktober över vårt vinterhalvår till och med april. Då staden är belägen på en platå är medeltemperaturen under denna period behaglig med en medeltemperatur kring 25°C som varmast mitt på dagen, följt av en rejäl regnskur på eftermiddagen och cirka 10 °C på kvällarna, varför man ändå kan sova gott utan tryckande hetta. Under vårt sommarhalvår blir det motsvarande vinter i Sydafrika. Utmärkande för denna tid på året är att dagarna är ljusa och torra, dock kan temperaturen krypa ner till nollgradigt under denna period, även om den kallaste medeltemperaturen ligger kring cirka 4 °C på kvällar och nätter.

  Johannesburg flygplatser

  Johannesburg International Airport

  Johannesburg har två flygplatser som förknippas med staden. O.R Tambo International Airport är stadens internationella flygplats med två, stora terminaler uppdelade i utrikes flyg (Terminal A) och inrikes flyg (Terminal B) belägen cirka 20 minuters bilfärd nordöst om stadskärnan. Flygplatsen är Afrikas mest besökta flygplats och kan hantera upp 28 miljoner besökare per år och är även huvudflygplats åt Pretoria.

  Du kan ta dig till och från Johannesburg International Airport med bus, tåg och taxi. Fem busslinjer från bolagen Metrobus och Pucto passerar flygplatsen två gånger per dag under morgon och kväll när de flesta resenärerna ankommer eller avgår. Förutom detta finns det även privata bussbolag som kan ta dig snabbt in till Johannesburg och Pretoria med expressbussar. Med transittåg kan du ta dig till och från Johannesburg, Pretoria, Sandton och flygplatsen, som hushåller en plattform.

  Vägkommunikationerna mellan Johannesburg och flygplatsen är goda och med bil når du flygplatsen enkelt via motorvägen R24 och R21. Taxibilar är enkelt att få tag på när du hämtat ut bagaget och behövs allt som oftast inte förbeställas. Du kan också hämta ut din hyrbil i Johannesburg från flertalet bolag inne på terminalen när du förbokad med oss och kan åka vidare på din resa utan att behöva passa tidtabeller, släpa på bagage, byta transportmedel etc. Till exempel har vi ofta ett större utbud av SUV-bilar i Sydafrika, anpassade för vägunderlaget. Tillgänglighet och priser söker du upp i fältet till vänster efter dina önskade resedatum och tider.

  O.R Tambo International Airport (JNB)
  Telefon: +27 86 727 7888

  Lanseria Interantional Airport

  Cirka 55 kilometer, eller ungefär en timmes bilfärd rakt norrut från Johannesburg centrum, ligger den mindre, privatägda flygplatsen Lanseria International Airport som vanligtvis erbjuder inrikesflyg från mindre bolag, lågbudgetbolag samt företags- och diplomatflyg. Skulle ni ankomma till Lanseria flygplats istället för O.R Tambo, kan ni välja att boka er bil där istället och påbörja resan på en gång eller så kan ni ta bussen till Sandton Guatrain station och där byta buss eller till tåg för att ta er vidare.

  Lanseria International Airport (HLA)
  Hemsida: lanseria.co.za
  Telefon: +27 11 367 0300

  Kollektivtrafik

  Förutom transitrutterna till och från flygplatserna finns ett antal bolag som tar er runt staden men rutter, hållplatser och avgångstider kan vara förvirrande. Största bolaget är Rea Vaya och biljettkostnaden beräknas på hur många kilometer ni ska resa. Om ni vill underlätta resandet inne i staden kan taxi därför vara att föredra om ni väljer att lämna bilen parkerad någonstans. Detta är dock relativt dyrt. Rose Taxis, Orange Taxis, Quick Cab och Zebra Cabs använder taxameter varför ni kan se hur mycket det kostar att åka under resans gång. Ni kan förvänta er att betala ungefär 10 SEK per kilometer. Detta skiftar givetvis kraftigt. Eftersom taxis med taxameter endast kan bokas över telefonen kan ni därför göra upp om priset över telefonen när ni bokar er taxi. Tar ni en taxi på gatan och det inte finns någon prislista eller taxameter är det därför en bra idé att göra upp om priset innan ni kliver in i taxin. Det går att också att åka minibuss-taxis, vilka fungerar ungefär som bussar, fast för max 16 personer och med andra rutter.

  Greyhound erbjuder direktbussar till andra, Sydafrikanska städer som till exempel Kapstaden och Durban. Med Translux kan du också ta dig till andra länder som Malawi, Zambia och Zimbabwe. Se till bara att du har löst visum och har med dig giltiga resehandlingar innan du hoppar på bussen. Magic bus fokuserar främst på transitrutter till och från flygplatserna.

  Vill ni ta er fram med tåg istället är det från Park Station som ni ska ta er till, som är centralstationen i Johannesburg. Därifrån kan ni tar er ut i de närliggande förorterna med antingen MetroRail eller Guatrain. Vill ni resa med tåget till andra städer i Sydafrika är det Spoornet som ni ska vända er till.

  Hyra husbil Johannesburg

  Vill du utforska Johannesburg och dess omgivning mer flexibelt utan att förlora komfort och bekvämlighet under resan? Pröva att boka en husbil i Johannesburg från Auto Europe till förmånliga priser. Upptäck mer på din resa!

  Bra länkar

  Turistinformation 

  Oväntade skidorter