Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I DURBAN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Durban till de bästa priserna

  Johannesburg och Kapstaden är kanske Sydafrikas mest kända städer, men ska du på äventyr i detta exotiska land bör du inte missa vackra Durban. Denna kuststad är ett surfparadis utan dess like med sina kilometerlånga stränder som lockar turister från hela världen. Rik på kultur och historia har staden en unik atmosfär som inte kan efterliknas någon annanstans. Boka en hyrbil i Durban via Auto Europe och upplev staden på bästa sätt. Kör längst Golden Mile, den över sex kilometer långa sandstranden, och sedan in mot centrum för att äta traditionella sydafrikanska rätter som Bobotie, en köttfärspaj med curry och mango chutney, och Boerewors, en slags kryddkorv. Här hittar du även mycket indisk mat eftersom många indier har bosatt sig i Durban.

  Letar du efter en semesterdestination för sol och bad är Durban det perfekta valet. Här kan du nämligen sola och bada året runt! Det subtropiska klimatet gör att temperaturen alltid är behaglig både i luften och i havet. Kommer du hit för att bada kommer du göra det i Indiska Oceanen (och kanske i hotellets pool?). Durban ligger i östra Sydafrika, precis vid kusten och har därför fantastisk tillgång till det exotiska havet. Boka din hyrbil via oss idag och utforska Durban på dina egna villkor till bästa pris. Vi hjälper dig jämföra priser, fordon och företag så du kan hitta den perfekta bilen för dig. Allt du behöver göra att njuta av semestern!

  Hur är trafiken i Durban?

  Först och främst måste du se till att du har en karta eller GPS som är relativt ny och uppdaterad. Under slutet av 2000-talet var det många vägar och gator som döptes om, vilket kan försvåra din körning om du inte har en GPS eller karta med de nya namnen. I Durban, och hela Sydafrika, kör man på vänstersida av vägen och kör om andra fordon på höger sida. Alla som sitter i fordonet måste ha säkerhetsbälte på, både förare och passagerare. Det är även olagligt att prata i telefon om den inte är hands-free medan man kör. Vi rekommenderar att läsa på mer om körreglerna i Sydafrika innan du beger dig ut på vägarna, det kan du göra här.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Durban?

  Många hotell erbjuder parkeringsplatser åt sina gäster, antingen gratis eller mot en avgift. Längst kusten finns där en mängd parkeringsplatser där du kan parkera din hyrbil mot en avgift. I centrum kan det ibland vara svårt att hitta en ledig parkeringsplats, men där finns en mängd olika parkeringshus att välja mellan om du inte hittar en parkering på gatan. Bland annat Salmon Grove Chambers Parking, Moses Mabhida Parking, Royal Parking, Workshop Parking och West Towers Parking.

  Durban flygplats

  Durban flygplats är en internationell flygplats med det officiella namnet King Shala International Airport. Den kallas dock ofta La Mercy Airport eftersom den ligger i området La Mercy, cirka 35 km norr om centrala Durban. Flygplatsen öppnade år 2010 och ersatte den dåvarande Durban international Airport. Målet med den nya flygplatsen var att fortsätta vara en kärnspelare bland inrikesflygen i Sydafrika, men framför allt att öka och förbättra sina internationella tjänster och utbud. Ifrån King Shala International Airport kan du bland annat flyga till Dubai, London och Windhoek. Om du är orolig över hur du ska ta dig till och från flygplatsen kan du boka en hyrbil i Durban, det finns flera leverantörer som har upphämtning och avlämningskontor vid flygplatsen.

  King Shala International Airport – (KSIA)
  Flygplatsen ligger cirka 35 km norr om centrala Durban.
  Adress: King Shaka Dr, La Mercy, 4407, Sydafrika
  Hemsida: www.kingshakainternational.co.za
  Telefon: +032 436 60000

  Att göra i Durban

  De flesta kommer hit för att sola, bada och bara njuta av livet. Det låter ju helt fantastiskt och något vi absolut rekommenderar! Men vi rekommenderar också att ta vara på chansen att uppleva staden och dess unika sevärdheter medan du är här. Några platser du kan besöka, och spännande saker du kan göra medan du är här är:

  • Golden mile - Det är oförlåtligt att resa till Durban utan att besöka Golden mile. Men oroa dig inte, det är svårt att missa den över sex km långa kusen som sträcker sig över hela stadens östa sida. Här kan du bada, sola, vindsurfa, surfa och hitta på allt möjligt som du kan tänka dig. Det finns också gott om restauranger, caféer och barer som du kan besöka när magen börjar kurra eller du behöver svalka dig med en öl. De flesta stränderna längst Golen mile är bemannade med livvakter och utrustade med hajnät, du behöver alltså inte oroa dig. Du kan bara luta dig tillbaka i solstolen med en drink och njuta av en av Sydafrikas bästa stränder!

  • Indian Quarter - Durban är en mångkulturell stad med flera nationaliteter bosatta här. Den indiska befolkningen kan vara en av de största dock, den är till och med så stor att den fått ett helt kvarter döpt efter sig. Här kan du köpa färska kryddor, närodlad frukt, smycken, kläder, souvenirer, skor, ja allt möjligt! Trots namnet är det inte bara den indiska kulturen som är närvarande, besök indian Quarter för en smak av Kina, Pakistan, Somalia, Indien och så klart Sydafrika. Atmosfären här är svårslagen och maten är gudomlig. Om du kommer hit kan du bland annat också passa på att besöka Victoria Street Market och Juma Masjid Mosque, två populära turistattraktioner.

  • Durban Botaniska trädgårdar - Nordväst om centrala Durban ligger Afrikas äldsta kvarlevande botaniska trädgårdar. År 1849 skapades trädgårdarna och än idag bjuder de på grönskande natur och exotiska växter. Ta en avslappnande promenad bland blomstrande orkidéer, bromeliader, cykader och imponerande palmer. Här finns också ett rikt djurliv och trädgårdarna är hem till över 50 olika fågelarter.

  • Dyk med hajar - För den som vågar finns möjligheten att dyka med hajar i Durban. I havet utanför staden simmar flera olika hajarter runt och här finns en mängd olika företag som gärna tar ut modiga turister på dykäventyr. Beroende på företag och ställe kan du antingen snorkla, dyka eller dyka i bur för att få syn på rovdjuren i deras naturliga habitat. Har du tur kan du till och med få syn på hajarnas haj, vithajen! Det är ganska ovanligt dock eftersom de hellre håller till runt vattnet i Kapstaden där det finns massvis av säl att äta. Men bli inte besviken för det, chansen är stor att du får syn på antingen svartfenshaj, mörkhaj, spinnarhaj, tigerhaj eller tjurhaj eftersom de simmar i vattnet kring Durban.

  • Florida Road - Det är här alla de bästa restaurangerna, barerna och klubbarna ligger. Vill du festa hela natten lång är det hit du ska bege dig! Bland de över 100 år gamla edvardiska byggnaderna gömmer sig även flera butiker, konstgallerier och caféer. Florida Road är stället där turister såväl som lokalbefolkningen kommer för att shoppa, festa, umgås och äta gott. Det är definitivt värt ett besök!

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Durban

  Att hyra en bil i Durban tillåter dig att utforska mer än den centrala delen och på så sätt få ut mer av din resa. För dig som är ute efter att göra Sydafrikas “gyllene triangel”, det vill säga besöka städerna Durban, Johannesburg och Kapstaden som tillsammans bilar en triangel, är en hyrbil också ett bra alternativ. Mellan Durban och Johannesburg är det 58 mil vilket tar lite under sex timmar att köra, och mellan Durban och Kapstaden är det runt 160 mil, vilket tar betydligt längre. Dock är det ett bra sätt att utforska landet utanför storstäderna. Om du inte är ute efter att göra Sydafrikas gyllene triangel, utan bara vill göra en utflykt från Durban över dagen så finns det också massvis med stället som är värt ett besök. Här är några av våra favoriter:

  The Valley of a Thousand Hills

  Namnet översätts till svenska som “Dalen med tusen kullar”, och stället lever verkligen upp till sitt namn. 46 km väst om stränderna i Durban ligger detta vackra landskap som består av flera grönskande kullar och berg. För bästa utsikt bör du köra på vägen som går mellan Durban och Pietermaritzburg på områdets södra sida. Då kommer du få se fantastiska utsikter över hela landskapet men främst Hillcrest och Botha´s hill. I området bor fortfarande afrikanska stammar och i den lilla byn Phe-Zulu kan du stanna för att köpa souvenirer och se traditionella dansuppträdande från stammarna. Området har också ett rikt växt och djurliv som bidrar till helhets upplevelsen.

  Umhlang Rocks

  Bara 16 km norr om Durban ligger den populära lilla staden Umhlanga Rocks. Detta är en populär turistdestination som varje år välkomnar flera badsugna turister från hela världen. Här finns vackra sandstränder att besöka men också en stenig kust där du kan sola och bada. Många kommer också hit för att surfa, djuphavsfiska, dyka, snorkla och åka på båtutflykter i hopp om att se valar och delfiner. Om inte stranden lockar kan du också shoppa, äta gott, spela golf eller gå på museum. I området ligger också ett flertal naturreservat som är värt att besöka, bland annat Isimangalisho Wetland Park och Lake St. Lucia.

  Safari i Hluhluwe-Imfolozi Park

  Vad är Afrika mest känt för? Vilda lejon, elefanter, giraffer, zebror och geparder såklart! Många åker till Sydafrika för att få se de oroliga vilda djuren som lever här, och självklart kan du göra det om du besöker Durban också! Staden har flera naturreservat och parker runt omkring där du kan åka på safari, en av de mest populäraste ställena är Hluhluwe-Imfolozi park. Området är mest känt för sina noshörningar men om du har tur kan du också få syn på lejon, leopard, elefant, buffel, zebra, antilop och geparder. Det finns flera företag du kan åka på safari med, inte bara i Hluhluwe-Imfolozi Park utan också i Kruger National Park, iSimangaliso Wetland Park och Ithala Game Reserve.

  Lesotho

  Varför inte passa på att besöka ett helt annat land när du ändå rest så långt? Kungariket Lesotho är det kustlösa lilla landet som är helt omringat av Sydafrika. Det ligger nordväst om Durban och i din hyrbil kan du köra hit på cirka 3 timmar. Landskapet är mycket vackert och består till mestadels av berg och klippor. Med ett rikt växt och djurliv är det många turister som varje år besöker landet för att få ett smakprov av kulturen och området. Här finns också flera vattenfall, utsiktsplatser och vandringsleder som är populära bland turister. Om du inte har emot att köra lite längre, kan du även besöka landets huvudstad Maseru som ligger i den västra delen av landet, precis intill gränsen till Sydafrika.

  Geografisk information & historia

  Durban ligger i provinsen KwaZulu-Natal i östra delen av Sydafrika. Staden är belagd vid kusten och är därför en populär turistdestination för många badsugna turister. Områdets subtropiska klimat hjälper såklart också till med att göra staden till en av Sydafrikas främsta resmål för att sola och bada. Här är vädret varmt och behagligt året runt och är därför ett bra turistmål både under sommaren och vintern. Temperaturen i juli brukar ligga runt 17 grader medan den i december ligger runt 25 grader. Att tänka på är att luften är väldigt fuktig dock, så ofta känns det som att det är varmare än vad det egentligen är.

  Vad vi vet, var området först hem till Khoi/San folket, vilket anses vara “original folket” av Afrika. Den första europén som upptäckte området var portugisen Vasco da Gama år 1497, han gav det namnet Rio de Natal. Den första europeiska bosättningen skedde dock inte fören senare, år 1824 kom britterna och bosatte sig i det som hade blivit ett viktigt hamnområde för affärsmän och upptäcktsmän. År 1835 döptes Rio de Natal officiellt om till Durban, efter Kapstadens guvernör Sir Benjamin D´Urban. Men oroligheter och konflikter hade uppstått mellan urbefolkningen och de bosatta britterna. 1830- och 1840 talet präglades av krig om vem som hade kontroll över Durban. Till sist fick britterna makten över stan och de importerade flera tusen arbeta från Indien som kunde jobba i sockerfälten i och runt om kring staden. Detta har gjort att staden än idag har en stor andel indisk befolkning. Durban är en mångkulturell stad som har flera olika etniciteter och kulturer som bidrar till den unika atmosfären.

  Ta sig runt i Durban

  Det bästa sättet att ta sig runt är genom att hyra en bil i Durban, då kan du smidigt ta dig runt bland turistattraktionerna på dina egna villkor. Du har också möjligheten att besöka platser och områden som du annars inte kunnat, till exempel om du begränsar dig till kollektivtrafikens rutter. Med det sagt, finns där kollektivtrafik i form av bussar. De finns fyra olika buss företag; People Mover, Durban Transport, Mynah Bus Service och Muvo. Priset per resa är olika beroende på vilket företag du åker med och var du ska, men det brukar ligga mellan 3-10 kr för en singel biljett. Flera av företagen har också erbjudanden där du kan köpa en heldags biljett där du kan åka hur mycket du vill under en 24-timmar period, eller där du kan köpa ett större antal resor till ett rabatterat pris.

  Även ett flertal taxibolag finns i staden och kan hjälpa dig ta dig runt. Till exempel kan du åka med Mini Cabs, Express Cabs, Auto Taxi Cabs eller Ivory Cabs för att nämna några. Vi rekommenderar att alltid begära ett fast pris på din taxiresa innan du beger dig iväg.

  Viktiga länkar

  Turistinformation Durban

  Tillbaka till toppen