Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I MELBOURNE

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Melbourne med Auto Europe

  Med din hyrbil i Melbourne kan du upptäcka varför Melbourne kallas för Australiens kulturella medelpunkt och ta reda på av vilken anledning Economist Intelligence Unit varje år röstar fram Melbourne som en av världens mest behagliga städer att bo i. Tack vare goda samarbeten med ledande biluthyrare kan Auto Europe tillhandahålla dig hyrbilar på 24 000 destinationer i 180 länder till låga priser, så att du får pengar över till annat på din semester. Kontakta oss på vårt nummer +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil) där du når svensktalande personal som kan hjälpa dig med att arrangera en bil eller besök vår sida där vi samlat utvärderingar av hyrbil i Melbourne för att se vad de som redan hyrt en bil i staden har för erfarenheter att dela med sig av.

  Trafik och parkering

  I Melbourne måste man vara extra försiktig när man kör bil inne i centrum. Trafiken kan vara tät och nätverket är uppbyggt med många enkelriktade vägar. För detaljerad körinformation i Australien kan du läsa mer om våra tips och råd för att köra bil Australien. När du hämtar upp en bil från Melbournes flygplats, Tullamarine kan du förutom att undersöka Melbournes utkanter, till exempel Yarra Valley som hushåller inte mindre än 70 prisvinnande vingårdar, också resa iväg på spännande äventyr i Australiens storslagna natur. Cirka en timmes körning ifrån Melbourne når du Torquay som är starten på Great Ocean Road, en fantastisk kuststräcka och naturupplevelse mellan städerna Torquay och Warrnambool. Inte långt ifrån Melbourne når du både Adelaide, som du kan använda som bas för att besöka Sydaustraliens olika naturreservat samt Sydney, ett utav Australiens måsten.

  Parkering

  Du kan parkera din bil på gatorna i Melbourne och det finns ca 3000 parkeringsplatser i centrum. Dessa parkeringsplatser har en tidsbegränsning, då Melbourne har många besökare varje dag som också är i behov av att kunna parkera sin bil. Tidsbegränsningen hittar du på parkeringsskylten i anslutning till parkeringsplatsen. Att tidsbegränsningen inte överskrids kontrolleras av inbyggda sensorer i parkeringsrutan. Om en bil har överskridit parkeringstiden, skickas en automatisk signal till den trafikvakt som övervakar området som kan komma att utfärda en parkeringsbot. Tiden för när sensorerna börjar att räkna hur länge din bil stått på parkeringsplatsen mäts från när du kör in och ut på parkeringsplatsen. Precis som alltid måste du betala en parkeringsavgift för att använda parkeringsplatsen. Hittar du ingen ledig parkeringsplats kring gatorna finns det också parkeringshus tillgängliga i Melbourne, oftast till ett lägre timpris än när du parkerar på gatan. Om du vill läsa mer kring parkeringsregler i Melbourne kan du klicka här för att komma till Melbournes kommuns hemsida.

  Geografisk information

  Sedan 2002 har Melbourne varit placerad topp-3 på listan över världens mest behagliga städer att bo i av The Economist Intelligence Unit. År 2014 vart staden rankad etta på deras lista. Historiskt har Melbourne länge konkurrerat med Sydney om positionen som landets viktigaste stad. Då Sydney har blivit landets ekonomiska motor har Melbourne istället blivit Australiens viktigaste kulturstad och landets kulturella medelpunkt. I Melbourne kan du förutom att besöka deras museum och konstutställningar även uppleva ett stort utbud av festivaler, teaterföreställningar, musikaler, musik, arkitektur, litteratur, film och TV. Stadens gatukonst har vunnit internationell ryktbarhet och även om gatorna brukar myllra av människor anses tempot vara lugnare och mer avslappnat i Melbourne än i Australiens andra storstäder. Åker du utanför Melbourne kommer du snabbt att hitta storslagen natur, men du kan även uppleva grönska inne i staden. I Melbourne, som också kallas för Australiens Garden City, finns många vackra parker. Även om kulturen är en viktig del av Melbourne råder det ingen tvekan om att staden är en pulserande metropol, och stadskärnan utgörs till största del av skyskrapor. I centrum finns ca 1000 olika restauranger, pubar, barer och nattklubbar och du kommer att upptäcka att Melbournes olika stadsdelar kommer att skilja sig från varandra i både utseende och atmosfär.

  Melbournes flygplats

  Melbournes flygplats, även känd som Tullamarine Airport, är den näst största flygplatsen i Australien och är den enda av Melbournes totalt fyra flygplatser som tar emot internationella flighter. Flygplatsen består av fyra terminaler varav en internationell terminal, två inrikesterminaler och ytterligare en inrikesterminal för endast lågprisbolag. Om du ska resa vidare efter att ha besökt Melbourne kan du flyga direkt till 33 destinationer inom Australien, samt ett otal andra destinationer i Asien och övriga världen från Tullamarine Airport. Då Melbourne Airport ligger ca 23 kilometer utanför staden kan det vara lämpligt att hämta ut din hyrbil i Melbourne direkt på flygplatsen för att underlätta transport av bagage, även om det finns pålitlig kollektivtrafik som kan ta dig till och från Melbourne.

  Tullamarine Melbourne Airport (MEL)
  Hemsida: www.melbourneairport.com.au
  Telefonnummer: +61 3 9297 1600

  Kollektivtrafik

  Att ta sig fram med kollektivtrafik inne i Melbourne är enkelt då staden förfogar över världens största spårvagnsnätverk med 250 kilometer räls, 493 vagnar, 25 rutter och 1763 stationer. Förutom detta kan du även ta dig fram med buss som erbjuder 323 olika rutter eller med Australiens näst största tunnelbana, som består av 16 linjer. Öppettiderna är vanligtvis mellan 5 på morgonen fram till midnatt med vissa undantag för nattrutter. Precis som i alla storstäder finns en väletablerad taxiverksamhet. Om du vill göra dagsutflykter eller fortsätta din semester utanför Melbourne kan du resa vidare med färja från hamnen vid Port Phillip Bay eller ta tåget från Melbournes central. Om du reser med hyrbil kan du behöva kontrollera att det är tillåtet att ta med bilen på färjan innan du reser, så att bilen har de rätta försäkringarna.

  Hyra husbil Melbourne

  Njut av frihet att kunna utforska Melbourne och andra städer runt om i Australien genom att hyra husbil i Melbourne. Upplev fantastiska vyer och landskap längs med vägarna och besök nya platser och områden efter dina egna behov och intressen.

  Bra länkar

  Turistinformation Melbourne