Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I BRISBANE

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Brisbane – Garanterat bästa pris

  Auto Europe bör vara det självklara valet om ni är ute efter en pålitlig och prisvärd hyrbil i Brisbane eller på andra platser i Australien, som välkända Sydney, mysiga Melbourne , världens mest avlägsna storstad Perth eller på många andra platser i denna enorma kontinent. Vi har jobbat med hyrbilar sedan 1956 och kan stolt proklamera att vi nu kan erbjuda hyrbilar i över 180 länder med både mindre lokala leverantörer och stora välkända namn. Mycket tack vare våra starka band med dessa leverantörer så kan vi erbjuda er marknadens absolut bästa priser på hyrbilar. Förutom att vara det mest ekonomiska valet, så har vi också tack vare vårt fina samarbete med alla leverantörer ett enorm utbud av olika hyrbilar. Med oss kan ni hitta allt från minibilar som är utmärkt för stads körning till lyxiga sportbilar när ni vill göra er semester till en unik upplevelse. Med Auto Europe kan ni koppla av, för vi gör det enkelt att hitta hyrbil som passar just era ändamål!

  Brisbane ligger på Australiens östra kust och är en kosmopolitisk storstad och har en stark växande kultur. Staden är den tredje största i Australien, näst efter Sydney och Melbourne, och är huvudstad i Queenslands regionen. Brisbane är ett mycket populärt resmål, med många sevärdheter i själva staden, här hittar ni världskända temaparker som Dreamworld, Warner Bros Movie World, det är även här som den världskända Queensland ölen är bryggd. Fast staden har så mycket att erbjuda, så är dess närliggande stränder som har gjort Brisbane till en global attraktion. Sunshine Coast och Gold Coast är två av de mest besökta stränderna i världen av surfare, det är de flestas surfares dröm att kunna ta sig hit till detta surfarparadis. Om inte det är nog, så är staden också en utmärkt start punkt för att ta sig till andra världs kända resmål som det Stora Barriär Revet som är något som lockar turister, forskare och biologer. Brisbane är ett resmål som inte kommer att göra er besvikna, här är så mycket att se, göra och uppleva att man kan nästan spendera en livstid här och ändå inte ha hunnit med allt. Hitta rätt hyrbil med Auto Europe, och om ni funderar över något eller behöver hjälp, ta då nytta av våra hyrbils experter som är redo alla dagar i veckan.

  Hur är trafiken i Brisbane?

  Viktigt att tänka på om ni skall hyra bil i Brisbane är att ha ett körkort på engelska, om ni inte har det, behöver ni ett internationellt körkort. Precis som många andra stora städer i liknade storlek kan det ibland vara svårt att ta sig fram i staden, speciellt under rusningstid, Brisbane har jobbat hårt för att göra det ännu enklare att ta sig fram i staden. De har nämligen förutom vanliga vägar också betalbelagda tunnlar som tar er till olika delar i staden snabbt och effektivt. Nedan listar vi några viktiga punkter man bör ha i åtanke när man kör i Brisbane, och Australien i generellt.

  • Australien har vänstertrafik
  • Högerregeln gäller vid korsningar utan trafikljus
  • Säkerhetsbälte är ett krav  
  • Noga att planera sina resor eftersom avstånden kan vara mycket långa och under nätter, helger och tidigt på morgonen kan bensinmackar ha slut på bränsle

  Var kan jag parkera min hyrbil i Brisbane?

  Med Auto Europe är det enkelt och billigt att hyra bil i Brisbane och när det kommer till att parkera inne i Brisbane är det en annan femma. Staden är den näst dyraste staden att parkera i näst efter Sydney. Men till skillnad mot andra stor städer i samma storlek som Brisbane kan bilister känna sig bortskämda med stora valmöjligheterna av parkering som de kan välja mellan. Oavsett om ni är inne i centrala delen och vill shoppa, ta del av stadens kultur eller längre utanför centrum för någon av dess otaliga sevärdheter så tillgodoses era parkeringsbehov. Där finns parkerings hus, vanliga parkerings platser samt möjligheten att parkera vid trottoaren där parkerings mätare finns. Innan ni väljer att parkera i ett parkerings hus , dubbel kolla dess drifttid, eftersom de flesta av dem är inte öppna dygnet runt. I affärsdistrikten, Wickham Terrace och King George Square har ni möjlighet att parkera de första 20 minuterna gratis. Och som alltid, när ni parkera vid en mätare, kontrollera den tillåtna tiden att stå där, i regel gäller två timmars regeln i hela Brisbane, men undantag kan förekomma.

  Brisbane flygplats

  Brisbane flygplats är landets tredje mest trafikerade flygplats och ligger runt 15 kilometer från Brisbane. Själva flygplatsen består av två terminaler, en för internationella flyg och den andra för inhemska. Om ni anländer till Brisbane som en mellan landning och ni behöver bege er till den inhemska, så har flygplatsen en transfer buss som går mellan de två terminalerna, resan tar runt 10 minuter och den körs regelbundet.

  Brisbane flygplats (BNE) :
  Hemsida: Brisbane flygplats
  Telefonnummer: +61 734 06 3000

  Att göra i Brisbane

  • Koala fristaden: Detta är utan tvekan den bästa platsen att uppleva inhemska australiensiska djur. Lone Pine Koala Sanctuary har ägnat åt djurskydd sedan 1927 och är den äldsta och största fristaden för koalor i hela Australien. Denna plats hushåller över 130 koalor och är även hem för många känguruer, wombats, emus, dingos, tasmaniska djävlar och platypus. Här kan ni komma året runt och åskåda dessa djur i dess naturliga miljö. Den ligger runt 11 kilometer från centrala Brisbane och där erbjuds gratis parkering vid stället. Utöver lyxen att kunna se dessa djur, så erbjudes det även spektakulära shower under vissa tidpunkter under dagarna, som rovfågel show, uppvisning av fårhundar. Det är också möjligt med överseende av erfarna hanterare att kunna interagera med de olika djuren, ta en bild med en koala, mata en känguru eller kela med en python.

  • Australiens coolaste nöjespark: Warner Bros Movie World Tours är en film inspirerad nöjespark med hissnande åkattraktioner, unika filmupplevelser och spektakulära stuntshower samt möjligheten att hitta någon av ens favorit karaktärer från filmens värld, som Shrek, Scooby Doo, Kalle Anka och många fler. Här finns adrenalin skapande stora åkturer som tar er på den vildaste färden, som DC Rivals HyperCoaster, Doomsday Destroyer och fler, till mindre och lugna som är perfekta för familjeäventyr som Justice League 3D och Road Runner Berg och dal bana. Passar ni på att promenera längs med Main street kan ni under den dagliga Star Parade träffa era favorit karaktärer från många olika filmer. Och passa på att delta i den dramatiska Hollywood Stunt Driver showen. Nöjesparken ligger sydost om Brisbane och tar runt 40 minuter att köra och har öppet alla dagar mellan 09:30 till 17:00

  • Streets Beach: Streets Beach är en mycket stor attraktion i South Bank, som är beläget på södra delen av Brisbane floden och är ett utmärkt stopp för avkoppling. Street Beach är en stor lagun med steniga vattendrag och exotiska växter som skapar en mini-oas i centrala Brisbane. Kopplat till denna finns det en stor konstgjord strand på 1.2 kvadratkilometer. Platsen patrulleras dagligen av livräddare och är den bästa och säkraste platsen för mindre barn att simma runt i staden.

  • Coot-tha punkten: Detta är en relativt okänd pärla i Brisbane. Detta är stadens helt naturliga utkikspunkt som svävar över staden på dess västra kant. Utsikten från denna punk är legendarisk och ni kan på en klar dag se hela Brisbane och dess böljande flod och hela vägen till Moreton Bay och Glass House bergen i horisonten. Utöver denna makalösa oförglömliga utsikt så finns där gott om vandringsleder som tar er runt den frodiga botaniska trädgården som ligger vid foten av berget där ni enkelt hittar fina platser vid vattenfall där ni kan njuta av en god fika.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Brisbane

  Regnskog och lysmaskar

  Utforska Gondwana regnskogen, ett världsarvsområde endast en kort resa med er hyrbil från Brisbane. Här kommer ni att få uppleva makalösa vattenfall, naturligt gjorda broar och ni kan vandra djupt ner i en grotta och upptäck de unika lysmaskarna. Denna dagstripp är för er som är förtjusta i natur, här kommer ni att utforska regnskogarna i Springbrook och Tamborines nationalparker. Här kommer ni betrakta storslagna vattenfall som ligger i en yppig skog omgiven av höga regnskogs träd och ni har chansen att åskåda skygga djur som buskvallabyer, brushkalkoner, goanna ödlor och de mäktiga vatten drakarna. Och ni har även möjligheten stiga in i en grotta vid ett av de mäktiga vattenfallen som tar er ner djupt ner där ni kan se de härliga lysmaskarna och se dess spektakulära sken som de utstrålar.

  Gold Coast

  Söderut hittar ni Gold Coast, där ni kommer upptäcka en pulserande atmosfär som kommer ger en en oförglömlig upplevelse. Detta surf paradis lockar folk från hela världen för att få ta del av dess absolut fina surf vatten, som enligt många surfare är bland det bästa i hela världen. Det är en av de två som denna stad är världs känd för, det andra är dess krabbor. Vill ni smaka krabba i världsklass så är det på en av stadens restauranger ni behöver bege er, där de får dagligen färsk fångad krabba. Det är även möjligt att bege sig ut med en av fiskebåtarna och få ta del av hur de fiskar krabba i denna regionen. Även om detta inte är lockande för just er, så är dess ständer helt makalösa och detta är var de flesta i Brisbane och dess omnejd åker för att komma från vardagen och för att koppla av med att slappa på stranden eller promenera runt och samla snäckor.

  Bribie Island

  Birbie ön är ett välkänt resmål för naturälskare, sportentusiaster och likväl familjer. På denna ö som är världens fjärde största sand ö kommer ni att kunna uppleva ikoniska australienska vilda djur och naturliga underverk. Det är en utmärkt plats att resa till oavsett om man är ute efter en kort avbrott från all stress, eller om man vill utforska ön i detalj och spendera hela dagar där, här finns så mycket att göra, se och utforska och är endast runt 50 minuters körfärd från Brisbane . Här kan ni vila ut på vita orörda paradisstränder, utföra olika vattensporter i det klar blåa havet, besöka historiska ställen från andra världskriget, njuta av god mat och åskåda dess rika djurliv och se djur som känguruer och goannor. Så oavsett om ni är här för att slappa på stranden, utforska dess historiska ruiner, simma i de vackra lagunerna så finns här något för alla smaker.

  Geografisk information & historia

  Brisbane ligger i södra Queensland regionen vid Australiens östra kust, staden är den stad som är närmast till Asien utav alla de stora städerna på östkusten. Staden är byggd på Brisbane floden varav staden fick sitt namn från och räkas med sina 2.5 miljon invånare till den tredje mest befolkade staden i Australien. Med stadens närhet till havet och att den är byggt längs med en flod har lett till tre stora översvämningar sedan den skapades, den sista var 2011 och orsakade stor skada på byggnader.

  Brisbane njuter av ett fuktigt och subtropiskt klimat som leder till varma temperaturer året runt. De har varmast under sommarhalvåret vilket infaller på vårt vinterhalvår. Den högsta temperaturen mättes upp under januari och nådde upp till skrämmande 43.2°C, i snitt året runt ligger temperaturen runt 26°C med en vatten temperatur som kallast på 21°C. Så om ni är ute efter ett solsäkert och varmt resmål, är detta ett säkert kort. Dock skall det tänkas på att om ni bege er dit under deras sommar, var då uppmärksamma på den dagliga UV och var noga med att skydda er.

  Området längs med Brisbane befolkades först av Australiens urinvånare och det var först vid 1820 talet som bosättningar började dyka upp när britterna skapade en straffkoloni här. Vid slutet på 1800 talet och början av 1900 talet var civila tillåtna att flytta in till området och en guld rusning gjorde att folket strömmade hit och lade grunden till den stora metropol som Brisbane är dagsläget.

  Ta sig runt i Brisbane

  Att ta sig runt i Brisbane, oavsett om det är med hyrbil, till fots, till cykel eller med kollektivtrafik är extremt lätt mycket på grund av stora delar av staden är väldigt platt och kondenserad vilket gör att de flesta områden är lätta att ta sig till oavsett val av transport sätt. Dock om man kommer utanför de centrala delarna kan det bli lite svårare att hitta rätt, med många enkelvägar och branta backar gör det svårare att navigera rätt. Tar ni er till förorterna med er bil, är det starkt rekommenderat att ni har med en karta över de lokala gatorna som enkelt kan köpas på alla mackar. Även om ni skulle ha svårt att hitta, så är lokal befolkningen mer än villiga att hjälpa till så att ni kommer rätt.

  Staden har ett bra system när det kommer till de tre kollektivtrafik alternativen, färjor, bussar och tåg, de är nämligen alla sammanlinkade till samma biljettsystem vilket gör att det är fria överföringar mellan de tre olika transportsätten. Men det är inte billigt att använda sig av dessa alternativen, de har högst pris i hela Australien, och tredje dyrast i världen, näst efter Oslo och London, med en enkel biljett börjar från 4 AUD.

  Tåg
  Tågen börjar avgå från 06:00 och kör fram till midnatt, med förlängningar under fredag och lördag natt. Oavsett start punkt och slutdestination så går alla tåg linjer till tre punkter, Roma Street, Central och Bowen Hills. De flesta tågen är genomgående så de avgår från ena sidan av staden och har som slutdestination på motsatt sida av staden. Där finns även anknytningar som tar er till städer i dess omnejd som Gold Coast och även till sevärdheter som Australian Zoo.

  Buss
  Brisbane har ett stort nätverk av busslinjer och kör under vardagar från 06:00 till 23:00 med senare nattbussar under fredag och lördag kvällar. Bussar utgör ett utmärkt färdmedel om man inte är så hemma i stadens geografi och vill ta sig runt på det enklaste sättet. Tänk på att försöka köpa biljett innan ni stiger på bussen , även om det är möjligt att kunna köpa med kontant på bussen så under högsäsong har föraren rätt att neka detta om det är mycket folk som vill på bussen, för att det skall flyta på så smidigt som möjligt. Befinner ni inne i centrala Brisbane, det så kallade CBD området så avgår det var tionde minut fån de särskilt röda busshållplatserna gratis bussar som reser runt CBD området. Där finns även en speciell busslinje som enbart kör ut till kända sevärdheter runt om i staden.

  Färjor
  En av de två olika färjorna som erbjuda är en ikon för staden och är ett fantastiskt sätt att ta sig runt staden. En av de mest populära för turister är höghastighets katamaranen CityCats som kör mellan stadens centrum till South Bank och har många stopp vid olika kända stränder. Den mer traditionella färjan, CityFerries kör kortare sträckor med mer frekventa stopp längs med hela floden.

  Kan jag hyra husbil i Brisbane ?

  Planerar du en semester i Australien men vill känna dig fri och inte behöva vara bunden till utvalda hotell eller boende? Få friheten att utforska och upptäcka i din egen takt genom att hyra husbil från Brisbane och bila runt östkusten. Budgetvänligt och spännande för hela familjen!

  Nyttiga länkar

  Turistinformation, Brisbane

  Tillbaka till toppen