Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter
  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Bloggsökning


  Kategorier

  Söker bland blogginläggen.......

  Sol, saltvatten och safari - upplev Sydafrika

  Sydafrika är ett intressant land ur många aspekter. För oss skandinaver är det ett perfekt resmål på vintern då vi vill komma till solen. Här finns det exotiska inslag i form vilda djur, vacker vegetation och dramatisk natur. Efter en flygtur på ca. 13 timmar når du fram till Sydafrika. Det bekväma med Sydafrika är att det ligger nästintill rakt ner från Sverige, vilket gör att tidsskillnaden bara blir + 1 timme. Ingen onödig jet-lag alltså.

  Sydafrika för barnfamiljer

  Många barnfamiljer lockas hit för de billiga priserna, det härliga klimatet och de rena stränderna. Att sola och bada med familjen är också något som enkelt kan upplevas i Sydafrika. Här möts de två stora världshaven Atlanten och Indiska Oceanen.Mellan Port Elizabeth och Kapstaden ligger Plettenberg Bay och besök Sydafrikas Riviera (som detta område även kallas) och njut av blåa laguner, vita stränder och härlig natur.

  Sydafrika för den historieintresserade

  Utgår från Kapstaden och besök ön Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad i 18 år av sina totalt 27 år i fängelse. Lär dig mer om hans tid här och hans gärningar efter fängelsetiden. Besök Shakaland och lär dig mer om Zulu-folkets kultur och historia. Eller ta en tur in till Swaziland och utforska deras kultur.

  Sydafrika för safari-fantasten

  Sydafrika finns det stora möjligheter att få se 'The big five' (lejon,leopard, elefant, buffel och noshörning).Besök en safari-park och håll utkik efter vilda djur. Den största parken heter Kruger-parken och vill du besöka denna enorma park rekommenderas det att du utgår från antingen Pretoria eller Johannesburg. Om du är intresserad av elefanter kanske Addo Elephant Park passar bättre. Eller varför inte snöa in på zebror? I Mountain Zebra Park finns det inte mindre än 300 zebror som bara väntar på ett besök.

  Bloggsökning


  Kategorier