Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I CAIRNS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil i Cairns – Hitta din perfekta hyrbil

  För de flesta besökare på Australiens östra kust är Cairns den nordligaste punkten för sina resor. Det är också synonymt med ett av världens sju naturunderverk - Great Barrier Reef, som ger nästan 900 000 besökare till området varje år. Emellertid är dess läge i norra delen av Queensland rikt på naturliga underverk. Cairns ger till exempel enkel åtkomst till Atherton-skärgårdarna och Daintree-regnskogen. Området kan beskrivas som Australiens vilda västern. Enastående skogar av regnskog präglar landet, som är rikt av alla typer av unik flora och fauna. En hyrbil i Cairns är en nödvändighet - regionen har så mycket att erbjuda att det blir smidigast med en bil.

  Med en hyrbil från Auto Europe kan du utforska flera ställen och dessutom kan du resa i din egen takt. Vi har förmedlat biluthyrning sedan 1956 och tycker att vi har lärt oss en sak eller två om pålitlig biluthyrning. Vi har också byggt upp starka band med alla de bästa uthyrarna, så kan vi med säkerhet erbjuda våra kunder de bästa priserna på marknaden.

  Hur är trafiken i Cairns?

  Cairns är en viktig logistisk knutpunkt för norra Queensland och vägnätet är därmed utvidgat och väl underhållet. Den kolossala Bruce Highway ansluter Cairns till Brisbane - flera andra motorvägar ansluter till regioner över hela norra territoriet, vilket gör en hyrbil i Cairns till ett populärt sätt att utforska denna region. För de som vill ta en stor och lång tur i Australien, kan Cairns tillhandahålla antingen en start- eller slutpunkt på en biltur som åker genom Brisbane, Melbourne och Sydney

  Var kan jag parkera min hyrbil i Cairns?

  Enligt den officiella webbplatsen finns över 6 400 parkeringsplatser tillgängliga i staden. Både för gatuparkering och separata parkeringsplatser erbjuds många möjligheter. Betalning sker vanligtvis från 08:30 till 17:00 på vardagar och från 08:30 till 11:30 på lördagar. I vissa distrikt kan tiderna variera. Vanligtvis är parkeringsavgiften $ 1,20 för en timme. Kontrollera alltid den maximala parkeringstiden du måste följa. Denna information är alltid skyltad, men normalt gäller en maximal parkeringstid på en till tre timmar. Oavsett om det är en gratis eller betald parkeringsplats kommer du att känna igen bokstaven "T". När maximal parkeringstid har uppnåtts räcker det inte att bara parkera ditt fordon igen. I detta fall måste du gå till nästa parkeringszon.

  Cairns flygplats

  Cairns flygplats har varit avgörande för att föra handel genom norra Queensland. Det är en internationell flygplats som såldes till privata aktörer 2008 och är den sjunde mest trafikerade i Australien. Cairns flygplats ligger drygt två mil norr om stadens centrum via Lake Street, som sträcker sig över kusten och tar cirka 15 minuter med bil i god trafik. Liksom mycket av staden bygger flygplatsen på det som tidigare var ett mangroveträsk. Den består av två terminaler, som båda används för offentliga flygningar - en för internationell och den andra för inhemsk trafik.

  Cairns Airport (CNS)
  Hemsida: www.cairnsairport.com.au
  Adress: Airport Ave, Cairns City QLD 4870, Australien
  Telefon: +61 7 4080 6703
  Flygbolag på plats: Ett brett utbud av flygbolag betjänar flygplatsen, inklusive Air New Zealand, Alliance Airlines, Asia Pacific Airlines, Jetstar Airways, Qantas och Virgin Australia. Direktflyg finns tillgängliga för cirka 30 destinationer, inhemskt och till Asien, inklusive Papa Nya Guinea, Tokyo, Shenzhen, Auckland och Melbourne.

  Att göra i Cairns

  Auto Europe har valt flera platser du inte kan missa på din nästa semester när du ska hyra bil i Cairns.

  • Luftballongstur: Varför inte göra något utöver det vanliga och ta en tur med luftballong för att se utöver det vackra landskapet? Boka en tur med luftballong och njut av att flyta i luften. Cairns har flera turer att erbjuda, med tur och retur eller envägs resa. Boka i förväg om du vill vara säker på att få en plats och kom ihåg att vädret kan variera och därmed är resan bestämd utefter vädret.

  • Cairns Lagoon: Simma i den konstgjorda "lagunen" (en allmän pool med sand) på strandpromenaden nära piren. Ett grunt djup (max 1,5 m djup) gör det idealiskt för familjer med barn. Lagunen är ett bra ställe att svalka sig på, särskilt under "stingsäsong" mellan oktober och maj när lokala stränder bör undvikas. Observera att det inte finns några stränder i själva Cairns - man kan ta en buss till de norra stränderna, men sanden där är ganska grov, och under stingsäsongen är det skyddade området med nät på de norra stränderna inte större än lagunen.

  • Great Barrier Reef: Det stora barriärrevet är världens största system av korallrev. Det består av över 2 900 individuella rev, och 900 öar. Stora barriärrevet sträcker sig cirka 2 600 kilometer och täcker en yta på cirka 344 400 kvadratkilometer. Självklart ska man besöka detta underverk när man är i Cairns, om inte det är huvudanledningen man åker dit! Det finns flertal turer som erbjuds, vi rekommenderar att man bokar via en officiella turistbyrån.

  • Cairns Wildlife Dome: Besökare till denna plats har chansen till att promenera genom en replikerad regnskogsmiljö medan fåglar som papegojor, kakaduer och lorikeets flyger fritt runt dig. Se andra djur som koalor, grodor, kokaburror, regnskogsvallar, krokodiler, sköldpaddor och pytonormar. Gratis guidade turer och djurpresentationer äger rum under hela dagen, en riktig nära naturen-upplevelse!

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Cairns

  Medan de flesta av de naturliga och kulturella höjdpunkterna finns ett körbart avstånd från staden, kan du hitta några intressanta platser i närheten. Vi har samlat några tips på dagsturer som är perfekta att ta är du ska hyra bil i Cairns.

  Cape Tribulation

  Vid Cape Tribulation, norr om Port Douglas möts Stora Barriärrevet och den tropiska regnskogen vid kusten. Upptäck det enda stället i världen där två världsarvsområden möts. Ta dig hit och planera att spendera ett par dagar för att få en fulländad upplevelse. Vi rekommenderar att hänga på Coconut Beach eller boka en guide i regnskogen.

  Daintree-regnskogen

  Daintree-regnskogen är den äldsta tropiska låglandsjungeln i världen och har den största variationen av växter och djur i Australien. Det är hem för arter som förhistoriska kassowarier, trädbosande känguruer, ödlor, sällsynta ormar, visslande spindlar, pyton, snö ingefära, fan palmer och den underbart kallade 'idiot frukt'. Denna regnskog får man absolut inte missa om man ska besöka Cairns!

  Tjapukai Aboriginal Cultural Park

  Tjapukai Aboriginal Cultural Park erbjuder en fascinerande inblick i Australiens olika Aboriginalarv. Besökare kan upptäcka den 40 000-åriga historien för folket Aboriginal och Torres Strait Islander och uppleva Tjapukais folks konst, traditioner och livsmedel. Det är smidigt om du ska hyra bil i Cairns för du tar dig hit via National Route 1 på 20 minuter från Cairns centrum.

  Geografisk information & historia

  Cairns ligger i norra Queensland, på Australiens östra kust. Det är mest känt som porten till Stora barriärhavet och ligger vid floden Mulrave och Barron. Staden ligger över 150 mil norr om Brisbane, som är den närmaste största internationella staden. Darwin ligger också något längre västerut, medan Papa Nya Guinea och Indonesiens Irian Jaya ligger över Coral Sea i norr. Fram till dess att staden etablerades som mellanlandning för guldgruvar vid Hodgkinson-floden 1876, var landet myrigt, instabilt och beboddes av saltvattenkrokodiler. När den stora exporten av varor som sockerrör och guld började strömma från det mineralrika Atherton Tableland, blev Cairns en blomstrande handelshamn. För närvarande är staden utan tvekan turismcentrerad och det är mer troligt att du hittar ett vandrarhem eller en hipp restaurang än en trött sjöman eller krokodil - även om reptilerna fortfarande är ganska vanliga!

  Cairns själv byggs fortfarande delvis på översvämningslätter som möts av två floder - Mulrave och Barron. Trots sin geografi är det en välutvecklad modern storstad med en skyskrapor i Central Business District och spretande förorter som sträcker sig inåt från kusten, som är fylld med idylliska stränder. Men även i affärsdistriktet verkar semesterstämningen ha företräde - tiden är mer relativ här än i de kommersiella centra i Sydney och Brisbane. De flesta besökare brukar anlända under den torra säsongen, som faller mellan juni och oktober. Den tropiska våta säsongen tenderar att ha monsuner och cykloner, liksom maneter och massor av känguruer.

  Ta sig runt i Cairns

  Kollektivtrafiken i Cairns består av bussar, tåg och färjor, med nästan flera mil av spår för cyklister och fotgängare.

  Buss

  Den mest använda busstjänsten i Cairns drivs av Sunbus, som tillhandahåller tjänster över hela staden och längre bort. Hjälpsamt kan du ta en Sunbus var som helst längs dess rutt. Biljetterna kostar från 1,50 $ och man kan köpa allt från envägsresa till veckobiljett. Priserna beror på vilken zon man reser till och från. Det går att betala kontant eller med kort.

  Färja

  Ports North erbjuder en rad privata fartyg och färjor som mestadels går ut i riktning mot Stora barriärhavet och är mycket populära bland turister. Ta dig till hamnen eller besök den officiella turistsidan för att få mer information om avgifter och avgångstider

  Tåg

  Tåg går från Cairns till andra större städer och resan till Brisbane har ofta röstats till bland de mest populära i världen av resenärer.

  Taxi

  Flera taxiföretag verkar i staden - var medveten om att en avgift på cirka 5 AUD läggs till i ditt biljettpris när du reser till eller från flygplatsen.

  Nyttiga länkar

  Turistinformation