Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ CAIRNS FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil på Cairns flygplats - Boka och spara

  Trots att staden för de flesta är känd som porten till ett av världens sju naturliga underverk, The Great Barrier Reef (Stora barriärhavet), har staden Cairns mycket att erbjuda sina besökare. Dess läge i norra Cairnsland är tropiskt och klädd i stora sträckor av djungel och träskiga myrar - en tydlig skillnad från den vanliga uppfattningen av Australien och dess dammiga, glesa utmark eller orörda stränder (även om Cairnsland har dessa också!). North Cairnslands Daintree regnskog erbjuder den största mångfalden av växter och djur var som helst i Australien och ligger bara två timmar norr om Cairns med bil, nära Cape Tribulation. Stora Barriärhavet tenderar att ta med nästan 900 000 besökare till området varje år - inte konstigt, eftersom det är världens största funktion som skapas av levande organismer och till och med kan ses från rymden. Denna enorma volym turism är både fördelaktig och skadlig för revets hälsa. Aboriginer och Torres Strait Islander har länge firat revet i sina kulturer och religioner. Cairns själv har blivit en mycket kosmopolitisk stad under de senaste decennierna, men de positiva effekterna av turism kan kännas i dess tankesätt - till och med det skyskrapa-befolkade Central Business District har en mer avslappnad känsla än sina motsvarigheter i andra australiska metropoler. Hämta en hyrbil på Cairns flygplats och starta ditt australienska äventyr på god fot!

  Här på Auto Europe har vi kontakt med några av de bästa leverantörerna av biluthyrning på Cairns flygplats. Vi har varit med i biluthyrningsbranschen sedan 1954 och har hjälpt människor att resa världen runt i sin egen takt med stil sedan dess. Vi kan med säkerhet erbjuda våra kunder marknadens bästa priser. Bläddra igenom vår bokningsmotor eller prata med en av våra dedikerade medarbetare för att se vad vi kan göra för din semester!

  Flygplatsinformation

  Cairns flygplas ligger i kommunen Cairns och delstaten Cairnsland, omkring 1 400 kilometer nordväst om delstatshuvudstaden Brisbane. Runt flygplasen är det glesbefolkat, med 9 invånare per kvadratkilometer.

  Cairns Airport (CNS)
  Telefon +61 7 4080 6703
  Adress: Airport Ave, Cairns City QLD 4870, Australien
  Läge:Flygplatsen ligger ca. 3 kilometer från Cairns centrum.
  Flygbolag på flygplatsen: Flygbolag på plats: Inhemska och internationella flygningar sker på Cairns flygplats, som Air New Zealand, Alliance Airlines, Asia Pacific Airlines, Jetstar Airways, Qantas and Virgin Australia.

  Vart kan jag hämta upp min hyrbil på Cairns flygplats

  Vi arbetar med en stor mängd leverantörer när du ska hyra bil på Cairns flygplats, inklusive Alamo, Enterprise, Europcar, Hertz och Thrifty. Biluthyrningsdiskar för alla leverantörer finns i ankomsthallen i båda terminalerna, med deras faciliteter belägna på plats. Se till att du tar med ditt giltiga körkort, det kreditkort som du gjorde din bokning med och två adressbevis, eller att din leverantör kan vägra att ge dig bilen. Se till att du känner till din försäkring och gör leverantören medveten om skador på fordonet före avresan för att undvika tvister när du returnerar fordonet.

  Alamo hyrbil på Cairns flygplats Alamo hyrbil på Cairns flygplats
  Airport Ave,
  Cairns City, Australien QLD 4870

  +61 7 4034 9045
  Öppettider:
  7.30-23.30
  Hertz hyrbil på Cairns flygplats Hertz hyrbil på Cairns flygplats
  Airport Ave,
  Cairns City, Australien QLD 4870

  +61 7 4035 9299
  Öppettider:
  04.00 - 23.30
  Europcar hyrbil på Cairns flygplats Europcar hyrbil på Cairns flygplats
  Airport Ave,
  Cairns City, Austrlien QLD 4870

  +61 740 349 088
  Öppettider:
  05.00 - 23.59

  Terminaler

  Cairns flygplats har två terminaler - en som hanterar inrikesflyg och den andra för internationell resa. Dessa terminaler ligger inte långt ifrån varandra och avståndet kan gå via en täckt stig som tar cirka 5 minuter. Båda terminalerna är byggda på det som tidigare var ett mangroveträsk, som mycket av resten av staden. Internationella flyg går vid terminal 1, med alla inrikesresor som inträffar vid terminal 2, som byggdes på 1980-talet och renoverades 2010. Flygplatsen erbjuder direktflyg över Australien, Nya Zeeland och Asien, till destinationer inklusive Auckland, Hong Kong, Bali, Melbourne, Osaka, Tokyo och Shenzhen.

  Flygplatsfaciliteter

  Cairns Airport är ett viktigt transportknutpunkt för hela norra Queensland-regionen och har medfört mycket rikedom och anslutning till området. Det är den sjunde mest trafikerade flygplatsen i Australien. Som sådan är flygplatsens anläggningar imponerande - det har internationella butiker, omfattande kulinariska alternativ, flera kundlounger och tillgänglighet över båda terminalerna. Framåtplanering rekommenderas för dem med särskilda krav, så att flygplatsen bäst kan planera hur du kan hjälpa dig. Tyvärr kan passagerare inte sova i flygplatsterminalen, så du måste boka alternativt boende om du tillbringar en natt mellanlandning i Cairns flygplats.

  Hur man kan ta sig till och från Cairns flygplats

  Bil: Att återlämna din hyrbil till Cairns flygplats är en enkel process och tar bara cirka 15 minuter i god trafik. Ta Lake Street norrut längs kusten och sväng av på Airport Avenue. Trafiken påverkar vanligtvis inte denna rutt; men lämna lite extra tid för din resa i vilket fall. Mobil, Shell och United Petroleum har alla bensinstationer längs Lake Street, så se till att du returnerar din biluthyrning med den överenskomna mängden bränsle för att undvika att debiteras av din leverantör.

  Buss och taxi: Airport Connect-busstrafiken går från Cairns centrum och de norra stränderna direkt till flygplatsen för ungefär 4 AUD enkelriktning. Tjänsten drivs av Sun Palm Transport som har ett skrivbord i ankomstområdet i båda terminalerna och kan leda dig till busshållplatsen. 121-bussen kör också från Central Bus Station till flygplatsen och kostar mindre, men tar drygt en timme. Den enda reglerade taxitrafiken i Cairns kommun är Cairns Taxis, som också driver flygplatsen. Taxi kan hittas precis utanför varje terminal. Observera att en avgift på cirka 5 AUD kommer att läggas till taxibilar till och från flygplatsen.

  Parkeringstips

  Det finns 3 olika officiella parkeringsalternativ på när du ska hyra bil Cairns flygplats. Varje alternativ varierar i pris, avstånd från flygplatsen och mängden tillgängligt storm eller solskydd. För närvarande är det tio minuter med gratis parkering på båda terminalerna för dem som släpper eller hämtar vänner och familj. Det är mycket billigare att förboka digitalt, men det är möjligt att betala med kreditkort eller kontant vid ankomst. Gällande Cairns centrum finns över 6 400 parkeringsplatser tillgängliga i staden. Betalning sker vanligtvis från 08:30 till 17:00 på vardagar och från 08:30 till 11:30 på lördagar. I vissa distrikt kan tiderna variera. Vanligtvis är parkeringsavgiften $ 1,20 för en timme.

  Bra länkar

  Flygplatsinformation Cairns