Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  HYRBIL PÅ DURBAN FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Durban flygplats - Hitta din perfekta bil med Auto Europe

  Sedan 2010 är det King Shaka International Airport som är Durbans officiella flygplats. Den ersatte då Durban International Airport som byggdes 1951, och som sedan 1994 varit stadens officiella flygplats. Den största anledningen till bytet var att landningsbanorna var för korta för många större flygplan, vilket resulterade i att många utrikesflyg inte kunde använda sig av flygplatsen. Durban ville öka sin internationella flygtrafik och därför började de bygga en ny flygplats med längre landningsbanor. 2010 öppnades den nya flygplatsen som fick namnet King Shaka International Airport efter 1800-talets Zulu kung Shaka. Precis som målet var har nu den internationella flygtrafiken ökat och du kan nu ta dig från bland annat London, Dubai och Namibia härifrån. En rolig sak är att den nya flygplatsen öppnade en månad innan fotbolls VM 2010 startade. VM hölls det året i Sydafrika, och flygplatsen kunde därför inte ha öppnats vid en lägligare tid. Många turister räknades nämligen att flyga och besöka landet på grund av detta stora sportarrangemang. Även om fotbolls VM inte hålls i landet i år, är det värt ett besök med sin häpnadsväckande natur och sitt otroliga djurliv. Om du planerar en resa hit kan du boka en hyrbil på Durban flygplats via Auto Europe, så kan du utforska landet på bästa sätt.

  På Auto Europe har vi i över 65 år jobbat med att bygga kontakter och samarbeten med lokala, nationella och internationella hyrbilsföretag i hela världen. Detta gör att vi har tillgång till de absolut bästa priserna på marknaden, det garanterar vi! Hos oss kan du själv jämföra olika priser, fordon och företag för att hitta den perfekta hyrbilen för dig. Inte bara det, utöver klassiska hyrbilar erbjuder vi också husbilar, vans och exklusiva lyxbilar. Oavsett vad för transportlösning du är ute efter har vi det du söker. Snabbt och enkelt boka din nästa hyrbil här på hemsidan, eller hör av dig till en av våra hyrbilsexperter för alla dina frågor eller om du hellre bokar via telefon. Sedan är det bara att bege dig ut i världen på äventyr!

  Flygplatsinformation

  Sedan 2010 är det King Shaka International Airport som är Durbans officiella flygplats. Den ligger cirka 35 kilometer norr om centrala Durban och det tar cirka 30-40 minuter att köra. Detta beror självklart på vilken tid du planerar att köra eftersom trafiken påverkar hur lång tid det tar. Räkna också med fler bilar på vägen under högsäsongen.

  Durban flygplats (KSIA)
  Officiellt namn: King Shaka International Airport
  Adress: King Shaka Dr, La Mercy, 4407, Sydafrika
  Läge: Flygplatsen ligger cirka 35 km norr om centrala Durban.
  Flygbolag på flygplatsen: Skywise, Flysafari, Sout African Airways, Kulula Airline, Mango Airline, Emirates, British Airways, Air Mauritius Airways.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Durban flygplats?

  Om du bokat en hyrbil på Durban flygplats är kontoren från de olika leverantören smidigt belägna inuti terminalerna. De ligger precis vid ankomsthallen, det är tydligt skyltat så du kommer inte ha några problem med att hitta. Allt du behöver göra för att hämta upp din hyrbil är att vissa upp de dokument som krävs, det vill säga; ditt körkort, kreditkort, voucher som du fått av oss på Auto Europe vid bokningstillfället och eventuellt andra papper som leverantören bett om. Om du är osäker på vilka dokument du måste ha med dig vid upphämtning, kan du se det på din voucher. Du kan också höra av dig till oss så reder vi ut alla oklarheter.

  När du väl är på plats och ska hämta bilen är det väldigt viktigt att du läser igenom hyreskontraktet noga och meddelar leverantören om något är fel eller oklart. När du får bilen rekommenderar vi också att du ser till att alla eventuella skador och märken är noterade. Än en gång, om du har några frågor eller känner dig osäker angående processen kan du alltid kontakta oss på Auto Europe så hjälper vi dig!

  Budget hyrbil vid Durban Flygplats Budget på Durban flygplats
  King Shaka Dr,
  La Mercy, Sydafrika 4407

  +27 32 436 7800
  Öppettider:
  Måndag - Torsdag: 05.00 - 23.00
  Fredag: 05.00 - 24.00
  Lördag: - Söndag 05.00 - 24.00
  Hertz hyrbil på Durban Flygplats Hertz på Durban flygplats
  King Shaka Dr,
  La Mercy, Sydafrika 4407

  +27 32 436 0300
  Öppettider:
  Måndag - Fredag: 05.00 - 22.30
  Lördag - Söndag: 06.00 - 22.30

  Terminaler

  Durban flygplats finns det totalt två terminaler. Terminal 1 är främst för inrikesflyg, medan terminal 2 främst är för utrikesflyg. De är på dessa terminaler på våning ett som du hittar check-in stationerna från de olika flygbolagen, och där du går igenom säkerhetskontrollen. På våning 0 ligger ankomsthallen för både inrikes- och utrikesflyg.

  Flygplatsfaciliteter

  Om ditt flyg blir försenat och du behöver vänta på flygplatsen finns här en mängd bekvämligheter så du kan ha en skön väntetid. Du hittar flera ställen där du kan köpa mat och snacks, till exempel på The Airport Cellar, Rhapsody´s, Kentucky Fried Chicken Milkey Lane eller Spur. Blir du sugen på kaffe kan du köpa det på caféerna Mugg & Bean eller News Café. För den shoppingsugne finns det även en mängd olika butiker som säljer allt från skor, kläder, böcker, smycken, hantverk och elektronik. Bland annat ligger båda de populära butikerna Nike och Sunglass Hut här. Om du behöver växla eller ta ut pengar finns här också en bank, såväl som flera bankautomater på flygplatsen. Självklart finns det, precis som på de flesta stora flygplatser, en stor mängd toaletter som regelbundet städas och rengörs.

  Hur kan man ta sig till och från Durban flygplats?

  Bil

  Det absolut smidigaste sättet att ta sig till och från flygplatsen är genom att köra. Du kan hyra bil på Durban flygplats via Auto Europe och hämta upp den mitt på flygplatsen, supersnabbt och enkelt! King Shaka International Airport ligger cirka 35 km norr om centrala Durban, och beroende på trafik tar det cirka 30-40 min att köra. Det finns två vägar du kan ta från flygplatsen. Antingen kör du på motorvägen N2 och tar avfart 165 mot Durban, eller så tar du på vägen R102 för att sedan köra på M41 och sedan M4. Vägarna är ungefär lika långa, och det varierar vilken rutt som är snabbast eftersom det påverkas av tid på dygnet och mängden trafik.

  Taxi

  Det går även att åka taxi från Durban flygplats. Taxibilarna står precis utanför ankomsthallarna, men även utanför terminal byggnaderna. Du har möjligheten att boka en taxi i förväg, men du kan också bara gå till dessa ställen och hitta en taxi som är ledig. De flesta taxichaufförerna kommer ta dig snabbt till din slutdestination eftersom de kan området och de bästa vägarna mycket väl. Pris för taxi varierar beroende på taxibolag och vart du ska åka såklart, men vi rekommenderar att sätta ett fast pris så att taximetern inte springer iväg från dig.

  Kollektivtrafik

  Kollektivtrafiken är begränsad, därför rekommenderar vi att hyra bil på Durban flygplats för att smidigt ta dig till och från flygplatsen, samtidigt som du under din vistelse har möjligheten att utforska Sydafrika på ett helt annat sätt. Men det går en skyttelbuss från flygplatsen som har stopp på alla Durbans stora hotell, Durban city, Durban Beachfront, Durban ICC, Sun Coast Casino, North and South Beach, Marine Parade, Durban Bus Station, Ushaka Marine World, Moses Madiba Stadium, Umhlanga Rocks och Gateway Shopping Mall. Skyttelbussen går var 45 min och kostar R80/50kr till Durban, du behöver inte förboka plats utan kan köpa biljett direkt på bussen.

  Parkeringstips

  På Durbans flygplats finns det totalt 4500 parkeringsplatser som är tillgängliga för besökare och resenärer. Här hittar du parkeringar för både korta perioder och för flera dagar, eller till och med veckor. Om du parkerar i flygplatsens långtidsparkering måste fordonet stå där i minst tre dagar, och du betalar för parkeringen per dag. Ditt fordon kommer stå säkert här, det är fängsel runt parkeringen och flygplatsen har ett registreringsskylt igenkänningsprogram som registrerar alla fordon. Detta programmet finns också på parkeringsplatsen som rekommenderas för kortare perioder. Den så kallade Shaded Parking, som kallas så eftersom du parkerar din bil i skuggan, har 2500 platser och totalt sju betalningsautomater där du kan betala för din parkeringsplats. Det finns även en premium parkeringsplats med 500 platser som ligger närmare terminalerna, dock kostar denna parkeringen lite mer än de andra.

  Nyttiga länkar

  Durban flygplats hemsida

  Turistinformation Durban

  Tillbaka till toppen


  Mer information om Durban flygplats

  Durban flygplats
  King Shaka Dr
  La Mercy, Sydafrika 4407

  IATA kod: DUR
  ICAO kod: FALE
  Wikipedia sida
  Latitude: -29.6071
  Longitude: -31.1839

  Övrig Information: Flygplatsen ligger cirka 35 km norr om centrala Durban.