Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I DUBLIN

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över
  Varför boka med oss
  • Jämför företag för bästa pris
  • Gratis avbokning 48 h innan upphämtning
  • Inga kreditkortsavgifter
  • Kundservice tillgängligt 7 dagar i veckan
  • 24 000 upphämtningsstationer världen över

  Hyrbil i Dublin till de bästa priserna

  Dublin är den underbart levande huvudstaden i Irland. Det finns ingen brist på platser att se och saker att göra här! Och det bästa är att Dublin är mycket väl välkomnande till alla turister från hela världen med sitt fotgängarvänliga centrum delat av floden Liffey. Det stora utbudet av restauranger, pubar, affärer, museer och grönområden omvandlar energin i Dublin och fängslar sina besökare.

  Förboka din hyrbil i Dublin redan idag eller in och läs tidigare kunders utvärderingar av hyrbil i Dublin här. Genom att ha en hyrbil på semestern eller affärsresan ger du dig själv möjligheten att styra helt själv över din egen tid. Du behöver inte passa några tidtabeller och du tar dig precis dit du själv vill. Utforska landet eller omgivningarna kring där du bor, möjligheterna är oändliga. Med en hyrbil från Auto Europe erbjuds du hög kvalitet till fantastiska priser oavsett i var i världen du hyr din bil.

  Hur är trafiken i Dublin?

  Ska du hyra bil i Dublin kan det vara bra att känna till lite av hur staden är uppbyggd med sina vägar. Att köra i Dublin är relativt lätt, eftersom de flesta gatorna är väl underhållna och utrustade med trafikskyltar. Utgår du från flygplatsen, är M50-rutten det snabbaste sättet att nå stadens centrum. De som kommer från södra delen av ön kan köra på M8 från Cork och M9 från Waterford. För att lättare navigera i den irländska huvudstads okända gator, har Dublin City Councils webbplats rekommenderat vägar som kommer att bidra till en problemfri körupplevelse. Håll dig informerad om trafikmönster och hinder genom att ställa in LiveDrive, 103,2 FM. Det är viktigt att komma ihåg att busslinjer finns på de flesta huvudvägarna i staden och under vissa timmar (vanligtvis måndag till lördag från 07:00 till 19:00) får man inte köra på dem.

  • Irland har vänstertrafik.
  • Skyltarna visar avstånd i kilometer och det kan förekomma fartkameror.
  • Det är inte tillåtet att använda handhållen mobiltelefon under körning. Böterna är dyra

  För mer information, klicka här.

  Vart kan jag parkera min hyrbil i Dublin?

  Betalparkeringar är utbredda i Dublin och baseras på de utvalda färgzonerna som skiljer parkeringskostnaden. Den gula zonen har till exempel vanligtvis mycket hög efterfrågan och timavgiften kostar 2,90 euro. Å andra sidan har låga efterfrågezoner som orange en taxa på bara €1/timme. Spara några mynt för gatumätare och hänvisa till skyltar för begränsade varaktighetsbegränsningar och i timmar är den uppmätta parkeringen gratis. Med en app kan du betala för parkering på gatan från din egen mobiltelefon. Det finns också många offentliga parkeringsgarage som erbjuder timpriser som varierar från €2,50 per timme till cirka €3,10 per timme.

  Dublins flygplats

  Dublins flygplats är en medelstor europeisk flygplats i samma storlek som Arlanda ungefär. Med flygningar både nationellt, internationellt och interkontinentalt kan man flyga till Nordamerika, Afrika och Asien direkt utan mellanlandning från Dublin. Du kan även ta dig till London på bara en timme. Från flygplatsen tar man sig lättast med buss eller taxi om man inte vill hämta ut sin hyrbil direkt på flygplatsen.

  Dublin Airport (DUB)
  Hemsida: www.dublinairport.com
  Adress:Collinstown Fingal, Dublin County, Irland
  Officiellt namn:Dublin International Airport (DUB)
  Telefonnummer:+353 (0)1 814 4717

  Att göra i Dublin

  Den här otroliga staden har ett brett utbud av platser att besöka. Från turistiska sevärdheter till restauranger, autentiska pubar och shoppinggator, finns det något för alla här. Resenärer som har mycket tid på sig kan utforska Dublin i sin egen takt och lära känna de olika områdena på båda sidorna av floden Liffey. Men för de som letar efter en snabbguide rekommenderar vi några platser som verkligen är värt ett besök i Dublin. Historieälskare kommer att bli underhållna med Little Museum of Dublin, Kilmainham Gaol, Saint Patrick's Cathedral och Dublin Castle. Phoenix Park, St Stephens Green och även Dublins Zoo är de perfekta ställena att slappna av på och njuta av naturen. Kvällen avslutas på bästa sätt genom att avsluta på det berömda Guinness Storehouse, eller på en traditionell folklig irländsk show.

  • Kilmainham Gaol: Denna överraskande attraktion är en av de största oupptagna fängelserna i Europa, som drevs från 1780-talet till 1920-talet. Historien bakom barerna är så rik att ett besök här är värt tiden! Denna plats byggdes med det ursprungliga syftet att hålla offentliga avrättningar. Under åren hördes tal om överfulla celler och till och med fångar så unga som 7 år gamla. För närvarande är Kilmainham Gaol ett museum på irländsk nationalisms historia, med ett konstgalleri på översta våningen som visar målningar och smycken från sina fängslade fångar.

  • The Little Museum of Dublin: Denna lilla pärla nära St Stephen's Green skapades nästan helt genom offentliga donationer! Även lokala tidningar beskrev det som "Dublins bästa museumserfarenhet". De som är intresserade av att lära sig mer om den rika historien i Dublin kan inte missa denna plats. Se bara till att du bokar dina biljetter i förväg, eftersom guidade turer säljer mycket snabbt, och hoppa inte över de fascinerande berättelserna som berättas av guiderna. Som en extra bonus kommer fans av det irländska bandet U2 att ha en trevlig överraskning på översta våningen i detta museum.

  • Croke Park Stadium Tour & GAA Museum: Gaelic sport (Gaelic fotboll, handboll och camogie) är älskade av nationen, så det är inte förvånande att Irland har ett museum som helt och hållet är dedikerat till dem. Du kan lära dig mer om dessa genom att utforska GAA-museet, beläget nära Croke Park. Med en kapacitet på 82 300 personer är detta den tredje största stadion i Europa. Guidade turer ger tillträde till VIP-området och mediacenter, omklädningsrummen, spelarnas tunnel och till och med hemligheterna bakom deras gröna gräs!

  • Irish Whiskey Museum: Ingen borde lämna Irland utan att ha druckit åtminstone en sipp av sin mest kända nationella dryck. Beläget nära Trinity College Dublin är det irländska whiskymuseet en interaktiv och rolig aktivitet för vuxna där provsmakning ingår. Här är det möjligt att lära sig mer om ursprunget för denna dryck, liksom destillationstekniken och utvecklingen av whisky i Irland och i världen. De som är intresserade av detta ämne kan också gå till Guinness Storehouse, där besökare kommer att kunna ta en pint och en njuta av den vackra utsikten från taket.

  • Phoenix Park: Phoenix Park ligger inte långt från stadens centrum och är en av huvudstadens mest kända landmärken, med 354 års härlig historia. Denna jättepark har 1752 hektar och består av 30% träd, som huvudsakligen är ekar, limes, sycamores och kastanjeträd. Där kan du också besöka ett Zoo, en vikingakyrkogård, Ashdown Castle, Wellington Monument, ett racerbana och flera andra attraktioner. Du kan till och med möta en hjort som promenerar fritt i gräset. Legenden säger att lejonet från logotypen till MGM-filmstudior föddes i denna park!

  Bästa dagsturerna med min hyrbil i Dublin

  Varför inte dra nytta av din vistelse i Dublin och upptäcka även närliggande platser? Om du ska hyra bil i Dublin och letar efter idéer för en rolig eftermiddag, läs mer om vår golfinspirerade roadtrip. Vi rekommenderar även dagsutflykter utanför Dublin som tar dig närmare naturen och låter dig uppleva Irlands förtrollande landsbygd.

  Cliffs of Moher

  Den vackra kustregionen County Clare ligger över ön, och det är värt att besöka och spendera en heldag där. Ta en trevlig bilresa vid havet till klipporna och uppskatta det slående landskapet. Njut av lugna promenader, lär dig om geologiens och historia, njut av en trevlig måltid i Galway och utforska den fantastiska Burren National Park. Detta är det perfekta stället för dig som vill varva ner och lämna de travla gatorna i Dublin, och utforska Wild Atlantic Way och 700 meter höga klippor.

  Blarney Castle

  Ungefär tre timmar söder om Dublin ligger det imponerande Blarney Castle. Denna resa tar dig genom pittoreska områden som County Tipperary och County Kildare tills du kommer till det förstörda slottet som ligger den berömda Blarney Stone. Legenden säger att en kyss på denna sten ger gabbens gåva och vältaliga, charmiga tal! Ta tillfället i akt att besöka den närliggande staden Cork och ta en snabb bit på den engelska marknaden. Du kan utforska det pittoreska centrum, njuta av lite shopping och besöka den stora St Finn Bar-katedralen.

  Game of Thrones Tour

  För GOT fans och de som är redo för en spännande vandring, rekommenderar vi att man tar denna Game of Thrones.turen. Du kan utforska miljön på egen hand med biluthyrning i Dublin, eller boka en guidad tur från en lokal turistbyrå. HBO-serien som gav livet till George R.R.Martins bästsäljande bokserie "En sång av is och eld" filmade flera scener i Irland. Winterfell ligger till exempel bara två timmar norr om Dublin vid Castle Ward. Du kommer också att komma över kända ruiner och skogar - men vi kommer att sluta här, eftersom vi inte vill förstöra överraskningen med några spoilers!

  Geografisk information & historia

  "Black pool" är det gæliska namnet för Dublin, där Poddle-strömmen mötte floden Liffey för att bilda en djup pool vid Dublin Castle. Staden ligger på Irlands östra kust vid mynningen av floden Liffey. Ytterligare vattenkroppar, inklusive floden Tolka och Royal Canal passerar genom stadens urbana landskap. Dublin var Ursprungligen en vikingastad och har varit en viktig stad under hela dess uppkomst och fall. Dublin har fått ytterligare kändisskap i det moderna samhället som ett kulturellt och historiskt nav. Från 1800-talet är det illustrerade manuskriptet, Kells bok, inrymt i Trinity College-biblioteket och drar tusentals besökare varje år, medan viktiga monument, såsom Dublin Castle och Dublins samtidiga Spire, också lockar turister.

  Dublin är idag en viktig ekonomisk och kulturell huvudstad med en befolkning på 1 273 069 spritt på 123 kvm land. Rolig fakta: Dublin är känt som "Fair City". Dublin är en av de grönaste huvudstäderna i Europa, med endast fem procent av befolkningen som inte når inom en fem minuters promenad från en park eller ett annat friluftsområde. Dublins klimat lutar mot tempererat väder, i motsats till extrema förhållanden under säsongerna juli är vanligtvis den hetaste månaden i Dublin med i genomsnitt 16 ° C medan temperaturen i januari kan vara så låg som 5 ° C. Det är en balanserad spridning av nederbörd året runt, men augusti är årets våtaste månad. Perioden med de flesta dagliga solskenstimmarna är 6,3 timmar i maj.

  Ta sig runt i Dublin

  Om du vill ta dig runt på annat sätt än med hyrbil i Dublin finns det många andra alternativ. Dublin som den mest framstående staden i Irland har ett omfattande kollektivtrafiksystem. Dessa resetjänster tillgodoser staden Dublin och förbinder även passagerare med mer avlägsna destinationer inom landet, som Cork och Galway. Dessutom erbjuder dessa städer ett kort som kallas Leap Card, som finns tillgängligt från National Transport Authority - ett bekvämt sätt att betala för kollektivtrafik. Ett 7-dagars besökare Leap Card kostar till exempel €40 och kan valideras genom att helt enkelt använda Touch On-maskinerna i bussar eller tågstationer.

  Busstation: Det finns ett omfattande bussystem som serverar både Dublins centralstad och förorter, med över 200 busslinjer. Dublin Bus är den primära kollektivtrafiken, kompletterad med mindre företag. Priserna beräknas vanligtvis på avstånd och betalas med hjälp av Leap Card, samt mynt. Med över 110 linjer som går från 6:30 till 23:30 och speciella linjer under de sena timmarna är det enkelt att ta sig runt i Dublin med buss. Turister som vill ta sig från flygplatsen till stadens centrum kan ta linje 41, som löper var tionde minut och kostar €3,30.

  Tågstation: Dublins järnvägssystem fungerar som både som transportmedel för pendeltrafiken och transport från D.A.R.T. (Dublin Area Rapid Transit) och finns längs Irlands kust, medan andra linjer, till exempel Luas, går inåt landet. Luas är ett tåg som är organiserat i två linjer (Red, västerut till Saggart, och Green, som går söderut från staden till Brides Glen) och de som reser ensama eller med tur-returresa kan köpa en biljett för 3,60 €. Utöver dessa alternativ finns det gott om taxibilar och cykeluthyrningsföretag i Dublin. Dublinbikes är till exempel ett företag som erbjuder flera stationsterminaler spridda över hela staden, där man kan köpa ett månadskort eller en 3-dagars biljett. Taxibilar finns också lätta att hittta på Dublin gator. Att ta en taxi från flygplatsen till stadens centrum kostar till exempel ca 20-25 euro.

  Bra länkar

  Turistinformation Dublin