Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  OVÄNTADE SKIDORTER

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Oväntande platser för skidåkning

  Har du redan planerat årets skidresa? Vi europeer är vana vid att resa till populära skidorter i alperna som Österrike, Schweiz eller Frankrike. Det finns också mindre och mer okända skidorter i Europa i ex. Andorra, Tyskland, Italien och så klart på hemmaplan i Norge och Sverige. Dessa platser förknippas ofta med kalla vintrar och skidåkning. Men varför inte testa något helt annat och swischa ner för backen i varmare länder som Cypern eller Sicilien? Vi har sammanställt en lista på skidorter som ligger på platser du aldrig tidigare förknippat med just vintersport eller snö och kyla.

  Skidsäsongen är i antågande! Om du vill anta lite nya utmaningar och åka på skidsemester till en ny plats så kommer denna information säkerligen falla dig i smaken!

  1. Troodosbergen på Cypern

  Troodosbergen vid Olympusberget på Cypern är väl täckt av snö mellan jul och påsk, vilket skapar en bra möjlighet att åka skidor och vandra. Är du nybörjare? Börja med ett par skidlektioner på skidskolan!

  2. Etna, Italien

  Vill du kunna skryta om att ha åkt skidor på Europas mest aktiva vulkan? Det är nämligen möjligt både på den norra och södra sidan av Etna i Italien. Rapporter visar att den största risken inte är laviner och vulkanutbrott utan åska och blixtar som skapas av den turbulenta luften ovanför vulkanen. Skulle du våga?

  3. Mount Buller, Australien

  Mount Buller är en av flera skidorter i Australien. Den största skidorten sträcker sig över hela 1,2 miljoner kvadratmeter och har 25 liftar och bra och långa nedfarter. Skidorten ligger 25 mil nordöst om Melbourne. Tack vare en modern snökanon är du garanterad snö hela juli, augusti och september.

  4. Dubai, Förenade Arabemiraten

  Mellanösterns första skidresort inomhus är hela 22500 kvadratmeter stor och ligger i ett av världens största shoppingcenter mitt i öknen. Här finns också en flock med pingviner som gärna kommer ut och leker med besökarna flera gånger per dag!

  5. Norra och södra Afrika

  Trots att Afrika inte kan skryta med speciellt många skidorter så kan du faktiskt åka skidor både på den norra och södra delen av kontinenten. I Marocko hittar du 1,5 mil av pister utspridda över 20 nedfarter, väl gömt i Atlasbergen. Sydafrika kan skryta med en snöpark som har snö 10 av 12 månader per år!

  6. Himalaya, Indien

  I Gulmarg, Indien kan du åka skidor i Himalaya, som faktiskt är känd för att vara den mest snörika platsen på jorden! En av världens högsta gondollifter tar dig upp till toppen (4000 m). OBS: Se upp för aporna!

  Auto Europe är alltid redo att stå till tjänst när du ska boka din nästa bilhyra. Oavsett om du ska boka hyrbil i Österrike eller Australien så är vi alltid villiga att hjälpa dig ta fram den mest passande hyrbilen för just din resa! Sök hyrbil genom att använda vår sökmotor eller prata med en medarbetare genom att ringa oss på +46 10 888 66 52

  Infografik: oväntade skidorter