Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  HYRA HUSBIL I
  SYDNEY

  Hyr husbilar världen över
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Hyr husbilar världen över

  Hyra husbil Sydney - Auto Europe

  Sydney är den destination i Australiens som flest resenärer väljer som utgångspunkt för sin resa down under och det är inte svårt att förstå varför. Du reser knappast runt halva jordklotet bara för att se på stadens berömda operahus och Harbour Bridge. Att hyra husbil i Sydney kommer att göra din resa oförglömlig med chansen att utforska efter eget humör och tycke. Stadens äldsta stadsdel The Rock bjuder på smala gränder, koloniala byggnader i nobla skepnader, sandstenskyrkor och förmodligen landets äldsta pub. Under 70-talet ville man riva hela kvarteret för att bygga nya moderna höghus men som tur är förhindrade detta lyckligtvis genom ett medborgarinitiativ så att man än i dag kan uppleva dess charm mitt i storstaden. Här äger marknader rum på helgerna och du hittar konstmuseer, gatuunderhållning och härliga restauranger med utsikt över operahuset och hamnen. Med detta smakprov på den fantastiska staden hoppas vi på Auto Europe att vi kan hjälpa dig att planera din perfekta husbilssemester. Vi är inte bara en av världens ledande företag inom hyrbilsförmedling med ett stort utbud av hyrbilar utan kan även erbjuda tjänster som uthyrning av motorcyklar, premiumfordon och bekväma husbilar. Kontakta våra professionella reservationsagenter per e-post eller telefon och få hjälp med din resa idag!

  Campingplatser i och runt Sydney

  Under hittar du ett par förslag på campingalternativ som vi ställt samman i och omkring Sydney. All platser på listan nedan är lämpliga för camping med husbil.

  Sydney Lakeside Holiday Park Denna camping är optimal för din vistelse i Sydney. Belägen 30 km från centrum hittar du en nära belägen busshållplats vid campingen för anslutning in till staden. Anläggningen har faciliteter som grillplats, lägerkök, avlopp, färskvatten, el, tvättmaskin och torskfaciliteter, wifi samt lekplats och mer. Anläggningens byggnader är rullstolsanpassade och hundar är inte tillåtna på området.
  Lane Cove National Park Cirka 20 km från Sydney hittar du Lane Cove National som är öppen i alla väder men optimalt är ett besök på våren och hösten. Du hittar ställplatser både med och utan elförsörjning, både på gräs och asfalt. Parken har även en sim-och plaskdamm.
  Wodonga Caravan & Cabin Park Wodonga Caravan & Cabin Park är perfekt för dig letar efter ett avkopplande mellanstopp på vägen mot Melbourne. Avståndet från Sydney är cirka 3 timmar och 20 min och anläggningen har gräs och betong-ställplatser med vatten och el tillgängligt. Även gratis wifi finns tillgängligt.
  Caravan Park South Canberra Denna campingplatser ligger cirka 3,5 timmes bilresa från Sydney och passar bra för dig som planerar att resa vidare från staden mot huvudstaden Canberra. I parkens finns tillgång till livmedelsinköp i form av en mindre kiosk samt en bistro för lättare måltider.

  Tillgängliga husbilar i Sydney

  Du som vill hyra husbil i Sydney hittar ett urval av våra tillgängliga fordon i Australien nedan. Den första modellen är en Euro Tourer med sovplatser för 2 personer och passar perfekt för par på resa. Fordonet är utrustad med gasspis med 3 ringar, en mikrovågsugn, kylskåp med frysfack. För den som behöver ytterligare en sovplats är modellen Hippie Hitop optimal. Modellen är totalt 4,9 meter lång, 1,70 meter bred och 2,7 meter hög, Denna modell är allra lämpligast för 2 vuxna och ett barn. Vår tredje modell Euro Camper erbjuder däremot sovplats för 4 personer och lämpar sig väl för en familj med 2 barn eller en grupp på 4 vuxna. Med turbodiesel-motor och servostyrning blir resan enkel och bekväm. Med modellen River finns sovplatser för upp till 6 personer tillgänglig på 7,21 meters längd.

  Euro Tourer Hippie Hitop

  Euro Tourer

  Sovplatser: 2
  Kategori: Campervan
  Längd: 7.1 Meter
  Växel: Automatisk
  Drivmedel: Diesel

  Hitop Camper

  Sovplatser: 3
  Kategori: Hi Top
  Längd: 4.9 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Bensin
  Euro Camper River

  Euro Camper

  Sovplatser: 4
  Kategori: Klass C
  Längd: 7.7 Meter
  Växel: Automatisk
  Drivmedel: Diesel

  River Class C

  Sovplatser: 6
  Kategori: Klass C
  Längd: 7.2 Meter
  Växel: Automatisk
  Drivmedel: Diesel

  Bra att veta om Sydney

  Sydney besöks årligen av över 10 miljoner internationella och australienska besökare. Dess vackra stränder och attraktioner samt det härliga, soliga klimatet är bara några av sakerna som ger stadens dess attraktionskraft. Sydney är den största staden i hela Australien och har även en av världens bredaste broar, nämligen Harbour Bridge som tillsammans med Sydneys operahus är en av stadens mest kända byggnader. Genom brons förbinds stadens centrala shoppingkvarter med affärs- och bostadsdistriktet North Shore. Andra kända byggnader inkluderar Sydney Mint som byggdes 1811-1816 och är den äldsta offentliga byggnaden i det centrala affärsdistriktet. Sydney Tower som är ett TV- och utsiktstorn var vid öppnandet 1981 landets högsta torn och räknas än idag som den näst högsta fristående byggnaden i hela Australien.

  Huvudstaden Canberra ligger 286 km söder om Sydney och till Melbourne är det totalt nästan 876 km. Båda destinationerna kan nås bekvämt på din upptäckarresa genom landet om du väljer att hyra husbil i Sydney. Under resans gång kan du enkelt planera in stopp efter eget behov. På vägen hittar du ett stort antal nationalparker, bland annat Wilson Promontory och Phillip Island som är kända för sina pingvinkolonier. Den robusta kusten mellan de två städerna kommer att inspirera dig ytterligare och du hittar rikligt med färska skaldjur och vita sandstränder som Jervis Bay på vägen. Du som vill resa ännu längre kan ta dig en tripp norr om Sydney, 921 kilometer till Brisbane. Njut av vildmarken, långt bort från alla storstäder och få en lugn och avkopplande resa. Härifrån kan du även fortsätta norrut längs kusten tills du når landets östligaste punkt, Byron Bay. Var dock medveten om att det kan vara långt emellan bensinstationer på vissa ställen ute i landet och att det därför är bättre att tanka ofta än vad man behöver.