Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  HYRA HUSBIL I
  KAPSTADEN

  Hyr husbilar världen över
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Hyr husbilar världen över

  Hyra husbil Kapstaden - Auto Europe

  Upptäck en av Sydafrikas mest populära destinationer genom att hyra husbil i Kapstaden till absolut bästa pris. Njut av friheten och flexibiliteten att själv utforma ditt äventyr under resans gång. Se sevärdheter runt om staden eller bege dig ut på en husbils-roadtrip till andra sydafrikanska städer som Johannesburg, Durban eller Port Elizabeth och låt dig förtrollas av den vackra naturen och underbara landskap i regionen. Auto Europe kan inte bara erbjuda dig som kund hyrbil till bästa pris utan även ett brett utbud av husbilar. Se själv genom att jämföra priser och modeller på vår hemsida eller ta hjälp av vår reservationsavdelning för uthyrning av husbilar. Få en fantastik husbilssemester med vänner eller familjen!

  Campingplatser i och runt Kapstaden

  Här nedan har vi listat några exempel på bekväma campingplatser i och runt Kapstaden för att underlätta när du planerar din husbilsresa. Alternativen nedan är även lämpliga för större fordon.

  Chapmans Peak Caravan Park Denna camping hittar du cirka 40 min utanför Kapstaden. Den stora och rymliga anläggningen har 46 platser för fordon av olika slag. Stora grönområden och skuggande träd och vacker blick över havet. Moderna toaletter och tvättrum som är rean och fräscha. Här finns även en stor lekplats för barnen och pool.
  Imhoff Caravan Park Även Imhoff Park har ett utmärkt läge och du kan nås centrum av Kapstaden på 45 min. Närheten till stränderna Long Beach och Noordhoek Beach garanterar dig den perfekta havsutsikten. Bara 10 km från campingplatsen hittar du ett stort köpcentrum där du kan fylla på med proviant samt ett sjukhus. Anläggningen har även biljardbord lekplats och ett hobbyrum så att hela familjen kan känna sig underhållna.
  Hardekraaltjie Caravan Park Campingplatsen ligger i Belville cirka 20 km öster om Kapstaden. Platsen är inte bara ideal för att besöka sevärdheter och centrum utan du hittar även flera köpcentrum och sjukhus i dess närhet. På plats finns det badrum, tvättmaskiner och två läger kök som kan användas. På natten vaktas området av en säkerhetsvakt.
  Warmwaterberg Spa Campingen på Warmwaterberg Spas är perfekt för ett mellanstopp om du ska resa mo Port Elizabeth. Belägen cirka 3 och en halv timme från Kapstaden, erbjuder campingen avkoppling på 20 skuggiga ställplatser. Varje plast är utrustad med strömanslutning och grill. Tillgång till varmvatten hittar du på anläggnings badrum och vid de två poolerna.
  Eagle Falls Lodge Från Eagle Falls är det inte långt till Port Elizabeth (ungefär 3 och en halv timmes resa). Förutom fantastik utsikt över landskapet, erbjuds här även en rad aktiviteter som vandring, cykling, ridning och mer.

  Tillgängliga husbilar i Kapstaden

  Nedan hittar du fyra exempel på tillgängliga husbilsmodeller som kan hyras i Kapstaden. För två personer är modellen 4x4 Nissan Petrol SC MSEP ett utmärkt val. Båda passagerare har sovplats i husvagnens tälttak. Den lilla husbilen på 5 meter är fyrhjulsdrivet och är utrustat med luftkonditionering, kök och vattentank. Ett annat alternativ för 2 är den 5,4 m långa 4x4 Nissan SC NAVI som i motsatts till ovan nämna modell även har toalett. Den 6,7 m långa Discover 6 erbjuder sitt-och sängplatser för upp till 6 personer. Sovplatser är fördelade på 3 stycken dubbelsängar och fordonet har även kök, dusch och toalett så att du kan ha en bekväm resa. Du har även tillgång till luftkonditionering och en vattentank samt avloppstank. För en grupp på 4 är modellen 4 STL perfekt. Sängarna är uppdelade på 2 stycken dubbelsängar och det nästan 7 meter långa fordonet har dusch, kök och toalett. Med många modeller är även ytterligare utrustning såsom campingbord och stolar, sängkläder, handdukar och köksutrustning inkluderat i priset.

  4x4 SC Nissan Petrol MSEP 4x4 SC Nissan Diesel NAVI

  Nissan Petrol

  Sovplatser: 2
  Kategori: Tak tält
  Längd: 5.2 Meter
  Växel: Manuell 4x4
  Drivmedel: Diesel

  Nissan NAVI

  Sovplatser: 2
  Kategori: Truck Camper
  Längd: 5.4 Meter
  Växel: Manuell 4x4
  Drivmedel: Diesel
  Discoverer 6 4 STL

  Discover 6

  Sovplatser: 6
  Kategori: Klass C
  Längd: 6.7 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  4 STL Motorhome

  Sovplatser: 4
  Kategori: Klass B
  Längd: 6.9 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Diesel

  Bra att veta om Kapstaden

  Med över 3,7 miljoner invånare är Kapstaden den näst största staden i landet efter Johannesburg som har mer än 4,4 miljoner invånare. Stadens kulturella mångfald, dess intressanta sevärdheter och naturligtvis dess spektakulära landskap gör den till ett mycket populärt och omtyckt resmål för turister från hela världen. Museum som är väl värda ett besök och som behandlar intressant ämnen är District Six Museum, Cape Town Diamond Museum eller South African Jewish Museum. På Artverk Gallery ställt verk av afrikanska konstnärer ut, varva några även är till salu. Om du är konstälskare och letar efter en något annorlunda present kommer du att hitta det här. Kapstaden erbjuder även ett återkommande utbud av evenemang och festivaler under större del av året. Till de mest populära evenemangen kan till exempel Cape Town Jazz festival nämnas som hålls i april.

  Även om det kulturella utbudet i Kapstaden är stort och staden även har ett stort antal fantastiska byggnader att se besöker många turister staden för dess fantastiska landskap. En spektakulär panoramavy över Kapstadens bukt och dess omgivande miljöer kan avnjutas från det 1087 meter höga Taffelberget. Cirka 45 km från söder om kapstaden hittar du även den världsberömda och nästintill orörda Godahoppsudden, vars klippor var fruktade av många seglare i det förflutna. På vägen dit kan du även ta ett stopp på Kirstenboschs botaniska trädgård som är väl värt ett besök. Lockas du mer av stränder är Clifton Beach ett bra alternativ för att kunna njuta av vit finkornig ssand och vackra solnedgångar. Andra vackra stränder är Fish Hoek Beach, Bloubergstrand elller stranden vid Muizenberg.

  Hur du vill tillbringa din tid i Kapstaden är helt upp till dig. Du som ska hyra husbil i Kapstaden öppnar upp för nästintill obegränsade möjligheter för vad du kan se och göra på din resa. Övernatta på en av de många campingplatserna i regionen, laga dig och din familj läckra måltider med färska råvaror och upplev den underbara naturen på nära håll. För längre resor till mer avlägsna städer ( som exempelvis till Port Elizabeth som ligger 9 timmar bort) är camping även ett optimalt alternativ för en väl behövd paus innan du fortsätter resan utvilad igen.