Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I DUBAI

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Dubai - Garanterat bästa pris

  Auto Europe är den ledande hyrbilsförmedlare för er som letar efter en hyrbil i Dubai. Som företag är Auto Europe ert bästa val, med ett enorm utbud från olika världskända och högkvalitativa leverantörer att välja mellan till de lägsta tänkbara priserna i världen. Med Auto Europe kan ni som kund känna er trygga och bekväma, för Auto Europe gör det lätta att hyra bil. Oavsett om ni önskar en liten och enkelt bil eller en stor rymlig bil med gott om plats, hittar ni det snabbt i den oslagbara sökmotorn ni kan använda via hemsidan. Skulle ni föredra personlig kontakt, så är Auto Europe’s prisbelönade kundhjälp redo sju dagar i veckan att hjälpa till att svara på era frågor och hjälpa er att hitta den bästa tänkbara hyrbilen som passar era behov bäst.

  Dubai som är landets största stad är storslaget, hypermodernt och ligger mitt i den heta öken och liknar ingen annan plats i världen. Staden är i ständig förändring där turister alltid har något nytt att upptäcka. Med ett besök till Dubai kommer ni att uppleva alla bekvämligheter som en topp modern stad har att erbjuda blandat med arabisk mystik. Dubai är den enda staden i hela världen som innehåller sju världsrekord i olika kategorier för byggnader. Staden växer så det knakar och varje år skördar de rekord efter rekord. Det är i Dubai som ni hittar världens högsta byggnad, världens högsta hotell och många andra storslagna rekord som får en att tappa andan. Få städer har så mycket som Dubai att erbjuda sina besökare. Staden är fylld till bristnings gränsen av roliga aktiviteter.

  Läs utvärderingar av hyrbil i Dubai här.

  Hur är trafiken i Dubai?

  Dubai är en bilinriktad stad och det är mycket enkelt och smidigt att hyra en bil i Dubai. Med tanke på att staden har en en stor variation av nationaliteter, leder det till att trafikrytmen är väldigt aggressiv och hastigheterna är höga. Ni kommer bevittna både erfarna samt farliga förare på de väl underhållna vägarna i Dubai. Tillsammans med Abu Dhabi har Dubai det mest utbyggda och välskötta vägnätet i arabvärlden. Det är av ytters vikt att man som förare lägger band på sig och är medveten att obscena gester kan leda till höga böter eller fängelse. Med tanke på att Dubai är en sådan stor och viktig metropol för landet så kan vägarna var fulla under rusningstid på morgonen och eftermiddagen, vilket kan göra att trafiken flyter på väldigt långsamt. Så det är viktigt att man som förare håller sitt humör i schack och håller sitt avstånd och vidtar försiktighetsåtgärder i den mån man kan.

  En del vägar och broar kräver att man betalar en vägtull. När ni har en hyrbil, kommer leverantören att tillhandahålla en Salik dekoder som gör att ni kan köra på dessa vägar, och när ni återlämnar fordonet, så behöver ni betala för alla avgiftsbelagda vägar ni har kört på. GPS är rekommenderat att ha när man kör i Dubai, med alla de förnyelser som staden utför, ändras vägarna ofta och under byggnadsprojekt kommer tillfälliga vägar att upprättas. För mer nyttig körinformation kan ni gå hit.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Dubai?

  All parkering i Dubai är belagt med en avgift, hur hög denna avgift är beror på vilken zon ni väljer att parkera vid. Betalning sker i de närliggande automaterna, där man kan betala med mynt. Kort accepteras inte, än så länge i dessa parkeringsautomater, och på de flesta ställen så ligger priset på runt 2 AED för första timmen och ökar ju längre ni stannar, så två timmar kan vara 5 AED och högre. När ni betalt i automaten, får ni en biljett som skall ligga synligt på instrumentbrädan.

  På många parkeringsplatser är det gratis att parkera mellan 13:00 till 16:00 och från 21:00 till 08:00, samt på fredagar och helgdagar. Det gamla tricket att parkera sin hyrbil i Dubai vid ett av de många köpcentrumen gratis, fungerar tyvärr inte så bra längre. Efter att staden utvecklade deras kollektiv system så började köpcentrumen införa en avgift på att parkera vid deras parkeringsplatser. Några av de större har första timmen gratis, men sedan ett skyhögt pris för de som stannar längre. Om ni planerar att besöka ett köpcentrum och vet om att ni kommer att spendera mer än en timme i dem, är det rekommenderat att välja en parkering utanför från ett mer ekonomiskt synsätt.

  Dubai flygplats

  Dubais internationella flygplats är den största ingångs portalen till Mellanöstern och är hemmabasen för flygbolaget Emirates och lågpris bolaget FlyDubai. Flygplatsen fina placering gör det enkelt att ta sig antingen öster- eller västerut. För de som valt att hyra bil i Dubai istället för på flygplatsen, finns där gott om flygbussar och tunnelbanor som tar en till centrala delen av Dubai på ett lätt och enkelt sätt. Med tanke på hur högt trycket är på Dubai kan det under högsäsong vara så fyllt på flygplatsen att vissa internationella flyg, omdirigeras till den närliggande flygplatsen Sharjah internationella flygplats. Skulle det vara så att ni landar där, är det drygt en halvtimme med kollektivtrafik in till Dubai centrum via buss och tunnelbana.

  Dubai flygplats (DXB)
  Adress: Dubai, Förenade Arabemiraten
  Telefonnummer: +971 4224 5555
  Hemsida: www.dubaiairports.ae

   

  Att göra i Dubai

  • Jumeirahs moské: I regel är det förbjudet för turister att beträda stadens moskéer, men just i Jumeirah har de ett annat tankesätt. De har valt att särskilja sig från de andra och håller öppna dörrar för alla, i syftet för att öka förståelsen mellan muslimer och andra kulturer och religioner. På kvällen blir denna moské helt magisk med magisk fantasifull belysning. Gör ni ett besök här, var noga med att inte gå inte med bara armar, ben eller axlar. Samt kvinnor behöver täcka över sitt hår.

  • Burj Khalifa: För de som reser till Dubai innan 2020, kan bege sig till denna enorma byggnad med sina 190 våningar och 828 meter och räknas som världens högsta byggnad. Dubai är mycket stolta över att ta över första platsen i världens högsta byggnad, den är mer än dubbelt så hög än den förra byggnaden som hade rekordet, Empire State byggnaden på 381 meter i New York. Efter 2020, kommer denna byggnaden att förlora sin första plats, till en ny byggnad som Dubai bygger som räknas slå Burj Khalifa med hästlängder. Den nya bjässen The Tower väntas vara klart sent i 2020, i tid till världsutställningen i Dubai.

  • Ski Dubai: I det solsäkra och alltid varma Dubai är det möjligt att åka skidor. I det gigantiska köpcentrumet Mall of the Emirates ligger Ski Dubai som är världens största inomhusanläggning för vinteraktiviteter. På 20 000 kvadratmeter finns där en slalombacke med fem backar i varierande svårighetsgrad, en rodelbana samt en snöpark för de små. Här hålls temperaturen ständigt till minus 4°C året runt. Känner ni för att svalka av lite i hettan, är ett besök till denna unika plats ett måste.

  • Ain Dubai: Det nya mästerverket som kommer att ta ännu ett världsrekord till staden. Färdigbyggt till sommaren 2019, står Ain Dubai redo med sina 210 meter och tar platsen som världens största pariserhjul som har plats för 1 400 passagerare, fördelat i 48 hytter. När detta pariserhjul står färdigt är pariserhjulet High Roller i Las Vegas inte längre det största med sina 167 meter. Ain Dubai kommer att erbjuda en enastående utsikt över Dubais magiska och iögonfallande stadssilhuett.

  • Aquaventure waterpark: På den helt konstgjorda ön, som är formad som en palm i Persiska viken ligger en vattenpark i hotellet Atlantis the Palm. Detta är ett vattenäventyr som passar alla, unga som gamla. Den stora parken är fylld av rutschkanor och akvarium. Den högsta rutschkanan, kommer verkligen att få blodet att rusa, Tower of Neptune är 27.5 meter hög och tar er ner till botten på rekordtider. Känner man sig för att njuta av havets undervattensliv kan man gå till Lost Chambers, och se hur hajar, rockor och färgglada exotiska fiskar simmar tillsammans.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Dubai

  Ferrari World

  Om man är intresserad av bilar och motorsport eller bara gillar nöjesparker är ett besök till Ferrari World ett måste. Detta är världens största inomhus nöjespark och utsågs 2018 till Mellanösterns bästa turistattraktion. Från Dubai kan ni ta er till Ferrari World i Abu Dhabi på drygt en en och en halvtimmes körande. Både full vuxna och barn älskar de adrenalinkickar de olika attraktionerna ger en. Formula Rossa är en av attraktionerna och är världens snabbaste berg och dalbana. Ferrari World är världens första nöjespark som inspirerats av det italienska varumärket Ferrari och dess historia, vilket som kommer märkas av alla åkturer och attraktioner inne i parken.

  Miracle Garden

  Med 72 000 kvadratmeter gör det Miracle Garden till världens största blomsterträdgård och ligger i utkanten av Dubai. Att ta sig hit är lite svårt om man inte har bil, och trots man har bil kan det ta drygt en timme att ta sig till Miracle Garden från stadens centrum. Miracle Garden är en storslagen trädgård i öken och är en populär sevärdhet i regionen. Trädgården erbjuder en enorm kontrast gentemot stadens hektiska liv och dess skyskrapor. I trädgården råder ett lugn vars utseende ändras från år till år, men räkna med att bli imponerad och överraskad av de olika arrangemangen utav de 45 miljoner blommor som finnes här. Här kan ni vandra runt under tak av färgglada blommor och hälsa på parkens påfåglar. I trädgården finns även världens största inomhusträdgård för fjärilar som man kan besöka. Där finns mer än 15 000 fjärilar och 26 olika arter.

  Al-Ain

  För som är intresserade av kultur är ett besök till Al-Ain eller trädgårds staden som den också kallas en utmärkt dagsutflykt från Dubai. Staden är hem till Förenade Arabemiratens äldsta museum med en stor samling av arkeologi som beskriver hur det var att leva ett traditionellt liv under historiens gång. Staden är omringad av en väl restaurerad fästning från bronsåldern. Det är även i Al-Ain som man kan stiga upp till den näst högsta toppen i Förenade Arabemiraten, Jebel Hafeet, som ger en underbar utsikt över ökenlandskapet som sprider ut sig från staden. Höjdpunkten för många familjer som tar sig ut till Al-Ain är dess zoo, där man kan se afrikanska arter vandra runt i noga skapade områden som efterliknar djurens naturliga habitat.

  Geografisk information & historia

  Dubai är ett av sju emirat i Förenade Arabemiraten. Det man främst syftar på när man talar om Dubai är staden som ligger vid kusten och inte hela emiratet som till nästan 90% består av öken. Dubai har haft en explosionsartad utveckling de senaste 20 åren och har gått från att vara enbart öken till att idag vara en metropol som är viktig för turismen i Mellanöstern såväl som för världsekonomin. Med skyskrapor som nästan når en kilometer upp i himlen har Dubai skapat en förföriskt lyxig miljö som ger besökaren en häftig känsla. Genom att inte spara på krutet i utvecklingen har Dubai fått omvärldens respekt och är idag ett av världens mest populära turistmål. Här kan man bada i persiska viken, åka skidor inomhus, bo i världens lyx, shoppa i ett av världens största köpcentrum eller rida på kameler i öknen. Dubai erbjuder verkligen allt man kan tänka sig, både vad som i svenska ögon anses vara normalt och onormalt.

  Dubais historia kan mer eller mindre dela in i två delar, före och efter upptäckten av olja. Få städer har genom gått en sådan växlande och dramatisk utveckling som Dubai. Staden som förknippas med lyxiga hotell, hypermodernt levnads sätt och storslagna byggprojekt och är en symbol för modernism och vad vi människor är kapabla till, är något som så lite som 50 år sedan sågs som en fantasi, en ouppnåelig utopi. Ända sedan stadens begynnelse i tidigt 1800-tal var Dubai ett anonymt fiskesamhälle med mestadels några kvarter av låghus och oexploaterade sanddyner. Innan stadens födelse, kan man spåra att nomader har varit bosatta ända från 3000 år f.Kr. Efter 1960 förändrades allt för Dubai, nyfunnen olja kastar regionen in i en guldålder. Med hjälp av denna olja inledes en ny era med expansion och byggvilja som ständigt växer. Staden investerade enormt i infrastruktur och för att bygga ut hamnen, flygplatsen och uppföra nya moderna kvarter. När Dubai blev ett emirat förhandlade sig Dubai till en förmånlig ställning. I gengäld för att låta Abu Dhabi vara den formella huvudstad i landet så är det skattefritt i Dubai. Numera är staden en global symbol för innovation och tekniska landvinningar och visar att även de mest omöjligaste av drömmar, kan bli verkliga.

  Ta sig runt i Dubai

  Trots att Dubai är en stad som är enormt bilinriktad så är stadens utvecklade kollektivsystem det bästa i Mellanöstern. De välutvecklade vägarna och de korta geografiska avstånden mellan Förenade Arabemiratens städer gör att det är enormt smidigt att ta sig runt i sin hyrbil. Med en bil kan ni ta er från Dubai till Abu Dhabi på drygt två timmar. Inne i staden bör man alltid resa med GPS, även lokalborna reser alltid med GPS, eftersom staden förnyas hela tiden och någonstans sker det alltid något nytt mäktigt bygge vilket gör att där finns gott om temporära vägar och vägskyltarna kan vara lite svåra att förstå, då när de är översatta ser namnen väldigt lika. För de som söker efter alternativa sätt att ta sig runt staden finns där gott om val.

  Buss
  Det statligt ägda bussbolaget Emirates Express är ett utmärkt val för att använda sig av för de som önskar att besöka de andra sex emiraten. Denna busslinje avgår från flera olika bussterminaler i Dubai och förbinder staden med städerna i de andra emiraten. En gång i timmen så avgår där en buss som kör till Abu Dhabi på runt två timmar mot en kostnad på 25 AED. Buss är ett utmärkt val för de som önskar resa utanför staden. Till de olika flygplatserna så avgår det bussar också. Linje F55 och F55a är de som går till Dubai World Central, den lilla flygplatsen som Dubai planerar att förvandla till världens största passagerare flygplats. Medans linje 401 och 402 kör mellan två olika busstationer i Dubai till dess internationella flygplats.

  Tunnelbana
  Dubai har världens längsta förarlösa tunnelbana och har två linjer. Röd linje går mellan Al Rashidiyda och Jebel Ali samt den gröna linjen går mellan Etisalat och Creek. Tunnelbanan var ett eftertraktat system för att lätta trycket på de hårt trafikerade vägarna i staden. Själva tunnelbanan är en blandning av traditionell tunnelbana och vanlig tåg som sker ovan jord på högt uppbyggda högbroar. Reser ni med tunnelbana lägg då märke till att vissa vagnar är endast för kvinnor och barn, samt att det är böter om man äter eller dricker under färd.

  Spårvagn
  Spårvagns nätverket förväntas vara klart till 2020, men redan nu kan man använda den 10 kilometer långa linjen som har 11 stationer totalt. Var sjätte minut så avgår där en spårvagn mellan 06:30 till 01:38. Oavsett hur långt ni reser med spårvagnen, så är det ett fast pris på 3 AED.

  Båttaxi
  Båttaxi eller Abra som det kallas i Dubai, är ett härligt sätt att ta sig runt staden. För en ynka AED kan man resa genom stadens många inlopp och kanaler och ta sig mellan platser som Bur Dubai till Deira. De billiga och traditionella Abra båtarna finns att hoppa på över hela staden och där finns gott om kanaler som mynnar genom Dubais gamla stadsdelar.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Dubai

  Skidåkning i Dubai

  Överlev vintern

  Vilken semestertyp är du