Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ
  PORT ELIZABETH FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Port Elizabeth flygplats - Boka och spara

  Auto Europe är det naturliga valet om det är så att ni letar efter det bästa och billigaste sättet att hitta en hyrbil på Port Elizabeth flygplats. Med Auto Europe kan ni känna er trygga, med den erfarenhet som Auto Europe har samlat på sig genom alla åren, har lett till att Auto Europe kan erbjuda er marknadens lägsta priser på hyrbil och ett enormt utbud av olika bilkategorier från ledande leverantörer. För att kunna hålla ett så brett utbud som möjligt så samarbetar Auto Europe även med mindre lokala leverantörer, just så ni kan själv välja vad ni vill ha. Genom den smidiga sökmotorn får ni snabbt och enkelt en bra överskådlig bild på vad som finns tillgänglig på de önskade datumen ni vill resa på.

  Från flygplatsen kan ni på mycket kort tid ta er till en mängd olika sevärdheter. Flygplatsen är känd under namnet 10 minuters flygplatsen, på grund av närheten till alla större viktigare platserna för Port Elizabeth. När ni anländer till Port Elizabeth befinner ni er förmodligen på den mest optimala platsen för en rundresa i Sydafrika. Staden ligger nämligen i mitten av den kända Garden Route, som är en välkänd roadtripp som erbjuder enastående upplevelser och tar er även till städer som Kapstaden. En hyrbil är det självklara valet om man verkligen vill skapa minnet för livet med sin Sydafrika resa!

  Flygplatsinformation

  Hyra bil på Port Elizabeth flygplats är ett bra val om man vill starta sin semester på bästa sett. Från flygplatsen har ni nära till alla de större sevärdheterna som Port Elizabeth har att erbjuda, alla inom loppet om tio minuters körfärd. Flygplatsen hanterar bara inhemska flyg och tar emot runt en och en halv miljon passagerare årligen. Från Sverige kommer mest troligen att behöva göra två mellanlandningar för att ta er till Port Elizabeth flygplats.

  Port Elizabeth flygplats (PLZ)
  Officiellt namn: Port Elizabeth flygplats
  Adress: Alister Miller Drive, Walmer 6065, Sydafrika
  Läge: Flygplatsen ligger bekvämt belägen 5 kilometer väster om stadens affärsdistrikt och 3 kilometer sydväst om Algoa Bay.
  Flygbolag på flygplatsen: British Airways, Cemair, FlygSafari, Mango Airlines, South African Airways och South African Express

  Var kan jag hämta upp min hyrbil på Port Elizabeth flygplats?

  För att kunna hämta upp er hyrbil på Port Elizabeth flygplats behöver ni bege er till den leverantör som ni valt att boka med, och där visa upp Auto Europe voucher samt alla nödvändiga dokument som huvudförarens pass, körkort och kreditkort. De flesta leverantörerna har sina konor i ankomsthallen. I den voucher som ni får från Auto Europe när ni har en bekräftad och betald bokning, hittar ni vart ni behöver gå och vad ni behöver ha med er, samt en mängd nyttiga tips. Så se till att ni verkligen läser igenom den och är förbereda när ni kommer till upphämtningen. Ett gott tips är att skriva ut denna voucher på engelska också. Skulle ni ha frågor eller något skulle uppstå, så kan ni alla dagar i veckan ringa till Auto Europe, med sin prisbelönade kundhjälp, som mer än gärna kommer att hjälpa er.

  Bidvest hyrbil på Port Elizabeth flygplats Bidvest hyrbil på Port Elizabeth flygplats
  Alister Miller Drive,
  Walmer, Sydafrika 6065

  +27 415 814 242
  Öppettider:
  Måndag-Fredag: 05:00-21:00
  Lördag: 05:00-18:00
  Söndag: 06:30-21:30
  Budget hyrbil på Port Elizabeth flygplats Budget hyrbil på Port Elizabeth flygplats
  Alister Miller Drive,
  Walmer, Sydafrika 6065

  +27 41 501 7200
  Öppettider:
  Måndag-Fredag: 06:00-22:00
  Lördag: 07:00-19:00
  Söndag: 07:00-21:30
  Hertz hyrbil på Port Elizabeth flygplats Hertz hyrbil på Port Elizabeth flygplats
  Alister Miller Drive,
  Walmer, Sydafrika 6065

  +27 415 086 600
  Öppettider:
  Måndag-Söndag: 05:00-22:00

  Terminaler

  Flygplatsen gick tidigare under namnet H. F. Verwoerd flygplats och har genomgått stora renoveringsarbeten för att modernisera flygplatsen och göra den mer inbjudande. Efter flygplatsen genomgått renoveringsarbetena som blev färdigt 2004, klarar denna kompakta terminal byggnad att hantera två miljoner passagerare. Med tanke på dess lilla storlek, är det enkelt att navigera sig runt flygplatsen. Från Port Elizabeth flygplats kan ni enkelt flyga till andra platser i Sydafrika som Johannesburg och Nelspruit.

  Flygplatsfaciliteter

  I terminalbyggnaden hittar du bankomater mellan ankomst- och avgångshallen, samt valutaväxling. Nelson Mandela Metropolitan Visitors Centre och informationsdisk finns i ankomsthallen. Ett postkontor finns i avgångsområdet. Det finns ett urval av kaffe, godis och presentaffärer i avdelningen av terminalbyggnaden, samt en restaurang på första våningen av avgångarna. Medans ni är på flygplats kan ni upp till fyra timmar njuta av gratis Wifi.

  Hur man kan ta sig till och från Port Elizabeth flygplats?

  Flygplatsen ligger så nära de centrala delarna av Port Elizabeth att hyra bil från Port Elizabeth flygplats är det bästa valet för att ta sig från och till flygplatsen. Om du kör från flygplatsen till Port Elizabeth centrum, ta Alister Miller Drive, även kallad M11, när du lämnar flygplatsområdet. Fortsätt på M11, när du når Forest Hill Drive sväng vänster. Kör tills du når en T-korsning med M9 och sväng höger. Fortsätt köra tills du når stora gator över korsningen och sväng vänster till M4 för att komma in i stadens centrum.

  Där finns inget järnvägsspår kopplat till flygplatsen med det är möjligt att använda sig av skyttelservice eller taxi för att ta sig den korta sträckan till centrum. Blunden Coach Tours är det bolag som hantera de skyttelbussar som kör enligt flygtiderna och som det är även möjligt att förboka sin returresa till flygplatsen med. Med skyttelbussarna varierar priset beroende på grupp storlek och den exakta destinationen. På samma plats som ni hittar skyttelbussarna, utanför ankomsthallen, så finns där taxi som är ett annat bra alternativ. Med taxi till centrala Port Elizabeth, kostar runt 70 ZAR.

  Parkeringstips

  På flygplatsen finns där ett gott urval att parkera sin hyrbil på. Precis utanför terminal ingången så finns där ett antal parkeringsplatser. Där finns korttidsparkering, där det är möjligt att parkera upp till maximum åtta timmar och tar betalt för varje fullgjord kvart. Behöver man parkera en längre stund så finns där även en långtidsparkering där man kan parkera för flera dagar i följ. På parkeringsplatserna så finns där två olika alternativ man kan välja mellan, man kan välja att parkera i ett låsbart singel garage eller under tak.

  Nyttiga länkar

  Flygplatsinformation Port Elizabeth