Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I SYDNEY

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Sydney – Garanterat bästa pris

  Att boka en hyrbil i Sydney med Auto Europe är enkelt, tryggt och billigt. Auto Europe har arrangerat hyrbilar världen över i 60 år och kan arrangera en hyrbil åt dig på 24.000 platser i 180 länder. Ni kommer enkelt hitta hyrbilar i Sydney, men även på platser som Perth, Brisbane, Melbourne och andra platser i Australien. Med oss får du en pålitlig biluthyrare som kan ordna det mesta efter dina önskemål! På vår hemsida hittar du ett stort utbud hyrbilar från våra olika samarbetspartners i Australien som levererar hyrbilar i Sydney. Sök fram priser för hela perioden genom att ange datum och tider för upphämtning och avlämning samt ålder på den som ska köra, jämför sedan mellan bilstorlekar, priser och villkor som våra uthyrare erbjuder och välj vad som passar dig bäst i tre enkla steg. Tänk på att avstånden i Australien är stora och att det är prisvärt att lägga lite extra kronor på en större hyrbil att glida igenom det vidsträckta landskapet i.

  Med Auto Europe får du exceptionell kundservice och vi garanterar dessutom marknadens lägsta priser. När du förbokar på vår hemsida betalar du alltid mindre än vad du får betala på plats, dessutom vet du i förväg att det finns en bil som väntar på dig och du behöver inte bli utlämnad till vad som finns tillgängligt på plats när du anländer. Skulle du ångra dig eller vill ändra din reservation efter att du har genomfört din bokning är detta alltid möjligt. Auto Europe tar aldrig ut några administrativa avgifter för att ändra eller avboka en reservation, så länge som detta görs senast 48h innan upphämtningstiden. Behöver du kontakta oss, till exempel för att ert flyg blir försenat, eller för att få reda på mer information om våra tjänster kan du göra detta före, under och efter din hyra. Våra kunniga, svensktalande hyrbilsexperter finns tillgängliga dygnet runt, alla dagar i veckan. Från Sverige når du oss på telefonnummer +46 10 888 66 52 eller 0046 105 517 039 (från mobil).

  Trafik och parkering

  I Australien anges hastigheten i kilometer och bränslet i liter. Det mest uppenbara som du kommer att märka är att ratten sitter på höger sida av bilen och att vänstertrafik gäller i Australien. Detta innebär också att vindrutetorkare och blinkers byter plats i bilen, så var beredd på att du i början kommer att dra igång vindrutetorkarna istället för att signalera att du vill svänga. Planera därför din körning med extra god marginal tills du har vant dig. Se också till att undvika rusningstrafiken till en början och kör på mindre trafikerade vägar innan du har vant dig ordentligt. Tänk också på att kolla både en, två och tre gånger åt båda hållen innan du korsar en gata till fots. Många västerlänningar tittar åt fel håll när de ska korsa gatan och hamnar i olyckor.

  Trafiken inne i Sydney kan tidvis vara tung, framför allt under rusningstrafiken. Se därför till att planera in er resrutt så väl ni kan för att undvika den värsta trafiken. Att resa tidigt på morgonen istället för att sova ut kan vara en mycket god idé, då det inte är speciellt kul att sitta och stirra in i en kofångare i två timmar på en sträcka som skulle vara på en halvtimme. I övrigt beskrivs trafiken som lugn och att medtrafikanter generellt håller hastighetsbegränsningarna.

  Vad man bör vara beredd på när man ska köra bil inne i Sydney är att det finns många enkelriktade gator, varför rutten ni hade planerat in via karta kanske inte går att genomföra. Lösningen på detta kan vara att reservera en GPS i samband med när ni bokar er bil, som har enkelriktade gator inprogrammerat i systemet och ger er närmsta rutt på tillåtna vägar.

  Oavsett om du bara hade tänkt att köra runt inne i Sydney eller färdas vidare längs med kusten på A1 mot Cairns eller Melbourne kan det vara bra att veta att ett internationellt körkort är nödvändigt att ha med sig, då vissa uthyrare (men inte alla) kräver ett internationellt körkort om inte körkortet är utfärdat på engelska. Att det är utfärdat med latinska bokstäver räcker alltså inte alltid, som på många andra platser i världen.Vad som gäller för det bolag du funderar att hyra med kan du läsa i hyresvillkoren, eller så kan du kontakta oss på vårt kostnadsfria telefonnummer så tar vi reda på detta åt dig.

  Det internationella körkortet är en standardiserad översättning av ditt körkort. Du kan läsa mer om detta och om vart du kan få ett internationellt körkort utfärdat här

  Vägtullar förekommer på flera ställen över Australien och även så i Sydney. På många ställen är själva tullstationerna i sig helt borttagna, så att trafiken ska flyta på snabbare. Istället sitter kameror över vägen som registrerar varje bil som använder sig av den tullbelagda vägen automatiskt, till exempel vid Westlink M7 (Western Sydney Orbital) och M2 (Hills Motorway) i Sydney.

  Beroende på vilket bolag du använder blir du debiterad i efterhand på ditt kreditkort om du använder dig av avgiftsbelagda vägar av hyrbilsbolaget och ibland tillkommer även en extra administrativ avgift för detta förutom vägtullen. Då alla tullvägar är kontantfria finns det inget sätt att betala för detta i en station. Du kan däremot välja att hyra en transponder mot en dagsavgift som möjliggör fri användning av tullvägar utan debitering i efterhand när du hämtar ut bilen. Var dock noga med att kontrollera att detta inte innebär en större utgift för er då det inte finns extremt många avgiftsbelagda vägar i Australien.

  Parkering

  Mest utmärkande för parkering i Australien är deras kurbside-regler som gäller vid gatuparkering och deras något förvirrande restriktioner för det otränade ögat. Vad ska du göra om du ser en skylt där det står "½P ticket Angle Parking Rear to kerb" ?

  Kurbside betyder trottoarkant och omfattar vissa regler som gäller när ska parkera på gatan (trottoaren). Står det "Rear to kerb" på skylten, innebär detta att du ska stå med bagageluckan mot trottoaren. Om du står mot fronten mot trottoaren i dessa fall kan du få en parkeringsbot. Står det "Angle Parking", innebär det att du ska parkera bilen i 45-graders vinkel, om inte annat anges.

  Även tidsrestriktioner är angivet på skyltarna. "3P ticket" betyder det att du får stå parkerad i upp till 3 timmar om du köper en parkeringsbiljett. Är det 2 timmar står det "2P ticket"o.s.v. Samma gäller för minutangivelser, som "P 15 minute". I exemplet ovan kan du alltså parkera i upp till en halvtimme om du köper en biljett samt att du ska parkera bilen i 45-graders vinkel med bagageluckan mot trottoarkanten, du måste alltså backa in i parkeringsrutan.

  Vanligtvis ska du dock parkera som vanligt, parallellt med övriga bilar (det vill säga bakom och framför) i vägens färdriktning om inte annat anges. Parkeringsrutor brukar också vara markerade i asfalten. Parkeringsbiljetterna köper du i vanliga automater. Mynt, sedlar och kreditkort accepteras allt som oftast som betalmedel.

  Utöver detta finns det gott om parkeringshus och parkeringsgarage inne i Sydney som erbjuds både av kommunen och av privata bolag. En annorlunda upplevelse är parkeringshuset Domain Car Park som ligger i centrala Sydney, men ändå lite avsides. Priserna uppges vara bra och att det alltid brukar finnas lediga platser. Vad som gör just denna parkeringsplats speciell är det extremt långa transportbandet, kantad av väggmålningar som tar dig till utgången på cirka 4 minuter och 50 sekunder. Denna dolda pärla och egensinnig ställe kan ni uppleva på adressen Sydney New South Wales 2000.

  Mer körinformation om Australien hittar ni här.

  Geografisk information

  Sydney ligger längs med södra östkusten i en kustsänka till Stilla havet. Klimatet är fuktigt och subtropiskt och som varmast mellan december till mars, även om deras vintrar från april till augusti inte är direkt obehagliga alls temperaturmässigt. Sydney är inte Australiens huvudstad, även om den är den mest tätbefolkade staden.

  Inne i Sydney finns det gott om aktiviteter. Denna metropol sprudlar av gatuliv, restauranger, pubar, nattklubbar, butiker, caféer och sköna strandhäng. De flesta av Sydneys främsta sevärdheter finns i närheten av landmärkena Operahuset och Sydney Harbour Bridge, som dominerar stadens kontur. Bara tio minuter bort till forts hittar du The Rocks, ett turistområde nere vid hamnen och Darling harbour, ett stort nöjesfält för alla åldrar. Från Sydney Tower kan du se hela stadens från 268 meters höjd i deras inglasade utsiktsplats som går runt hela tornet i 360 grader.

  Strax utanför Sydney hittar du flertalet sevärdheter. I Pennant Hills ligger The Koala Park Sanctuary där du kan komma riktigt nära koalorna och andra, australienska djur. Legendariska Bondi beach och Manly beach ligger bara ett stenkast bort och om ni åker in i landet hittar ni genuint vackra naturupplevelser i Blue Mountains, Wollemi och Kanangra-Boyd nationalpark. Se till att besöka Vindistriktet Hunter Valley tidigt på resan och fyll förrådet med hänförande viner, perfekta för nedvarvning på kvällarna efter en dag fylld av intryck innan ni går ut för att ta er en liten matbit.

  Sydney flygplats (SYD)

  Vem har inte sett Gränsbevakarna Australien vid det här laget? TV-programmet som följer tulltjänstemännens arbete på Australiens flygplatser. De som har sett programmet vet att gränskontrollerna är omfattande och detaljerade, men, ni behöver inte vara oroliga. Gränskontrollen är inte värre än på andra platser i världen. Ni måste däremot vara noggranna med att inte ta med livsmedel, växter, frön, animaliska produkter (och levande djur) från utlandet, då dessa kan slå ut Australiens unika och ömtåliga ekosystem. Om du skulle ha med dig något av detta måste du deklarera det på ert "Incoming Passenger Card". Har du till exempel med dig två paket svenskt kaffe och lite godis eller kanske frukt, snus eller välling/mjölkersättning måste du kryssa i att du har med dig mat. Du blir inte bestraffad om du har deklarerat allt du har med dig, även om det inte är tillåtet att ta med sig in i Australien.

  Andra saker att förbereda är till exempel att ha med sig kopior på bokningsbekräftelsen från ditt hotell eller om du ska besöka en vän, se till att ha dennes kontaktuppgifter (address, telefonnummer etc) med dig i handbagaget för att kunna styrka att ni har någonstans att bo, samt att ha med sig en kopia på kontoutdraget för att kunna påvisa att ni har tillräckligt med pengar med er för att klara uppehället. Detta är extra relevant för er som ska resa runt en längre period i Australien. Kolla också att ni har med er en massa jord på era vandringskängor och skor som ni tar med er från utlandet.

  Glöm inte att du måste ha visum för att resa in i Australien samt att passet måste vara giltigt minst 6 månader efter datumet när du planerar att resa hem igen.

  Själva flygplatsen i Sydney är Australiens största och även världens äldsta, kommersiella, internationella flygplats. Flygplatsen består av tre terminal varav terminal 1 (T1) är dedikerad för internationella flighter med 25 gater och cirka 200 incheckningsdiskar samt tre start- och landningsbanor. Under 2014 servades nästan precis 38,5 miljoner passagerare med cirka 330000 avgångar och ankomster. Inne på samtliga tre terminaler finns det ett bra utbud av restauranger, bankomater, apotek, sjukstuga, postkontor, lounger och ungefär 170 butiker där du kan förströ tiden innan ditt flyg avgår.

  Gratis WiFi erbjuds i terminal 1 och 2 samt laddningsstationer för mobiltelefoner, bärbara datorer och surfplattor. För dig som vill stilla nerverna med en cigarett är utbudet däremot relativt begränsat, rökning är endast tillåten på Terrace Bars uteplats i terminal 1. En uppsjö av toaletter finns givetvis utplacerade över hela flygplatsen.

  Du kan ta dig till flygplatsen med tåg, skyttelbuss, taxi och vanlig buss. På flygplatsen finns två underjordiska järnvägsstationer (en för utrikes flyg och en för inrikes flyg) som tar dig in till staden på ungefär 13 minuter. Inrikes-stationen ligger mellan terminal 2 och 3, varför du inte behöver bekymra dig över detta om du ska boka inrikesflyg. Avgångarna går ungefär med tio minuters mellanrum. Du kan också köpa en biljett för att ta dig endast mellan de olika terminalerna om så skulle behövas. Åker ni hellre buss är hållplatserna tydligt skyltade utanför terminalerna. Du kan också gå till Ground Transport Travel-deskarna som finns vid terminal 1 och 2 för att förboka upphämtning och få mer information om priser, hållplatser etc.

  Om ni vill undvika problemet med att hitta hållplatser, passa tider, vänta på avgångar, kånka på väskor och vara allmänt svettig och stressad så går det alldeles utmärkt att förboka din hyrbil i Sydney direkt från flygplatsen på vår hemsida. Jämför priser mellan våra olika bolag och välj den bil som passar dig i tre enkla steg. Om du vill läsa mer om storlekar och bagageutrymme på olika bilar kommer du vidare till vår flottöversikt på denna länk.

  Sydney (Kingsford Smith) Airport (SYD)
  Hemsida: www.sydneyairport.com.au/
  Telefonnummer: +61 2 9667 9111

  Kollektivtrafik

  Sydney har ett väletablerat nätverk av bussar, tåg och spårvägar som kompletteras av färjetrafik, flygförbindelser, sightseeingbussar och taxibolag, perfekt för dig som vill ta dig runt i staden utan att behöva ge dig in i den täta stadstrafiken innan du har vant dig med vänstertrafik.

  Åtta tågstationer går igenom Sydney som bland annat kan ta dig till Bondi beach över en dag med avgångar från tidig morgon fram till midnatt på de flesta linjer. Även avgångar till andra städer som Adelaide, Perth eller nationalparker som Blue Mountain finns.

  Busslinjerna har avgångar dygnet runt, det är dock viktigt att du köper biljetten innan du går på bussen (brukar finnas i närheten av busshållplatserna). Vissa busshållplatser kräver att man vinkar in bussen. Detta brukar vara skyltat med en hand-symbol vid busshållplatsen.

  Spårvägarna tar dig mellan zon 1 och zon 2 och består av 14 stationer. Resttiden för hela sträckan är ungefär 25 minuter. Avgångar var femtonde minut under dagtid. Det finns även gratis skyttelbussar som tar dig mellan Sydneys olika turistattraktioner.

  Från hamnen kan du ta färjan till olika destinationer i och utanför Sydney som till exempel Taronga Zoo eller Manly hamn. För den som vill utnyttja hela utbudet av kollektivtrafik går det att köpa dagspass som ger dig tillgång till obegränsat resande för en dag.

  Hyra husbil Sydney

  Vill du se och uppleva mer än bara storstadvimmel och ta del av Australiens vildmark och natur på ett avkopplande och bekvämt sätt? Då kanske en husbil i Sydney är det perfekta valet för dig. Vi erbjuder flertalet olika modeller med varierande utrusnting för att kunna erjuda just dig ett passande fordon.

  Bra länkar

  Turistinformation Sydney