Auto Europe

 • SVERIGE
 • Ring våra hyrbilsexperter

  BILLIG HYRBIL I CORK

  Hyrbilar världen över
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Hyrbilar världen över

  Hyrbil i Cork – Garanterat bästa pris

  Börja din nästkommande resa till Irland med en hyrbil i Cork! Alltsedan 1185, då staden Cork grundades har den vuxit otroligt i storlek och är idag Irlands näst största stad. Det är enkelt att upptäcka hela Irland med biluthyrning från Auto Europe. Cork är dessutom en perfekt startpunkt för ditt irländska äventyr, detta tack vara stadens goda vägförbindelser till resten av ön. Gå gärna igenom våra hyrbilserbjudanden redan idag och boka en hyrbil som passar dig. Hos oss hittar du alltifrån billiga hyrbilar i budgetklassen till riktiga lyxbilar!

  Trafik och parkering

  Någon som verkligen kännetecknar Corks infrastruktur är de över 30 broar som går över den norra och den södra kanalen. De många enkelriktade vägarna kan ställa till det lite när man ska köra i innerstaden. Hyr gärna en GPS eller köp en bra karta så hittar du enklare. Vissa vägar i centrum och i ytterområdena kan också vara mycket smala och branta.

  Vägnätet som omsluter Cork har under de senaste åren förbättrats, vilket gör det mycket enklare att upptäcka stadens omgivningar. De båda motorvägarna M7 och M8 i riktning Dublin har till exempel numera två körbanor i vardera riktning. Om du väljer att köra denna väg till Dublin bör det inte ta dig längre än ca. 3 timmar. Om du vill köra till västkusten kan du besöka Galway genom att köra på N20 i ca. 2 timmar. Vill du veta mer om att köra på Irland så bör du läsa vår körguide för Irland.

  Parkering

  Förutom möjligheten att parkera på gatan och tillgängliga parkeringshus så erbjuds det även så kallade Park and Ride-service i Cork. Det betyder att man parkerar bilen i utkanten av staden och tar en skyttelbuss in till stadskärnan. För de som planerar att utforska Irland med en husbil har Cork numera också en speciell husbilsparkering.

  Geografisk information

  Cork ligger i Munster-provinsen, på sydvästra delen av Irland. Namnet Cork kommer från det gaeliska ordet "Corcaigh", som betyder sump (marskland). Faktum är att Cork är byggt just på sumpmarker. Senare anpassades namnet till det mer engelskklingande "Cork".

  Vädret i Cork är milt och det är sällan som temperaturen faller under nollan, men inte heller går över 25 grader. Det regnar mycket här, hela 152 dagar om året.

  Cork Airport

  Cork flygplats är en stor knutpunkt för Irlands flygtrafik. Bland annat Aer Lingus och Ryanair flyger till Cork. Flygplatsen ligger ca. 8 km från centrala Cork och kan nås via väg N27, Kinsale Road.

  Cork Airport (ORK)
  Adress: Kinsale Road, Cork, Irland
  Hemsida: www.corkairport.com
  Telefon: +353 21 431 3131

  Kollektivtrafik

  Cork har ett mycket väl utvecklat nät av kollektivtrafik, om du inte skulle vilja ta dig runt med Hyrbil i Cork alla dagar under din resa. Man kan välja bland bussar, tåg och båtservice.

  Buss
  I Cork körs bussarna av den nationella operatören Éireann. Busslinjerna är numrerade från 201 till 219. För att ta dig ut till ytterområdena kan du åka med bussar som avgår från busstationen vid Parnell Place. Här kan du även ta en skyttelbuss till Cork Airport eller en långdistansbuss till exempelvis Dublin eller Limerick.

  Tåg
  Corks centralstation heter Kent Station och ligger ca. 800 m från stadskärnan. Du tar dig enkelt runt med tunnelbanan i hela Cork. Tåg avgår till Dublin var 30:e minut och man kan också ta tåget till Ennis och Galway till exempel.

  Färja
  Du kan ta färjan mellan Rushbrooke till Passage West. Långdistansfärjor avgår från Corks hamn med destinationer som Storbritannien och Frankrike. Tänk dock på att uthyrarna har speciella regler gällande färjeresor med hyrbil. Detta kan du läsa mer om under hyresvillkoren när du bokar. Om du är osäker är det bara att du kontaktar oss så tar vi fram nödvändig information angående detta.