Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  TRAFIKINFORMATION I FÖRENADE ARABEMIRATEN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Körinformation för Förenade Arabemiraten

  Generell information
  Förenade Arabemiraten ha det modernaste och mest utbyggda vägnätet i arabvärlden och här är det enkelt och säkert att köra bil. Hyr bil i Dubai eller Abu Dhabi och ta dig snabbt till din destination. Även under nattetid är alla vägar bra upplysta och säkra att köra på. Trots detta inträffar det olyckor. Kör defensivt och håll avstånd till andra fordon.

  Regler vid bilhyra i Förenade Arabemiraten
  För att få hyra en bil måste du vara minst 21 år gammal (minimumålder kan variera beroende på vilken bilkategori du väljer). Du måste ha haft körkort i minst 1 år. För förare under 25 år kan en extra avgift tillkomma lokalt. Använd alltid säkerhetsbältet. Vi rekommenderar att alla barn under 10 år reser i baksätet samt placeras i bilbarnstol eller på bilkudde.

  Hastighetsbegränsningar
  Hastighetsbegränsningar i Förenade Arabemiraten:

  • Tätort: 60 km/h
  • Landsväg: 80 km/h
  • Motorväg: 120 km/h(mellan Dubai och Abu Dhabi är det 160 km/h)

  Trafikregler
  Förenade Arabemiraten har högertrafik och cirkulationsplatser är vanliga. Nolltolerans tillämpas för alkohol. Kör aldrig när du är alkoholpåverkad! Det är inte tillåtet att använda mobiltelefon under färd (hands-free är tillåtet).

  Bensinstationer
  Bränslepriserna är mycket låga och bensinstationerna håller oftast öppet dygnet runt. Tänk på att de flesta stationer endast accepterar kontanter.

  Vägtullar och avgifter
  På vissa sträckor har tull införts, för att minska trafikmängden. För att köra på de vägar och broar som är avgiftsbelagda krävs en Salik-Sticker som du laddat upp. Dekalen skall fästas på vindrutan. Debiteringen sker automatiskt via elektroniska avkännare.

  Parkering
  Parkering är avgiftsbelagd i Arabemiraten och priset är oftast mellan 1-2 dhs per timme. Lämna inga värdefulla saker i din hyrbil.

  Försäkringsinformation

  Generell information
  Hyrbilsförsäkringar varierar så försäkra dig om att du läser informationen nedan innan du gör din bokning. Regler som gäller i landet där du hyr bil gäller under hela hyresperioden. Alla våra hyrbilar inkluderar stöldskydd och försäkring som täcker kollision. Bilhyran begränsar eventuella skador på bilen eller förluster till ett visst självriskbelopp som visas på din voucher. Om du planerar att utnyttja försäkringar som erbjuds genom ditt kreditkort vänligen kontakta kreditkortsbolaget direkt för detaljer. Specifik försäkringsinformation för din bilhyra kommer att finnas på din voucher.

  Hyresrestriktioner

  Med hyrbil i Förenade Arabemiraten tillåter vissa uthyrare inresa till Oman, mot extra kostnad. Hos andra uthyrare är det inte tillåtet alls att köra utomlands. Uppmärksamma också att det inte heller är tillåtet att ta bilen på en färja.

  Envägshyror
  Envägshyror inom landet är tillgängliga mot extra kostnad. Envägshyror till annat land är inte tillåtna.