Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ KAPSTADEN FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Kapstaden flygplats - Boka billigt online

  Kapstaden är som en av Afrikas sydligaste städer en mycket populär turistdestination. Många drömmer om att åka hit på en vinresa, golfresa eller bara för att upptäcka den vackra regionen fylld av sevärdheter och attraktioner. Med sitt unika läge i foten av Taffelberget ligger orörd natur och idylliska miljöer bara ett stenkast från stadskärnan som sprudlar av energi och en färgstark personlighet. Kapstaden har en härlig blandning av allt du kan tänkas önska dig på en semester i södra Afrika, tar du dig några timmar norr om staden hittar du även otroliga nationalparker var du kan åka på några av världens bästa safariutflykter. Flyger du till denna exotiska stad kan du boka en hyrbil på Kapstaden flygplats för att sedan ta dig ut i landet och upptäck vilda naturområden, mysiga småbyar, orörda skogsområden, höga berg och levande storstäder. Hitta den perfekta bilen inför din semester i Sydafrika via Auto Europe redan idag!

  Med över 60 år i hyrbilsbranschen har vi på Auto Europe tillgång till de bästa erbjudandena och priserna på destinationer i hela världen. Med över 24.000 upphämtning- och avlämningsstationer i världens alla hörn kan du vara säker på att du via oss kan hitta en billig hyrbil på ditt nästa resmål. Förutom personbilar erbjuder vi även ett stort utbud av husbilar på utvalda destinationer till konkurrenskraftiga priser. Påbörja din bokning via sökmotorn ovan eller läs våra tidigare kunders betyg på vår sida med utvärderingar av hyrbil i Kapstaden.

  Flygplatsinformation

  Kapstaden har en stor internationell flygplats som heter Cape Town International Airport och som ligger lite mer än 20 kilometer utanför stadskärnan. Det är den tredje största flygplatsen i Afrika och den andra största i Sydafrika, det är Johannesburgs flygplats Oliver Tambo International Airport som ligger på toppen av båda listorna. Cape Town International Airport har ett stort utbud av destinationer, både inrikes och utrikes. Årligen är det mer än tio miljoner passagerare som åker via flygplatsen, många turister som kommer hit för att uppleva allt södra Afrika har att erbjuda.

  Kapstaden flygplats (CPT)
  Officiellt namn: Cape Town International Airport
  Adress: Matroosfontein, Kapstaden, 7490, Sydafrika
  Läge: Flygplatsen ligger cirka 20 kilometer öst om centrala Kapstaden.
  Flygbolag på flygplatsen: Det finns ett tjugotal flygbolag som är aktiva på flygplatsen, ett urval av dom är: Air Namibia, British Airways, Emirates, Lufthansa, South African Airways och Virgin Atlantic Airways.

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Kapstaden flygplats?

  Vill du hyra bil på Kapstaden flygplats går det att fixa och du kan jämföra olika priser, fordon och företag med hjälp av oss. Alla har olika behov och önskemål när det kommer till sin hyrbil, vi hjälper dig hitta bilen som passar dig och din resa till ett riktigt lågt pris. När du bokar via oss kommer du få en voucher som tydligt berättar exakt var du ska bege dig för att hämta upp hyrbilen, samt vad ska tänka på. Till exempel kommer det stå vilka dokument som krävs för att få hyra. Det brukar handla om att kunder ska kunna visa upp ett giltigt körkort, kreditkort i huvudförarens namn samt ett ID-kort eller pass. Men än en gång, detta kan skilja beroende på leverantör och destination så läs igenom din voucher för att se vad som efterfrågas i ditt fall.

  De flesta hyrbilskontoren är belagda framför det så kallade “Transport Plaza” på Kapstadens flygplats. Det är en kort gångväg från flygplatsens huvudbyggnad och du behöver inte korsa några hårdtrafikerade vägar eftersom det finns en tunnel som leder dig till kontoren. Det finns skyltar som pekar i rätt riktning men skulle du ändå ha problem att hitta uppmuntrar vi dig till att fråga flygplatspersonalen, du är även varmt välkommen att kontakta oss om du behöver hjälp.

  Innan du sätter dig bakom ratten och rullar ut på de sydafrikanska vägarna kan det vara en bra idé att läsa på om hur de är att köra i landet. Det kan du göra på vår sida som du hittar här.

  Budget hyrbil på Kapstaden flygplats Budget på Kapstaden flygplats
  Central Boulevard 7525,
  Kapstaden, Sydafrika 7490

  +27 21 927 8800
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: DYGNET RUNT
  Hertz hyrbil på Kapstaden flygplats Hertz på Kapstaden flygplats
  Matroosfontein,
  Kapstaden, Sydafrika 7490

  +27 219 353000
  Öppettider:
  Måndag - Söndag: DYGNET RUNT

  Terminaler

  Tekniskt sätt finns det tre terminaler på Kapstaden flygplats; huvudterminalen, den internationella terminalen och inrikesterminalen. För att komma till de två sistnämnda måste man dock först gå igenom huvudterminalen och sedan bege sig till sin respektive terminal, detta gör att man ofta endast räknar med att flygplatsen har två terminaler. Förr fanns inte denna så kallade huvudterminal men i samband med att Fifa World Cup hölls i Sydafrika år 2010 byggdes den till för att ansluta terminalerna till varandra. Vardera terminal har tre våningar; på första våningen ligger ankomsthallarna, på andra ligger gaterna och på tredje våningen ligger Food Court med ett flertal restauranger och rökruta.

  Flygplatsfaciliteter

  På Kapstaden flygplats finns ett stort utbud av butiker, restauranger och caféer både innan och efter säkerhetskontrollen (dock ligger de flesta efter). Oavsett om du letar efter en souvenir, bok att läsa medan du väntar, en laddare till din mobil eller godis att snaska på hittar du allt och lite till här. Kurrar magen kan du bege dig till tredje våningen som endast är till för hungriga resenärer eftersom det är här Food Court ligger, bland annat finns här Mugg & Bean och Primi Piatti. Det finns även en del caféer och matställen utplacerade på andra delar av flygplatsen i fall du inte har tid eller ork att bege dig till tredje våningen.

  Likt många stora flygplatser går det även att finna bankomater, laddningsstationer för mobiler, toaletter, rökrutor, växlingscenter och så vidare i byggnaden. Efter säkerhetskontrollen kan du också nyttja flygplatsens wifi som är helt gratis att använda. Vill du hyra bil på Kapstaden flygplats erbjuds den tjänsten också och hyrbilskontoren ligger en kort gångsträcka från huvudterminalen. Du kan snabbt och enkelt hämta upp din förbokade bil när du landar och sedan lämna den på flygplatsen när det är dags att åka hem igen - det blir inte smidigare än så!

  Hur kan man ta sig till och från Kapstaden flygplats?

  Bil

  Har du bokat en hyrbil på Kapstaden flygplats kan du enkelt och bekvämt ta dig till och från flygplatsen. Kör du på motorvägen N2 kommer du nå Kapstadens centrum på mindre än 20 minuter, fortsätter du på den vägen kommer du efter cirka 4,5 timmar till den turistpopulära småstaden George och fortsätter du ännu länge på N2 kommer du till slut nå Port Elizabeth. Även motorvägarna M12, M22 och M10 är anslutna till flygplatsen vilket gör att du kan ta dig runt i landet utan problem.

  Buss

  Det arrangeras olika skyttelbussar som kör mellan flygplatsen, Kapstaden och andra destinationer i området. Flygplatsen officiella skyttelbuss heter Airport MyCiTi shuttle och trafikerar sträckan mellan flygplatsen och Civic Center inne i centrala Kapstaden. Det finns dock även en mängd privata skyttelbussar som kör till olika hotell, områden och turistdestinationer. Oavsett om du åker med en privat skyttelbuss eller den som flygplatsen arrangerar avgår bussarna från den så kallade International Inner Lane som ligger nära de internationella ankomsthallarna.

  Taxi

  Vill man ta taxi finns den möjligheten också, resenärer rekommenderas att använda sig av det auktoriserade taxibolaget Touch-Down Taxis som finns på flygplatsen. Du kommer se ett flertal taxibilar när du lämnar huvudbyggnaden men du kan också förboka din resa via telefon på numret: +27 (0)83 652 0786, eller: +27 (0)82 569 7555.

  Parkeringstips

  Flygplatsen har totalt fem olika parkeringsplatser som man refererar till som P1, P2, P3, P4 och P5. Det är P1 som ligger närmast huvudterminalen (den terminal som du behöver checka in i innan du beger dig till utrikes eller inrikes terminalen). Detta gör att P1 är det dyraste parkeringsalternativet, den är främst till för att snabbt hämta eller lämna någon. Men oroa dig inte, de första tjugo minuterna är helt kostnadsfria vilket gör det till en eftertraktad parkering som flyter på bra om du bara behöver göra ett snabbt stopp. Även P2 ligger närma huvudterminalen och erbjuder över 1700 parkeringsplatser utspridda på fem våningar.

  På P3 och P4 kan du parkera din bil i skuggan och sedan promenera den korta vägen till huvudterminalen via gångvägar. Det finns över 1600 parkeringsplatser här och är ett väldigt populärt parkeringsalternativ. Sist men inte minst finns det en långtidsparkering (P5) som främst siktar på att erbjuda resenärer som vill parkera sin bil i fem dagar eller längre ett ekonomiskt parkeringsalternativ. P5 har bara 189 parkeringsplatser och det är därför först till kvarn som gäller, det går för närvarandet inte att förboka sin parkeringsplats.

  Nyttiga länkar

  Kapstaden flygplats