Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I SHANNON

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil i Shannon – Boka och spara

  Du kan hämta ut din hyrbil i Shannon och påbörja din bilsemester på Irland direkt från flygplatsen. Staden är perfekt lämpad som utgångspunkt för att utforska natursköna grevskapet Clare och resten av Irland. Med dagliga lågprisflyg till Shannons flygplats brukar många resenärer påbörja sin resa på Irland just härifrån och sedan resa vidare, varför vi samarbetar med flertalet uthyrare som kan leverera allt från miniklassbilar till minibussar.

  När du bokar med Auto Europe får du ett stort utbud bilar att välja mellan till marknadens lägsta priser. Det viktigaste för oss är din resa och vi kan ge dig råd på vårt gratisnummer eller via e-post om hur du hittar precis den storlek du behöver för din resa, framför allt när det kommer till bagageutrymme. Tänk på att på Irland är det vänstertrafik och därför blir även växelspaken spegelvänd. Därför kan välja mellan om du vill köra med automatväxel eller om du hellre hanterar en manuell växellåda på vår hemsida. Behöver du hjälp med att boka kan du alltid ringa vår svensktalande hyrbilsexperter.

  Trafik och parkering

  Shannon liten stad med endast 10000 invånare, byggd för att husera flygplatsens personal samt kringliggande industrier och företag anslutna till flygplatsen. Staden har därför breda gator och nyplanerad vägstruktur. Inne i tätbebyggda områden får du köra upp till 50 km/h (31 mph), upp till 100 km/h (62 mph) på landsvägar och upp till 120 km/h (74 mph) på motorvägar.

  Om du ska köra ute på landsbygden, vilket du troligtvis kommer att göra om du åker bil på Irland, så är det en god idé att alltid fylla upp bensintanken när du är inne i en stad eller en by innan du åker vidare då bensinstationerna ute på landsbygden är utspridda och ej vanligt förekommande, samt att priset vid dessa stationer generellt är mycket högre än vid större samhällen. När du kör ute på landsvägarna är sannolikheten hög för att du kommer att stöta på jordbruksmaskiner samt får som blockerar vägen. Se därför till att alltid vara vaksam och anpassa farten efter sikten.

  Det är enkelt att ta sig över hela Irland från Shannon. Motorväg E20, som går till Dublin via Limerick, börjar precis utanför flygplatsen. M18 kan ta dig norrut i landet via Galway och från Limerick, strax sydväst från Shannon, kan du ta N20 ner till Cork eller via N24 till motorvägen M8 och ner till Cork.

  Du kan läsa mer om trafikregler på Irland i vår körguide som du hittar här.

  Parkering

  När du parkerar i Shannon ska du ta hänsyn till de gula linjerna som är målade på parkeringsrutan, eftersom dessa betecknar restriktionerna för din parkering. Två linjer indikerar att parkering är förbjuden. En enkel linje betyder att parkering inte är tillåten mellan kl. 08.00 till kl. 18.30 från måndag till lördag. En bruten linje betyder att det är tillåtet att parkera med restriktioner som finns skyltade i anslutning till parkeringsplatsen.

  Glöm inte att vara noga med att kontrollera alla skyltar nära parkeringsplatsen för eventuella undantag eller andra restriktioner för att undvika oönskade överraskningar

  Geografisk information

  Uppkallad efter floden Shannon ligger staden med samma namn i grevskapet Clare, vid träskmarkerna kring Shannon flygplats. Staden är nästan helt ny och byggdes på 1960-talet enbart för att besörja flygplatsens personal. Sedan dess har samhället växt till att omfatta kringliggande industrier och andra företag som servar invånarna. Staden fick dock stadsrättigheter först år 1982.

  Klimatet i Shannon kan vara lite lurigt då staden är belägen vid flodmynningen med samma namn som Staden som mynnar ut i Atlanten. Officiellt klassas klimatet som kust- eller havsklimat men det är inte lika blåsigt som vid kusten då Shannon skyddas av landområdena väster om staden. Tack vare golfströmmen är klimatet stabilt och har sällan några dramatiska svängningar. Under vintern kan temperaturerna krypa ner mot 0 °C medan den ligger kring behagliga 20 °C på somrarna. Vad man däremot bör tänka på när man packar sin resväska är att antal regndagar uppgår till 159 dagar om året i snitt.

  Shannon flygplats

  Shannon flygplats kan tyckas vara anspråkslös vid första anblick men, Shannon Airport är den tredje mest trafikerade flygplatsen på Irland. Ryanair har flera destinationer till och från Storbritannien och andra delar av Europa medan andra bolag erbjuder transatlantiska rutter till USA. Under sommarsäsongen brukar destinationer och antal avgångar tendera att öka.

  Shannon flygplats (SNN)
  Hemsida: www.shannonairport.ie
  Telefonnummer: +353 61 712 000

  Kollektivtrafik

  Om du vill ta dig fram med kollektivtrafik erbjuder Bus Eireann dagliga avgångar mellan flygplatsen och staden, som ligger ungefär 5 km bort. Detta tar ungefär 10 minuter. Företaget erbjuder även bussar till Kerry, Cork och Dublin.