Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ MELBOURNE FLYGPLATS

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Melbourne flygplats - Boka och spara!

  Auto Europe är det naturliga valet om du letar efter att hyra bil på Melbourne flygplats.Vi jobbar med många leverantörer för att kunna erbjuda er de bästa priserna samt ett stort urval av hyrbilar. Med mer än 60 års erfarenhet i hyresbil branschen kan vi erbjuda en förstklassig service med otrolig kunnig personal. Om det är något ni undrar över, ring till oss, och vi hjälper gladligen till.

  Klicka här för att läsa utvärderingar av hyrbil i Melbourne.

  Melbourne flygplats ( MEL) är den primära flygplatsen för Melbourne och är den näst mest trafikerade flygplatsen i Australien. Den öppnade upp 1970, och är den ända av de 4 flygplatserna runt Melbourne som hanterar internationella flyg.

  När ni ändå har en hyrbil är det inte långt till Melbourne. Det är inte utan anledning som Melbourne ofta kallas "världens mest beboeliga stad". Denna pulserande metropol har många kända landmärken och sevärdigheter som är värda att besöka. 
  Royal Melbourne Zoo som är en av världens äldsta och har en stor samling an exotiska djur är ett bra sätt att spendera dagen på.  Vill ni ha en häpnandsväckande utsikt , bör ni bege er till Melbourne Observation Deck, här har ni en 360 graders utsikt över staden. Här är ett perfekt ställe att koppla av en stund och njuta. 

  Flygplats information

  Flygplatsen har 4 terminal och ligger runt 23 kilometer från Melbourne. Med din hyrbil från Melbourne flygplats , tar det ungefär 25 minuter att ta sig in till city. Flygplatser tar emot årligen runt 25 miljoner inhemska passagerare och 10 miljoner internationella passagerare. Om ni önskar att resa till Sydney är det ungefär en 9 timmars bil från flygplatsen.Eller till den härliga kuststaden Adelaide vilket är 8 timmars körtid. I Australien kan man förvänta sig långa körsträckor för att ta sig till sin slutdestination.

  Melbourne Airport (MEL)
  Officiellt namn: Melbourne (Tullamarine) Airport
  Adress: Melbourne Airport, Locked Bag 16, Tullamarine, VIC 3043, Australia
  Telefon +61 3 9297 1600
  Flygbolag som flyger hit: Från Sverige flyger Emirates, Singapore Airlines, Thai Airways, China Eastern, Air China och Qatar Airways.
  Inhemska bolag: Airnorth, Alliance, Jetstar, Qantas, Rex, Tigerair and Virgin Australia.

  Terminaler

  Melbourne flygplats har 4 olika terminaler som vardera hanterar olika flygbolag.

  Terminal 1: Från här går inhemska och service plan för Qantas Group Airlines .
  Terminal 2: Har hand om alla internationella flyg samt en del inhemska flyg.
  Terminal 3: Här hittar ni Virgin Australia flygbolaget.
  Terminal 4: Det är i denna terminal ni kan hitta alla budget flygbolag.

  Upphämtning och avlämning av hyrbilen

  När ni önskar att hämta upp er hyrbil i Melbourne flygplats behöver ni kolla på Auto Europes voucher, vilken leverantör ni har eran hyrbil med.Här nedan kan se öppetiderna med några av de leverantörer vi jobbar med på plats. 

  Uthyrare Öppettider
  Europcar Måndag till Söndag, 06:00 - midnatt
  East Coast car rental Måndag till Söndag, 07:00 - 21:15
  Hertz Måndag till Söndag, midnatt - 02:00 , 05:00 - midnatt
  Alamo Måndag till Söndag, midnatt - 01:00 , 05:00 - midnatt

  Flygplats faciliteter

  Det finns 4 hotell vid flygplatsen. Parkroyal är runt 100 m från terminal 2. Medans de andra 3 är runt 600 meter från terminalerna.
  Ni kan också njuta av gratis WI-Fi på hela flygplatsen. I närheten av terminal 2, hittar ni de offentliga duscharna. På utspridda platser på terminal 2 samt terminal 3 , hittar ni stationära mobil laddare.
  Om ni behöver växla pengar finns där växlings kontor vid terminal 1 samt terminal 2

  Hur man kommer till flygplatsen

  Med bil
  Har ni cirka 25 minuters bilfärd via Tullamarine motorvägen. Vill ni köra tullfritt till Melbourne behöver ni använda er av Western Ring Road som också tar er till Melbourne .

  Via buss
  Här finns där ett par alternativ. Skybuss city express avgår var 10:e minut och kör mellan flygplatsen och Melbourne. Från terminal 4 går stadsbussen medans skyttel bussarna avgår från terminalerna 1, 2 och 3.

  Taxi
  Hittar ni enkelt utanför terminal 1, mellan terminal 2 och 3. Samt på botten våningen i terminal 4.Kostnaden för en resa beror såklart på avstånd, plats och restid. Och oftast är där extra kostnader för resa på helgdagar.

  Via tåg
  Om ni tar 901 bussen återkopplar den er enkelt till Craigieburn tåg linjen och tar er ända till Frakston. 

  Använding av dessa tjänster
  För att kunna använda sig av kollektiv trafiken behövs ett myki reskort. Ett sådant kan anförskaffas från SkyBus på terminal 1 och 3. Man kan även köpa och fylla på när man är på bussen. 

  Parkerings tips

  Där finns 2 stora parkerings hus. Den första är lokaliserad ungefär 100 meter från terminalerna 1,2 och 3. Medans den andra är utanför terminal 4. Och här har de även handikapps parkering om så behövs. Och alla bilar är under tak för att skydda mot väder.
  Om ni är i behov av långtids parkering så har de även detta . Från denna parkering behövs det en skyttel buss för att ta sig till någon av terminalerna. Bussen avgår var 5:e minut.

  Nyttiga länkar

  Melbourne flygplats