Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I PERTH

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil i Perth – Garanterat bästa pris

  Hämta upp en hyrbil i Perth och gör en dagsutflykt till t.ex. Vindistriktet Margaret River eller ta båten till Rottnest Island. Här finns fantastisk natur, vackra stränder, intressant djurliv, golfbanor och här är det också perfekt att snorkla.Staden Perth ligger i västra Australien. Perth är världens mest isolerade storstad och avståndet till den närmaste storstaden Adelaide är ca. 200 mil! En hyrbil är därför av största vikt då du besöker Perth och dess omgivningar. Perth bjuder på en härlig mix av gamla och nya byggnader. På Heirisson Island, som ligger i Swan River, kan du se känguruer i det fria!

  Auto Europe erbjuder er möjligheten med sitt stora utbud av hyrbilar chansen att hitta exakt den bilen som passar era ändamål bäst, till marknadens bästa priser. Vi kan garantera detta mycket tack vare vår över 60 år långa erfarenhet i branschen och bra samarbete med kända och lokala leverantörer världen runt. Skulle något uppstå som ni funderar över, så är vårta hyrbils experter redo att hjälpa till, alla dagar i veckan. Boka med oss för att få över mer till annat skoj!

  Hur är trafiken i Perth?

  Tänk på att ha ett internationell körkort om ni funderar på att hyra bil i Perth. En sak som är viktig att ha i åtanke är att man måste vara bered på de enorma avstånden man behöver köra och att alltid ta med sig extra vattenflaskor i bilen och en extra tank bensin är att rekommendera om något skulle hända. Vägnätet är välutvecklat och väl underhållet på de flesta platserna. Här är lite som är värt att komma ihåg när man beger sig ut på vägen i Perth.

  • I Australien är det vänstertrafik som gäller.
  • Viktigt att planera sina resor, då avstånden är långa och de kan finnas en risk att bensinmackarna har slut på bränsle om ni anländer under natten, tidig morgon eller under helgen.
  • U-sväng är förbjudet vid trafikljus om det inte är skyltat.
  • Högerregeln gäller vid korsning utan trafikljus.

  Var kan jag parkera min hyrbil i Perth?

  Om ni har valt att hyra bil i Perth, kan det vara bra med lite tips om hur parkering fungerar i staden. I centrala delarna av Perth så finns det gatuparkering från måndag till lördag mellan 08:00 till 18:00. Priset är vanligen 2.10 AUD per halvtimme. I västra och östra delen av staden är det möjligt att parkera upp till tre timmar med en kostnad på 3.50 AUD per timme. I norra och södra delen är parkering begränsat till upp till två timmar , och där är det även möjligt att parkera på söndagar mellan 12:00 - 18:00 mot en kostnad på 3.90 AUD per timmer. Sedan runt om hela staden hittar ni parkerings hus och normala parkeringsplatser och där varierar kostnaden mellan 3 och 18 AUD per timme.

  Perth flygplats

  Perth flygplats spelar en viktig roll i den ekonomiska, sociala och kulturella verksamheten och underlättar resor genom att sammankoppla människor och platser runt om hela Australien , så man kan enkelt ta sig till platser som Sydney istället för att köra över 300 mil . Detta är den fjärde mest trafikerade flygplatsen i Australien gällande passagerare trafik, runt 14 miljoner resenärer årligen.

  Perth flygplats (PER)
  Hemsida: www.perthairport.com.au
  Telefonnummer: +61 8 9478 8888

  Att göra i Perth

  • AQWA: Upptäck det spektakulära marina livet pü AQWA. Upptäck en av Perths mest kända turistattraktioner AQWA. Aquarium of Western Australia är hem för hundratals arter av marin liv från kusten och ligger runt 30 minuter med hyrbil från Perth vid Hillarys båthamn. Bege er på en undervattenresa och upptäck det otroliga marina livet i Australien. Från isigt vatten till tropiska underland, utforskar ni fem olika typer av zoner. Låt er bli förvånade av det livliga livet på världens största levande korallrevs utställningar. Från hajar till stingrockor till gigantiska havssköldpaddor , dessa majestätiska havsdjur kommer ni att uppleva öga mot öga. Önskar ni ett lugnt besök så är det bäst att besöka denna plats på eftermiddag, eftersom på morgonen är det oftast fullt med besökare från skolor och barnfamiljer.

  • Fremantle fängelset: Byggd på 1850-talet användes detta fängelse som högrisk fängelse fram till 1991. Det tomma fängelset med sina ensamma celler och galg är ett monument till ett straffsystem som är obehagligt nära dagtid. Här kan ni gå in och uppleva hur fängelselivet var och höra berättelser om vågade flykt försök och färgglada karaktärer. Känner ni er lite äventyrliga så kan gå ner i en 1 kilometer lång labyrint 20 meter under fängelset och se den mörkare sidan av fängelset historia.

  • Willie Creek: Har ni någonsin velat se en pärla bli extraherad från ett ostron? Eller undrar ni varför västra Australien producerar världens mest värdefulla pärlor? Mitt i hjärtat av Perth kan ni lära er hur ostronen från vattnet i Broome producerar världens största och finaste pärlor. Ta del av när en pärla skördas från sitt ostron framför era ögon. Upptäck det hemliga livet hos de mest värdefulla pärlorna i världen, liksom hur de värderas och görs till fantastiska smycken.

  • Perth Bell torn: Besök detta torn och lär er lite om historien om de arton historiska klockorna från 13 talet London till det moderna Australien. Här är den enda platsen i världen där ni kan se de kungliga klockorna ringa. Här finns en tour där ni även får lära er konsten att ringa i klockor. När ni vandrar runt i tornet kommer ni att upptäcka en ständigt växande samling av antika klockor och klockrelaterat material från hela världen. Utforska sällsynta och fascinerande artefakter, historiska klockor från olika kulturer. Passa även på att njut av den absolut underbara utsikten från observations däcket. Här har ni en 306-graders utsikt över Swan River och centrala delarna av Perth.

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Perth

  Jurien Bay marinpark

  Här är det lätt rekommenderat att spendera en dag på. Med en körsträcka på runt 2 och en halvtimme från Perth, kommer ni har gott om tid att uppleva allt vad denna park har att erbjuda. Här får ni den fina chansen att möta de utrotningshotade sjölejonen, snorkla i turkosblått vatten, personligt möte med bläckfiskar och spännande möte med andra marina liv som bor i Jurien Bay marina park. För att ta sig ut till parken tar ni en 15 minuters båtfärd från Essex Rocks. Önskar ni att snorkla, så kommer ni att upptäcka i detta färgglada underland att det är fullt av korall och kalkstens rev i många olika färger. Och här har ni också möjligheten att komma nära och bli personliga med en av de smartaste och starkaste varelserna i havet - de australienska sjölejonen. Känd som de mest sällsynta av dess art med endast runt 10 000 kvar.

  Yanchep nationalpark

  Gå tillbaka till naturen med en dagstur från Perth och besök färgade sandklipporna på The Pinnacles på Fraser Island, möt koalor och känguruer i Yanchep nationalpark. Påbörja er färd med er hyrbil från Perth på morgonen och kör norrut mot vackra Yanchep nationalpark. Väl här kommer ni att få se känguruer och koalor i det vilda från strandpromenaden. Efter detta besök , fortsätter ni till Vervantes och besöker Hummer Shack för en god lunch och ett besök fabriken med dess över 20 ton av levande hummer. När ni känner er mätta och belåtna är det dags att sätta sig i er hyrbil från Perth och ta en kort bilresa till Nambung nationalpark. Vid ankomst, promenera runt Pinnacles fantastiska färgade bergarter. Leta efter bosatta djur och fågelliv i sin naturliga miljö och lek med de tolkningsdisplayer i upptäcktscentret för att lära sig mer om platsens flora och fauna. Här har ni också möjligheten att sand surfa längs med de vita sanddynerna.

  Wave Rock

  Börja med en scenisk bilresa genom Kalamunda och Mundaring, med ett stopp i York, den äldsta staden i västra Australien. Ta del av de viktorianska byggnaderna och se vad som anses vara en hemsökt sjukhus från sent 1800 tal. Efter stopp här fortsätter ni till Wave rock, slutdestinationen för denna dagsfärd. Väl på plats kommer ni att stöta på en förhistorisk bergformation. Storleken och dess formation som eroderas av vädret över miljoner år kommer att lämna er förundrade. Klättra upp till toppen och ta del av en utsikt som ni sent kommer att glömma. Denna utsikten visar allt vad Australien är känt för. Och ett kort stenkast från bergformationen hittar ni Wildlife park, hem för koalas, wombats, vita känguruer och en stort utbud av färgrika fåglar.

  Geografisk information & historia

  Perth ligger vid Swan River mellan Darling Range och den Indiska oceanen. Staden har heta och torra somrar och mild vintrar. Perth är den fjärde huvudstaden i Australien med mest nederbörd, vilket de mesta av det sker under vintern. Deras sommartid är mellan december till mars, där februari räknas som den varmaste månaden. Vill ni ha ett solsäker semester, så är Perth under sommartiden det bästa valet, de är nämligen den soligaste huvudstaden i landet med över 8 timmar sol per dag i snitt. Under vinterhalvåret, maj till september sjunker temperaturen rejält.

  I Perth bor det nu närmare 2 miljoner invånare. Staden grundades 1829 av britterna mest på grund av rädsla att fransoserna hade i åtanke att kolonisera västra Australien. Det är ofta missförstått att staden befolkades med fångar, men så var inte fallet. Utan marken såldes extra billigt till privata medborgare för att locka över så många som möjligt. Det var först i mitten av 1800-talet som det skickades dit fångar på grund av brist på arbetare. Staden hade växt sig så stor och efterfrågan efter arbetskraft var enorm, och för att klara av denna efterfrågan skickades det fångar hit. Det var först i början av 1900-talet som staden fick sin enorma uppsving, mycket på grund av guldådern som hittades och skapade en stor rusning hit för lycka och rikedom. Nu är Perth den fjärde mest befolkade staden i Australien och är huvudstad i västra delen av landet, medans Sydney är huvudstad för landet.

  Ta sig runt i Perth

  Kollektiv trafiken i Perth består av bussar, tåg och färjor och de tillhandahålls av Transperth. Ett av de mer intressanta sätten att ta sig till sevärdheter inom staden är deras CAT bussar som är gratis att åka med. Tanken med dem är att visa upp staden för besökare och hjälpa till att reducera den lokala trafiken. Funderar ni på att resa en längre sträcka till en av den närliggande städerna, kan tåget vara ett bra alternativ. Tågen går mellan 5 på morgonen till midnatt och har avgångar var femtonde minut. Är det till någon av de mindre orterna i regionen så finns det även bussar som ett alternativ. Mellan centrala delen av Perth går det färjor över Swan River och sammanknyter södra delarna av staden.

  Kan jag hyra husbil i Perth?

  Med en husbil har ni oöverträffade möjligheter att utforska Australien på ett mer personligt sätt. Detta allt mer populärare transportsätt gör det möjligt för resenärer att uppleva denna kontinent på ett oförglömligt sätt med många platser man enkelt kan fördjupa sig i . Med en husbil i Perth kan ni utforska staden och bortom för att få ut det mesta av er semestertid.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation Perth

  Tillbaka till toppen