Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ JOHANNESBURG FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Johannesburg flygplats med Auto Europe

  En bokning med Auto Europe för en hyrbil på Johannesburg flygplats ger dig möjligheten att njuta av din semester i vackra Sydafrika redan när du anlänt till flygplatsen. Tack vare långvariga samarbeten med flertalet hyrbilsleverantörer i världen, kan vi idag erbjuda våra kunder otroliga låga priser utan att kompromissa vår kundservice. Ta dig en titt på våra erbjudanden och kampanjer och hitta din perfekt hyrbil till din resa. Jämför och boka online eller besök vår sida med utvärderingar av hyrbil i Johannesburg.

  Flygplatsinformation

  Johannesburg Airport (JNB)
  Officiellt namn: O. R. Tambo International Airport
  Adress:O R Tambo Airport Road, Kempton Park, Johannesburg 1627, Gauteng, Sydafrika
  Läge: du hittar flygplatsen nära staden Kempton Park, cirka 24 km från centrala Johannesburg.
  Flygbolag på flygplatsen: Över 40 olika bolag flyger till och från flygplatsen. Flygplatsen är även knutpunkt åt South African Airlines och budgetbolag såsom Mango.

  Terminaler

  Den internationella flygplatsen som tjänar både internationella och inrikes flygningar till och från, såväl som inom Sydafrika är indelad i två terminalområden. Terminal A hanterar internationella flyg medan terminal B hanterar inrikes trafik. Båda terminalerna är uppdelade i ett övre och undre plan med avgångar och incheckning på det övre planet och ankomster på det undre. Många av flygbolagen har dock börjat använda terminal B:s huvudområde för incheckning för både inrikes och internationella flyg. Bagageupphämtning kan hittas på ankomstområdet på båda terminaler.

  Upphämtning och avlämning av hyrbil

  Om du ska hyra bil på Johannesburg flygplats måste du bege dig till uthyrningsdiskarna som ligger belägna inne på flygplatsens flervånings-parkeringsgarage som ligger beläget mittemot inrikesterminalen. Glöm inte att läsa din voucher noggrant innan din resa samt att ta med dig körkort, bokningsvoucher samt kreditkort vid upphämtningen.

  Uthyrare Öppettider
  Avis Dygnet runt
  Budget 1.00 till 23.59
  First Car 24.00 till 23.30
  Hertz Dygnet runt

  Flygplatsfaciliteter

  Du kommer hitta mer än tillräckligt med shopping-alternativ på flygplatsen som kan skryta med ett utbud av över 100 olika butiker. Dessa såväl som restauranger och caféer ligger spridda över hela det allmänna området såväl som på passagerarsidans avgångshallar efter säkerhetskontrollen på båda terminalerna. För den som behöver internet finns två stycken anslutningspunkter på inrikesterminalen och en på den internationella terminalens om även har wifi-anslutning för den som innehar ett speciellt wifi-kort kan använda. Valutaväxling finns på båda terminalerna.

  Transport/hur du tar dig till och från flygplatsen

  Att köra din hyrbil från Johannesburg flygplats in till de centrala delarna av Johannesburg är enkelt då flygplatsen bara ligger 24 km från stadskärnan. Resan tar cirka 20 min längs motorväg R24. Du kan även nå Pretoria via R21 på cirka 40 min. För den som inte har något emot en längre resa med bil på cirka 5 och en halv timme kan kuststaden Durban även nås via N3.

  Vår körinformationssida för Sydafrika har fler tips på trafikrestriktioner och körning i landet.

  Om du behöver nå Johannesburg från flygplatsen utan hyrbil finns det flertalet transportalternativ tillgängliga. Du kan antingen använda dig av Gautrains tågservice som avgår från transitterminalen, mittemellan den internationella och inrikesterminalen. Tågen ansluter dig med Sandton och Pretoria. Det finns även buss tillgängligt via Metrobus och Putco med fem olika linjer som tjänar flygplatsen två gånger per dag. Alternativt finns det även flera privata bussbolag och taxi att tillgå som bekvämt kan ta dig in till staden.

  Parkeringstips

  Det kommer troligtvis vara svårt att hitta gatuparkering inne i Johannesburg och även om du lyckas hitta en ledig parkeringsplats, är det ofta svårt att veta vilka restriktioner som gäller. Det är därför enklare och även säkrare att parkera på övervakade parkeringar och parkeringsgarage. Glöm inte heller att inte lämna värdesaker synliga inne i bilen eller i fordonets bagageutrymme.

  Bra länkar

  Johannesburg flygplatsinformation