Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I
  PORT ELIZABETH

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Port Elizabeth - Boka och spara

  Med Auto Europe får ni många fördelar, som ni inte hittar någon annanstans, och detta till marknadens lägsta priser. Om ni skall resa till Sydafrika så är en hyrbil från Port Elizabeth ett utmärkt val, för att kunna på ett så enkelt sätt som möjligt ta del av alla härligheter som landet och staden har att erbjuda. Med Auto Europe kan ni känna er säkra att ni får ett enormt utbud av olika fordonskategorier att välja mellan. Det smarta valet är Auto Europe, som har sysslat med hyrbilar i över 60 år, och har mycket goda erfarenheter med att ge den bästa kundhjälpen. Skulle ni har frågor eller funderingar, så är är kundhjälpen tillgänglig alla dagar i veckan.

  Port Elizabeth är ett resmål som innehåller storstads upplevelser, spännande safari och härliga äventyr. Staden är populärt för sina många kulturhistoriska sevärdheter och enastående naturupplevelser. Port Elizabeth kallas även för den vänliga staden, mycket för att dess invånare anser sig själva vara väldigt välkomnande och öppna. Som turist kommer man enkelt smälta in med lokalborna för att kunna njuta av dess fantastiskt vackra stränder som är ett drömplats för många som vill dyka i dess underbara vatten för att ta del av dess unika korallrev med fiskar i regnbågens alla färger. Port Elizabeth är också en utmärkt plats för de som vill uppleva safari, med många privat ägda skyddsområden där man kan åka runt och njuta av ett makalöst djurliv. Staden har lite av allt att erbjuda, även för de som bara vill njuta av det ständigt fina vädret. Använd vår eminenta boknings sida för att få en överskådlig blick på vad som erbjuds.

  Hur är trafiken i Port Elizabeth?

  Att ta sig runt med sin hyrbil i Port Elizabeth är en relativt enkelt sak, då staden är känd som femton minuters staden, på grund av dess fina flöde av trafik. Oavsett vart ni önskar att ta er till inom staden så kommer det inte att sluka alltför mycket av er tid. Något man bör ha i åtanke, är att det är vänster trafik. Så det är rekommenderat att man tar det lite extra lugnt om man inte är van vid sådan körning och är extra vaksam och väl medveten om sin omgivning. Vi har en fin sida med mycket information gällande generella regler och tips för att köra i Sydafrika.

  Port Elizabeth är en utmärkt stad att ha som utgångspunkt för att kunna ta del av allt vad Sydafrika har att erbjuda. Staden ligger mer eller mindre i mitten av den kända Garden Route, Sydafrikas mest kända och populära road trip. Via denna enastående road trip kommer man att se städer som George och Kapstaden. Med hjälp av N2 motorvägen kan ni mycket smidigt ta er till andra närliggande städer som Durban.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Port Elizabeth?

  Port Elizabeth skiljer sig inte mycket från de större städerna som Durban, Kapstaden när det kommer till att hitta parkerings platser. Väljer ni att hyra bil i Port Elizabeth och letar efter möjligheter att parkera ert fordon i staden, så kan det vara bra att veta att det är möjligt att parkera vid de flesta uppmärkta trottoarer mot en avgift. Där finns även medium stora parkeringshus som drivs av privata aktörer mot oftast en högre avgift än vad parkering på gatan skulle kosta. Ibland behöver man köra några kvarter för att hitta en ledig plats, men för det mesta är där gott om möjligheter att kunna parkera sin hyrbil.

  Port Elizabeth flygplats

  Port Elizabeth flygplats ligger endast några kilometer från staden och tar runt 10 minuter för att ta sig in till centrala delen av staden. Flygplatsen är en relativt stor flygplats som tar emot runt en och en halv miljon besökare årligen. För att ta sig hit från Sverige, innebär det för det mesta att man mellanlandar i Amsterdam och Johannesburg,.

  Port Elizabeth flygplats (PLZ)
  Adress: Alister Miller Drive, Walmer 6065, Sydafrika
  Telefonnummer: +27 415 077 319
  Hemsida: www.airports.co.za

   

  Att göra i Port Elizabeth

  • St. George’s Park: Är stadens äldsta park som ger en perfekt möjlighet för lite lugn och ro. Parken hushåller även Sydafrikas näst äldsta kricket klubb som har har matcher i parken. I parken finns det även ett konst museum vid dess ingång och här finns även en stor pool där det är möjligt att dyka och simma i. Men det som lockar flest till parken förutom lugn och ro är Pearson konservatorium. Detta konservatorium är ett utmärkt exempel av viktoriansk arkitektonisk stil från 1882, och är fortfarande i perfekt skick. Konservatoriet är hem för många speciella blommor och växter.

  • Sanccob: En av de mest minnesvärda attraktionerna att se i Port Elizabeth. Sanccob är ett fågelrehabiliteringscenter för skada fåglar som behöver hjälp för att komma tillbaka till sitt naturliga liv. Här är det möjligt att besöka för att se unika fågelarter som de mäktiga pingvinerna till rosa färgade flamingos.Här finns det även möjligheten att kunna lära sig om hur man skall ta hand om skadade fåglar.

  • Bayworld: Bayworld är ett museum som lovar en spännande och äventyrsfull utforskning av olika aspekter av regionens natur och kultur. Bayworld är en av de mest besökta turistattraktionerna i Port Elizabeth och är ett unikt museum i södra Afrika som omfattar natur och kulturhistoriska utställningar i kombination med oceanarium, reptilpark och varierande djurutställningar. En av de många imponerande utställningar inkluderar ett 15 meter stort skelett av den sista storvalen som levde i vattnet utanför staden samt en rekonstruktion av en jätte stor förhistorisk dinosaurier som endast levde i denna region.

  • Donken Reserve: Donken Reserve är en historisk och berömd turistattraktion i Port Elizabeth. Här hittar ni en berömd fyr och en stenpyramid som var uppfört av stadens grundare. Fyren som hittas här byggdes på mitten av 1800-talet och är den absolut bästa platsen för att få en övergripande och den bästa utsikten över staden. Det är även här som stadens turistkontor ligger.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Port Elizabeth

  San Parks - Addo nationalpark

  Om man frågar lokalborna, så är ett besök till San Parks - Addo nationalpark ett måste, vore kriminellt att missa denna spektakulära nationalpark som inte ligger långt från Port Elizabeth. Parken började som en park för elefanter men har nu utvidgats till att numera innehålla mycket mer. Det är nu den tredje största nationalparken i hela Afrika. Parken skapades 1931 för att skydda de sista elva elefanter som fanns kvar i hela regionen. Nu finns här över 400 elefanter på den 1 640 kvadratkilometer stora nationalparken och nu är det möjligt att hitta fler djurarter än elefanter. Nu kan man hitta buffel, antiloper, hyenor, leoparder, noshörningar, gnu och många fler. Det är planerat att även införa geparder och andra arter också. Utöver möjligheten att se vilda djur, så finns här även många fartfyllda aktinviter som möjligheten att åka en ziplina som garanterat ger er en adrenalin kick, och åka med båtkryssning längs ed floden.

  Kragga Kamma

  Endast en kort körsträcka från Port Elizabeth hittar ni Kragga Kamma vilddjurs reservat. Detta privatägda reservat består av djupa skogar och långsträckande gräsmark där stora flockar av afrikanska djur vandrar runt. Här vandrar djur som vita noshörningar, giraffer, zebras, leoparder och många fler arter runt fritt i deras naturliga omgivningar. Det är möjligt att själv åka runt här för att ta del av de spektakulära djuren , eller åka på en två timmars guidad tur med en öppen land-rover för att få ut det mesta av besöket.

  Tsitsikamma

  Magisk är det bästa ord för att beskriva denna region. Det må vara en bit att köra för att ta sig till Tsitsikamma, men det är verkligen värt det. Detta är en av de många måste upplevelser man inte bör missa när man är i Port Elizabeth. Regionen ligger drygt 36 mil från staden och dess gröna områden och aktiva floder bjuder på en mängd spännande aktiviteter och spännande äventyr. Här hittar ni många vandringsleder som går igenom en makalös natur, möjligheten att hoppa bungee jumping, dyka och paddla kanot i Storms River Gorge floden. Här finns även en restaurang som är helt Elvis inspirerat. Detta är den bästa platsen att spendera en dag om ni är ute efter spännande äventyr och letar efter slående naturupplevelser.

  Geografisk information & historia

  Port Elizabeth är Sydafrikas femte största stad med över en miljon invånare och ligger vid östkusten av landet mot Indiska oceanen, runt 70 mil från Kapstaden. Port Elizabeth är Afrikas mest sydliga storstad och här kan ni njuta av en 40 kilometer lång sandstrand vid Nelson Mandela Bay. Med ett subtropiskt klimat är temperaturerna måttliga året runt utan tydliga regn och torrperioder. Somrarna är varma och inte så fuktiga och vintrarna är milda och behagliga. Jämfört med andra städer i Afrika, så är luftfuktigheten relativt låg, mycket till tack för alla de vindar som blåser in från havet.

  Port Elizabeth som stad grundades först 1820 av en britt som namngav staden efter sin avlidna hustru. Men regionen som staden ligger i har haft ett stökigt förflutet. Nelson Mandela Bay, som hette Algoa Bay var ett område som var bosatt av sanfolket för mer än 100 000 år sedan. De första européer ankom till området under senare 1400-talet och det utbröt många strider mellan nationerna som ville kontrollera den lukrativa handeln mellan Östafrika och Indien. Portugal var det land som först började bygga ut och ta nytta av dess viktiga hamnplats. Holländarna var också med och styrde området som då tillhörde Kapkolonin fram tills brittiska trupper ockuperade området och Port Elizabeth föddes. 2010 var staden platsen för Fifa World cup och numera är staden en viktigt hamn för landet och är centrum för landets bilindustri.

  Ta sig runt i Port Elizabeth

  Det smidigaste sättet för att kunna ta sig runt Port Elizabeth som är en utmärkt stad att köra i och resterande äventyr i Sydafrika är att hyra bil i Port Elizabeth. Från de utmärkta motorvägarna som sammankopplar staden till andra storstäder i Sydafrika, kan ni enkelt ta er ut till olika fartfyllda äventyr. Men där finns andra alternativ att ta sig runt staden och till närliggande områden.

  Tåg
  Nära hamnen ligger stadens central station från ni kan ta pendeltåg för att ta er ut till utkanten av staden och dess förorter. Önskar ni resa till städer som Kapstaden, Johannesburg och Durban avgår där frekvent tåg mot anknytnings städer där ni kan byta till tåg som tar er till dessa större städerna. Det är också möjligt att åka längs med den historiska Apple Express linjen som är världens äldsta smala järnvägslinje som tar er till olika sevärdheter inom Port Elizabeth och till dess flygplats.

  Buss
  Runt om hela staden finns där busshållplatser så att man enkelt kan ta den lokala buss linjen som drivs a Algoa Bus Company, där ni smidigt kan ta er runt staden. Port Elizabeth är även kopplat till Baz Bus linjen som kör till alla större städer i Sydafrika.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation, Port Elizabeth

  Upplev Sydafrika

  Tips på härliga bröllopsresor