Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I KAPSTADEN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Kapstaden - Upptäck södra Afrika

  I foten av kontinenten ligger ett av Afrikas mest eftertraktade resmål, Kapstaden. Med sina närliggande vingårdar, gröna skogar, paradisstränder och mäktiga bergstoppar har staden ett unikt geografiskt läge med mycket att erbjuda. I innerstaden finner du också shoppingmöjligheter, ett levande nattliv och restauranger i världsklass. Som en av Sydafrikas tre huvudstäder är staden hem till över tre miljoner människor vilket gör det till den andra största staden i landet, men kanske den största inom turism. Kapstaden har länge lockat besökare som vill ha en härlig blandning av soliga stranddagar, storstadspuls, safari och unika afrikanska landskap. Du upplever allt staden och regionen har att erbjuda på bästa sätt i en bil eftersom du då är fri att utforska på egen hand. Bokar du en hyrbil i Kapstaden får du ut det mesta av din vistelse och kan göra din semester ännu mer minnesvärd.

  Vi på Auto Europe kan hjälpa dig planera din livs resa i Sydafrika, eller i någon av de andra 180 länderna som vi finns i. Som ett av de ledande företagen på hyrbilsmarknaden och med vårt stora utbud av fordon kan du via oss hitta lösningen till alla dina transportproblem. Oavsett vad för bil du är ute efter har vi flera kategorier att välja mellan, bland annat mini, ekonomi, SUV och stor. Men inte nog med det, via oss kan du också boka husbilen inför din nästa husbilssemester eller en sportig och exklusiv lyxbil. Använd vår hemsida för att jämföra alla dina alternativ eller gå in på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Kapstaden för att se vad tidigare kunder har att säga om sin upplevelse med oss.

  Hur är trafiken i Kapstaden?

  Det första du behöver veta om du ska köra i Kapstaden är att det i Sydafrika är vänstertrafik. Du kör alltså på vänster sida av vägen vilket kan vara lite skrämmande om man inte är van. Ska du hyra bil i Kapstaden är chansen därför stor att du får en vänsterdriven bil, det vill säga förarsätet är på höger sida vilket betyder att du behöver växla och så vidare med vänster hand. Detta kan vara lite ovant, men behåll lugnet och kör försiktigt så tror vi inte det kommer vara något större problem. För att förberedda dig till max på att köra bland de sydafrikanska vägarna kan du läsa vår sida som handlar just om olika trafikregler och körinformation i Sydafrika, den hittar du här.

  Förutom vänstertrafiken är det inte någon större skillnad att köra i Kapstaden än i någon annan storstad i världen. Att mycket fordon är ute på vägarna vilket kan skapa köer och stopp händer, men hemligheten till att undvika rusningstrafik och bilköer är planering. Till exempel är trafiken som värst på vardagsmorgnar och det kan därför vara smart att hålla sig borta från de mest centrala vägarna innan klockan 10.00. De flesta vägarna är asfalterade och väl omhändertagna även om undantag finns. Kör du på någon av de större motorvägarna, till exempel på R27 mot Vredenburg eller på N2 mot Port Elizabeth kommer du inte ha några problem att smidigt och bekvämt rulla fram.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Kapstaden?

  De dyraste och mest centrala parkeringsplatserna ligger i områdena CBD, Claremont, Sea Point, Rondebosch, Camps Bay, Tygervalley och Woodstock. Det finns även allmänna parkeringsplatser som är lite billigare (eftersom de inte är lika centralt belagda) i områdena Bellville, Strand, Durbanville, Observatory, Tableview, Parow, Wynberg, Kalk Bay, Somerset West och Muizenberg. Många turistattraktioner erbjuder även parkeringsplatser mot en avgift, till exempel har den populära platsen Victoria & Alfred Waterfront över 7,500 parkeringsplatser att välja mellan. Andra parkeringshus eller utomhusparkeringar i centrala Kapstaden är Parkalot, Breakwater Parking Garage, Thibault Square Parking och Harrington Square.

  Kapstaden flygplats

  Cirka 20 kilometer öst om Kapstadens stadskärna ligger Cape Town International Airport. Den hanterar årligen över tio miljoner passagerare vilket gör det till landets näst största flygplats i förhållande till passagerartrafik, den största ligger i Johannesburg. Kapstadens flygplats erbjuder ett stort utbud av direktflyg till destinationer i hela världen, och ännu mer anslutningsmöjligheter. Världsledande flygbolag som Lufthansa, Air France, British Airways, Emirates och Virgin Atlantic går att åka med härifrån. Ska du på semester i Kapstaden är chansen stor att du kommer använda dig av Cape Town International Airport för att resa hit. Du kan då förvänta dig en bekväm flygplatsvistelse eftersom här finns allt du kan tänkas behöva för en lyckad resa.

  Kapstaden flygplats – (CPT)
  Flygplatsen ligger cirka 20 kilometer öst om centrala Kapstaden.
  Adress: Matroosfontein, Kapstaden, 7490, Sydafrika
  Hemsida: www.airports.co.za/airports/cape-town-international
  Telefon: +27 (021) 937 1200

  Att göra i Kapstaden

  Kapstaden är en av världens mest fascinerande städer på grund av sitt unika läge i södra Afrika, vilket gör att det finns så otroligt mycket att se när det kommer till miljöer, landskap och natur. Men staden är också en hamnstad präglad av sin historia som en av de största och första handelsstäderna i Afrika. Detta har gjort att Kapstaden förutom sina vilda naturområden och vackra landskap är full av kultur och historiskt betydelsefulla monument. Oavsett vad för intressen du har, har staden något för dig. Med sitt breda utbud kommer du behöva flera dagar att utforska denna fantastiska stad!

  • V&A Waterfront - V&A Waterfront, eller Victoria & Alfred Waterfront som är det fullständiga namnet, är ett centralt område i Kapstaden som är hem till en hel drös av turistattraktioner och sevärdheter. Med ett stort antal affärer, butiker, restauranger och barer är det ett mötescenter för lokalbefolkningen såväl som turister. En vacker utsikt över Atlanten möter dig vart du än går och stadens ikoniska berg Taffelberget reser sig högt i bakgrunden. Spendera en dag i V&A Waterfront och njut av den härliga atmosfären och havsnära miljön medan du utforskar märkesbutiker, lokala marknader, museum eller ett av de två stora havsakvarierna som ligger här.

  • Robben Island - Denna lilla ö cirka 12 kilometer utanför Kapstaden är ett populärt turistmål på grund av sin tidigare funktion som ett högsäkerhetsfängelse, militärbas och sjukhus. Det var här Nelson Mandela spenderade sin väldokumenterade tid som politisk fånge i över 18 år. Många av byggnaderna från fängelsetiden finns kvar och turister kan från bland annat W&A Waterfront åka hit på olika guidade turer. Det finns även ett historiskt museum med namnet Robben Island Museum beläget på ön.

  • Godahoppsfästningen - Detta är en av Kapstadens mest kända turistattraktioner och en av världens mest välbevarade byggnader från 1600-talet. Fästningen byggdes under kolonitiden för att etablera en handelsväg mellan östra Asien och Europa och har sedan dess stått stadigt. Förutom fästningens mäktiga utseende ligger här även ett museum med namnet Castle Militay Museum som har en fascinerande svärdsamling från 1600- och 1700-talet samt historiska tavlor och konstverk. Du kan besöka denna turistattraktion alla dagar i veckan 09.00-17.00 för endast 50.00 Rand per vuxen, och 25.00 Rand per barn.

  • Kirstenbosch National Botanical Garden - Beläget på den östra sidan av Taffelberget sägs detta vara en av de vackraste botaniska trädgårdarna i världen. Sedan 1902 har området tillhört lokalbefolkningen som förvandlat det till en harmonisk plats fylld av finbladiga växter och inhemsk skogsvegetation. Ett besök hit utlovar vackra utsikter i idyllisk och rofylld miljö, perfekt om du vill ta en paus från Kapstadens storstadspuls. På sommaren arrangeras det även olika konserter i trädgården som är populära bland besökare.

  • The Cape Wheel - Vill du få en vacker utsikt över Kapstaden kan du ta ett varv eller två i stadens pariserhjul som ligger i området V&A Waterfront. I en av attraktionens 30 kabiner kan du i lugn och ro njuta av utsikten 40 meter ovanför marken. Det bästa är att The Cape Wheel har öppet alla dagar i veckan och du behöver inte förboka din plats, du kan spontant åka på en tur när du känner för att uppleva staden från ovan. Priset ligger på 155 Rand per vuxen och 75 Rand per barn, men för barn under 4 år är det helt gratis.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Kapstaden

  Man brukar säga att Kapstaden är en juvel i Sydafrikas krona, vilket stämmer bra. Hela Sydafrika är full av unika naturområden och otroliga miljöer, inte minst i närheten av Kapstaden. Med sin långa kustlinje, många vingårdar och flera bergstoppar finns det så otroligt mycket att upptäcka i regionen. Bokar du en hyrbil i Kapstaden kan få ut det mesta av din resa genom att på egen hand utforska de närliggande sevärdheterna och områdena. Sydafrika är hem till några av världens bästa roadtrips rutter, bland annat kan du köra längst den södra kusten till Port Elizabeth från Kapstaden eller varför inte göra den så kallade “gyllene triangeln” som innebär att du kör mellan storstäderna Kapstaden, Johannesburg och Durban. Med en hyrbil är möjligheterna oändliga!

  Table Mountain (Taffelberget)

  Taffelberget som omfamnar Kapstaden är en av Sydafrikas främsta landmärken, det är också ett av de sju nya naturliga underverken. Berget bildar en nationalpark som är hem till massor av exotiska djurarter såväl som ett flertal sällsynta växter. Här finns massvis av vandringsleder att utforska med oroa dig inte, vill du njut av utsikten utan att behöva bestiga berget själv kan du använda dig av de roterande linbanevagnarna som kör dig upp till toppen. Detta i sig är en populär turistaktivitet som varje år välkomnar flera tusen turister som vill ta sig upp det ikoniska berget. I området finns möjligheter till en stor mängd friluftsaktiviteter, bland annat vandring, mountain biking och ridning vilket även det lockar äventyrslystna besökare till detta vackra naturområde.

  Godahoppsudden

  Trots att många tror det är inte Godahoppsudden Afrikas sydligaste punkt, det är faktiskt Kap Agulhas öst om Kapstaden som bär den ärofyllda titeln. Man brukar istället säga att Godahoppsudden är Afrikast sydvästligaste punkt. Beläget i Taffelberg regionen är det en vacker plats vid det öppna havet som många har på sin bucketlist. Att sätta sig i sin bil och köra de drygt 70 kilometerna till uddens spets är något vi varmt rekommenderar. Hela Kaphalvön består av bergig terräng som skapar ett landskap du kommer njuta av att köra igenom på väg till uddens sydligaste punkt.

  Boulder Beach

  Även om du kan sola, bada och njuta av de klassiska stranddags aktiviteterna på denna sandstrand är det inte det som är i fokus på Boulder Beach. Här finns nämligen en pingvin koloni där du kan få se afrikanska pingviner i sitt naturliga habitat. De stora klipporna som skyddar stranden från starka vindar och stora vågor skapar en perfekt miljö för de söta djuren att bosätta sig på. Pingvinerna finns här året runt men om du vill se dem när de är som mest aktiva borde du besöka Boulder Beach tidigt på morgonen eller sent på eftermiddagen. Eftersom pingvinerna här höll på att dö ut och stora bevaringsinsatser har gjorts för att bibehålla deras välbefinnande finns det en liten avgift på 76 Rand för att besöka stranden, men tro oss det är väl värt pengarna!

  Winelands

  Vin är något Sydafrika är känt för och precis utanför stadsgränserna hittar du öppna landskap fyllda av gröna vinfält och vackra vingårdar. Att spendera en dag och köra bland de rundade fälten från gård till gård är något vi starkt rekommenderar om du älskar vin. Det varma klimatet gör detta till ett perfekt område att odla druvor som sedan förvandlas till vin på, vilket har gjort att Sydafrika producerar några av världens bästa viner. Boka en tur på en vingård, provsmakning, romantisk middag eller kör mellan olika gårdar för att hitta ditt nya favoritvin. De närliggande bergen i bakgrunden bidrar till den fantastiska atmosfären och skapar ett helhetsupplevelse du sent kommer glömma.

  Geografisk information & Historia

  Kapstaden är Sydafrikas näst största stad efter Johannesburg och ligger i den sydvästra delen av landet. Bevis på att människor befann sig här för flera hundratusen år sedan har funnits, även om de första européerna kom hit på 1480-talet och kom att starta stadens moderna historia. På 1600-talet börjades koloniseringen av landet och det var nederländarna som officiellt bildade Kapstaden år 1652 för att använda det som ett stop på vägen när de seglade mellan Europa och östra Asien. Det kom snabbt att bli en viktig handelsstad vilket gjorde att staden växte och växte, än idag är det en av landets viktigaste handelsstäder och ekonomiska centrum.

  Efter Nederländerna bildade Kapstaden kom britterna och tog över den sydafrikanska kolonin. Länge tillhörde landet Storbritannien men blev år 1910 självständigt, än idag präglas landet av denna långa kolonitid där den mörkhyade urbefolkningen förtrycktes av de vita européerna. Kolonitiden och de internationella influenserna har bland annat påverkat landets språk, Sydafrika har officiellt elva språk varav ett är engelska som levt kvar efter den brittiska makten, och ett är Afrikaans som härstammar från de nederländska invånarna. De andra nio officiella språken är Zulu, Xhosa, Sesotho, Setswana, Venda, Nordsotho, Tsonga, Siswati och Sydndebele.

  Ta sig runt i Kapstaden

  Genom att hyra en bil i Kapstaden kan du ta dig runt obehindrat mellan olika sevärdheter och turistattraktioner. En bil ger dig också möjligheten att vara spontan eller flexibel om dina planer skulle ändras. Kapstaden har ett omfattande vägnät som gör det enkelt för dig att ta dig från A till B, dessutom ansluter landets motorvägar staden till andra populära destinationer som Vredenburg, Port Elizabeth och George. Många av Kapstadens sevärdheter ligger en bit utanför stadskärnan och en bil är därför det ultimata fordonet att utforska regionen på.

  Befinner du dig i Kapstadens centrala delar är cykel ett bra transportalternativ, det är både roligt, ekonomiskt och dessutom bra för miljön. Kapstaden är känd som en av landets bästa cykelstäder och det finns flera cykelvägar runt om i centrum. Vill du hyra en cykel för att trampa runt mellan olika turistattraktioner går det bra, flera företag erbjuder cykeluthyrning för några timmer eller till och med flera dagar. Det går även att boka guidade turer som sker just från sadeln på en cykel.

  Att åka buss är ett annat ekonomiskt sätt att ta sig runt i staden på. Busslinjerna är omfattande och du kan via kollektivtrafiken ta dig till de flesta områdena i centrala delen av staden, du kan absolut ta dig till de populäraste turistområdena längst kusten. Det finns även så kallade hop-on-hop-off bussar som regelbundet kör mellan olika turistattraktioner där folk kan hoppa på och av bussen som de vill så länge de har köpt en biljett som varar i ett dygn. Att ta tåg från Kapstaden till närliggande städer är också en möjlighet om du vill utforska områden utanför staden. Bland annat kan du ta tåg till den populära turiststaden Simon´s Town som ligger cirka 40 kilometer söder om Kapstaden. Precis som i de flesta storstäder går det även att ta sig runt med hjälp av taxi.

  Kan jag hyra husbil i Kapstaden?

  Nu när du fått en smak av Kapstaden kanske du vill göra din resa ännu mer speciell genom att uppleva staden i en husbil. Det är väldigt populärt att resa runt med en husbil eller husvagn i Sydafrika på grund av landets vackra natur som skapar helt otroliga campingplatser. Självklart kan du via oss hitta dröm husbilen för dig, och till billiga priser! Vill du läsa mer om att hyra husbil i Kapstaden kan du göra det på denna sida.

  Viktiga länkar

  Turistinformation Kapstaden