Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL PÅ IRLAND

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil på Irland - Utforska Republiken Irland med bil

  Hyrbil på Irland

  Med sin naturliga skönhet, djupa historiska arv och livliga kultur är Irland ett land litet nog att upptäcka med bil, men stort nog att du aldrig kommer ha tråkigt. Upplev den genuina gemenskapen i små medeltida byar och landets öppna landskap medan du kör längst en ödelagd väg vid kusten. Denna grönskande ö väst om Storbritannien är ett resmål ämnat för de som vill köra längst sceniska rutter, övernatta på charmiga hotell, se borgar och slott från forntida dar samt äta regionala måltider gjorda på bra råvaror.

  De allra flesta som besöker Irland för första gången dras som magneter till huvudstaden Dublin. Denna stad är, precis som övriga delar av landet, rik på historia och har ett fantastiskt kulturarv som speglar sig i stadens arkitektur, atmosfär och identitet. Staden passar den moderna turisten som enkelt vill kunna ta sig runt mellan olika sevärdheter som Phoenix Park, Kilmainham Gaol och det berömda slottet i hjärtat av centrum. Här finner du mängder av karismatiska pubar som serverar bland annat Guinness, Murphy´s, Harp och så klart äkta irländsk whisky. Vill du slå till på stort kan du till och med besöka Irish Whiskey Museum för att lära dig mer om hur denna klassiska dryck tillverkas och smaka på olika typer och märken. Dublin är en huvudstad full av charm som verkligen innehåller många av de delar som gör Irland till ett unikt och eftertraktat resmål i Europa.

  Men det är inte bara huvudstaden och den östra kusten som bjuder på sevärdheter och upplevelser. Korsar du landet och tar dig till den västra kusen och Galway kommer du även där finna massvis av sevärdheter som till exempel slottet Lynch´s Castle, de mäktiga klipporna Cliffs of Moher och Irlands västligaste punkt Dingle Peninsula. Även den södra delen har mycket att se och populärt är det att ta sig till Cork för att se de färgglada husen vid St. Colman´s Kathedral eller bara för att besöka det sista stoppet för det berömda fartyget Titanic innan det sjönk i april år 1912.

  Som du märker finns det mycket att se och göra i hela landet och ditt bästa alternativ till att hinna med allt är att boka en hyrbil på Irland och ge dig ut på den öppna vägen. Ta dig till ståtliga borgar, slottsruiner som är över 1000 år gamla och medeltidsbyar och städer fyllda av charm. Auto Europe hjälper dig hitta hyrbilen du vill ha, oavsett om de letar efter en bensinsnål och smidig bil eller en stor och rymlig SUV som passar hela familjen. Förutom låga priser på hyrbil i Irland erbjuder vi även omfattande hyrbilsskydd så du inte behöver oroa dig för höga avgifter vid en eventuell skada, brand eller stöld.

  Sedan 1954 har Auto Europe funnits på marknaden och det är vår höga kvalité och kundservice som gör att vi har varit en av de främsta hyrbilsförmedlarna i snart över 70 år. Letar du efter en billig bil att hyra i Dublin, Limerick, Cork, Shannon eller någon annanstans på Irland kan du vara säker på att vi har ett stort utbud på både leverantörer och fordon i olika prisklasser. Vill du spara ännu mer kan du dessutom kolla in våra speciella erbjudanden där vi regelbundet uppdaterar sidan med leverantörer och destinationer som bland annat har gratis GPS, en gratis extra förare, gratis uppgradering till nästa bilstorlek och mer. Du kan också läsa tidigare kunders utvärderingar av hyrbil på Irland eller, om du har några frågor eller behöver hjälp med din bokning, ringa en av våra hyrbilsexperter på +46 10 888 66 52.

  För mer information om att hyra bil på Irland, vänligen klicka på ämnena nedan:

  Våra hyrbilsleverantörer Vanliga frågor Fordons alternativ

  Var kan jag hämta upp en hyrbil på Irland?

  Det vi ser mest hos våra kunder, är att de väljer att hämta upp sin hyrbil i huvudstaden Dublin som utan tvekan är den populäraste destinationen på Irland. Här kan du välja att hämta upp din förbokade bil på flygplatsen, tågstationen eller centralt i innerstan. Även i städer som Killarney, Cork, Kerry, Donegal och Shannon kan du välja att hämta upp bilen på flygplatsen direkt efter du landat eller i centrum vid ett senare tillfälle.

  Auto Europe har tillgång till över 24.000 upphämtningsplatser världen över och var i Irland du än befinner dig kan du vara säker på att Auto Europe har ett alternativ till dig. Dublin är som sagt ett populärt alternativ bland våra kunder och det passar perfekt om du vill utforska landets östra och centrala delar. Vill du utforska de vilda områdena i norr kanske det är bättre att hyra bilen i Slingo, då kan du även passa på att besöka grannlandet Nordirland med sin fängslande natur och spännande kultur.

  Det finns många saker att tänka på när man hämtar upp sin hyrbil, inte bara på Irland utan var i världen man än befinner sig. Om du har några frågor om var du ska hämta upp din bil eller vilket fordon du ska boka, ring gärna vår duktiga reservationsavdelning på +46 10 888 66 52 som kan assistera dig på bästa sätt. De finns tillgängliga alla dagar i veckan och kan besvara dina frågor relaterade till en framtida, pågående eller redan avslutad hyra.

  Billig biluthyrning på de populäraste flygplatserna och tågstationerna på Irland

  • Dublin tågstation

  Boka med de bästa hyrbilsleverantörerna på Irland

  En stor anledning till att kunder har ett så brett utbud på fordon när de ska hyra bil på Irland via Auto Europe är tack vara våra många samarbeten med olika leverantörer. Hos oss hittar du erbjudanden från välkända internationella märken som Hertz, Avis, Thrifty, Enterprise, Budget och National, men även många mindre företag på den nationella eller lokala marknaden. Vilken leverantör du väljer är helt upp till dig och vem som har det bästa priset, fordonet eller villkoren kan skilja sig beroende på vad dina behov och önskemål är. Med hjälp av oss kan jämföra dina alternativ för att kunna ta ett påläst och klokt beslut om vilken leverantör du ska boka med och vilken bilkategori du ska boka från.

  Avis - Hyrbilsinformation Hertz - Hyrbilsinformation Thrifty - Hyrbilsinformation
  Enterprise - Hyrbilsinformation National - Hyrbilsinformation Budget - Hyrbilsinformation

  Om du fortfarande känner dig fundersam eller har frågor angående våra upphämtning/återlämningsstationer på Irland, skicka då iväg ett mail till seres@autoeurope.de eller ring oss på +46 10 888 66 52. Våra medarbetare kan svara på alla frågor relaterade till leverantörernas öppettider, lokala avgifter och vad du gör om du behöver hämta eller lämna hyrbilen utanför ordinarie öppettider.


  Vanliga frågor och svar om att hyra bil på Irland

  Kontakta ossAtt hyra bil till låga priser på Irland har aldrig varit så smidigt som det är tack vara Auto Europes moderna sökmotor. Efter du fyllt i den efterfrågade informationen, jämför den leverantörernas erbjudanden åt dig och presenterar sedan resultatet. Det är sedan upp till dig att avgöra vilket alternativ som är bäst för dig - kanske har en leverantör bättre pris på en ekonomisk bil från minikategorin du kan utforska Dublins historiska gator med medan en annan har bättre pris på en stor familjebil som passar perfekt att utforska den vilda norra regionen med.

  Även om det är väldigt enkelt att boka en bil på vår hemsida, kan det uppkomma en del frågor på vägen. På grund av detta har vi nedan besvarat de vanligaste frågorna vi får höra av kunder som ska hyra bil på Irland. Vi tar upp viktig och nödvändig information relaterad till åldersgränser, lokala avgifter, envägshyra, försäkringar, vägtull och om man kan åka färja med sin hyrbil. Om du har en annan fråga eller känner att du vill ha mer information om något ämne, slå oss en signal så förklarar en av våra hyrbilsexperter vad det är som gäller.


  Hur gammal behöver jag vara för att hyra bil på Irland?

  Ska du hyra bil på Irland är det viktigt att du har koll på åldersvillkoren, som kan skilja sig mellan olika länder, destinationer, fordon och leverantörer. Om du är under 26 år och ska hyra en bil kan du behöva betala extra, i vissa fall kan totalpriset till och med fördubblas. På grund av detta är det viktigt att du läser villkoren innan du kommer för att hämta upp hyrbilen. Samma kan gälla för seniora förare. På Irland har vissa leverantörer en extra avgift för seniora förare och en del hyr inte ut bilar till personer över 75 år, medan vissa har en max ålder på 79 år. Förare mellan 75-79 kommer bli ombedda att lämna ett läkarintyg som konstaterar att de är vid god hälsa samt ett utdrag från sitt försäkringsbolag som säger att de inte varit med om någon bilolycka under de senaste fem åren. Båda dokumenten behöver vara daterade inom 30 dagar av angivet upphämtningsdatum.

  Alla åldersgränser och annan åldersrelaterade villkor kommer stå tydligt på vår hemsida under PrisdetaljerInformation om Chauffören. Där kan du se minimum ålder, maximum ålder och eventuella extra avgifter för unga förare eller seniora förare, samt vad det kostar att lägga till en extra förare med din bilhyra. Samma information kommer stå på din Auto Europe voucher som du får efter en slutförd bokning.

  Kom ihåg att alltid uppge din rätta ålder när du bokar en bil via oss, detta är för att vi ska kunna ge dig korrekt information angående eventuella villkor och restriktioner. Om du ska hyra bil för första gången, kan vi rekommendera att du läser vårt blogginlägg om vad du ska tänka på om du aldrig hyrt en bil innan. Där hittar du massvis av råd och tips på till exempel vilka dokument du behöver och om vilka lokala avgifter du kan förvänta dig.

   

  Kan jag hämta upp en hyrbil på Irland på ett ställe och lämna på ett annat?

  Ja, på Irland är det möjligt att hämta upp hyrbilen på ett ställe och lämna den på ett annat. Det är inte helt ovanligt att denna typ av envägshyra är gratis om man hämtar och lämnar fordonet innanför Irlands gränser, vissa företag tar dock en extra avgift. Det är också möjligt att genomföra en internationell envägshyra där man hämtar bilen på Skottland och sedan lämnar den i Belfast, Nordirlands huvudstad. Vänligen uppmärksamma att detta inte är möjligt med alla leverantörer och fordon, samt att en extra avgift tillkommer.

  Det är viktigt att du som kund berättar för oss om dina resplaner; var du ska hämta/lämna fordonet samt om du planerar att resa till några andra länder eller öar under din hyra. Detta är så vi ska kunna förbereda dig på eventuella extra kostnader eller restriktioner. Om det skulle vara så att du, efter du bokat en hyrbil på Irland, upptäcker att det tillkommer kostnader eller restriktioner som inte passar dig och din resa, kan du helt kostnadsfritt avboka din bil upp till 48 timmar innan angivet upphämtningsdatum. Självklart kommer du kunna se alla reserestriktioner och lokala avgifter på vår hemsida redan innan du bokar bilen, men om du skulle missa att läsa villkoren kan vår kostnadsfria avbokning rädda semesterbudgeten.

  Du kan se en bils reserestriktioner och envägsavgift på vår hemsida genom att klicka på den blåa knappen Prisdetaljer, där du hittar alla villkor.

  Det är den lokala leverantören som tar betalt för envägshyra, inte Auto Europe. Det innebär att detta är en lokal avgift som betalas i samband med upphämtningen, vi kommer dock informera dig om den i förväg. Det är också värt att nämna att priset kan variera beroende på fordonskategori, fordon, hyresperiod, hyreslängd, upphämtning och återlämningsplats såväl som mellan olika leverantörer.

  Hyr du bil på Irland kan du oftast besöka Nordirland utan extra kostnad. Du kan även besöka Storbritannien (Skottland, England och Wales) med din hyrbil, men med störst sannolikhet kommer det tillkomma en extra kostnad som betalas lokalt. Du kan inte ta med hyrbilen till Europas fastland eller Afrika (Marocko, Tunisia, Algeriet m.m.). Om du önskar utforska Irland med bil och sedan ta dig an den europeiska kontinenten rekommenderar vi därför att först hyra en bil på Irland och sedan en ny på Europas fastland. Uppmärksamma också att inresa till Storbritannien inte är tillgängligt med alla fordonskategorier och med alla leverantörer. Det går heller inte att hyra bilen på Irland och sen lämna den i Storbritannien, även om inresa är tillåtet till ett annat land innebär inte det att internationell envägshyra är det. Vänligen meddela oss dina resplaner så kan vi berätta för dig om det är okej eller inte. Om du kör fordonet utanför hyreslandet är det också du som är ansvarig för att alla dokument som krävs finns, att säkerhetsreglerna följs samt eventuella vägtullar och andra avgifter.

   

  Behöver jag ett kreditkort för att hyra bil på Irland?

  Ja, det är viktigt att du är införstådd i att ett kreditkort behövs för att du ska kunna hämta ut din bokade bil på Irland. Att komma till upphämtningskontoret utan kreditkort är ingen bra idé eftersom det i värsta fall kan resultera i att du blir utan bil, och i minsta fall att bilhyran blir mycket dyrare än du först räknat med. Ett kreditkort krävs för att du ska kunna lämna säkerhetsdepositionen som leverantören kräver innan de lämnar ut fordonet. När hyran är avslutad kommer du sedan få tillbaka depositionen på ditt kreditkort, förutsatt att där inte är några skador på hyrbilen eller att du fått böter av något slag.

  Bli inte förvånad om du kommer till upphämtningskontoret med ett debitkort och det inte accepteras. Var i världen du än hyr bil krävs det ett kreditkort (inte debit), detta är standard inom hyrbilsbranschen. Kreditkortet måste också ha en så pass hög summa att hela depositionsbeloppet kan låsas på det. Hyr du en bil från vår premium/lyxklass kan leverantören också kräva att två kreditkort uppvisas som säkerhet, detta är på grund av fordonets höga värde.

  Kreditkortet måste vara utställt i huvudförarens namn, det vill säga den persons vars namn bokningen är gjord i. De två vanligaste kreditkorten som accepteras är Visa och Mastercard, men vänligen dubbelkolla alltid villkoren. Efter du klickat dig in på en specifik bil på vår hemsida, ser du vilka kreditkort och betalningsmetoder som accepteras av den lokala leverantören genom att trycka PrisdetaljerInformation om Leverantörens Betalningspolicy. Samma information kommer även stå på din bokningsbekräftelse/voucher som Auto Europe skickar till dig efter du genomfört en bokning på vår hemsida. Vänligen läs igenom villkoren noga så att du kan få en lyckad hyrbilsupplevelse utan oväntade kostnader eller restriktioner.

  Vänligen uppmärksamma att Auto Europe inte heller godkänner debitkort. Det innebär att den första betalningen du gör till oss efter du har hittat en billig hyrbil på Irland som du vill boka, kan du inte heller betala med hjälp av debitkort. Under bokningen och i samband med upphämtningen kommer du alltså behöva ett kreditkort. Än en gång, krav på kreditkort är standard inom hyrbilsbranschen och det kommer alltid behövas var i världen du än hyr bil. Läs gärna mer om kreditkort och säkerhetspant vid bilhyra på vårt blogginlägg.

   

  Vilka är de viktigaste körreglerna på Irland?

  Det första du ska vara beredd på när du kör på Irland är att det är vänstertrafik. Det innebär att du kör på vänster sida om vägen och, om du behöver köra om någon, gör du det på höger sida av fordonet du ska passera. Detta är en vanesak och har du aldrig kört med vänstertrafik innan uppmanar vi till försiktighet. På Irland är det olagligt att prata i telefon (även handsfree) och sms:a eller hålla på med någon typ av skärm medan man kör. För att undvika böter bör du därför stanna om du behöver ringa ett samtal eller ändra adressen i din GPS. Säkerhetsbälte är obligatoriskt för alla passagerare och kan även det resultera i böter om det inte följs.

  Att köra under påverkan av alkohol är något som inte accepteras på Irland och som myndigheterna ser allvarligt på. Lagarna följer EU:s riktlinjer vilket innebär att promillehalten ligger på 0.02 mg/ml för de med mindre än två års körerfarenhet, och 0.05 för resterande bilister. Vi uppmanar till att dricka med måtta och att aldrig kombinera alkohol men bilkörning. På Irland har trafikpolisen, som lokalt är kända som The Gardai, rätten till slumpmässiga kontroller där de ber dig om ett blåstest. Detta kan ske när och var som helst, och skulle du befinna dig över den tillåtna promillegränsen kommer ditt fordon att beslagtas och du kommer få böter och kan till och med riskera fängelse.

  Fortkörning är också något trafikpolisen inte ser positivt på. I de flesta städer och byar ligger hastighetsgränsen på 50 km/h, medan landsvägar har 80 km/h (hastighetsgränserna visas på vita skyltar), dubbelfiliga landsvägar 100 km/h (hastighetsgränserna visas på gröna skyltar) och motorvägar upp till 120 km/h (hastighetsgränserna visas på blåa skyltar). I storstäder som huvudstaden Dublin finns det också en del områden som kan ha ännu längre hastighetsgränser, bland annat finns det i Dublin en del vägar som har 30 km/h som hastighetsgräns.

  Det som är bra för turister som ska utforska Irland med bil, är att vägskyltarna ofta är skrivna på både engelska och iriska. Detta ger dig chansen att lära dig lite iriska samtidigt som du förstår vägskyltarnas direktioner. I de avlägsna områden där iriska är det främsta språket, det vill säga i en gaeltacht, förekommer dock inga vägskyltar på engelska. Men frukta inte! Irland är känd för sitt vänliga och hjälpsamma folk så kör du vilse eller behöver en vägbeskrivning för att hitta rätt är det bara att fråga lokalbefolkningen. Med störst sannolikhet kommer de med glädje hjälpa dig och peka dig i rätt riktning.

  I städer och på motorvägar finns det gott om bensinmackar där du kan fylla på med både bränsle och lite snacks. I de lite mer öde områdena, vilket det finns gott om på Irland, kan det gå många mil mellan bensinstationerna dock. Kör du på en sådan landsväg rekommenderar vi att ta det säkra före det osäkra och fylla på bensintanken när du har chansen.

  Reser du till Irland med familjen och har barn under 3 år måste de sitta i en lämplig barnstol. Även barn under 11 år, eller som är kortare än 130 cm, måste sitta i barnstol eller på bilkudde i baksätet. Detta går att hyra tillsammans med din bil men priset kan variera mellan de olika leverantörerna, du kommer alltid kunna se kostnaden för bilstol/bilkudde på vår hemsida innan du slutför en bokning.

  Som i de flesta länder är det viktigt att alltid ha alla viktiga dokument med sig i bilen när man kör, detta inkluderar körkort, hyreskontraktet, fordonets försäkringspapper och registreringsbevis. Detta kan behövas om du blir stoppad av polisen eller om du är med om en olycka. Skulle du vara med om en olycka i din hyrbil på Irland ringer du 112 eller 999 för polis, ambulans eller brandkår. Var beredd att kunna uppge din personliga information, din exakta adress (eller landmärken på vad du befinner dig), detaljer om vad det är som hänt samt om där är några skadade och i så fall mer information om det. Du kan också läsa vår guide om vad du behöver göra om du är med om en olycka i din hyrbil där vi tar upp viktig information om vem du ska kontakta och så vidare.

   

  Behöver jag betala vägtull när jag kör min hyrbil på Irland?

  Det finns cirka ett dussin tullvägar på Irland, om du kör på någon av dem behöver du betala tull. På stora vägar som M1, M4. East Link Bridge och West Link Bridge förekommer det vägtull och kostnaden varierar beroende på vad för typ av fordon du kör. Priset brukar ligga på mellan 1.00 - 6.00 euro där stora fordon med tunga motorer har det dyraste priset, till exempel lastbilar. Det enklaste sättet att betala är att registrera ett Toll Tag konto online eller genom så kallade Payzones Outlets som finns på utvalda återförsäljare (så som tidningsbutiker, matbutiker och parkeringshus). Kör du på en tullbelagd väg utan att betala kommer du få en böter som höjs ju längre du låter den ligga obetald.

  Dublins C-formade motorväg M50 är den enda vägen med barriärfria vägtullar i hela landet. Tullavgiften måste betalas innan klockan 20.00 dagen efter du kört på den, görs inte det kommer en extra avgift tillkomma och därefter höjs priset ännu mer ju längre den förblir obetald. Du kan undvika straffavgifter genom att betala vägtullen direkt på eFlow:s hemsida.

  Det är värt att nämna att det går att utforska Irland fullt ut utan att köra på tullbelagda vägar, det kanske tar lite längre tid bara. Det finns gott om alternativ till de snabba motorvägarna som du kan köra på helt gratis, det kan krävas lite planering från din sida dock. Till hjälp kan du använda dig av den Irländska transportstyrelsen hemsida som tydligt markerar ut på en karta var vägtullarna befinner sig. På samma sida hittar du även mer information om priset för vägtullarna samt hur du betalar för din körsträcka.

   

  Vilken typ av försäkring behöver jag till min hyrbil på Irland?

  Ska du boka hyrbil på Irland med Auto Europe ingår alltid alla de försäkringar lagen kräver för att du ska få köra bilen. I vårt baspaket ingår det bland annat Kollisionsskydd (CDW), Brandskydd och Stöldskydd (TP) med en självrisk som minskar ditt ekonomiska ansvar i händelse av skada, brand eller stöld. Med vissa leverantörer finns det heller ingen självrisk vilket innebär att ditt ekonomiska ansvar minskar ännu mer. Vänligen läs vår guide om olika hyrbilsskydd för att lära dig mer om vilket skydd/försäkring du ska välja när du ska bila på Irland med en hyrbil.

  Det ingående Kollisionsskyddet (CDW) inkluderar inte däck, fönster, sidospeglar, underrede, inredning, tak, motor eller skador på bilnycklar eller lås. Vill du även att dessa delar ska vara inkluderade i skyddet kan vi rekommendera Auto Europes mest köpta skydd Fullt skydd mot skada som ger återbetalningen av självrisken. Fullt skydd mot skada täcker hela fordonet (inkluderat däck, fönster, sidospeglar, underrede, inredning, tak, motor samt skadade eller borttappade nycklar) och är ett omfattande skydd som ger dig lugnet du behöver på semestern. Vänligen uppmärksamma att Fullt skydd mot skada är ett återbetalningsskydd, detta innebär att den lokala leverantören först kommer debitera dig för skadan och Auto Europe kommer sedan återbetala dig hela beloppet. Detta förutsatt att du har följt Auto Europes riktlinjer angående polisrapport, olycksrapport, bildbevis och så vidare. Läs mer om Fullt skydd mot skada och hur det fungerar här.

  All denna information kommer vara tillgänglig för dig under bokningen. Efter du fyllt i din upphämtningsplats, återlämningsplats, datum och ålder i vår sökmotor ovan och tryckt Sök, kommer du få fram än mängd alternativ. Ta din tid och välj sedan ett fordon som verkar intressant. Efter du tryckt dig in på en specifik bil kan du trycka på Prisdetaljer och sedan antingen Pris med baspaket för att se vad som ingår med baspaketet, eller Pris med återbetalning av självrisken med Fullt skydd mot skada för att se vad som ingår med Fullt skydd mot skada. Uppmärksamma att skyddet Fullt skydd mot skada inte är tillgängligt på alla fordon med alla leverantörer.

  Det är inte helt ovanligt att kunder blir erbjudna att köpa till försäkringar eller skydd lokalt när du anländer till upphämtningsdisken. Det kan handla om att den lokala personalen erbjuder Personlig olycksfallsförsäkring (PAI), Personligt olycksfallsskydd (PEC), Super CDW, Vägassistans eller något annat skydd. Det är viktigt att komma ihåg att detta alltid är helt frivilligt och att Auto Europe inte ansvarar för lokalt köpta skydd eller produkter. Med andra ord, Auto Europe kan inte erbjuda pengarna tillbaka även om du i efterhand upptäcker att du inte hade behövt köpa ytterligare försäkring vid upphämtningsdisken. Om personalen insisterar och du känner dig osäker är det bättre att ringa oss så vi kan berätta vilket skydd du har via Auto Europe och hur det fungerar. Vi är helt transparenta med alla våra kostnader och vilken täckning våra skydd har och svarar gärna på alla dina frågor.

  Sist men inte minst vill vi tipsa om vårt blogginlägg som tydligt förklarar de olika försäkringarna och skydden som man kan bli erbjuden när man ska hyra bil på Irland.

   

  Kan jag lägga till en extra förare till min hyrbil på Irland?

  Ja, du kan enkelt lägga till en extra förare när du bokar en bil på vår hemsida eller vid upphämtningsdisken när du anländer på Irland. Med vissa leverantörer ingår detta dessutom redan i priset och du behöver inte betala något extra, andra tar en avgift som betalas lokalt. Avgiften varierar mellan olika leverantörer och baseras vanligtvis på antalet dagar.

  Oavsett om den första extra föraren är inkluderat i priset eller inte, kommer hen behöva registreras hos leverantören. Detta innebär att samma krav som ställs på huvudföraren när det kommer till dokumentation, gäller för alla extra förare. Alla som ska köra hyrbilen kommer vara tvungna att uppfylla ålderskraven, ha ett giltigt körkort samt skriva på ett kontrakt i samband med upphämtningen. Om en oregistrerad person skulle köra hyrbilen utan leverantörens godkännande innebär det att alla skydd och försäkringar slutar att gälla. Skulle ni vara med om en stöld, brand eller olycka är den oregistrerade chauffören alltså helt personligt ansvarig för alla skador och kostnader. Det är därför extremt viktigt att alla chaufförer som ska köra bilen, hur kort sträcka det än är, registreras och anmäls till leverantören i förväg.

  För att se om en leverantör tar en avgift för extra förare, och i så fall hur hög denna avgift är, kan du klicka på PrisdetaljerInformation om Chauffören. Detta alltså efter du klickat dig fram till en specifik hyrbil på vår hemsida. Här ser du alla villkor, avgifter och krav på extra förare och huvudföraren. Om något är oklart eller du inte hittar vad du letar efter, ring oss gärna på +46 10 888 66 52 så hjälper vi dig. Du kan också kolla in våra erbjudande där den första extra föraren är inkluderad i priset, vi har massvis av sådana erbjudanden ute i världen.

   

  Kan jag åka färja med min hyrbil på Irland?

  Ja, men du måste få detta bekräftat innan du gör det. Vänligen uppge din resplan och vilka färjor du planerar att åka med i samband med din bokning så vi kan bekräfta med den lokala leverantören att det är okej. Irland är fylld av floder så det är inte helt ovanligt att behöva ta en färja över till andra sidan, du kan förvänta dig att priset för detta ligger någonstans mellan 4.00 – 35.00 euro för en bil, cykel eller fotpassagerare.


  Andra uthyrningsalternativ på Irland

  Kombinera Auto Europes stora utbud med vår serviceinriktade personal och att vi har biluthyrning till bästa pris på Irland så har du en hyrbilsförmedlare i världsklass. Boka en billig minibil att köra runt Dublins sevärdheter med som dessutom är bensinsnål och lätt att parkera. Ska du köra bland de öppna landskapen för att se medeltida slott som Roscommon Castle, Glenveagh Castle eller Parkes Castle kan det vara bättre med en lite bastantare bil, till exempel en Standard/Full-Size eller en SUV. Resesällskapet spelar också stor roll på vilken fordonskategori du ska välja mellan; en jobbresa kräver inte samma fordon som en familjesemester, och en romantisk weekend-resa till Galway eller Cork kräver inte samma fordon som en road trip med vännerna. Oavsett om du är på jakt efter en bil från minikategorin, ekonomiklassen, mellankategorin, minibuss eller en lyxig cabriolet hjälper Auto Europe dig att finna det du söker.

  Du kan se hela vår fordonsflotta på Irland här.

  Hyra lyxbil på Irland Hyra minibuss på Irland Hyra husbil på Irland

  Hyra lyxbil på Irland - Utforska den grönskande ön som gör upp Irland i stil med ett fordon från vår exklusiva lyxkategori. Bege dig till ikoniska städer som Galway och Shannon med en bil som matchar städernas vackra utseende och arkitektur. Hyr dina drömmars bil via oss redan idag!

  Hyra minibuss på Irland - Kör längst södra kustens vackra landskap i en minibuss som har plats för alla dina vänner eller hela din familj (plus all din packning). Skapa minnen för livet medan ni upptäcker Irlands härliga miljö och kultur bekvämt i ett fordon från en av våra största kategorier.

  Hyra husbil på Irland - Auto Europe samarbetar med de främsta hubilsleverantörerna på Irland och du kan därför via oss även boka ditt framtida semesterhem på hjul. Upplev Irlands vilda natur på bästa sätt med en husbil som är fullt utrustad med kök, toalett, dusch och allt du behöver för en bekväm resa.

  Nyttiga länkar

  Reseguide och information om Irland