Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I FÖRENADE ARABEMIRATEN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Förenade Arabemiraten - Lyxiga städer & vacker natur

  En främmande värld med lyxiga skyskrapor, magiska sanddynor och spännande marknader väntar dig i Förenade Arabemiraten. Landet som ligger i Mellanöstern har de senaste åren blomstrat upp som en fantastisk semesterdestination för de som gillar både natur, lyxshopping och en lite mer exklusiv atmosfär. Landet är känt för sin extravagans och sina mäktiga skyskrapor och byggnader som Burj Khalifa i Dubai och Capital Gate i huvudstaden Abu Dhabi. Men det är inte bara storstäderna som lockar besökare till Förenade Arabemiraten, utan också landets häpnadsväckande natur med torra ökenlandskap som går att utforska både med bil, fyrhjuling, motorcykel, gång eller från ryggen på en kamel.

  Landet består av sju emirat, varav namnet Förenade Arabemiraten. Dessa emirat fungerar i princip på samma sätt som delstaterna i USA och är Abu Dhabi, Dubai, Ajman, Sharjah, Ras al Khaimah, Fujairah och Umm al-Quwain. De absolut två populäraste resmålen är Abu Dhabi och Dubai som under sent 1900-tal och tidigt 2000-tal fick sina städer att växa och började uppmärksamma landet som en eftertraktad turistdestination. Anledningen till uppsvinget inom turistsektorn har mycket att göra med landets naturresurser i olja som finansierat många av de extravaganta och moderna byggnader som idag ligger som grund för både Abu Dhabi och Dubai. Genom att boka en hyrbil i Förenade Arabemiraten via Auto Europe kan du på egen hand ta dig runt i denna magiska värld olik någon annan du någonsin besökt. Passa på att boka ett fordon från vår lyxkategori eller en stilren cabriolet för att passa in i den glamourösa kulturen som råder i landet. Om inte det passar har vi även massvis av andra fordon från någon av våra mer budgetvänliga kategorier, sök och jämför dina alternativ med hjälp av vår sökmotor ovan eller läs tidigare kunders recensioner av hyrbil i Förenade Arabemiraten.

  Vilka är de viktigaste körreglerna i Förenade Arabemiraten?

  Många tycker det är lite läskigt att köra i ett främmande land, speciellt om det är ett land utanför EU. På grund av detta är det viktigt att du läser på om Förenade Arabemiratens trafikregler och lagar innan du sätter dig bakom ratten. Även om det precis som i Sverige är högertrafik och synt förnuft som att hastighetsgränserna och så vidare måste följas som gäller, finns det en del andra regler man måste vara medveten om. Till exempel att det är nolltolerans på alkohol och att det är obligatoriskt för barn under 12 år att sitta i barnstol eller på bilkudde. Ska du hyra bil i Förenade Arabemiraten kan du hyra en barnstol/bilkudde tillsammans med din bil, se till att meddela detta så snabbt som möjligt dock eftersom det kan finnas ett begränsat antal.

  • Barn upp till 12 år måste sitta i bilbarnstol eller på bilkudde.
  • Spårvagnar körs om på höger sida.
  • Det finns många rondeller.
  • Nolltolerans mot alkohol, 0.00 promille.
  • Använd hands-free om du ska tala i telefon.
  • Säkerhetsbälte är obligatoriskt.

  Att göra i Förenade Arabemiraten

  Förenade Arabemiraten är ett land som präglas av den rikedom oljan bidragit till. På grund av detta har landet kunnat bygga upp extravaganta storstäder som Abu Dhabi och Dubai med sin överflödiga lyx. Tillsammans med sin autentiska kultur och varma ökenklimat är Förenade Arabemiraten en fantastisk semesterdestination med mycket att se och göra. Nedan hittar du några sevärdheter du inte får missa om du ska besöka landet:

  • The Dubai Mall - Det är svårt att beskriva detta köpcentrum, det är nämligen så mycket mer än bara ett klassiskt shoppingställe. Här finner du allt från lyxiga butiker och restauranger till skridskorink, bio, ett akvarium, en virtual reality park och mycket mer. Ett besök till The Dubai Mall innebär alltså inte bara att gå i butiker utan är ett helt äventyr utan dess like som du kan spendera många timmar att utforska. Precis bredvid detta ”köpcentrum” finner du även världskända Burj Khalifa som är världens högsta skyskrapa och som är ett måste om du besöker Dubai. Ta dig upp för världens högsta byggnad enda till våning 125 för att se denna fantastiska stad från 456 meter upp i luften.

  • Sheikh Zayed Grand Mosque - En annan sevärdhet och magnifik byggnad i Förenade Arabemiraten är Sheikh Zayed Grand Mosque. Denna moské är en av världens största och har i sitt utseende influenser från både arabvärlden men också Turkiet, Marocko, Pakistan och Egypten. Byggnaden är öppen för allmänheten och du kan alltså förutom att beundra dess storhet utifrån även gå in och se denna fantastiska byggnad inifrån. Tänk dock på att vara respektfull eftersom detta är en moské där folk går för att be, du kommer också behöva täcka dina knä och axlar för att få komma in i moskén.

  • Deira - Deira är en stadsdel vid vattnet i Dubai som är känd för sina spännande marknader som lockar både turister och lokalbefolkning. Till skillnad från många andra ställen i Dubai, är det inte lyxbutiker som står i centrum här utan lokala försäljare som säljer färgglada kryddor, detaljrika sjalar och vackra smycken. Passa på att fynda unika klädesplagg, inredning eller souvenirer medan du är här eller handla exotiska råvaror att ta med dig hem för att laga en fantastisk måltid. Det rör sig mycket folk i Deira, så se till att håll i dina värdesaker eftersom det förekommer en del ficktjuvar. Glöm inte heller att pruta!

  • Al Khatim - Utanför städerna finner du ett ödelagt ökenområde vid namn Al Khatim som bjuder på ett fantastiskt ökenlandskap med höga sanddyner, minimalist växtliv och gasande sol. Det finns mängder av företag som erbjuder olika utflykter och safari-turer ut till Al Khatim, och vill du se en annan del av Förenade Arabemiraten kan vi varmt rekommendera ett besök hit.

  • Legoland - Visste du att det finns ett Legoland i Dubai? Nöjesparken ligger en bit utanför centrala Dubai, sydväst vid kusten i närheten av Palm Jebel Ali. Detta är ett äventyr som passar hela familjen och här finns en mängd Logo-inspirerade åkattraktioner och karuseller. Andra äventyrsparker i Dubai som är bra familjeaktiviteter är Bollywood Parks, IMG Worlds of Adventure, Splash Pad och Motiongare. Även i huvudstaden Abu Dhabi finns det en del nöjesparker, till exempel Warner Bros World, Ferrari World och det enorma vattenlandet Yas Waterworld som är perfekt att besöka en het sommardag.

  Road trip med min hyrbil i Förenade Arabemiraten

  Planerar du att boka hyrbil i Förenade Arabemiraten kan du också börja planera vilka utflykter du vill göra under din vistelse. En bil ger dig verkligen en frihet som är svår att få om man är begränsad till lokaltrafiken eller dyra taxiresor, därför rekommenderar vi att ta tillfället i akt och boka en semesterbil om du har chansen. Då hinner du se mer under din vistelse och tro oss, är det något land som har mycket att se så är det Förenade Arabemiraten. Både Dubai och Abu Dhabi är två populära städer vid kusten och med en bil tar du dig mellan städerna på mindre än en och en halv timme. På vägen kör du dessutom längst med den vackra kusten och kan stanna på de två berömda palm formade konstgjorda öarna Palm Jumeirah och Palm Jebel Ali.

  Andra populära städer vid kusten som är perfekt att besöka om du har tillgång till en bil är Ras Al-Khaimah, Al-Mirfa och landets tredje största stad Sharjah som ligger norr om Dubai. Även inland finns det saker att se och göra med ett fridfullt ökenland och vackra berg och klippor som breder ut sig över det annars öppna landskapen. Ta dig till idylliska Al Ain vid gränsen till Oman och passera sedan landgränsen för att uppleva ännu ett arabland som på senare år etablerat sig som ett eftertraktad resmål. Med en bil kan du även passa på att besöka någon av de andra länderna som är inom kördistans från Förenade Arabemiraten, bland annat Saudiarabien och Qatar.

  Hur gammal behöver jag vara för att hyra bil i Förenade Arabemiraten?

  För att få hyra bil i Förenade Arabemiraten behöver man som regel vara över 21 år och haft körkort i minst ett år. Eftersom det är de lokala leverantörerna som sätter sina egna åldersgränser, kan det dock variera mellan olika fordonskategorier, upphämtningsplatser och företag. Om du fyller i din ålder i vår sökmotor innan du trycker på Sök kommer vi endast visa leverantörer som hyr ut till din åldersgrupp. Observera också att förare under 25 år oftast behöver betala en så kallad ung förar avgift. Denna avgift sätts också av de lokala leverantörerna och kan därför också skilja sig mellan olika bilar, datum, upphämtning och återlämningsplatser samt leverantörer.

  Behöver jag betala vägtull när jag kör min hyrbil i Förenade Arabemiraten?

  Ja, det förekommer en del tullvägar i Förenade Arabemiraten. Till exempel är de fyra broarna Sheikh Zayed Bridge, Sheikh Khalifa Bin Zayed Bridge, Al Maqtaa Bridge och Mussafah Bridge som leder in till Abu Dhabi tullbelagda. Även i Dubai förekommer det vissa vägtullar på de största motorvägarna som leder in till staden. Om du bokat hyrbil i Förenade Arabemiraten kommer bilen med störst sannolikhet redan vara utrustad med en sändare som automatiskt registrerar tullen när du kör på en tullväg. Betalningen sker sedan i efterhand till leverantören när du lämnar bilen. Vänligen fråga alltid personalen på plats vid upphämtningen om hyrbilen är utrustad med sändaren, kör du på en tullbelagd väg utan sändare kan du nämligen få böter.

  Lite historia

  Människor har bott i området i minst 5.000 år och på 600-talet erövrade araberna området och förde med sig den islamska religionen. Landet var länge att fattigt land men så sent som på 1950-talet kom ett uppsving i landets ekonomi på grund av oljan som hittats. Den nyfunna rikedomen innebar att moderna städer kunde byggas på de tidigare öde sanddynorna och på sent 1900-tal och tidigt 2000-tal fick även turisterna upp ögonen för Förenade Arabemiraten, främst då för Abu Dhabi och Dubai. Dessa två städer har blivit handelscentrum och nöjesstäder som hoppas föra landets ekonomi framåt även efter oljan tar slut. Turister strömmar numera till Förenade Arabemiraten och även befolkningsantalet stiger i rasande fart, på tio år fördubblades landets invånare och det är bara drygt 10% av befolkningen som är medborgare, resterande är immigranter som kommit till Förenade Arabemiraten för bättre jobbmöjligheter och så vidare.

  Vad är valutan i Förenade Arabemiraten?

  I Förenade Arabemiraten har man Dirham (AED). Valutan har fast växelkurs mot 0,27 US dollar (USD) vilket betyder att 1 AED = 0,27 USD och 1 USD = 3,67 AED. Bankomater finns det gott om och man kan använda de flesta internationella korten, man kan också växla på växlingskontor samt på banker. Det kan tillkomma en avgift vid uttag med internationellt kort.

  Vilken tidszon är Förenade Arabemiraten i?

  I Förenade Arabemiraten ligger man tre timmar före Sverige (UTC+4), man har inte sommartid så på sommaren ligger man bara två timmar före Sverige.

  Vilka är de mest använda fraserna i Förenade Arabemiraten?

  I Förenade Arabemiraten talar man arabiska men man klarar sig bra på engelska i både Dubai och Abu Dhabi, speciellt i de turistpopulära områdena. Utanför storstäderna kan det dock bli problematiskt med engelskan eftersom många på landsbygden endast talar arabiska. Lär dig några användbara fraser nedan för att kunna kommunicera de mest grundläggande uttrycken med lokalbefolkningen.

  Hej - Marhabaan
  God morgon - Sabah alkhyr
  Godnatt - Qabl alnuwm
  Pratar du engelska? - Hal tatahadath al'iinjlizia?
  Vart ligger [plats]? - Kan yaqae [plats]?
  Kan jag betala med kort? - Hal yumkinuni aldafe bialbitaqa?
  Hur mycket kostar det? - Kam yukalif?
  Tack - Shakar
  Ja - Nem
  Nej - La

  El - Behöver jag en reseadapter i Förenade Arabemiraten?

  Ja, uttagen skiljer sig från de svenska och man behöver därför en adapter för att kunna plugga in sin svenska elektronik i landets eluttag. I Förenade Arabemiraten krävs det en så kallad G adapter.

  Behöver jag visum för att resa till Förenade Arabemiraten?

  Har du ett svenskt pass behöver du inte ansöka om visum innan du reser till Förenade Arabemiraten, du kommer få ett turistvisum som varar i 30 dagar på flygplatsen. Ska du stanna i längre än 30 dagar kommer du behöva ansöka om visum i förväg. Ditt pass måste dock vara giltigt i minst sex månader efter det du lämnar landet och du kommer inte bli insläppt med ett provisoriskt pass. Det finns en svensk ambassad i huvudstaden Abu Dhabi, kontaktinformation till den hittar du nedan.

  Svenska ambassaden i Abu Dhabi
  12th floor, Al Otaiba Tower
  Zayed the 1st Street (Electra Street)
  crossing with 4th Street
  Email: ambassaden.abu-dhabi@gov.se
  Telefon: +971 2 417 88 00

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Förenade Arabemiraten