Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  HYRA HUSBIL I
  MELBOURNE

  Hyr husbilar världen över
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Samarbetspartner
  Hyr husbilar världen över

  Hyra husbil Melbourne - Auto Europe

  Börja ditt reseäventyr i Australien i delstaten Victorias huvudstad och få en oförglömlig roadtrip-resa! Genom att hyra husbil i Melbourne kan du utforska Australiens näst största stad mer bekvämt och flexibelt än med en hyrbil. När du tröttnat på stadslivet kan du däärefter bege dig vidare längs östkusten för att sedan upptäcka städer som Sydney och Brisbane. Längs med vägen kan du tillbringa dina nätter på en av regionens många campingplatser. Upplev en riktig drömsemester full av överraskningar med vänner eller hela familjen. Med oss på Auto Europe kan du inte bara utnyttja vårt breda utbud av prisvärda hyrbilar utan vi kan även hjälpa dig att hitta din perfekta husbil till din resa. Se och jämför priser online idag eller ring och prata med en av våra husbilsspecialister per telefon. Rätt husbil till rätt pris!

  Campingplatser i och runt Melbourne

  För att underlätta planeringen av din resa med husbil har vi samlat ett antal förslag på campingplatser i och runt Melbourne. Alla platser är naturligtvis lämpliga för camping med husbil.

  Discovery Parks - Melbourne Detta komplex som ligger 20 min från centrala Melbourne erbjuder enkel tillgång till el och vattenförsörjning. Härifrån finns även utmärkt anslutning med kollektivtrafiken in till centrum. Wifi, pool, bastu, spa, lekplats och ett välutrustat hobbyrum gör att semestern blir rolig för hela familjen. Du hittar även Melbourne Akvarium och gokart-banan Ace kart i närheten för ytterligare aktiviteter för barnen.
  Melbourne BIG4 Holiday Parks Lite mindre än en halvtimme från centrum hittar campingplatsen BIG4 Holiday Park. Beroende på vilken typ av ställplats du väljer, finns el och vatten tillgängligt, en del är till och med utrustade med ett litet uthus som fungerar som tvättrum. Anläggningen har även faciliteter som utomhus spa, ett film rum med en storbildsskärm, en pool som värms upp med solceller och mycket mer.
  Discovery Parks - Geelong För att nå denna camping måste du köra ungefär en timme från Melbourne i sydvästlig ritning tills du når hamnstaden Geelong. Campingplatsen ligger vid floden Barwon River, bara 15 min från stranden. I närheten kan du besöka Geelongs äventyrspark som är en vattenpark. Ställplatserna har tillgång till vatten och el.
  Wodonga Caravan & Cabin Park På vägen mot Sydney är denna camping perfekt för att mellanlanda. Cirka 3 timmar och 20 min från Melbourne hittar du Wodonga Caravan & Cabin Park som erbjuder stora grönområden och tillgång till vatten och el. Här kan du även tvätta kläder, använda dig av anläggningens pool eller göra mindre inköp in kiosken. Från campingen är det bara några minuter till centrala Wodonga och till Albury.
  Caravan Park South Canberra Satsa på den denna camping om du redan rest det mesta av sträckan från Melbourne mot Sydney. Även har finns tillgång till vatten och el och du hittar både en kiosk och en bistro för den som vill köpa snacks eller liknande. Härifrån kan du även lätt nå Canberra centrum, som är Australiens huvudstad och som har mycket aktiviteter och sevärdheter att erbjuda dagtid som nattetid. För barnen är Big Splash Waterpark att rekommendera.

  Tillgängliga husbilar i Melbourne

  Här hittar du ett urval av tillgängliga husbilar i Melbourne. För två passagerare är modellen Highball ett bra alternativ. Med denna så kallade High-Top modell får du en bekväm sovplats för två personer. Modellen är 5 till 5,6 meter lång och är utrustad med kök och vattentank. Plats för en resenär mer har modellen Jackpot att erbjuda. Trots husbilens kortare längd (4,5 till 5,1 meter) får tre passagerare plats att sova i bilen, varav två i dubbelsäng och en i enkelsäng. Även här är husbilen utrustad med kök och vattentank. Fyra sitt och sovplatser erbjuder modellen Explorer. På 7,1 meters längd hittar du kök, dusch, och toalett. Sovplatserna är fördelade på två dubbelsängar. Den även 7 meter långa modellen Frontier lämpar sig ypperligt för grupper på sex person. Tre dubbelsängar, kök, toalett och dusch erbjuds i detta fordon. I alla ovan nämnda modeller ingår köksutrustning, sängkläder, och en navigationsenhet i hyrans pris.

  Highball Jackpot

  Highball

  Sovplatser: 2
  Kategori: Hi Top
  Längd: 4.64 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Bensin

  Jackpot

  Sovplatser: 3
  Kategori: Hi Top
  Längd: 4.65 - 5.55 Meter
  Växel: Manuell
  Drivmedel: Bensin
  Explorer Euro Deluxe

  Explorer

  Sovplatser: 4
  Kategori: Klass C
  Längd: 7.15 - 7.25 Meter
  Växel: Automatisk
  Drivmedel: Diesel

  Euro Deluxe

  Sovplatser: 6
  Kategori: Klass C
  Längd: 7.7 Meter
  Växel: Automatisk
  Drivmedel: Diesel

  Bra att veta om Melbourne

  Melbourne är ett viktigt centrum för politik, ekonomi och kultur i Victoria. I hela huvudstadsregionen bor cirka 4,250000 personer, vilket som ovan nämnts, gör staden till den näst största i Australien efter Sydney. I en storstad som denna hittar du därför mycket att se och göra. Du hittar exempelvis många intressant museer såsom Melbourne Museum, ett stort museums-komplex som inkluderar flera olika utställningar. Stadens evenemangskalender är även den fylld året runt med olika festivaler och evenemang. Varje år arrangerar staden bland annat Melbourne Cup Day som varit en helgdag sedan 1877. På denna dag organiseras landets största hästkapplöpning. Under sommaren kan du passa på att besöka Melbournes internationella jazz festival som arrangerar konserter i barer och klubbar runt hela staden. För några av dessa behöver du inte ens betala inträde.

  Även stadens arkitektur är väl värt en liten extra titt. Kombinationen av de nya, moderna byggnaderna som Eureka Tower och äldre byggnader såsom Royal Exhibition Building, ger en attraktiv stadsbild. Andra höjdpunkter som är värda att rekommenderas är Shrine of Remembrance, Rialto Towers eller Flinders Street järnvägsstation. I den botaniska trädgården, Royall Botanic Gardens kan du även få en mycket intressant överblick över Australiens flora. Sammanlagt kan över 10.000 olika växtarter från Australien och resten av världen ses här. En trevlig dagsutflykt är även Melbourne Zoo som är Australiens äldsta och modellerat på London Zoo. Djurparken är hem till över 320 djurarter. Dess läge vid Port Philip Bay ger dig också möjlighet att njuta lite extra av solen vid havet och möjlighet för lite idrottsaktiviteter för den som är intresserad. Att rekommendera är stränderna Brighton Beach, St Kilda Beach eller Williams Beach.

  Eftersom avstånden i Australien ofta är mycket stora kommer du snabbt att uppskatta fördelarna med en husbil. Du som ska hyra husbil i Melbourne kan med enkelhet planera en liten husbils-roadtrip från Melbourne hela vägen till Sydney för en trevlig tur utan att behöva ge upp komfort och bekvämlighet på vägen. Den nästan 9 timmars långa resan erbjuder möjlighet att stanna och övernatta på flertalet campingplatser längs med vägen. Bunkra upp med allt du kan tänkas behöva i matväg i storstaden innan du beger dig ut på den australiensiska vägarna. Efter en god natts sömn och en uppfriskande dusch är du sedan redo att fortsätta din resa med husbil helt utvilad.