Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I ABU DHABI

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil i Abu Dhabi – Garanterat bästa pris

  Auto Europe erbjuder marknadens bästa priser och ett stort urval av bil kategorier. Om ni är ute efter att hyra bil i Abu Dhabi, har ni kommit rätt. Vi jobbar med lokala och internationellt kända leverantörer för att kunna erbjuda er så stor mångfald som möjligt. Med över 60 års erfarenhet i branschen , kan våra hyrbils experter svara på alla era frågor om det är något ni undrar över. Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få tillgång till våra bästa erbjudanden.

  Abu Dhabi är huvudstad för Förenade Arabemiraten och är den näst populäraste orten att besöka. Den som flest åker till är Dubai. Abu Dhabi är ett lite annorlunda resmål och räknas till världens rikaste stad. Här får ni en mix av kritvita sandstränder, shopping , sevärdheter och spännande upplevelser. Staden har ett lugnt tempo och atmosfären är välkomnande. Abu Dhabi är en leveande och exotisk plats där det alltid händer något spännande. Att hyra ett fordon ger dig möjlighet att beundra det nyupptäckta välståndet i staden, vilket återspeglas i sin moderna infrastruktur, shoppingkomplex och nyutvecklade turistattraktioner. Där är så mycket att se och göra i denna levande stad. Några av de saker som man inte bör missa är:

  • Yas Waterworld: En stor och välskött vattenpark som har något att erbjuda för hela familjen oavsett ålder. Här kan man enkelt spendera en hel dag med alla dess åkattraktioner.
  • Ökensafari: Vill ni uppleva något spännande och rolig, så gäller det att passa på att åka med en guidad ökensafari. Där ni kommer att få testa att verkligen köra offroad i sand dynerna.
  • Abu Dhabi skridskoring: Det stämmer, åka skridsko i Mellanöstern är inte något man tänker på i första hand. Men de har en året runt rink där man kan åka och njuta.
  • Saadiyat Public Beach: Denna strand räknas som den bästa stranden om man vill slappa ett tag. Stranden håller riktigt hög standard både när det gäller sand , vatten och faciliteter.

  Trafik och parkering

  Förenade Arabemiraten har det modernaste och mest utbyggda vägnätet i hela arabvärlden. Här är det enkelt och säkert att köra bil. Med din hyrbil från Abu Dhabi tar ni er enkelt till er slutdestination.Även under nattetid är vägarna bra upplysta och bra att köra på. Men viktigt att tänka på är att de har inte samma kör etikett som vi är vana i västerländska länder. Det är känt att de infödda kör lite speciellt, de är ökända för att köra för fort,svänga utan att indikera . Detta även att där finns flera trafik kameror som övervaka fortkörning och andra trafikbrott.Så håll ögonen öppna på bilarna runt dig och du borde enkelt och säkert ta er fram dit ni vill åka. Tänk på att det är ett måste att använda säkerhetsbälten och använda mobil telefon under körning är strikt förbjudet. Med undantag för hands-free.

  Parkering

  Parkering finns över hela Abu Dhabi. Deras parkering system heter Mawaqif och det strävar att erbjuda lätt tillgängliga parkerings platser staden runt. Om ni önskar att parkera er hyrbil från Abu Dhabi på en av de gratis parkeringarna utanför stadskärnan, så finns där gratis bussar som tar er in till staden. Dessa kör mellan 06:00 till 20:30 , söndag till torsdag.
  Inne i stads kärnan är parkeringarna uppdelade i kategorier. Ni har Premium och Standard parkering. Där Premium parkering finns är vägkanten målad i turkos och vit. Där är det tillåtet att stanna upp till 4 timmar mot en kostnad på 3 AED per timme.Medans Standard parkering är vägkanten målad i turkos och svart. Här kan man parkera upp till 24 timmar mot en kostnad på 2 AED per timmer eller 15 AED per dag. Observera om vägkanten är målad i gul och svart, innebär det att det är inte tillåtet att parkera där.Parkerings avgifterna tillkommer endast mellan 08:00 till 00:00 mellan lördag till torsdag. På fredagar, röda dagar så är parkering gratis. Är även gratis att parkera för de första 45 minuter under Adhan(bön utrop) i närheten av en moské.
  Utöver detta finns där 8 stora flervånings parkerings hus runt om i staden. Här kostar det 2 AED per timme och man kan parkera upp till 12 månader mot en avgift på 5475 AED.

  Geografisk information

  Abu Dhabi är huvudstaden i Förenade Arabemiraten och den näst största staden i landet med cirka 3 miljoner människor. Större delen av staden ligger på ön Abu Dhabi och flera mindre kust öar i Persiska viken.Öarna är anknutna med stora broar.Räkna med soliga blå skyar genom hela året. Under sommar perioden kan det bli riktigt varmt och fuktigt med temperaturer upp till 50 grader. Under denna tiden kan det förekomma sandstormar som reducerar sikten till endast några få meter. Under November till Mars är det betydligt svalare med en cirka temperatur runt 20 grader. Viktigt att tänka på innan man beger sig ut under dessa svalare månader, är att det förekommer ofta tjock dimma på morgonen.

  Abu Dhabi flygplats

  Abu Dhabi International Airport är den näst största flygplatsen i landet. Det ligger 32 km sydost om Abu Dhabi. Att komma till och från flygplatsen är lätt eftersom det finns tre huvudvägar som förbinder den med stadens centrum. Beräkna en körtid på ungefär 25 minuter. Från Stockholm är det minst en mellan landning som behövs om ni vill flyga hit. Flygtiden brukar vara runt 11 timmar. Oftast sker mellan landningen i Istanbul.

  Abu Dhabi Airport (AUH)
  Adress: 
  P.O. Box 94449,Abu Dhabi - Förenade Arabemiraten
  Webbplats: www.abudhabiairport.ae
  Telefon: +971 2 505 5555

  Kollektivtrafik

  Tack vare de korta geografiska avstånden mellan Förenade Arabemiraten och större städer gör det att rörligheten inom landet är väldigt smidigt. En resa till Dubai tar exempelvis endast blott 2 timmar. Försök dock att undvika rusningstider eftersom köbildning är mycket vanligt förekommande på de stora lederna.
  Taxi
  Känner ni er inte för att köra. Så är taxi en av de enklaste sätten att ta sig runt staden. De är många till antalet och är väldigt lätta att få tag på. De är billiga och garanterad moderna bilar med den så nödvändiga luftkonditioneringen. Skulle du planera att åka taxi på rusnings tid, kan det vara bra att förhandsboka taxin. RTA som är statens egna taxi bilar accepterar endast kontakt betalning.
  Buss
  Att åka buss är ett bra alternativ , i synnerhet om syftet är att ta sig utanför stadskärnan. Ungefär en gång i timmen avgår det bussar som tar er till Dubai. Utöver detta så finns där en hel del sightseeingbussar som har turer runt om emiratets städer.
  Tunnelbana
  Här hittar ni världens längsta förarlösa Metro som ett svar på de hårt trafikerade vägar.Var noga med att kolla vilka vagnar ni sätter er i. Vissa vagnar är avsedda endast för kvinnor och barn.Undvik onödiga böter genom att inte äta eller dricka under färden. Denna Metro räknas vara färdigbyggd under 2020 och kopplad till Dubais nätverk.

  Nyttiga Länkar

  Turist information