Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ ABU DHABI FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil på Abu Dhabi flygplats

  Auto Europe erbjuder er marknadens bästa priser. Om ni önskar att hyra bil i Abu Dhabi flygplats hittar ni störst utbud hos oss. Med våran långa erfarenhet och kunniga personal kan vi erbjuda er ett stort urval från alla de största leverantörerna på plats, samt mindre lokala också. Är där något ni funderar över, tveka inte, ring våra uthyrnings experter så kan de hjälpa er. Från flygplatsen är det endast 25 minuters körfärd till underbara Abu Dhabi. Är ni ute efter häftiga sevärdheter, lyxiga miljöer och fantastiska shoppinggallerior är detta platsen för er. Vad sägs om att efter man har lyxat till det på någon av det underbara sandstränderna, kan man svalka av sig på en skridsko rink. Inte det första man tänker på när man hör Abu Dhabi. Men väl värt ett besök.

  Flygplats information

  Denna flygplats som är runt 30 kilometer från Abu Dhabi, vilket är runt 25 minuters körtid med er hyrbil från Abu Dhabi flygplats, tar emot runt 20 miljoner besökare årligen. Den räknas som den näst största efter Dubai.Från Stockholm tar det ungefär 9 timmar med en mellan landning.

  Abu Dhabi flygplats (AUH)
  Officiellt namn: Abu Dhabi Internationall airport
  Adress: P.O. Box 94449, Abu Dhabi, UAE
  Telefonnummer: +971 2 5055000
  Flygbolag som flyger hit: Några av de som flyger hit är Air Baltic, Turkish Airlines, SAS, Lufthansa, KLM, Air France, TAP Portugal, Etihad Airways, British Airways, Emirates och Jet Airways.

  Terminaler

  På flygplatsen finns det 3 passagerare terminaler. Men de har även en check in terminal i centrala Abu Dhabi om man vill checka in , innan man reser till flygplatsen, den kallas City terminal. Terminal 1 som är den äldsta delen på flygplatsen hanterar nio gates, nämligen gate 3 till 11. Terminal 2 som byggdes 2005 för att klara av hanteringen av ökningen i flygtrafiken. Denna terminal har dock inga påstignings bryggor. Allt sker via buss, och de är mest låg budget bolagen som opererar här ifrån. Den nyaste tillskottet till flygplatsen är terminal 3 som blev färdig 2009 och här hittar ni gates 28 -35 samt 58-61.

  Upphämtning och avlämning av hyrbilen

  När ni kommer för att hämta upp er hyrbil på Abu Dhabi flygplats, var noga med att läsa er voucher. I vouchern hittar ni all nödvändig information. Som vilken bil leverantör ni har, och vilka dokument som är nödvändiga för att kunna hämta ut bilen. Vill dock starkt rekommendera att ni tar er tiden när ni väl kommit till leverantören, att ni tar en titt på bilen efter eventuella skado som inte är noterade i hyres kontraktet. Skulle ni hitta några, se till att de noteras upp. Här nedan hittar ni de olika öppettiderna på de leverantörer vi jobbar med på plats. Bil leverantörerna är alla placerade i Skypark Plaza som är mittemot terminal 3. Kort gång avstånd från Terminal 1. Kommer man från Terminal 2 finns där en skyttel bus som tar en dit, tar ungefär 5 minuter.

  Uthyrare Öppettider
  Payless Måndag - Söndag, dygnet runt
  Europcar Måndag - Söndag, dygnet runt
  Dollar Måndag - Söndag, dygnet runt
  Hertz Måndag - Söndag, dygnet runt
  Avis Måndag - Söndag, dygnet runt
  Budget Måndag - Söndag, dygnet runt

  Flygplats Faciliteter

  På själva flygplatsen finns där mycket att göra för att underlätta ens väntetid. Wifi erbjuds över hela flygplatsen. Utöver de vanliga utbuden i restauranger kan man även hitta bönerum som finns tillgängliga i varje terminal. Känner man sig för att friska upp sig med en dusch så kan man hitta dessa vid gate 32 och 37, dessa är gratis att använda. Har man en liten med sig, som är i behov av ett ombyte så finns där speciella rum för detta bredvid alla toaletterna.Är ni i behov av en barn vagn för er minsting så finns där gratis att låna med upphämtnings platser runt om på hela flygplatsen. Vill ni inte promenera runt bland alla butiker , kanske Tosa Spa är något för er. Här erbjuder de er en lyxig och avslappnad spa behandling. Allt från pedikyr till full kropps massage.

  Hur man kommer till flygplatsen

  Med bil

  Från Abu Dhabi är det ungefär 38 kilometer till flygplatsen.Det är mycket enkelt att hitta. 3 olika vägar leder till flygplatsen. Ni kan antingen ta 2nd Street (Sheikh Rashid Al Maktoum Street), som flyter ihop med motorvägen E22. Denna väg följer ni tills ni sker skyltar för flygplatsen där ni kommer att svänga av till E20 som tar er ända fram. Eller tar ni 8th Street ( Salam Street) , som för er till E10. Här är det bara att följa skyltarna som leder till flygplatsen. Sista vägen 30th Street (Khaleej Al Arabi Street) leder direkt till E20 som det bara är att följa skyltarna.
  Från Dubai tar ni motorvägen E11 och kör på denna ungefär 80 kilometer med riktning mot Abu Dhabi, här följer ni skyltarna som tar er till E10 , som sedan leder till flygplatsen.

  Med buss

  Där finns bussar med luftkonditionering som trafikerar mellan staden och flygplatsen. Den buss linje som kör är en grön och vit A1 buss. De har en start punkt i Abu Dhabi vid Old Fish Market vid Al Nasr Street, och stannar på många platser inne i staden. Har sedan slut destinationerna vid alla 3 terminaler samt polis byggnaden. Bussen avgår var 40:e minut, 24 timmar per dag, och räkna med en restid på runt 50 minuter. En biljett kostar runt 4 AED.

  Parkerings tips

  När det kommer till parkering, har flygplatsen en parkering för terminal 1 och 3, samt en för terminal 2. Parkering vid terminal 1 och 3 är dyrare än vid terminal 2. Upp till 30 minuters parkering kommer det en kostnad på 10 AED. 30 till 60 minuter kostar 20 AED, och varje timme efter det kommer med en avgift på 10 AED. Hittar även en betjänad parkering vid terminal 3 och 1, som kostar 75 AED för första timmen och sedan 45 AED för följande timmar.

  Nyttiga länkar

  Abu Dhabis flygplats

  Mer information om Abu Dhabi flygplats

  Abu Dhabi flygplats
  P.O. Box 94449,Abu Dhabi
  Förenade Arabemiraten

  IATA Code: AUH
  ICAO Code: OMAA
  Wikipedia sida
  Latitud: 24.433056
  Longitud: 54.651111

  Allmän information: Abu Dhabi flygplats är den näst största flygplatsen och ligger runt 30 kiomter från Abu Dhabi centrum. Flygplatsen tjänar över 30 olika flygbolag och erbjuder över 120 olika destinationer i över 60 länder.